Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csakegyember

104 bejegyzést írt és 1447 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók,                         egy kéréssel fordulnék hozzátok, ami a nacionalizmust illeti Jehova Tanúi egyházán bévül. Ugyanis rendelkezem olyan  anyaggal,  ami ezt a témát taglalja, de még nem szeretném megjelentetni míg meg nem  kérdezem a rendelkezésemre álló forrástól függetlenül…..
Csakegyember 2018.03.27 19:05:38
@keresemazutam: Igen igazad van...egy városon bévül is nagy a rivalizálás több gyülekezet között....szó szerint sokszor: én Pálé vagyok én Apollosé..
Igen ezek is megkülönböztetések, sőt egyenesen kasztrendszerek, melyekben a feljebbvalók lenézik azokat kik nincsenek a kasztjukban- pl az úttörők...De ezt a kasztrendszert a szervezet hozta létre, hiszen olyan megkülömböztetéseket tesz, melyeknek semmi közze a krisztusi egywséghez és szeretethez.
Pl. az úttörők tankönyve titkos - tilos belelátnia egy hírnöknek !
Hát mi a sz.r van benne, hogy azt egy egyszerű Tanú ne lapozhassa ? Semmi, csak a kiváltságok éreztetése lefelé egyarán mimnt felfelé, a bűntudat előmozdítása azoknál kik eben nem láthatnak bele,hogy ők erren nem méltóak. s kik lapozhatják azokban a felsőbbrendűség hangsúlyozása. Vagyis egy kasztrendszert hoztak létre szó szerint ...az indiai minta elevenedik fel számomra..az érinthetetlenekkel legalján...
Ám most a klasszikus nacionalizmus érdekel...De jók a példáid...hiszen a megkülönböztetés mindezeknél megfigyelhető ami egyöntetűen Krisztustalan .
Csakegyember 2019.03.13 09:46:15
@keresemazutam: Szia, régóta nem jártam erre, nincs aktuális címem amit itt használnék, az öreget ..hát nem is emlékszem rá.... :)
Ezt az interjút  minden szereplő engedélyével teszem közzé. Vagyis mint az író, az interjúalany  és az eredeti blogon megjelenő szerkesztő engedélyével. Nem tettem még ilyet, de mivel ez az interjú  annyira megérintett, és annyira tudok vele azonosulni, hogy úgy gondoltam itt a helye a blogomon…..
Csakegyember 2018.02.01 19:17:01
Csakegyember 2019.03.06 14:53:41
@Istvan Kasaroczky: " El kell azokat felejteni, még az emkékezetből is kitörölni, "
teljes mértékben igazad van, csak az a baj, ez nem megy olyan könnyen...annak fűggvényében ki mennyi időt töltött odabenn, vagy ki milyen sérüléseket szerzett, vagy ki mindenkit hagyott hátra az ember a gyülekezetben....S így ez nem is olyan egyszerű..de igazad van, ez az egyetlen lehetőség a szabadulásra !!
Csakegyember 2019.03.13 09:37:07
@Istvan Kasaroczky: Érdekes a megközelítésed, elfelejtkezel a tökéletlen emberi mivoltról, azokról az emberi érzésekről melyeket Isten belénkplántált, melyekkel megteremtett...Akkor ugyanolyan robotok lennénk mink a Tanúk kik benn vannak, csak éppen a ló másik oldalán....Érzelmek nélkül....Hát aki ezt kívánja, az igen távol áll Krisztustól.....Ugyanakkor nem értheted meg ezeket a dolgokat, ha nem vagy teljesen érintett....
  Ezt a posztot  2014 májusában tette közzé  Sefatias  a blogján, amiért hálával tartozom neki. De nemcsak neki, meg kell említsem  Arpicus nevű blogtársamat  is, ki szintén nagy szerepet töltött be annak érdekében, hogy egyáltalán „papírra“ vessem s megjelentessem…..
Csakegyember 2018.04.06 20:38:07
    Ezt a meghívót találtam ma a póstaládámban... Érdekes,  lehet már egyből  póstaládába dobni ? Nem kell személyesen ? Pedig naponta látnak, találkozok velük, mennek el előttem félrehajtott fejjel .. Akkor miért nem adták át személyesen ? Sőt mindenki tudja, hogy az adott kapu mögött én…..
