Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bereznay András (törölt)

0 bejegyzést írt és 354 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A választások óta a Jobbik azzal kerül a hírekbe, hogy politikusai alapvető társas normáknak sem képesek megfelelni, a közéletiekről nem is beszélve. Ami egy utcai tüntetésen még elmegy, a "nemzet templomában" már nem. Amikor Szegedi Csanád, egyetemista,…..
Ki kell végre mondani: Trianonról, a vészkorszakról és a Kádár-rendszerről csakis egyetlen legitim álláspont lehetséges. A Fidesz benyújtotta törvényjavaslatát, melynek értelmében "az Országgyűlés június 4-ét, az 1920. évi trianoni békediktátum napját a Nemzeti…..
Bereznay András (törölt) 2010.05.21 18:32:57
@Közöd???:

Azt csinász amit akarsz, de azrt elutasítani valamit mert nem illik a világképedbe, tudatléanság. Nézz ide, van olyan, hogy passzví tudás. Olavstam elegt ilynekeről, hogy pontsoan tudjam fogalmazódtak meg Nagyváradon és Kolozsváron másfajta román álláspontok, mint Gyulafehérváron. De nem fogom az időmet azzal tölteni, hogy egy blogban vitatkozó ismeretlen ismeretei tágítása érdekében kikeressem a részleteket, vagyis aktivizájam a vonatlozó tudásom. Majd te, ha érdekel. Különben sem ez a lényege annak amit mondtam, hanem az, hogy olyan gyűlésekre hivatkozni, mint Gyf, mint valami perdöntő népakarat megnyilvánulásra rosszhiszemű, ha az ember demokrata.
Bereznay András (törölt) 2010.05.21 19:04:26
@Cheradenine Zakalwe:

Állítani mindenfélét lehet. Nem igaz amit mondsz. Mellesleg az itt zsidózók gondolják meg, hogy abban a közel 55%-os, magyar többségben ami Trianon előtt a szűkebb országban fönnállt, benne volt kb. 900 000 zsidó is, vagyis kb. 5%.
Bereznay András (törölt) 2010.05.31 09:14:52
@nem1rem1:

Nem kértem én rajtad számon semmit. Ne beszélj, ha lehet ezt kérni, értelmetlenségeket.

Az állításod, hogy a nemzetiségek „jelentősen többségben voltak Magyarországon”, mondjuk így: téves. Nem voltak. Utána lehet nézni.

Ami pedig azt illeti, hogy „másképp élték meg ezt a "legdemokratikusabb, legtisztességesebb" nemzetiségi politikát.” minden tárgyilagosság, sőt igazság jogosságát tagadó érzelmi semmi. Ez olyan, mint amikor egy nő nemi erőszakkal vádol valakit, de aztán lebukik, mert valahogy fölvétel mutatja, hogy készséges résztvevő volt. Ezután arra hivatkozna, vagy feminista védői tennék, de, hogy ő azt „másképp élte meg”. Mindegy hogy éli meg, mindegy kinek mi a lelki torzulása. Ha olyasmiről beszélünk mint ebben az esetben hasznos csak a tények mellett maradni.

Ami meg azt illeti, hogy Trianon kapcsán sem azzal kellene foglalkozni ami történt, hanem mindenféle sérelmekkel: nem. Trianon egy békeszerződés volt amiben fölosztották Magyarországot. Ami történt azt a Magyarországon élő nemzetiségek semmiféle, akár igaz akár kitalált sérelmei nem igazolhatják. Nem bosszúra hivatkoztak ugyanis a béke megalkotói, hanem az önrendelkezés jogára. Ezt pedig durván megtagadták a magyarságtól. Ez a hiba Trianonnal, nem az összes belekevert önmarcangoló, jobbra-balra vádaskodó zagyvaság.

Más összefüggésben lehetne ugyan olyasmikről is beszélni amiket fölvetsz, de ami Trianont illeti, nem tartozik ide.
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
Bereznay András (törölt) 2010.05.16 15:44:32
@guszti:

Jó! És egy-két kiegészítő.

