Regisztráció Blogot indítok
Adatok
opozs_szaf

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Ténytár korábbi elemzésében már rámutattunk arra, hogy a 2012-es PISA-vizsgálat eredménye alapján negatív folyamatok indultak el a magyar oktatásban. Szóltunk arról is, hogy a magyar oktatás teljesítményének romlása különösen feltűnő, ha a térség legsikeresebb…..
opozs_szaf 2014.06.14 13:49:53
@bölcsbagoly: már leírtam korábban:

" opozs_szaf 2014.06.14. 12:44:40
@bölcsbagoly: Ja, és azt is állítottad, hogy nincs orvosképzés Norvégiában.

www.med.uio.no/english/
www.uib.no/en/mofa
http://www.ntnu.edu/dmf/studies "

Természetesen megint nem igaz amit mondasz, nem csak phd van.
opozs_szaf 2014.06.14 13:52:28
@bölcsbagoly: " megint állítsz, bizonyítás nélkül."

Másold be kérlek, mi volt az. (és ugye még mindig várunk a következő állításaid alátámasztásaira azon kívül, hogy te így gondolod:

- a régi rendszer "sokkal jobban megfelelt az ország igényeinek "
- Norvégiában nincs orvosképzés (persze, hogy van, többféle is)
- Bolognai egyetem már nem használja a bolognai rendszert (használja)
- miért vagyunk a keleti blokkon belül is az utolsók között, ha már a keleti blokk államainak külön méréséről pampogtál).
opozs_szaf 2014.06.14 13:54:08
@Bambano: Lassan gépelem, hogy megértsd: az idézett mondat ebből a cikkből nem arra a grafikonra vonatkozik, hanem a linkelt régebbi cikkre.
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Csak elég erősen kell gondolni rá, és a legalacsonyabb igényeinket is alulmúlja valaki. A Duo Ételbár Pizzéria válságmenedzserén kifogott az az elképzelhetetlen szituáció, amikor naiv ügyfél ételét valaki másnak adta a futár: Ételt rendeltem a Duo Ételbár Pizzéria nevű…..
opozs_szaf 2014.05.20 12:32:39
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Bele van számolva a fizetésébe, mi a faszt nem lehet megérteni ezen? Ez a szokás.

Dolgozzál te a saját kocsiddal, saját benzinedből kétszáz forintos címpénzért, meg napi háromezer forintért ami a bejelentett fizetésed.
opozs_szaf 2014.05.20 16:52:55
@Narancskommunista: Ez így van, viszont te is leírtad, hogy azzal, ha én nem adok borravalót, csak annyit érek el, hogy tele lesz köpve a kajám, fel lesz rázva a kólám, és utoljára fogja kihozni, két órával az elkészülte után. Nekem inkább az az abszurd, hogy szerinted majd megváltozik a rendszer, ha "nem adunk borravalót".
opozs_szaf 2014.05.21 13:25:48
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: ezt én mind tudom, ne nekem magyarázd. Viszont a sztori Magyarországon játszódik, a főnököd pedig futárként beleszámolja a fizetésedbe a jattot. Borravaló nélkül körülbelül ezer forintos haszonnal zársz egy napot, miután levontad belőle a benzined árát, meg a kocsid amortizációját. Én, mivel voltam futár (és egyébként nem éreztem magam képzetlen prolinak, ahogy mondod), adok borravalót a srácoknak, és szarok bele, hogy az a száz forint szerinted "megkárosítja az államot". Nekem nem károsít semmit, viszont arra emlékszem, amikor azért tudtam normálisan megkajálni este, mert szép borravalót kaptam egy irodaházban. Neked ilyen élményed nyilvánvalóan nincs, kívánom, hogy ne is legyen.
Nem szoktam ennyire sorozni az eladó ingatlanokat (épp az előbb lőttem ki az ingatlansalátát), de most robbantotta a hírt a Sploid, hogy eladó a villa, ahol a Scarface-t (A sebhelyesarcút) forgatták. Hm most hogy így visszaolvasom az első mondatot, tele van gyilkolászós szavakkal -…..
opozs_szaf 2014.05.20 20:37:14
Dani mamájának felújították a mosógépe motorját, de összeszerelés után az első mosásnál szikrázva elszállt. A következő szerelő megállapította, hogy az előző egy vezetéket egy csavar alá szorított be, aki azóta természetesen elérhetetlen: Édesanyám mosógépe…..
opozs_szaf 2014.05.13 16:47:34
@leonito77: semmi. a "motorfelújítás" általában azt jelenti a mosógépszerelőknél, hogy cigizés közben letisztítják alkoholos ronggyal. Esetleg egy szénkefe-csere (kétszer 400 ft anyagköltség), vagy kapsz egy másik bontott motort, ami belemegy a mosógépedbe.
Ha most megnézzük a Volt fesztivál programtábláját, láthatjuk, hogy az Arctic Monkeys előtt majdnem közvetlenül van még egy üres hely. Ennek betöltésére az MTVA, az Akvárium és a Volt Produkció versenyt hirdet, egy amolyan tehetségmutató (igen, mutató, nem kutató) műsor…..
opozs_szaf 2014.04.27 12:47:32
@kiskaresz: az egész ország így működik, ha még nem vetted volna észre. ha az emberek nem igénylik az új arcokat, a fesztiválok pedig a régiekkel is teltházzal mennek, addig különben is, minek változtatnának?
A csapból is az Ivan & The Parazol folyik, úgyhogy mi most kicsit folyatjuk tovább őket. Legyen az apropó mondjuk, hogy ma megjelenik a Mode Bizarre angylemezük bakeliten, és a Record Store Day alkalmából este hatkor fellépnek a Musiclandban. Persze sokat beszélnek Amerikáról is…..
opozs_szaf 2014.04.22 13:24:24
@Gazz: Ezek még akár adottak is lehetnek. Csak sajnos 2014 van, nem 2007, és továbbra se érdekel senkit se Magyarország, se a magyarországi angolnyelvű rockzene "nyugaton". Ettől függetlenül persze, hajrá skacok.
opozs_szaf 2014.04.22 13:26:14
@opozs_szaf: ha nem lenne egyértelmű, az évszámokat a műfajukra értettem. Lejárt lemez már ez a zene, eleve paradoxon, hogy valami nálunk sikeres legyen, és utána meghódítsa a kinti piacot. Hol élnek ezek? :D