Csakegyember 2018.04.05 20:39:50
@Elveszettjuhocska: jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/2015/05/03/merre_tovabb_299

Hasonlón mentem keresztül. s minél tovább vár az ember, annál rosszabb...
Csakegyember 2018.04.05 20:50:46
@Elveszettjuhocska: Jó olvasást, akkor még Tanú voltam :)
Csakegyember 2018.04.05 20:51:58
@Elveszettjuhocska: Amúgy ha megkeresed Sefatias blogján az adott posztot, ott kommentekkel együtt van..még jobb :)
Ha eddig eljutottál,ez azt jelenti,hogy válaszúthoz érkeztél. Az is lehet, hogy már választottál,csak nem tudsz róla.S hogy mi az alcímben felvetett kérdésnek az értelme ? Mit foglal magában ? Mi a kérdésre adott válasz ? Vagyis hogy mit választasz Te személyesen? Hogy mit…..
  https://www.youtube.com/watch?v=oH5GCMesphs     Igaz Jehova Tanúi egyháza nincs megemlítve, de nagyon sok hasonlóság igen.. Vagyis  /minimum két  esetben/  levonható a következtetés....
Kedves Gabi! Sajnálom, hogy íly módon ért véget a közös munkánk. Kérésednek eleget téve adminságod ezen a blogon és az itt megjelent cikkeid törölve lettek.  „4. A megtisztulás érdekében töröltem az összes írásom. Szeretném kérni, hogy máshonnan is kerüljenek törlésre az írásaim, ahova nem férek…..
Csakegyember 2018.03.18 13:31:55
@sefatias: Kedves Sefa.. na megint nem állom szavam, hiszen azt mondtam mindent megírtam amit akartam az eseményekkel kapcsolatban és mégsem...
A lényeg: Köszönetet szeretnék neked mondani...Nem nem azért mert megaszabadítottál egy csalótól....az számomra mégha furcsa is maximum másodlagos tényező...De azért, hogy az események történések segítettek abban, hogy az ember jobban megismerje önmagát és környezetét.
És habár a környezet megismerése is fontos, de nem erre szeretném fektetni a hangsúlyt, mivel nem másokra szeretnék mutogatni/ de azért ide tettem:) / mint fentebb írtam....Hanem önző okból, önmagam miatt mondok neked köszönetet. mondott:)
Csakegyember 2018.03.18 13:34:35
@sefatias: Látod, legalább valaki megköszönte neked.. :)
Maradok tisztelettel csakegyember
Csakegyember 2018.03.18 15:39:34
@sefatias: " Sokakkal ellentétben én ketté tudom választani a virtuális és az igazi életet. És mivel mi már töltöttünk együtt egy pár napot, számomra az a valóság, akivel találkoztam "
Sziasztok! Régóta nem szólaltam már meg extanús témában. Már évek óta nem foglalkozok semmilyen Jehova Tanúit érintő témával.  Szerencsére kigyógyultam már belőle és nincs semmi, ami odakötne. Most mégis úgy döntöttem, hogy írok egyet. Azért kell ezen a blogon kiraknom, mert a saját blogomat már…..
Csakegyember 2018.03.14 09:58:19
@sefatias: Gondolkodj..ha ismersz.. De ha nem, mert tényleg nem ismersz , akkor mit is foglalhat magában ?
Én többet nem fűzök hozzá....
Uff.
Csakegyember 2018.03.14 10:01:31
@sefatias: Mégsincs uff...csak hogy megértsd, mindaz amit az utolsó kommentjeimben írtam természetesen kétértelmű, jogilag támadhatatlan, ugyanakkor minden ráhúzható :) és természetesen minden cáfolható :)
Vagy mégsem? Ki tudja ezt...?
Most van Uff..
Csakegyember 2018.03.14 10:05:34
@sefatias: Bocsánat..ez nem igaz, másodszor mondom, hogy nincs uFF...tényleg bocsánat...hogy hazudtam...De egyszerűen nem tudok veled betelni Sefa..komolyan, ha látnád mekkorákat mosolygok, nem tudok nevetni mert szétdurran e fejem....
Én nem csinálom a bölcs és okos embert, én az is vagyok...Érted ? :)
Ját most már röhögok is...sajnálom....Hát már... három a magyar igazság ....UFF.
