Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Epizológus

19 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak pár rövidke részlet a Grace Klinika orvosáról, Meredith Greyről: (spoilerek ez elmúlt másfél évtizedből) meghalt az anyja meghalt az apja meghalt a nevelőanyja (apjának a felesége) meghalt a testvére és meghalt a férje is. Ezek után mit lehet kezdeni egy karakterrel? Természetesen el…..
"You called us murder husbands!" - fakad ki az egyik epizódban (s3e9) a gyilkosok megértésének képességével megátkozott bűnügyi profilalkotó, Will Graham, amikor újra találkozik a TattleCrime.com újságírójával. A szenzációipar szakmunkása, Freddie Lounds nem nagyon érti, mit…..
Ha az ember sok sorozatot néz, akkor időnként megkapja a kérdést, hogy mit ajánlana mostanában. Az ilyen helyzetekben persze felvillanyozódom, mert egy pillanatra nagyon fontosnak érzem magam és a véleményem, aztán viszont elkezdek szorongani, hogy mi lesz, ha a kedvenceim nem lesznek…..
Tegnap már megpróbáltam írni egy hasonló cikket, de olyan lett, mint a Sense8 - tele volt szép mondatokkal, mély gondolatokkal, csak nem működött a ritmusa. Ez a verzió talán olyan lesz, mint a Wayward Pines -…..
Nyári bemutatót és tíz részt kapott a You're the Worst, hogy kiderüljön, szeretjük-e. Hát én egy ilyen finálé után nem csak hogy igen, de nagyon. Pedig nincsen benne semmi új, néhány zűrös életű fiatal együtt próbál meg átlépni a felnőttkorba - láttunk már ilyet. De…..
Bárki bármit is mond a reality műfajról, egy igazán jól megcsinált valóságshow olyan természetességgel tudja kommunikálni a tolerancia, az együttműködés és a multikulti környezet előnyeit, hogy a pedagógusoknak együtt kellene nézniük őket a diákjaikkal, a szülőknek a…..
Epizológus 2014.08.21 13:47:21
@kardigan: Igen, az immunity-szerzést most kihagytam, mert bonyolult lett volna. Biztos benne van azért az a faktor is, hogy eddig mit csináltak, de az az érdekes, hogy a zsűri azt szereti kommunikálni, hogy nem. Van egy határozott üzenet, amit ugyan nem tudnak/akarnak teljesen betartani, de mégis fontosnak tartják, hogy átmenjen. Az ilyen üzenetek érdekelnek, erről valószínűleg lesz még egy poszt.
A nyár az értelmiségiek farsangja. Ilyenkor kiszabadulhatnak néhány rövidke hétre azokból a skatulyákból, amelyekbe olyan nagy hévvel dugták bele saját magukat, hogy végre szabadon hódolhassanak az úgynevezett bűnös élvezeteknek. Nyáron nem szólják meg az Értelmiségit, ha a…..
Epizológus 2014.08.21 13:42:13
@Flankerr: Köszi! :)
Amy: Azt hittem... Kezdtem azt gondolni, hogy csak egy őrült vagy egy fülkével...Doktor: Amy Pond, valamit jobb, ha megértesz. Fontos, mert egyszer az életed múlhat rajta. Kétségtelenül egy őrült vagyok egy fülkével. (S5E1) A Doctor Who-t úgy kezdtem el, hogy egy rakparti séta…..
"Azt mondta, hogy "malac"? ... Szex egy malaccal? ... Azt akarják, hogy szexeljek egy malaccal??" - a történetbeli angol miniszterelnök kicsit úgy van ezzel a kérdéssel, mint a sorozatot néző közönség. Döbbent, ideges, több információt akar, de közben nevethetnékje is van, mert az…..
Viszonylag szpoilermentes elemzés arról, hogy mi a közös a krimikben, amelyeket éppen a legjobban szeretünk, és hogy mindez miért fekszik jobban a társadalomkutatónak, mint belealudni a Columbo-ba. 1. Kapcsolati dinamika Azok a krimik, amelyektől manapság függők vagyunk, óriási…..
Annak idején belenyugodtam, hogy két évad után vége lett, de most megint elfogott a nosztalgia a Better Off Ted után. Biztos azért, mert a júliusi munkavégzés iroda-paródiákat kíván, és az én kedvencem ez volt, miközben mások a The Office, a The IT Crowd vagy a Parks and Recreation…..
A sorozatok, amelyekről írni fogok, kicsit olyanok, mint a szenzációhajhász címmel ellátott cikkek a hírportálokon, vagy azok az egyetemi kurzusok, amelyeket gyenge előadók tartanak, de az érdekfeszítő téma miatt leküzdhetetlen vágyat ébresztenek bennünk a jelentkezésre.…..
Arról sajnos sejtelmem sem volt, hogy Oli úr meleg, mert akkoriban még azt sem tudtam, hogy az mit jelent. Néha vicces karakternek tűnt, néha idegesítőnek, de a manírjainak még igazán széleslátókörű óvodásként/kisiskolásként sem tulajdonítottam különösebb jelentőséget.…..
Az angol Utopiát két villamosmegálló között ajánlották, így hát hazaérve azonnal rákerestem, és megnéztem az első pár percét. Durva élmény volt, de a jó értelemben. Szinte biztos vagyok benne, hogy akinek nem jön be az első jelenet, annak a többi sem fog tetszeni - az…..
Második évadának végéhez ért az Orphan Black, az a sorozat, amelyikben a korombeli Tatiana Maslany epizódonként legalább öt klónt játszik el. A történet szerint a drogüzér expasijától inkább elhagyott kislánya felé orientálódó Sarah Manning véletlenül rájön, hogy egészen…..
Másban hívő, másra szavazó, más dolgokra vágyó emberek ritkán jönnek össze, és még ritkábban maradnak együtt a mindennapokban. A sorozatok azonban bátran és szórakoztatóan mesélnek történeteket különböző hátterű karakterek párkapcsolatáról. Az előző…..
Múlt héten még a csillárról is lógtak az egyetemisták Jürgen Habermas budapesti előadásán, ezért azt hihetnénk, hogy ő a legnépszerűbb kortárs szociológus; holott egészen biztos vagyok benne, hogy Tyrion Lannister (Game of Thrones) még több embert szegez hetente a képernyők…..
A filmeket könnyű abbahagyni annál a pillanatnál, amikor két, valamilyen értelemben nagyon különböző hátterű karakter egymásra talál. Nem gondolkodunk különösebben azon, hogy Cora Munro odaköltözik-e majd az erdőbe Sólyomszemhez, vagy hogy Johnny Castle Baby gazdag szüleivel…..
A Lena Dunham által kreált Girls - ahogy azt már többen is megállapították - az a sorozat... amelyikre rendkívül nehéz rákeresni a google keresővel a sok pornó miatt amelyikben egy szépségideálnak nem számító lány (egyben író/rendező) folyton meztelenkedik amelyikben…..
Húsz évvel ezelőtt, 1994 tavaszán kilenc éves voltam, és leginkább a Dallast szerettem. Mindenki a Dallast szerette. Péntek este megnéztük, remekül szórakoztunk rajta (mert tényleg, még mai mércével mérve is jó sorozat volt), és ha cliffhangerrel ért véget, akkor a szokottnál…..