1. A kikerült írás le is fényképezhető maga a kompjúter által, ezért is szerecsétlen dolog meg nem jelentté próbálni tettetni. Valószínű, hogy akad a tömegből aki így rögzíti és terjeszteni tudja, akkor is, ha Tamás nem csinált volna belőle ügyet. Scripta még akkor is ha manent, ha internetes.

2. Volt gimiben egy tanárnőnk, akiről egy osztálytárs azt az észerevételt tette, félhangosan, „ez hülye”. Talán ha négyen hallhatták. A tanárnő sírva kirohant, panasszal az igazgatóhoz. Másnap az egész iskola tudta, hogy azt mondták róla, hogy hülye. Ebben az ügyben is a főszerk. eljárása csak a maximális publicitást biztosította annak amit eltűntetni szeretett volna. Ez nem volt a legbölcsebb az általa föltehetően kívánatos eredmény szempontjából.

3. Nem csak technikai és hasznossági szempontok vannak. Van olyan is, hogy a másik ember semmmibevételének kívánatos elkerülése. Talán túlságosan is a fejébe szállt a főszerkesztőnek a dicsőség, ha úgy képzeli hogy csak azért mert módja, esetleg joga és hatalma van valamit konzultáció nélkül megtenni, helyes is, ha megteszi. Nem helyes. A másik ember átlépése, semmibevevése soha semmilyen körülmények között nem helyes.
A zöldombudsman szerint is jogszerűtlenek a Grupo Miltontelekügyletei, a pátyi képviselő-testület mégis elfogadta a beruházóáltal diktált feltételeket. Sokmilliárd forintos ingatlanpanamárólbeszélnek a helyi civilek. ..
Bereznay András (törölt) 2010.04.02 11:44:08
@bodoky:

Most is itt van!
Bereznay András (törölt) 2010.04.02 11:48:30
@Sohanedudgi:

Kösz, ha jól értelek. Azt hiszem igen. Elromlott a kompjúterem, van (használt) új.
Hypotheticalfriend remek kommentjét önálló posztnak kiemelem ide. A szerző a blog.hu felhasználója. "Orbán és Gyurcsány felosztották maguk közt az országot, és csak a tévében játsszák az öriharit a hülyére vett rabszolgáknak, hogy közben elvehessék az…..
Bereznay András (törölt) 2010.03.10 14:03:29
@Vfair:

Igaz, de akkor sem gondolok mást. Láttad, milyen zavartak egyesek az ellenállás okáról. Azt képzelik a zöldek a zöldségért el akarják venni tőlük a motorozás örömét. Minthogy a dolgok lényege messziről sem ez, fölösleges az ilyen tévhiteknek, megosztási fölületeknek kapaszkodót kínálni. Mint mondtam, ezt egy apró tévedésnek tekintem csak az összességében a tökéletesség szintjén álló cikkben.
Bereznay András (törölt) 2010.03.10 14:05:08
@HgGina:

1. Mit tegyünk?
2. Te most mi mást tettél?
Pesti Központi Kerületi Bíróság1055 Budapest, Markó u. 25. postacím: 1887 Budapest, Pf. 28. Tisztelt Bíróság! Alulírott Dr. Bodolai László ügyvéd ezennel feljelentést teszek Kovács Bence János ellen a Btk. 179. § (rágalmazás) és 180. § (becsületsértés) alapján…..
Kóczián Péter A pártokácia 2009.11.25 01:25:39
 Az új uralmi rend lényege, hogy a közösségi élet hatalmi és befolyási övezeteit a politikai pártok uralják.A korábban szakmainak, civilnek, párt semlegesnek vélt szférák is a pártok uralmi és befolyási övezetének részévé válnak. A pártokrácia uralmát is…..
Bereznay András (törölt) 2009.11.25 10:43:32
Nem telik el nap úgy, hogy ne látnánk új cikket a különböző lapokban a sertésinfluenzáról, amit egyébként valamilyen okból a magyar média újinfluenzaként, illetve H1N1 influenzaként emleget, de ha már annyira WHO-kompatibilisek akarunk lenni, akkor a Pandemic H1N1/2009 jelölést…..
Alig egy hét van már csak hátra a Lisszaboni Szerződésről szóló írországi népszavazásig. A kampány utolsó hónapjában felgyorsultak az események, és úgy tűnik Írországban majdnem mindenki azon van, hogy meggyőzze a maga igazáról a bizonytalan szavazókat. Legutóbb például…..
Rendkívül érdekes, hogy egy valaha volt kereskedelmi megállapodás hová jutott: hiszen ez a formáció, az Európai Unió lassan állami vonásokat kezd mutatni. Ugyanakkor a történelemben van még legalább egy föderáció, melynek fejlődéstörténete rendkívül izgalmas, és azt…..
Bereznay András (törölt) 2009.08.18 10:45:06
@medve2:

