Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiss Rezső

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelem! A következő képek a nyugalom megzavarására alkalmasak! :)  Az egész leginkább időigényes része az összeállítás. Héjában megfőzzük a krumplit, felszeleteljük és egy kiolajozott tepsiben lerakjuk, majd sózzuk. Közben 3 nagy fej (de tényleg nagy fej) hagymát laskára…..
Ősszel slágertéma a nyílászáró-csere. Még nem fagy meg az emberben a lélek a gondolatra, hogy kiszedik az ablakait, de már érezhető közelségben van a fűtési szezon, a maga sok nullával járó költségeivel. Nem Gábor az egyetlen, aki bele akart vágni a projektbe, és sajnos…..
Kiss Rezső 2014.10.15 00:46:53
@FDToth:

Kérdésedre a válasz:
- Munkaügyi elmarasztalások

Kit érdekel, hogy melyik dolgozó állt oda piáson a munkaügyi felügyelő elé.

Az ablakom attól még nem lesz ferde.

- 100 millió fölötti adótartozás
Persze mikor állam bácsi pályáztat 5 milliárdért. Kifizet év végéig hármat, majd bár Neked kéne a pénz állambácsi 4 hónapra bezárja a kasszát. Persze az APEH sose zár be 4 hónapja. Meghurcolnak fenyegetnek bíróságra citálnak... Az nem számít, hogy Ők tartoznak még 1,9 milliárddal...

Ha így működne bizony az építőipari cégek 95%-a bezárhatna... És a 95% legalább 80%-a ha áttételesen is, de az állam miatt.

És hát hol érdekel ez engem, mikor csak egy ablakot akarok...
Várakozás a fogyasztásig: kb. fél óra Hozzávalók: 3-5 féle (tojás, burgonya, bacon, hagyma)  Én személy szerint hétvégére mindig megunom az átlagemberek életét jellemző hétköznapi reggeliket. Szendvicsek felvágottak, zöldségfélék, müzlik és egyéb pelyhek. Nem látok…..
Kiss Rezső 2014.10.09 11:40:51
@Donatus a Jerbiton:
Szia!

Természetese nem.
Semmilyen műanyag fogantyús serpenyőt nem teszünk a sütőbe.
(Persze van egy hőálló, de nincs kifejezetten ráírva nem javaslom a próbálkozást.)
Én javaslom hogy egy kicsit változtass a dolgon:
Ha megvan a krumplis cucc tedd át valami pici kis tepsibe és az előzőbe csináld meg a bacont is. (Kicsit több idő de mosogatás centrikusabb)
Vagy alapból egy gázon is használható tepsibe csináld meg az alapot. (Én így csináltam)
Én megsütöttem nem volt rossz, bár én a mézes baconos cuccokat más környezetbe jobban kedvelem.
Kiss Rezső 2014.10.09 14:01:17
@Orsi Fözte:
Nem azt jelenti hogy ne lett volna finom, csak a mézes témára én mást szoktam meg.
Általában csirkemellett vagy májat szoktam egy fűszeres, enyhén mézes és jó mustáros keverékbe megforgatni. Utána szoktam ezt baconba tekerni. Az egész alá vastagon szelt hagymát (lila a legjobb) szoktam tenni. Jénaiba teszem és a végén szoktam mézet folyatni rá. Sok mézes húsos receptet próbáltam, de eddig messze ez volt a legjobb az én ízvilágomnak.
Velem többször megtörtént, hogy kiválasztáskor „ezüstérmes” lettem (az első a vesztesek közt, brrr), amiről úgy értesültem, hogy állásinterjú után mély hallgatás, majd kb. 6-8 hónap múlva visszahívtak, azzal, hogy „járt nálunk interjún ekkor, érdekelné-e még az…..
Kiss Rezső 2014.09.25 23:29:57
@Bona Fides:
Rendkívül szerencsés ember vagy.
Ha 20 évvel korábban születsz nem tudod mi az az internet.
Ha 20 évvel később nem tudod mi az a nyugdíj.

A klasszikus vicc újraértékelt formáját félretéve:

Jelenleg egy kezdő munkavállaló a következő tényekkel kell szembesüljön:
- Ha nem megy a cég előbb fognak megválni a dolgozók 15%-tól, mint egy kicsit spórolni a villannyal, vagy a vezetők luxusával stb...
- Egy cég jó ha átlagosan 10-15 évet működik ezalatt legalább 3-4 garnitúra dolgozót fogyasztanak.
- "Egészséges"-nek van kikiálltva, hogy legalább 5 évente váltsunk munkahelyet.
- A fentiek egyenes következménye, hogy csak az marad a munkaerő piacon értékes ember, aki :
- képzi magát,
- jól mutat az Önéletrajza

Ha szerencse, sógorok ésatöbbi témaköröket szándékosan mellőztem.

Édesapám 17 évesen helyezkedett el a Zala Volán kötelékében (akkoriban a szakmai gyakorlatot végző tanulókat még így hívták) inasnak. Ennek 1974-be. Még most is ott dolgozik.

Nekem első két évben kb 10 munkahelyem volt. Nem találtam a helyem.
A következő 10 évben pedig 2. :)

Bizony örülök annak, hogy jó munkahelyem van, ki tudom fizetni a legszükségesebb dolgokat és nem kell aggódnom, hogy kirúgnának.

A legtöbb korombeli sajnos nem ilyen szerencsés.
(Semmilyen politikai behatás nincs és nem vagyok közalkalmazott, a versenyszférában dolgozom a farkastörvények között :) )
Olvasom az Indexen a Leesett a zsebkendője? Ötvenezer! című cikket. Felháborító már maga a tény is, hogy egyesek a jogos büntetések miatt sírnak. Annyira jellemző erre az országra, hogy senki, semmilyen szabályt nem akar betartani, de ha megbüntetik, akkor sír. Sajnos a cikket…..
Bizony, a pusztulásnak és az omlásnak is megvan a maga romantikája és szépsége. Íme 33 hely, ami röpke előzetese annak, hogyan is fog kinézni majd a Föld, ha egy napon az emberiség megszűnik létezni, és a természet birtokba veszi az épületeinket, szobrainkat, otthonainkat. A…..
Joci a következő szöveggel küldte be a Frontline Defense First Assault linkjét: "Az első pályát aki megcsinálja vendégem egy fagyira!" Nos, én ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, a screenshot elkészítése gyakorlatilag az összes, lövegtornyos játékokra szakosított képességemet…..
Kiss Rezső 2014.04.27 00:56:45
@Kiss Rezső: Szerintem nem volt nehéz.
Konkrétan első próbálkozás :)
A fagyi megbeszéléséhez: gvoros2[kakac]finom[pötty]hu