Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaitou

58 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ő ma is szól Újra itt. 2024.04.19 17:56:28
Nagyon hiányzik a blogolás, de vagy időm nincs rá, vagy félek írni. Pedig csak arról szól az egész, ahogy keresem az utam.Azóta már rájöttem, hogy az álmok nem azért voltak, hogy más embereket tereljek... ők értem voltak, és amilyenné válok a hit által, az lesz majd az iránymutató Isten felé. Más…..
Reményik Sándor A szőnyeg visszája Kétségbe esem sokszor én isA világon és magamon,Gondolva, aki ilyet alkotott:Őrülten alkotott s vakon.De aztán balzsamként megenyhítEgy drága Testvér halk szava,Ki, míg itt járt, föld angyala volt,S most már a mennynek angyala:"A világ Isten-szőtte szőnyeg,Mi…..
Már decemberben kipécéztem magamnak, hogy majd ha megyek Budapestre záróvizsgázni, ezért a könyvért mindenképp el kell ugranom. A moly hirdette a Könyvudvar könyvesbolt legjobb ajánlatait, és 490 forintért nagyon csábító volt, nem tudtam neki ellenállni.Január 14. óta szegény csak várakozott rám,…..
Ilyen gyorsan regényt nagyon rég olvastam végig. Egyszerűen nem tudtam letenni. Tegnap éjjel kezdtem el, ma hajnalban pedig befejeztem, egyrészt mert nem tudtam aludni, másrészt mert annyira furdalta az oldalam a kíváncsiság. Mióta ezekben a könyvcsoportokban benne vagyok, és a molyon is figyelem a…..
Oké, én végigkönnyeztem ezt a könyvet, elejétől a végéig pityeregtem. Úgy álltam neki, hogy ez valami gyerekkönyv lesz a holokausztról, valami könnyen emészthető…. Hát az lenne, egy nagyon szép, izgalmas történet, csak engem az szaggatott cafatokra, hogy ha a dánok ezt meg tudták csinálni, mi…..
Szívfacsaró történet egy kisfiúról, akinek egyik pillanatról a másikra felnőtté kellett válnia. Nem mondom, egyfelől izgalmas volt olvasni a kis portyázó kalandjait a bunkerből, másfelől féltettem is, mert folyamatosan ott lebegett annak az árnya, hogy észrevehetik. Voltak csavarok a történetben,…..
Kellemes kikapcsolódás volt a könyv. A harmadik fejezettől kezdett egész izgalmas lenni, és végig fenntartotta a figyelmet. Gabe-t sajnáltam a végén, kár, hogy nem kapott ennél vidámabb befejezést a regény. Sajnálom azt is, hogy Lisette egyáltalán nem is törekedett arra, hogy megéljék az örök…..
Nem mai könyv, és nem is annyira régi, de hozzám csak most jutott el. Fogalmam sem volt arról, hogy miről szól, csak arra emlékeztem, hogy könyvcserélőn 2012-13 környékén igazán népszerű volt, így azonnal lecsaptam, mikor alkalmam adódott rá. Most már tudom, hogy miért szerették annyira.:) Nagyon…..
Még gimis koromban hallottam erről a könyvről, de nem jutottam el odáig, hogy megszerezzem vagy elolvassam. Most bepótoltam, ésss nagyon örülök neki.:)Két kedvenc szereplőm Ralph volt és Röfi. Valahogy már a legelején sejtettem, hogy Jackkel itt bajok lesznek, és igazam is lett.A befejezést olvasva…..
Véletlenül akadtam erre a könyvre, és nagyon kíváncsi lettem a tartalma alapján. Kortárs magyar szerző engem ennyire még nem szórakoztatott!:) A könyv első fele tele van fűszerezve jópofa cinikus humorral, olyan gondolatokkal, amelyek minden álláskereső fejében megfordulnak.:) Az álláskeresős…..
Mindig érdeklődéssel vizsgálgatom az ehhez hasonló könyveket, amelyeket politikai foglyok írtak. A háború eszméit egyáltalán nem értem, vagy inkább, nem vagyok hajlandó tudomásul venni. A könyv olvasása közben peregtek az oldalak, könnyű volt haladni vele. Azonban amire igazán kíváncsi lenne az…..
Tinikoromban nagyon szerettem Wellst, főleg az Időgép miatt, de ez a műve valahogy kimaradt.Jó volt olvasni. 100 évvel ezelőtt íródott és számomra rettenetesen érdekes, hogy az akkori ember mit meg nem álmodott.Egy kissé nyomasztó olvasmány, körüllengi az, hogy azokat a teremtményeket igazából nem…..