Kicsit nehéz úgy beszélgetni, amikor az ember beszélgetőpartnere úgy válaszol, hogy a fölvetett szempontokat megkerüli, úgy válaszol rájuk, mintha nem az nem lenne a tartalmuk ami, és ha egyáltalán a téma sem az lenne ami ami. (Ki beszélt magyar tagságról, hogy jön az ide???)

Úgyhogy elnézést kérek, miközben egy miliméterrel sem kerültünk közelebb valaminek a megbeszéléséhez, a társalgást a magam részéről befejezem, mert sajnos arra kellett rájönnöm, legkevesebb nagyrészt nem megbeszélni szeretnél valamit, tehát maguk a nekem föltett kérdéseid sem voltak őszinték, hanem valami látszat győzelemért küzdesz itt, tudnám, minek.

Nem vagy egyedül. Hogy a módszerről aminek nálad ennek csak enyhébb formáját érzem, de elég, hogy ne lehessen folytatni, mit gondolok, arról:

www.gondola.hu/cikkek/66490


De ha félreértettelek, bocsánat. Szerintem egészen más volt a tárgy amiről elkezdtünk beszélni (az EU értékelése önmagában), nem amihez te itt most hozzászólsz (legyen-e Magyarország EU tag), úgyhogy ha talán nem is volt részedről ez olyan értelmben szándékos, ahogyan a cikk beszél a jelenségről, akkor is olyan szintű kisiklatás, amivel nem tudok mit kezdeni.
Bereznay András (törölt) 2009.08.18 14:30:00
@medve2:

Nem sértődtem meg. Szó sincs efféléről de időm véges és nem találom értelmét annak, hogy a szót olyannal szaporítsam aki nem tárgyszerű. Ezzel nem bántani akarlak, csak így van.

Szépen megkérlek, most, hogy még egyszer elmondom, lásd meg, ami 1. először is világos volt, 2. az előbb külön elmondtam neked:

Még csak föl sem merült nálam a magyar EU tagság vagy nem tagság kérdése. Ez csak a fejedben van és rámvetíted aki hagsúlyozta, hogy nem ez a téma. Mert nem is. Ezt csináltad rosszul. Van olyan, hogy két malomban őrölni, nyugodjunk bele és ne erőltessük a témát, ami nem megy. A szempontjaim nem is hasonlítanak arra ami téged foglalkoztat. Attól még a tied lehet jó, de más, nem idetartozó. Minden további szó fölösleges. Engedd el te is, jó? Na.
Évek óta veszekszem utastársaimmal akik beszólnak, hogy a táskámat miért nem a fejem felett lévő tartóra teszem, miért rakom az ülésre (vagy ha valaki le akar ülni, akkor az ölembe). A válasz mindig egyszerű: feledékeny vagyok, és nem szeretném, hogy a cuccom a vonaton…..
Bereznay András (törölt) 2009.09.15 10:43:59
Nekem máshol élve az a mellék szál tűnt föl, hogy
„Évek óta veszekszem utastársaimmal akik beszólnak, hogy a táskámat miért nem a fejem felett lévő tartóra teszem, miért rakom.....”

