Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bálint Csaba

512 bejegyzést írt és 455 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi magyarok nagyon hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy semmi nem akar tud minket megölni, amikor a saját országunkban kirándulunk, nyaralunk. Ebből aztán mindenféle kacifántos helyzetek adódnak. Kénytelenek vagyunk például túl közelről megnézni egy barnamedvét, megmarnak minket dolgok, megcsípnek,…..
Kevin Shannon bizony alaposan megszívatta Szerbiát. A brit férfi 2016-ban gyalogolta végig az országot, túrájáról beszámolt a média, jól rápörgött mindenki. Végre valaki, aki nem fél a szakállas kalasnyikovos szerbektől. Shannon el is mondta, hogy milyen fantasztikus nemzet is a szerb, meg ilyen…..
Százával próbálnak a boszniai hegyi ösvényeken Horvátországba jutni a migránsok. Ez derül ki a legújabb videóból, amely a helyi internetes lapokban bukkant fel. Egy kerékpáros testkamerája rögzítette a szokatlan túrázó csoportot. Boszniából érkező hírek eddig is elég aggasztóak voltak, nem egy…..
Megdöbbentő alkotást lepleztek le Belgrádban. Nem kisebb alak kapott szobrot a szerb fővárosban mint Jurij Alekszejevics Gagarin. A szobor talapzatán azt írja: az ember, aki meghódította a világűrt. Minden kommentár felesleges.  ..
Érdekes karácsonyi szokás Szerbiában a tábortűz. Szerbiában is a Julián-naptár szerint ünneplik, ezért január hatodikára esik szenteste, és január hetedike a karácsony napja.  A történet szerint a pásztorok, amikor értesültek Jézus születéséről, ágakat vágtak, és azzal indultak el köszönteni a…..
Vanja Udovičić Szerbia ifjúsági és sportminisztere, egykori vízilabdázó kijelentette, hogy a kormány ajánlása szerint a szerb sportolóknak le kell vonulniuk a színpadról abban az esetben, ha koszovói sportolóval kellene szerepelniük az érmek átadásakor...
Három ország rendőrségének együttműködésével fogták el a szerb Pink Panther banda tagjait Barcelonában. A bűnözők leginkább ékszerüzleteket szerettek kirabolni európai nagyvárosokban. Az alábbi (nem túlzás drámainak nevezni) videón egy korábbi akciójuk látható...
A boszniai Bileća település egyik szerb lakosát láthatjuk a felvételen, aki nagyon szorított Novaknak. A győzelemig tartó szurkolás is tartalmaz érdekes momentumokat, de a java csak az utolsó pont után jön...
900 darab egydinárossal érkezett a helyi "Parking Servis" pénztárához egy férfi Nis városában. Az elképedt pénztárosnak azt mondta, nincs papírpénze, elhozta minden pénzét, össze kellett törnie a malacperselyt, azért a sok apró. A parkolási társaság munkatársának egyenként ellenőriznie is kellett a…..
A PDD Zagreb drámai ütközetben maradt alul a Veszprémmel szemben (27:25) és ezze elszenvedte a hetedik vereségét is a BL csoportkörben. Hogy milyen keményen harcoltak a horvátok, az is jól mutatja, hogy Luka Šebetić konkrétan otthagyta a fogát. A játékos a PDD Zegreb Facebook oldalán dicsekedett el…..
Szinte csodával határos módon úszta meg a beillesztett videón látható balesetet egy 76 éves férfi kedden délelőtt Begrádban. A felvétel készítője elmondása szerint azért posztolta az anyagot az interneten, hogy a gyalogosok lássák, milyen hamar kerülhetnek életveszélyes helyzetbe, ha kiugranak az…..
Bizarr jelenettel indult az újvidéki tévések munkanapja. A Vajdasági Televízió riportere éppen az újvidéki bolhapiacról jelentkezett be a pénteki reggeli műsorba, amikor egy a stáb mellett elhaladó férfi fegyvert vett elő, és megelengette a kamera előtt. A riporter szemrebbenés nélkül végigmondta a…..
Horvátországban, egészen pontosan Eszéken esett meg a napokban, hogy egy idős nő azt tette, amit sok száz meg ezer eszéki polgár megtesz naponta: átment a piroson mégpedig gyalogosan. Ezt azonban észrevette egy rendőr, aki felszólította az idős nőt, hogy álljon meg. A nő erre nem…..