RAYMOND FRANZ 4. fejezet /1. A történelem ismétlődik   Mert kicsoda különböztet meg téged? Mid van ugyanis, amit nem kaptál volna? Ha pedig úgy kaptad, mit dicsekedel, mintha nem kaptad volna? (1.Korinthus 4:7) Az Őrtorony folyóirat alapítója és első szerkesztője Charles Taze Russell, nagyon is…..
Csakegyember 2018.03.07 20:02:19
@t.csilla: Igen.....Nem hiába volt szakadás Russel halál és Rutherford trónrakerülése után..nemcsak a jellembeli dolgok miatt...
Csakegyember 2018.03.09 14:18:48
@t.csilla: igen nagyon jó...A rostálást,,a vég küszöbén vagyunk...:)
Igen egyik szavukkal agyoncsapják a másikat..idéznek a növekedésröl az utolsó napokban..utána meg a rostálásról beszélnek ami egyöntetűleg nem növekedést eredményez....
Érdekes lenne meghallgatni két olyan előadást egymás után, mikor is az egyik a növekedésről beszél a másik egy héttel később pedig a rostálásról beszél.....Szerintem senki sem fogná fel...csak jaj de jó volt, buzdító..menyjünk még többet szolgálatba...ja most meg vigyázzunk nehogy mi is átessunk a rostán mint Józsi....
RAYMOND FRANZ      4. fejezet /2.  A történelem ismétlődik   Milyen névvel kellene illetni ezt az egyházat ? Válaszolunk:  annak megalakítója és alkotója nevében - Krisztus nevében. Jézus Krisztus egyháza, vagy Isten egyháza, mivel Isten által lett megalapítva…..
"Ki tehát a hű és okos szolga, akit azért rendelt szolgái fölé az úr, hogy kiadja nekik az eledelt idejében?" (Máté 24:45) A Máté 24-ik fejezete valószínűleg a Tanúk által legtöbben idézett és legjobban ismert rész a Bibliából. Miután felsorolja az utolsó napok borzalmas állapotait, a 45.…..
            Kedves olvasók,  ez egy különleges, soron kívüli  poszt  ! Különleges,  mivel egy levelet kaptunk a blogomon, melyben a segítségünket kérik egy igen komoly helyzet kapcsán ami a vérkérdéssel kapcsolatos.  Mivel lényegében nagyon komoly kérdésröl van szó, több sorstársammal már…..
Csakegyember 2018.02.11 16:53:24
@Geom: Szervusz..igen talán ki szeretett volna, az hozzászólt. Sajnos a teher a Te válladon nyugszik..Egy kérésem lenne ha nem probléma, bármiként is alakuljon a helyzet, ha lesz rá mód és ha lehetséges, ha szeretnéd, akkor informálj minket mindennek a kimeneteléről. Ha nem akarod nyilvánosan lehet személyreszabottan is, de csak akkor ha szeretnéd, és nem fog senkit sem sérteni az információ közzétéle...Ha Te úgy jónak látod...Tisztelettel cskegyember
            A vér az élet, a törvény és a szeretet..../befelyezés/.       A TÖRVÉNY GYENGESÉGE  ÉS A SZERETET EREJE A törvény sokszor a belső konformitás érzését kelti mely lényegében eltakarja, hogy milyenek is az emberek igazán. Jézus idejében ez lehetővé tette a vallásvezetőknek, mivel…..
Csakegyember 2018.02.01 17:22:54
@Geom: négyszemközt elbeszélgetni vele....megmondani Te szereted..s mit szeretnél..érvelni..
De végül megmondani neki Te minden körülmény között vele maradsz és támogatod...
Igen támogatod akkor is ha az erőfeszítésed nemérte el a célját és kitart elhatározásában.....
Vagyis eljutottunk egy olyan ponthoz, ahová talán ebben az esetben Te is eljutsz/ bárcsak ne történne meg/.
Ő egy áldozat és így nem tehet lényegében arról ami történik / bizonyos mértékben tehet, de ezt most hagyjuk/.
Biztosítsd támogatásodról, hogy szereted, s hogy mindvégig mellette maradsz..és tedd is ezt meg...