Mi közük van ehhöz az utastársaknak? Az ilyen beleszólás viszonylag normális helyeken teljesen elképzelhetetlen. Nálunk meg ezek szerint rutin.

És lehet, hogy ennek még a poás történethez is köze van. Ha ugyanis mindenki csak a sajátjával foglakozik, de azzal igen, akkor föltűnöbb lehet, hogy egy idegen alak elekzdi az ő cuccáét nyomkdni, tologatni. EZT már itt is szóvát tennék, és nem is jönne senkinek természetzesen cvsak úgy tologatni, maximum ha a körülmények miatt talán szükséges, bocsánatkérés közepette. Remélem követhető vagyok, hogy ha azt mondom, hogy ha a közeg olyan, hogy eleve sokkal föltűnőbb az itt leírt tolvaj viselkedése, kevésbé valószínű, hogy végig tudja vinni a lopás stratégiáját. Mindenki őt figyelné attól kezdve. Tehát a bele nem szólás kultúrája megszülheti a beleszólást a tényleg kívánatos helyen.

Szerintem van összefüggés a belepofázás elfogadottséga és a lopás keresztülvihetősége között. Zavarosban mindig könnyebb halászni. Errefelé a tologatás megindulásakor a tulaj azonnal fölállna levenné a sajátját, és hagyná érvényesülni a tologatót, hogy tologasssa a sajátját. Talán még elnézést is kérne érte, hogy útban volt az ő laptopja. Ami viszont így megmaradna neki.
Bereznay András (törölt) 2009.09.15 12:08:40
@Kalamona:

Még jobb módszer, meg se venni.
Szeretem a sumérokat, leginkább az tetszik bennük, hogy víz gyanánt itták a sört, mint a középkori Magyarországon a szerémségi bort. Tiszteletre méltó, érdekes banda, szimpatikus társadalmi hierarchiával, templomállammal. Mondjuk ma már csak sivatag van arrafelé, meg dög meleg,…..
Bereznay András (törölt) 2009.09.14 17:09:02
@tenegri :

A számból vetted ki a szót. És milyen jól tetted!
Egyik kedvenc éttermem, a Dunakanyar bal oldalán, ahol csillag nincs, de kellemes környezet, kiszámíthatóan korrekt minőség, figyelem részletekre és törekvés az újdonságokra igen. Van pl. szezonális konyha, vagyis ha érik az eper és vele egyidőben a bodza, akkor van mondjuk…..
Bereznay András (törölt) 2009.09.14 10:53:43
@Shenpen:

Pontosan. Ugyanannak a tünete mind a kettő, illetve nyilván sok más dolog is. És a Botond meg a Genevieve ott találkozik (reméljük boldog nász lesz belőle!), hogy ilyen vagy olyan irányban mintha mind a két tipusu, mondjuk így nem rutin névadás valamiféle önelnemfogadást-önkételyt sejtet. Vagy a minden jó (na persze lehetőleg nyugati), csak ne magyar legyen, vagy legyen nagyon nagyon magyar, olyan, aminek máshoz köze nincs.

Nem célom persze a névadás kérdést fetisizálni, még kevésbé bárkinek előírni szándékozni, hogy nevezi el a gyerekét, nevezze ahogyan akarja, esztétikai állásfoglalásom sincs, hogy szép-e valamelyik név vagy nem, de nem tudtam nem észrevenni amikor elkezdtek nagyon megszaporodni az ilyen, akkortájt még nagyon furának hangzó nevek, hogy ez nem lehet véletlen, valaminek a kifejezése, és az a valami alighanem nem egyszerűen a majmolás. És arra lukadtam ki, hogy az ilyesmi akkor lesz valószínűleg ennyire tömeges egy népnél amikor az a nép elveszti az önbizalmát, és ennek egyik tüneteként azt próbálja (görcsösen?) bizonyítani, hogy dehogy veszti, nagyon de nagyon van neki.

