Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kárpátka

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Van az a hely… távol a belváros zajától, a Kunigunda úton, amiről már gyakorlatilag mindenki hallott, vagy legalább egyszer járt már ott.. Ahol a legjobb programok szerveződnek és a legfurább barátságok köttetnek. Ahol senkit nem zavar a tájszólásod, vagy a nyelvjárásod, ahol nem bánnak veled…..
Magyarnak születtem "Bevándorló" 2015.11.27 16:56:37
   Magamban csöndben az egyenlőség, testvériség kifejezéseket mormoltam, és arra gondoltam, hogy egykor ezekkel a szavakkal egy monarchiát képesek voltak megdönteni, én pedig egy sorszámot nem vagyok képes szerezni. Zúgott a fejem. Becsuktam a szemem, és valahol az Ószövetségi…..
Beszélgetés Szabó Istvánnal A viski Fény és Öröm Gyertyakészítő Műhely immár ötödik éve világítja be a község életét munkáival és munkájával. Az interjúban Szabó István, a műhely vezetője mesél a nem mindennapi szolgálat adta örömökről és nehézségekről,…..
            Összeomlott a hrivnya. Az életszínvonal lassan a létminimum alá csökken, és alig üti meg a 10 ezer forintot egy havi otthoni nyugdíj… Aki pedig nyíltan panaszkodni mer, az börtönbüntetést is kaphat. Így szomorúan kell tudomást venni róla, hogy az ember a 21.…..
   Furcsa, hogy az érettségi előtti években mennyire elvágyódtam az otthonomtól.Nem voltam ezzel egyedül.Az osztály nagy része égett a vágytól az új kipróbálására és megélésére. Nem tudtuk képzelni azt, milyen lesz kiszakadni a mindennapok rutinjából, elszakadni…..
        Késő ősz van, és rohamosan közeleg a vizsgaidőszak, ami szemeszterről - szemeszterre mérföldkő a diáksereg életében. Ha ez nem lenne elég, ezt megelőzi a zh-k, beadandók és a többi követelmény hada, ami a legrosszabb és legfáradékonyabb időszakban szakad a…..
    Otthon. Ez mindenkinek a fogalomtárában másat jelent, és más értékkel bír, de  egy biztos: a szívéhez nagyon közel áll! Otthon az, ahol önmagad lehetsz, és ahová haza várnak. Ahol a szomszéd néni is tudja, hogy hány kilóval jöttél a világra, és hogy kinek az…..
     Az elmúlt héten alkalmam lehetett a Magyar Református Egyház Zsinatán részt venni, és egy kamera mögül szemlélni az eseményeket...   A zsinat napirendi pontjai között volt - nagy örömömre - Kárpátalja megsegítéséről szóló fejlemények ismertetése, ugyanis a Magyar…..
   A mai napnál talán nincs is aktuálisabb idő kicsit nosztalgiázni, és elővenni valami régit, valami magyart....mert van-e jobb érzés annál, mikor nem csak hallgatod, de érted, sőt átéled a zenét, mivel kicsit a sajátodnak érzed, és büszke vagy...Nekem, és azoknak akik "ezt a…..
     Egyszer egy kedves ismerősömmel azon gondolkodtunk, hogy mi esne éppen most jól nekünk, egy hideg téli estén mélázva. Nem igazán emlékszem, hogy miket mondtam, de halványan dereng valami túrós sütis kívánság, és hasonló finomságokra következtetek magamból kiindulva,…..
Így emlegetik. Ott ahol alig 20 éve függetlenséget hirdettek.   Fegyveres agresszió, polgárháború, katonai megszállás...ez adná nekünk leginkább vissza az Ukrajnában uralkodó állapotokat. Idáig fajultak a novemberben még az EU-hoz való csatlakozásért tüntetők…..
 "Mert én magyarnak itt születtem"                                                      Dupka  György  Ha azt mondom Trianon, akkor mindenki a megcsonkított országot látja a szeme előtt, s az elcsatolt területekre gondol, valamint Erdélyre, a Felvidékre, a…..