Ne legyenek haragkitöréseid előtte, ne vádold őt, ha úgy van.. válljatok el békében és szeretetben...talán ez lehet az egyetlen maradandó lehetőséged...elvégre az ő döntése/mégha manipulálva is van/
Hadd meg a hitét hadd vezesse az, mégha vak is az a hit, nem tudsz vele mit kezdeni, nem tudod megcáfolni ilyen rövid idő alatt.
Hiába is vinnél valamilyen kiadványt, vagy valamilyen cikket kinyomtatva az internetről – mi hitehagyottak vagyunk számára , és ezek a kiadványok is hitehagyottaktól származó kiadványok, vagyis elvetendőek, ártani akaróak, hitében meggyengíteni akaróak stb...Megpróbálhatsz valamit..de lehet ez is hiába lenne..
Ilyen helyzetben az ember csakis akkor változtatja meg a döntését, mikor is nem volt igazán megalapozott a hite, vagy már eleve kételyek gyötörték a szóbanforgó események előtt.....
Akkor még a vele való beszélgetésben is tudnál mire alapozni....hiszen Te mondtad..látod../ vagyis a prolémákra rámutatsz melyek esetleg jellemzik az egyházat és melyeket esetleg megosztott veled is. De nem hiszem, hogy tudnál ilyen problémákról, ugyanis a hívő fél távol tartja ilyenektől a nem hívő társát, hogy a gyülkezet csak szépnek tűnjön, problémák nehézségek nélkül...Vagyis ez a lehetőség is valószinűleg kihúzva...
Nem vagyok szakember, lehet nem jól közelítem meg a dolgot, ugyanakkor mindezt tapasztalatból írom....
A Tanú családtagok inkább sajnos látnak egy hithű halottat, mint a hitét ilyen módon megtagadó élőt...morbid dolog, de ez a valóság !
Sajnállak, sajnálom nejedet, de nem tudom tudsz-e valamit tenni...
Próbálkozz, a remény az még megvan....
A jogi lehetőségek, de ahhoz egy jogásszal kellene beszélned mit lehtne tenni...de ez is kétélü kard, mivel felnőttről van szó ki nincs korlátozva döntéshozatalában semilyen tekintetben sem...és ha sikerülne ha nem valamit ily módon kicsikarni, talán örökre az ellenségévé vállnál..egy olyan eszköz lennél csak számára, kit Sátán használt fel arra, hogy neki a hitét megtörjék, megerőszakolják....
Ha tehát nem jutsz semmire sem, nem megy, szeresd őt, tégy meg mindent hogy azok a napok melyeket vele töltesz békében és szeretetben teljenek...
Isten áldjon meg benneteket....nem tudok mást írni.
Ha megengednéd kérdésedet kitehetnénk egy másik blogra, ahol több az olvasó és több lehetőség nyílik a válaszokra ?
Míg nem válaszolsz nem tesszük ki.
Ezen a blogon jelenne meg: blogjt.blog.hu/
Tisztelettel csakegyember.
Csakegyember 2018.02.02 14:54:48
@Geom:Köszönjük válaszod..ha csak egy kis kapaszkodót is találsz benne már az is jó...Mi csak hangosan gondolkodtunk, természetesen a döntés s annak súlya a Te váladat nyomja..Járj sikerrel tiszta szívből kívánom..
Csakegyember 2018.02.03 12:23:05
@Geom: Kedves Geom, kitettük a közöss blogra a leveled: blogjt.blog.hu/2018/02/03/segitsunk_mar_ha_egyaltalan_tudunk_verkerdes
                   Nemrég  egy beszélgetés zajlott le köztem és egy volt családtagom között, mikor is  a szemére hánytam bizonyos dolgokat...... Szemére hánytam a  családi intézménnyel kapcsolatban ami a gyermek  szülői viszonyt érinti a Tanúk és…..
Néhány olyan személy történetét szeretném megmutatni, akikkel személyesen is volt szerencsém találkozni. Bár elmondható, hogy nincs két teljesen egyforma eset, ez a bepillantás a "hitehagyottak" világába nagyban árnyalhatja a róluk festett képet.(1Teszalonika 5:21) Név: Sefatias (Kovács István),19…..
Csakegyember 2018.01.22 16:00:09
@sefatias: :)
Csakegyember 2018.01.31 07:59:40
Csakegyember 2018.01.31 16:47:14
@keresemazutam: Nem baj..Várom :)
                                 Ismét böngésztem sorstársunk Zsotza blogján, s ezúttal is egy érdekes cikkre bukkantam, melyet  itt a közös blogon is elérhetővé szeretnék tenni az olvasók számára. Hát olvassuk..... Idén,-2010-ben- 85 éves jubileuma van az…..