És ez a keszeg dolog, úgy tűnik, ugyancsak hasonlít. Többen megpróbálták itt racinalizéni az ügyet, nem mondom, hogy nincs abban igazság amit egyik és másik elmondott, ezzel együtt azt hiszem a lényegi szempont mégiscsak az, hogy túl szerény, túl egyszerű az a hal megrendült önbizalmú lényünknek. De ugyanúgy említhetném a Muszáj Mindent Angolul Mondani ugyanebben az értelemben leleplező, mindent elöntő kényszerét is.
Bereznay András (törölt) 2009.09.14 10:55:36
Bereznay András (törölt) 2009.09.14 10:59:44
@elGabor:

Főleg az utolsó bekezdésed tökéletes!
Inkább gyanút keltő, mintsem tisztázó iratot adott át Kocsis István július végén a BKV felügyelőbizottságának az MVM horvátországi szállodaügyében játszott szerepéről. Az irat  szakértőnk szerint alkalmatlan a valóság bizonyítására, csak laikusok megvezetésére…..
Bereznay András (törölt) 2009.09.08 21:49:22
@Why am I here?:

Majdnem így van. De nem annyira a napi hír jellegről van szó, mint a hasonló, de mégis különböző címpalon kintlétről.
Bereznay András (törölt) 2009.09.14 09:14:06
@Why am I here?:

Most látom, hogy előzőleg nagy hülyeséget írtam. Fölöslegesen említettem a címlapot, hiszen te mondtad is. (Fáradtság, bocs.) És egyetértek. Akár még fontosabb dolgokban is túl rövid távú az emberek emlékezete.

Úgy érted hazamennél valahonnan ahol vagy, azért, hogy rendet csinálj, de nem tudsz? Hát izé, jó lenne, de van erre esély? Mit tudnál otthon amit nem tudom hol, nem? Mondjuk ez sem ilyen fórumon beszélhető meg a legjobban.
 Ha lenne kedvem humorizálni, azt mondhatnám, új társasjáték bontakozott ki a romák elleni sorozatgyilkosságok kapcsán. Ki lehet a gyilkos? – teszik fel sokan a kérdést. S mivel nálunk majdnem mindenki majdnem mindenhez ért, sokan hivatottnak érzik magukat a válaszra…..
Kóczián Péter Orbán zsenije 2009.09.04 13:35:55
  Nincs messze a nap, amikor egy választási győzelem hevében Orbán zsenijéről kezdünk amjd el beszélni. Hogy ő már akkor is tudta. Hogy a kitartás elnyeri jutalmát. Hogy csak ő volt, aki tudta. De ez marhaság.   Orbán Viktor 2002 óta ugyanazt a nótát fújta. A…..
A magyarok nem építettek világbirodalmat, és a magyar állam területe ma csak harmadnyi töredéke a történelmi országnak. Még sincs okunk az elégedetlenségre, ha sorsunkat a térség más országaival, vagy akárcsak a rokon népek történelmével vetjük össze. Őseink előtt népek…..
Bereznay András (törölt) 2009.08.29 22:31:37
@Csomorkány:

Önmagában ez így rendben is lenne, ha nem annak a hatalomátmentésnek lett volna a része amit azóta is élvez az ország. Gyűjtötték a jó pontokat.

Körülbelül ugyanazért nem tetszik, mint a cukros bácsi kedvessége amivel cukrot osztogat.
Bereznay András (törölt) 2009.08.30 17:51:59
@Csomorkány:

Igen, de gondolsz arra, hogy a kettő elválaszthatatlan? Azt hittem ez nagyon egyszerű. Azért kedves, mert tervez valamit majd azutánra. Vitasd ha akarod, én többé nem fogom. Üdv.
Bereznay András (törölt) 2009.09.02 13:09:57
@Csomorkány:

Elnézést, azt hiszem ehhöz túl buta vagyok.
Konzervatórium Ezer év dicsérete 2009.08.20 18:03:00
Hiába tépázta meg az országot forradalom, zsarnokság, megszállás, megaláztatás, még mindig létezik. Létezik, mert akik számára kedves, azok nem akarják magára hagyni.         Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól…..
Bereznay András (törölt) 2009.08.30 22:31:24
@Raon:

Mondanom sem kell, ez nem neked szólt.
Bereznay András (törölt) 2009.08.30 22:36:01
@Raon:

Egyébiránt szrintem ugyanazt képviselitek a vita témámában max_headroom-mal, és mellesleg velem is, sőt peetmasterrel is. Kicsit eltérnek a megfogalmazások de látszik, hogy mindenki ugyanarra gondol, és ez kézenfekvő is minden épeszű embernek.
Bereznay András (törölt) 2009.08.30 23:03:43
@rosta:

Ha valóban azt kívánod, hogy ne húzzam föl magam, annak az az egyszerű titka, hogy nem szólsz hozzám. És főleg nem fenyegetsz meg halálosan nem is nagyon burkoltan, Csengey példákkal.

Olvasd szépen végig ami eddig történt, és szégyeld el magad nagyon nagyon mélyen. Ha esetleg mégis sikerül fölfognod valamit és ha esetleg mégis tudod mi az, hogy erkölcs.

Mindenesetre akármit csinálsz, ne hazudozz itt össze-vissza arról, hogy mitől vagyok, mint mondod a plafonon. Nem attól, és te tudod, hogy nem attól. Ami miatt valóban elegem van belőled annak semmi köze ahhoz amit iderágalmazol. A legdurvább provokáció amit előadsz. Aljas is.

Mégegyszer megpróbálom, hátha áthatol a vastag bőrödön, és megérted, hogy:

Nem igénylem a társalgást mindig mindent megkerülő, semmilyen érvet soha figyelembe nem vevő, következetesen és csak mellébeszélő, hazug és rágalmazó, számomra mélyen ellenszenves személyeddel.

Én döntöm el kivel beszélgetek, nem te, akármennyire erőszakos is vagy.
Robert Fico nem őrült. Csupán egy hatalomvágyó politikus, aki ha kell, beengedi maga mellé az őrültek pártját is. Így aztán maga is olyanná válik, mint ők, és az egész folyamatban az a legborzasztóbb, hogy a hisztéria gerjeszti önmagát, még csak nem is lehet sejteni, hol lesz a…..
Bereznay András (törölt) 2009.08.23 09:41:27
@Tepsifan:

Ugyanazzal a nehézséggel küszködve, hasonló vélemény, kényszerből itt:

Nagyon jó a kisfarkú Fico poszt!
Bereznay András (törölt) 2009.08.23 12:12:05
@egylaikus:

Nekem nagyon jól összeállt. Arról beszél (ha szabad interpretálnom), hogy Sólyom egy pózoló hülye.
Ha nem gondolnám, hogy az Európai Uniónak már a töke tele van a magyar-szlovák diplomáciai konfliktusokkal, azt mondanám, ezt az ügyet most tényleg nemzetközi fórum elé kell vinni. Ficoék láthatóan már nem tekintenek minket tárgyalópartnernek, és visszakézből hülyét…..
Bereznay András (törölt) 2009.08.22 17:10:48
@papamaci1:

Nagyon utálom az EU-t, de azt nem mondanám, hogy gyarmatosító. Más vele a probléma.
Bereznay András (törölt) 2009.08.22 17:13:01
@kohn töhötöm · magyarinfo.blog.hu 2009.08.22. 17:06:41

Na ez így tökéletes!

Tűnök el.
Bereznay András (törölt) 2009.08.22 22:12:16
@intimpista:

Persze, de miért címzed nekem? Nem szorulok erről meggyőzésre. De ha már itt tartunk, volt 1938-44 között is.
Korábban írtam már arról, hogy Budapest milyen ügyesen herdálja el jó adottságait. Eddig elsősorban idegenforgalmi példák jutottak eszembe, de felebarátforgalmi elherdálásra is van ám példa: gyakorlatilag az egész Budai-hegység. Egy ilyen hegység pedig szerintem jó a…..
Bereznay András (törölt) 2009.08.22 11:51:27
Annyira, de annyira uborkaszezon van, hogy még a Népszabadság és egyik publicistája/fő/almunkatársa közötti összezördülés/félreértés/kibékülés is hírértékű. A sztori alapja eléggé ismert már: Bächer Iván valamelyik barátja fasisztákkal barátkozik, és elküldte a…..
Bereznay András (törölt) 2009.08.18 19:57:14
@solaitid:

