Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BOCS Mentorprogram

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szuhay Péter (sz: 1954. Miskolc), antropológus, muzeológus, a Néprajzi Múzeum munkatársa; 1978-ban etnográfusi, 1980-ban szociológusi diplomát szerez; A Szendrő környéki falvak gazdálkodása a kapitalizmus időszakában, illetve A mai falusi társadalom ünnepei címmel…..
  Szülővárosod? Miskolcon születtem. Általános után felvettek az Avasi Gimnáziumba rajz-és vizuális kultúra szakra, ami nagy vágyam volt. Érettségi után pedig Budapestre mentem továbbtanulni. Elvégeztem egy OKJ-s díszlet- és jelmeztervező asszisztensi iskolát, majd a BKF-en…..
Edelényben születtem. 1982-ben végeztem közgazdászként. Első munkahelyem a Pénzügyminisztérium volt, ahol több területet is megismertem. A gyermekeim születése után is itt folytattam a munkát, de rájöttem, hogy a gyermeknevelés és a közigazgatási munka nem támogatják…..
Bemutatnád magad pár szóval? Juhász László vagyok, 33 éves, az Edelényi Kistérség Többcélú Társulásának munkatársaként dolgozom a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskolában szociális segítőként. E mellett harmadéves hallgató levelezőn a Miskolci Egyetemen,…..
Kép: Tóth György Írás:   Kalász László: Nagy jövő mögöttünk (Ady Endrének)   MAGUNKRA HAGYATVÁN MAGUNKTÓL HAGYOTTAN KERESSÜK JÖVENDŐNK ÁLTATÓ MÚLTUNKBAN NAGY JÖVŐ MÖGÖTTÜNK! CSAK CSODÁRA VÁRUNK TÖBB MINT EZER ÉVE EZ A MÓDI NÁLUNK    ..
Tóth György és felesége, Marika életét már több mint húsz év köti Égerszöghöz. 1993-ban vették azt a romos portát, melyet tíz évig építettek újjá, mert falusi turizmussal kívántak foglalkozni. A turizmusra alkalmas épület kialakításában az igényességre törekedtek, de…..
Kép: Mészáros Csaba Írás: Fecske Csaba: Egy Árpád-kori templomra    a völgyben megbújó kicsiny falu bal oldalán a régi temető fölötte négy elaggott méla hárs kereszt-alakban titkot rejtenek s fejebúbján a dombnak tömzsi kis templom gubbaszkodik mint bús…..
A József Attila-díjas (2008) költő, meseíró, az Észak-Magyarország publicistája a Bódva-völgy legismertebb élő, ikonikus irodalmi alakja. Éveken át az Új Holnap folyóirat mellett működő Új Holnap Stúdió nevű tehetséggondozó műhely vezetője. Alapításától…..
Alapvetően ötvös-restaurátor vagyok, emellett képeket készítek. Ötvösként ékszert javítok és steampunk ékszereket készítek a magam szórakoztatására és a megrendelők részére. Ezek mozgó, forgó fogaskerekekkel díszítettek, egy részük régi órák fogaskerekekből,…..
Célja a BOCS-ban: folyamatosan változik. De már így is több lehetőségben volt részem mint eddig. Remélem kitaláljuk hogyan csinálhatjuk azt amit szeretünk, úgy hogy mindenkinek jó legyen. Szülővárosod? Sajószentpéter. De csak amíg megszülettem voltam ott. Kurityánban laktunk,…..
Tíz esztendeje annak, hogy egy fővárosi házaspár Aggteleken kirándulva rátalált egy ígéretesnek tűnő parasztházra, gazdálkodásra alkalmas portával. Rövid időn belül felhagytak városi életmódjukkal, s a nyitott parasztudvaron ma már aggteleki gazdaként készítik…..
 Havasi Anna (1988), szerkesztő-riporter, az Irány Televízió munkatársa. Célja a BOCS-ban: Egy kisfilm készítése a mentorprogramról.  Szülővárosod? Sátoraljaújhely. Az eddigi tapasztalataid alapján szerinted mi hozhatna változást abban, hogy növekedjen az emberek…..
Messzeföldön irigyelt termőföldjeink, értékes forrásaink gondoskodnak arról, hogy mi, magyarok, a világ legkiválóbb élelmiszereit fogyaszthassuk. Honfoglaló őseink nem akármilyen területen telepedtek le egykoron itt, a Kárpát-medencében. Gyönyörű hazánknak nincs olyan…..
...igaz, nem egy asztal körül gyűltünk össze, mivel jóval többen - százharmincan - voltunk. És nem csak a diaszpóra tagjai, hanem rengeteg fiatal és máig helyben lakó bennszülött. Amellett, hogy jókat beszélgettünk, jó beszédeket hallgattunk meg, már el is kezdtük ennek a…..
Elgondolkodtató szempontot hallottam a minap, amely mindenképpen megkülönbözteti egymástól a fejlett és fejletlen térségeket, de legalábbis gyakorlatias magyarázattal szolgál egy adott terület gazdasági, szociológiai dinamikájára. Ez pedig az, hogy a szülők mivel ösztökélik…..