Csakegyember 2018.01.30 15:03:25
@t.csilla: Jó ...
Csakegyember 2018.01.30 15:57:54
@Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Bogarásztam :) :) S éppen kapcsolódik Csilla cikksorozatához..
Néhány olyan személy történetét szeretném megmutatni, akikkel személyesen is volt szerencsém találkozni. Bár elmondható, hogy nincs két teljesen egyforma eset, ez a bepillantás a hitehagyottak világába, nagyban árnyalhatja a róluk festett képet. - Keresemazutam(1Teszalonika 5:21) Név:  -…..
Csakegyember 2018.01.22 16:06:30
Néhány olyan személy történetét szeretném megmutatni, akikkel személyesen is volt szerencsém találkozni. Bár elmondható, hogy nincs két teljesen egyforma eset, ez a bepillantás a "hitehagyottak" világába nagyban árnyalhatja a róluk festett képet. - Keresemazutam(1Teszalonika 5:21)..
Van-e létjogosultsága a vallásról szóló beszélgetésnek egy ébredő vagy éppen kilépett tanú számára? Vagy pedig tabu téma? Olyasvalami, amit kerülni kell. Sőt mi több helytelen is róla beszélni minden fórumon? Úgy hiszem a kérdés nem oktalan. Ha Jehova Tanúról van szó, nem űzhető el a gondolat, hogy…..
Csakegyember 2018.01.14 12:19:00
@t.csilla: Jó, nagyon jó a példázat.....
Csakegyember 2018.01.07 08:29:14
@sefatias: :)
Csakegyember 2018.01.07 08:31:26
@sefatias: Amúgy én látom...tudod ha a szerkesztők között lennél látnád ,.....
:) :) :)
Csakegyember 2018.01.07 12:06:52
@sefatias: :)
Előző cikkem folytatásaként, szeretném kifejteni, hogy milyen valós veszélyeket tartogathat a Biblia minden kritika nélküli elfogadása, vagyis miképp használja fel azt a Jehova Tanúi szekta tagjaik manipulálásában...
Csakegyember 2018.01.05 08:17:14
@t.csilla: :) :) :) :)
        Hűen ezen héthez, ez a poszt sem lesz hosszú, sem nem tartalmaz tömény információkat. Inkább ezen  időszakból adódó  kérdést feszegetnék ismét. Mint tudjuk ebben az időszakban  az emberek  minden jót,  boldogságot,  egészséget, kellemes  és békés…..
Csakegyember 2017.12.30 12:55:19
@Marci kérdez: :) :) :)
              Én sem szeretnélek most valami tömény információval ellátni benneteket, inkább egy olyan kérdést , témát vetnék fel, ami ebben az időszakban inkább  reflektorfénybe kerül mint máskor.   Míg a Tanúk, tekintettel ezen ünnepek eredetére/ de nemcsak ezen okból/ távol tartják magukat…..
Csakegyember 2017.12.26 11:45:35
@nicku: Igen, nekem is ez a Bibliavers jutott az eszembe amikor írtam, de nem akartam betenni ...Igen..egyetértek :)
Csakegyember 2017.12.27 09:34:48
@yucatan71: @lpoti: Igen...egyértelmű versek...
Csakegyember 2017.12.27 09:39:47
@t.csilla: Induljunk ki abból, hogy valóban jóhiszeműen teszi a szervezet amit...vagyis, hogy valóban hisz benne..valóban hisz abban amit mond, s valóban úgy gondolja Isten királyságát közvetítve tényleg eljön stb...S valóban hisz az általa keltett pogány "misztériumnak"....
Mentesítve van akkor a szervezet ilyen tevékenységektől ?
Jogosan kritizál más egyházakat, szervezeteket, alapítványokat..stb ?
  Jehova Tanúi szétverik a családokat !   Marhaság,  mondtam mikor Tanúként először találkoztam ezzel a felvetéssel.... És hoztam fel az érveket, hogy miért is hamis ez az állítás....miért is rosszindulatú. Ekkor azt gondoltam, ilyet csak az mondhat,  ki nem ismeri a Tanúkat, nézetüket,…..