Ami engem illet, igazad van, de mi van a mostani cikkekkel? Azért azokon akad kommentálni való, nem?
Bereznay András (törölt) 2009.08.18 20:49:31
@solaitid:

Jaj, dehogy! A Magyar Hírlap eljárása menthetetlen, és ha nem tudném, hogy igaz, azt is mondanám, hihetetlen. De ez csak mellék szál. Viszont én mintha azt olvastam volna valahol tegnap, hogy B. nem akarja jogi útra terelni, mert ezzel elismerné, hogy van jogrend Magyarországon. Ez nekem tetszett. A két cikke, más-más okokból, nem.
Bereznay András (törölt) 2009.08.18 22:42:00
@solaitid:

Ja, valamit nem jól olvastam, bocs.

Új könyv? Ez érdekes. Hát khm-nek, ez esetben eléggé khm. Pedig bevettem, hogy őszinte, legalább az első cikk, ha nem is tetszett. Mikorra esedékes?
Jó kis botrány van kibontakozóban: a hosszú évek óta rendszeresen a Népszabadságba publikáló Bächer Iván, akinek könyveit is a Népszabadság Könyvek kiadó adja ki, írt egy tőle megszokott, nem túl izgalmas, kissé slendrián szösszenetet, amiben a szocialistákat ekézi, elég…..
Bereznay András (törölt) 2009.08.17 21:40:44
@jános515:

Ismered a közmondást, hogy a kétségbeesés rossz tanácsadó. Nem tudok jobban egyetérteni az állapotokról, de akármennyire is kivan az ember, nem ok, hogy valami fölismerhetően rossz felé forduljon, csak mert az ígér. Éppen elég ígéretnek dőlt már be a magyar nép.

Talán láttad, hogy milyen elképzelésem van arról, hogy mire várjunk és meddig. Pontosabban ne is várjunk. Tapasztalatból tudom, hogy ez keveseket győz meg, de csak azért, mert nincs önbizalmuk és mást el sem tudnak képzelni, mint, hogy majd jön valaki, vagy valakik és majd megcsinálják. Jön is, csak másért és ígér, és becsap és így megy ez egyre rosszabb irányba.

Az elképzeléseim ha, nem láttad, a nevem alatti linkben. Minden rendben lesz, ha a közöségnek egyszer lesz újra kollektív önbecsülése. Nincs más megoldás, mint, hogy öszeszedi magát, hogy legyen. Ha ez nem lesz, nem lesz semmi. Viszont ez könnyű. Nem kell játszani az ő játékaikat. Majd látni fogod, hogy értem.
Bereznay András (törölt) 2009.08.18 11:31:58
@Pisti, az aragorn:

Jó, hogy kitetted. Érdekes.

Írja:

„De oda kell figyelni rá. El lehet gondolkodni rajta. Miért hülyült meg ez az ember? Miért veri ököllel a zongorát?”

Hogy egészen szerénytelen legyek, már régen megmondtam. Ott a link. Majd két éve van ott. Miért nem foglalkozik abból a rétegből ahova Bächer tartozik senki a Kibulizott országgal? Kínjukban inkább a Jobbikra szavaznának, mintsem hogy szembenézzenek saját rétegük felelősségével és a fejüket törnék, hogyan lehet JAVÍTANI? Persze a Kibulizott ország-ot nem lehetne lefasisztázni, miközben enyhén szólva velük sem egyezik, így nem tudnak mit kezdeni vele. Úgy csinálnak mintha nem lenne. Általában az igazsággal nem tudnak mit kezdeni. Félnek tőle.
Bereznay András (törölt) 2009.08.18 11:33:25
@orsi00:

Tökéletes hozzászólás! Bár sokkal több ilyen lenne.