Regisztráció Blogot indítok
Adatok
özv. Marx Károlyné

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdés jó, pláne egy határátkelős blogon, és a magam részéről el is gondolkodtam rajta, de nem nagyon tudnék pontos választ adni. Sok országban van, ami vonzó, és ugyanúgy olyasmi is, ami nem tetszik annyira. A kérdés egy nagyon sok tényezős egyenlet, kíváncsi vagyok, ti mit feleltek majd.…..
özv. Marx Károlyné 2017.09.24 14:22:21
@Hari Seldon 2: Pár éve, mikor kezdődött otthon a nagy nemzeti bezárkózás, kollégákkal beszélgetve azt mondtam, hogy én már nem is magyarnak, inkább európainak érzem magam. :) Elég furcsán néztek rám! Most Németországban élek, akkor lenne tökéletes, ha angolul beszélnének. :)
Aki rendszeresen olvassa a blogot, annak nem kell bemutatni Mónit, aki pedig nem, annak csak annyit, hogy az Egyesült Államokból költözött haza a lányával, most nyáron pedig amerikai férje is velük töltött némi időt Magyarországon. Némi hányattatás után Móni iskolában kezdett…..
Ceglédi Zoltán – akiről rövid guglizás után sikeresen kiderítettem, hogy a Heti Hetes állandó tagja, a Republikon Intézet vezető tanácsadója, a hajdani SZDSZ frakció sajtóreferense, és akinek fő szakterülete a politikai kommunikáció – tegnap, blogjában huszonöt kérdést…..
A raktárban végzett munka kevés ember álma, erről már több poszt szólt ezen a blogon is. A körülmények sokszor nagyon kemények, nem ritkán embertelenek, és nem csak a munkahelyen, hanem a szállásokon is. Ebből már komoly botrány is volt Németországban bő egy évvel ezelőtt.…..
özv. Marx Károlyné 2014.04.22 22:49:59
Régebben rendszeres olvasója voltam a blognak, ma már csak ritkán. Eddig még sosem kommenteltem. Most is a fb-on megjelent posztajánló hozzászólásainak száma és stílusa hozott ide. Aztán itt is hasonló fogadott. Tegnap olvastam éppen egy cikket :index.hu/tudomany/tortenelem/2014/04/20/szaz_eve_tortent_a_ludlow-i_meszarlas/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index
Elgondolkodtam milyen szörnyű élet lehetett. Mennyit fejlődött azóta a világ!Ugyanakkor miért tartja ma is az emberek többsége elérhetetlennek, hogy méltó körülmények között,tisztességes bérért dolgozzunk? Azt hiszem az emberi munkaerő-érték Gauss-görbéjének csúcsán túljutva, újra lefele csúszunk. Ez válik természetessé és azt szidjuk, aki ez ellen szól.
özv. Marx Károlyné 2014.04.22 23:11:27
@Hari Seldon 2: Igen. Úgy értettem, hogy visszafele haladunk.