Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Catella

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ötödik alkalommal voltam Firenzében. Gyakorlatilag minden fontos dolgot láttam, többször is. Kellett egy újfajta tematika. Nem vagyok gourmand, de az Olaszországban elterjedt aperitivo műfaját szívesen meghonosítanám itthon...
Catella 2018.02.25 23:04:02
Kevés megosztóbb város van Nápolynál. A lelkendezők áradoznak hangulatáról, mely legtöbbjüknek a száradó lepedők látványát jelenti; a fújolók szidják a mocskot, a bűzt és a hangzavart. Mindenkinek igaza van. Ez a város azonban jóval több ennél. De nem való mindenkinek. Szigorúan szubjektív…..
A napokban elgondolkoztam azon, ha most útnak indulnék, hol is kezdeném. Merre lehet jó még az idő? Merre lehet elérhető áron kijutni? Merre lehet egyszerűen kirepülni? Merre találok olyan helyeket, ahol mindig van felfedezni való? Elkezdtem kutatni a a repülőjegyeket, időjárás jelentéseket,…..
Még néha magam sem hiszem el, hogy Olaszország milyen sokszínű. Illetve az is meglep, hogy Szicília hogy tud ennyi gyümölcsöt és zöldséget termelni. Catania tartományban van egy hely úgy hívják Bronte, az olasz pisztácia szülőhazája. E sokszínű termény beceneve "zöld arany" ezzel is utalnak a magas…..
Női 100 pillangó, előfutam olyan versenyzőkkel, akik a klasszikus olimpiai eszményt testesítik meg, nem fognak nyerni semmit, csak a részvételért jöttek, meg hogy a hazájukat képviseljék. Köztük egy 18 éves szír menekült lány, Yusra Mardini, aki elmenekült Damaszkuszból, majd Törökországból átúszott…..
Catella 2016.08.07 10:55:29
Catella 2016.08.07 10:56:39
@0987654321: úszásban szintidőt kell elérni, hogy indulhasson. A szír lány teljesítette. Ennyi. Lehet utánozni:)
Jó hosszú lista volt a mai. Álmomban sem gondoltam, hogy a végére érünk. És mégis. Sőt. Gyönyörű helyeken jártunk és végre volt időnk "semmittenni" is...
Falakon kívül, falakon kívül, föld alatt, föld fölött. Röviden ez volt a harmadik nap. A San Lorenzoban kezdtünk és a Város kegyes volt hozzánk. Nem túl meglepő módon vasárnap lévén mise volt, a fotózás így elmaradt, de nagyon óvatosan azért körbenéztünk...
Nagyon várt napra ébredtünk. San Clemente és Quattro Coronati. Még a nap is kisütött, hogy tovább fokozza jókedvünket...
A hét végét egy balatoni kis településen töltöttem, ahogy már évek óta mindig. Annyira évek óta, hogy még emlékszem, a szocializmus óloméveiben micsoda kalandokat jelentett a beszerzés. Ha nem hoztál magaddal kaját, akkor megjárhattad. Aztán jött a rendszerváltás, amelyiknek…..
Catella 2015.08.02 15:42:06
@Mei Ling: Hogy beáll-e a tulaj dolgozni vasárnap, az nagyon sok mindentől függ!
Ha több boltja van, nem lehet egyszerre több helyen. Ha a család létszáma nincs arányban a bolt nagyságával, szintén bukta. És még ezer oka lehet;)
Aki unja, hogy a hotelben tízig le kell érnie reggeliig, a brit agglegényhorda hajnalig dorbézol a hosztel konyhájában, vagy egyszerűen csak nagyobb teret szeretne magának, kipróbálva valami teljesen újat, annak az Airbnb a megoldás. Kibérelni valahol egy szigetet, egy hajót…..
CouchSurfing Elveszve Budapesten 2014.11.28 18:14:41
Zürichben és Torontóban is bármikor leálltam a járda közepén egy térképbe temetkezve, egy percen belül feltűnt egy mosolygós helyi, és megkérdezte segíthet-e. Mindig megállapítottam, hogy milyen jófejség ez. Na én ezt korábban nem csináltam budapesti turistákkal, de az…..
Catella 2014.11.28 18:48:12
@Onlooker: nekem is feleslegesnek tűnik a "to", de nem vagyok nyelvtanár:)
Catella 2014.11.28 19:02:33
@Catella: tényleg nem kell. Itt vannak példamondatok: sentence.yourdictionary.com/enjoy
A repülős utazásban kétség kívül a biztonsági ellenőrzés a legidegesítőbb, talán a budapesti reptéren a pléhkarám veszi fel vele a versenyt. Amellett, hogy túl kell élni, van pár dolog, amivel meg lehet könnyíteni az átjutást. A nők pakolási szokásai eltérnek a…..
Kedden túlestem rajta. Vérvétel, aztán kis várakozás után a doktornőhöz is bejutottam. Mindent elmondott, felírta a parókát, a hányáscsillapítót is. Nevetgéltünk is picit. Párom is bejöhetett így ő lett a titkár úr, amíg belém folyik a gyógyszer addig kapott…..
Az elmúlt napokban sokat gondolkodtam arról, hogy leműtsék-e a mellem és arra jutottam, hogy csináljuk és amellett kardoskodtam, hogy akkor lehetőleg egyszerre mindkettőt. Rengeteg képet, videót néztem, próbáltam magam lelkileg felkészíteni. Nem csak magam, a páromat is. Az orvosom…..
Catella 2014.01.23 11:03:58
Egy olvasónk levélben hívta fel a figyelmünket, hogy Pócs János fideszes országgyűlési képviselőjelölt még a karácsonyi ünnepet is politikai célokra használja fel: Szenteste a jászdózsai templomban a miséző pap bejelentette, hogy mindenki kap karácsonyi ajándékot, majd a mise…..
Péter nem követte a Homáron a Wizzair kézipoggyász-áremelést, úgyhogy meglepődött, amikor 42 ezer forintra ledhúzták a repülőtéren már kiutazásnál: Augusztusban néhány napot Rómában töltöttem két nagykorú, egyetemista gyerekemmel, akik tanulmányi eredményükért…..
Folyamatos támadások érik a kormányt a stadionépítések miatt. De vajon tényleg olyan egyszerű-e a képlet, mint ahogy látszik?! Tényleg felesleges pénzkidobás-e a magyar futballba ölni milliárdokat. Ha jobban a dolgok mögé nézünk, kiderülhet, hogy nem. A stadionépítés pedig…..
Catella 2013.07.08 20:14:33
@a Viking: Győrben NEM állami pénzből épült a stadion, hanem a tulajdonosából. Lehet utánozni:)
Catella 2013.07.08 20:25:44
@sZTOJAKOVICH: "számos példa bizonyítja, hogy igencsak nyereséges tud lenni a futball, érdemes bele invesztálni." Aha... szóval, azért kell állami pénzből építeni, hogy a tulajdonosnak legyen nyeresége???? Vagy lesznek Nemzeti Fociklubok is, állami tulajdonlással? Nem akarod ezt újból átgondolni?