Olyan rég várakozott a polcon, már nem bírtam tovább olvasatlanul elnézni ott.:) Fogalmam sincs, mire számítottam ettől a könyvtől. Reméltem, hogy lesz olyan jó, mint a Virágot Algernonnak és telitalálat volt. Faltam az oldalakat, annyira lekötött minden egyes sor, ami a hasadt személyiségekről…..
Szerettem olvasni, sokszor könnyeket csalt a szemembe. Naoki 13 évesen írta ezt a könyvet, de mintha egy felnőtt ember sorai lennének, lélekben annyira fejlett. Kicsit emlékeztet Charlie-ra a Virágot Algernonból, ő ugye okos akart lenni. Naokinál ugyanez van, csak ő egészséges, „normális” szeretne…..
A holokausztról szóló könyveket, írásokat én sosem bírom ki könnyek nélkül. Gimnazista koromban fogtam fel, hogy ezek a szegény emberek miken és miért mentek keresztül és volt egy időszak, mikor csak a beszámolókat olvastam, annyira érdekelt. Akkor csak fájdalommal és mély együttérzéssel olvastam a…..
Amíg a könyv első felében Ferdinand nézőpontjából mesélték a sztorit, addig minden rendben volt, tetszett is. Láttam, hogy mennyire reménytelen ez a viszonzatlan szerelemnek hitt valami, női szereplő engem még nem bosszantott ennyire, mint ebben a könyvben.:') A visszaemlékezéses ábrándozásait az…..
Van ezeknek a régi scifi-regényeknek egy varázsa. Értem, hogy miért szerettem őket annyira régebben, de kicsit mintha eltávolodtam volna tőlük. Jó ötlet volt leemelni a polcról ezt a kötetet, a meglódult emberi fantázia szárnypróbálgatásai ezek abból a korszakból.A hosszú leírások néhol untattak,…..
Ez van, idén ugrok mindenre, ami naplószerű vagy angyalos témájú.:) Örülök, hogy rábukkantam erre a könyvre. Kellemes kikapcsolódás volt, tetszett, ahogyan az író leírta az őrangyalok mindennapjait és igazán jól sikerült a Pokol leírása is, nagyon egyedi elképzelés volt.:) A démon szövegét néhol…..
Jó volt olvasni, érdekes regény volt. Le sem tagadhatja a japán írót, annyira áthatja az a csak rájuk jellemző szellemiség.Oldalról oldalra egyre izgatottabb voltam a végkifejlet miatt, aztán a vége felé még el is pityeregtem magam.:)Az ördög is eléggé olyan japántos volt, nem az a megátalkodott…..
Nagyon aranyos könyv, ritka kincs az ilyen, nem gondoltam, hogy valaha véletlenül rábukkanok.:) A doktor úr anekdotái hol megmosolyogtatóak, hol elpityeredik tőlük az ember. Nagyon jó élmény volt olvasni ezeket a visszaemlékezéseket, kár, hogy ilyen könyvekből nem születik túl sok, sőt, egyetlen…..
Véletlenül akadtam az íróra, de azonnal megvettem öt könyvét, mert tartalom alapján jackpot volt első látásra mind.Ez a novelláskötet nagyon belopta magát a szívembe, legutoljára én csak Ray Bradbury novelláin pityeregtem.Mind az öt novella nagyon szép, mindegyik magával ragadott, jó ötlet volt…..
Egy molyos kihívás miatt végül fellapoztam ezt a könyvet. Sokáig pdfben volt meg a tabon, de mikor még Pesten voltam, az egyik postán megláttam az olcsó polcon, és 790 forintért nem tudtam otthagyni. Molyon…..
Ezzel a könyvvel még nyáron megismerkedtem, már fogalmam sincs, hogyan keveredett elém a szerző weboldala, ahol az állt, hogy ez a sorozat sokkal keményebb, valóságosabb, mint Peretti Ez élet sötétsége…..
Két hétig bírtam ki, hogy tartogassam a könyvet... Minél tovább akartam nyújtani, egy Jézusról szóló könyvet is közbeiktattam, de végül mégis sor került rá múlt…..
Filóztam, hogy írjak-e erről a könyvről, vagy sem. Molyon akartam értékelni, de még adatlapja sincsen, úgyhogy itt írok pár szót.Annyira nem rossz könyv. Virtuenál többet ér, de Peter Kreefthez…..