Jelena Milić, a belgrádi CEAS (Center for Euro-Atlantic Studies) szervezet igazgatója befogadott egy szíriai menekült családot az otthonába. A család életét Milić Facebook adatlapján is nyomon lehet követni. Fotókat közöl a közös mindennapokról, szelfik, közös…..
Könnygázt vetett be a macedón rendőrség, péntek reggel a görög határon, ahol megpróbálnak feltartóztatni egy jelentős tömeget - írja a belgrádi Blic, amely a Reutersre hivatkozva arról számol be, hogy több ezren töltötték az éjszakát a senkiföldjén.  A lap…..
Egyértelmű jelei vannak annak, hogy az ISIS tevékenysége egyre intenzívebb a Balkánon. A térség országaiból sokan indulnak Szíriába, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz, de nem mindenki vágyik távoli hadszínterekre. Elvégre valakinek a odahaza is harcolni…..
Bálint Csaba 2015.07.22 12:43:32
@stevie balkanski: Nem valószínű, hogy a lakosság támogatna egy IÁ jellegű próbálkozást a térségben, de robbantástól, merénylettől szerintem kell tartani. Egy-egy terrortámadásra elegendő szélsőséges van a környéken.
Néhány napja nézhettünk meg egy videót arról, ahogy Aleksandar Vučić, Szerbia miniszterelnöke az életéért fut Boszniában, mert a srebrenicai áldozatokra emlékezni összegyűlt tömeg kővel dobálta meg. Érdekes volt ilyen helyzetben látni a szerb miniszterelnököt, de aligha ez…..
A srebrenicai áldozatokra emlékezni indult a szerb miniszterelnök Boszniába, de egészen másról lesz emlékezetes számára ez a nap. Bár aligha várt öleléseket és csókokat, valószínűleg Aleksandar Vučić sem számított arra, hogy kövekkel, cipőkkel dobálja meg Potočariban a…..
Serbia Insajd A szerb foci szar 2015.06.26 17:30:46
Jól agyon ajnároztuk a szerbeket a kisgyerekek vébéje után. Záporoztak a közhelyek a meccset soha fel nem adó, végsőkig küzdő szerb játékosokról, akik már 6 évesen a Realban játszanak.  A szerb foci azonban nem jó. A fiatalok se jók. Még a magyarokat is csak egy…..
A You Tube-on jelent meg a felvétel tegnap, amely a hónap balkáni videója címre is joggal pályázhatna. A Radio Sarajevo szerint valahol Szerbiában történt az eset, de, hogy ki lehet a felvételen látható ideges pap, egyelőre nem derült ki. A zenészek az ajtóban várták a párt,…..
Ezt állítja legalább is a Jutarnji List horvát napilap, amelynek hétvégi száma Toroczkai Lászlóval és ezzel az állítással a címlapján jelent meg. A lap felidézi újságíróinak februári látogatását Ásotthalmon, ahol Toroczkai először beszélt a horvátoknak a fal/kerítés…..
A macedón rendőrség tette közzé a videót, amelyen az albán fegyveres csoport tagjainak elfogása látható. A videó végén hallatszik, ahogy a rendőr megkérdezi, hogy hányan vannak összesen. Az albán férfi erre kis gondolkodás után azt feleli, hogy nem tudja. A rendőrség egy…..
Egy kedves olvasónk küldte el nekünk a vajdasági magyar kifejezések listáját, amelyet ő maga gyűjtött és szerkesztett. Mielőtt azonban rátérnénk a listára, szeretnék néhány gondolatot hozzátenni. A vajdaságban használt magyar nyelv sokaknak tűnik ízesnek, régiesnek,…..
Andrej Vučić, Aleksander Vučić szerb miniszterelnök bátyja, a Crvena Zvezda kosárlabda klub alelnöke volt a közelmúltig. Sokan támadták azzal, hogy családi kapcsolatai révén érvényesül. Valamelyest sikerült is érvényesülnie az biztos, mert testőreivel jelent meg a szerb Gay…..
Lavdrim Muhaxheri meghalt egy a kurd erőkkel folytatott tűzharcban Irakban. A 24 éves fiatalember már a szíriai polgárháborúba is bekapcsolódott, hogy kedvenc időtöltésének hódoljon, emberek fejét vágja le. Hogy miért érdekes ez nekünk, magyaroknak? Hát csak azért, mert…..