cikkhez: "alulról jövő civil kezdeményezéseket kell támogatni. A sportegyesületek támogatásával pontosan ez történik." a költségvetésbe be nem fizetett, tehát onnan hiányzó Társasági Adót nem nevezném civil kezdeményezésnek:)
Tegyük fel, hogy elhiszem azokat a lózungokat, amikkel pártunk és kormányunk ezt a trafikmizériát magyarázza, hogy aszondja a nép egészségének védelme, meg átlátható kereskedés, meg hasonló marhaságok… Mer’ én ilyen naiv vagyok. Meg azokat a marháskodásaikat is elhiszem,…..
Exkluzív információt szerzett véletlenül a Wizzair árazási szokásairól naiv ügyfél. Alizee a tegnapi egész napos 20%-os kedvezmény délutánján kinézett egy járatot, ami estére már drágább volt, mint ahogy az lenni szokott. Az ügyfélszolgálaton kiderült, hogy a…..
Catella 2013.05.01 16:37:34
@ColT: Nincs igazad. Nem fix akciós árat hírdetnek, hanem 20% kedvezményt. Mivel az év 365 napján így működik az árrendszer (pl: Xdb 1000 Ft, Y db 2000 Ft, stb), és minden árból adnak 20%kedvezményt, innentől nincs átvágás. Ki van írva a teljes ár, és a kedvezményes is.
A trafikos lenyúlásról, átverésről sokan írtak. Most arról, hogy ez hogyan illeszkedik a Fidesz fasiszta fordulatába. Figyelem! Nem nácizmusról beszélek, hanem a fasizmus klasszikus – olasz, spanyol, portugál, Horthy-féle – korporatista formájáról. A feladat: a társadalom…..
Több várható fejlemény finom "befogadásának", megemésztésének előkészítésére használta fel Orbán Viktor a pénteki, szokásos reggeli rádióinterjúját.Mindenekelőtt azt vizionálja, hogy az EU talán nem csak a tények alapján dönt, amikor megvizsgálja, hogy kikerülhetünk-e…..
Catella 2013.04.07 01:49:49
@BenFranklin: nem azon van a hangsúly, hogy a vállakozónak van-e 2%-nál nagyobb haszna, hanem hogy érdemes-e most bővítenie, lesz-e nagyobb kereslet. Mert ha megteszi, de arra már nincs piac, akkor úszik a most meglévő haszna is.
És nem biztos, hogy a vállakozó az alkalmatlan, talán a gazdaságpolitikával van a gond. Persze, egyszerűbb lepasszolni a felelőséget...
Olasz fórum Materába kéne menni 2013.03.20 22:00:00
Úgy gondolom, hogy egy visszafogott ember vagyok! De ha Materáról fogok beszélni, akkor csak lelkendezve, magamból kifordulva fogom tenni. Én olyat láttam ott, amilyet eddig soha! Csoda! Sziklákba bújt, sziklákra épített, sziklákból kinövő házak, egészen hihetetlen rendezetlen…..
A legfőbb érv bizonyos állami szervek megléte - vagyis adóból történő finanszírozása - mellett az, hogy ezek feltétlenül szükségesek, máshogy nem lehet azokat a problémákat megoldani, amiknek kezelésére ezek létrejöttek. Ilyen általában az egészségügy, rendvédelem, és…..
Catella 2013.03.16 23:10:57
@molnibalage: erre volt tökéletes a Vízügy. Amíg szét nem verték:(

Egy ENEL méretű gátnál meg -sajnos- tök mindegy, hogy van-e katasztrófa elhárítás (nem védelem).
Örülünk, Vincent? Hihetetlen 2013.03.15 15:41:26
A helyzet hihetetlen. Hihetetlen, hogy a hivatalos szervek töketlenkednek, hárítanak, mutogatnak, makogva magyarázkodnak de érdemit nem tesznek, nem tettek. És hihetetlen, hogy az egyszerű emberek pedig összefognak és segíteni próbálnak egymáson.  Hihetetlen, hogy márciusban…..