Regisztráció Blogot indítok
Adatok
majkahusky

144 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Helsinki Bizottság, melynek 1999 óta tagja vagyok, azt ajánlja a választóknak, hogy az október 2-ai kvótanépszavazáson érvénytelen szavazatokat adjanak le. Szeretnék ehhez a felhíváshoz személyesen is csatlakozni és néhány gondolatot hozzáfűzni. Az minden gondolkodó ember számára…..
A Magyar Helsinki Bizottság arra buzdítja a választópolgárokat, hogy menjenek el az október 2-i népszavazásra, és szavazzanak érvénytelenül.   Utasítsa el a kényszernépszavazást: menjen el, és adjon le érvénytelen szavazatot!..
A kormány jogellenesen és értelmetlenül készül kihirdetni a migrációs válsághelyzetet az ország egész területén   A kormány mai bejelentése szerint az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet. Ha ez alatt a kormány a 2015 szeptemberében elfogadott „tömeges bevándorlás okozta…..
„Egy nap kétszer, háromszor. Van, hogy innen elmegyek a Nyugatiig, háromszor. Jó, nem egy nyakkendő, öltöny. Azt biztos nem igazoltatják.” A rendőrség diszkriminatív igazoltatási gyakorlata miatt…..
Szabadság, egyenlőség, testvériség! Kedves Barátaim!Ma van a francia forradalom 226. évfordulója. Annak a forradalomnak, amelynek egyik jelszava a testvériség volt, az érték, amire a kereszténység épül. A kormány mára megtagadta az európai keresztény civilizáció…..
Ma megjelent a www.kormany.hu oldalon a Belügyminisztériumtól a menedékjogi törvény módosításának tervezete. A 17 oldalból és 45 szakaszból álló tervezetet vitára bocsátotta a kormány, a vélemények beküldési határideje szintén a mai nap.  Az alábbi válaszlevelet küldtük…..
Az etiópiai Qwara és 7 éves kislánya egy éve került Magyarországra. Most menekültként ismerte el őket a magyar hatóság. Mindketten a Magyar Helsinki Bizottság ügyfelei. Hiába minősül világszerte embertelen kínzásnak, Etiópiában még ma is gyakran csonkítják meg kislányok…..
majkahusky 2015.03.03 23:13:25
@sorstalan gáz: Nomen est omen, ugyebár. Nagyon gáz, amit írsz.
Tisztelt Képviselő Asszony, Képviselő Úr!  2015. február 20-án az Országgyűlés politikai vitát tart „Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra” címmel”.  Hetek óta folyik a nagy figyelmet kapott vita, melyben a bevándorlás, a menekültügy, az európai…..
Három éves múlt és Szíriában született. Egyidős a polgárháborúval. Shakirah családja földönfutó lett és szétszóródott. Volt három hónap, amikor apja Irakban, anyja Svédországban, a kislány Magyarországon. Múlt hét óta anya és lánya újra együtt van...
majkahusky 2014.12.05 08:31:37
@E.Katolnai: Hallott már arról, hogy Szíriában milyen súlyos polgárháború zajlik? Hol vesztette el a szívét? Egy hároméves kislány történetéről magának csak ez bír az eszébe jutni?
Kőszeg Ferenc kasseli kitüntetése után Orbán Viktor miniszterelnök írásban gratulált a díjazottnak. A Helsinki Bizottság alapító elnöke levélben mondott köszönetet, egyben szóvá tette a civil szervezetek ellen folyó kormányzati offenzívát. A kormányfő viszontválaszolt. Íme, a tanulságos levelezés...
Laudáció a kasseli polgárok díjával kitüntetett magyar jogvédő tiszteletére – kevés aktuális borongással, annál több Timurral és Rákosi Viktorral. A kasseli polgárok díjának idei nyertese Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság alapító elnöke. Vasárnap a hesseni város operaházában ünnepélyes…..
Pocsék börtönkörülményei miatt Magyarországot többször marasztalta el a strasbourgi bíróság. Küszöbön áll több döntés is, amely újabb súlyos pénzekbe kerülhet. A HírTv száguldó riportműsora a mélybe szállt, hogy az ország bukszájáért aggódókat…..
A kormányfő szisztematikusan akadályozza, hogy a romák rendes munkához, családjaik legális bevételhez jussanak, de velük takarózik, ha úgy adódik. Feltesszük, nem azért, mert rosszat akar nekik. Csak valahogy elfogultságain képtelen úrrá lenni, és nem érti, hol…..
Most a Készenléti Rendőrség nyomoz a „norvég civilek” ügyében. Az új gyanú: hűtlen kezelés. Meddig juthat még a magyar kormány és alárendelt szervei a Btk. lapozgatásában? Mert itt megint melléfogtak. Korábban arról írtunk, hogy miért elfogadhatatlan a Norvég Civil…..
Megszűnik a rendőrségi fogdák zsúfoltsága – ígéri a készülő rendőrségi fogdarendelet. Valójában azonban ma már nem a fogdák, hanem a börtönök zsúfoltsága az igazi probléma. „A zárkában csak a befogadóképességnek megfelelő számú fogvatartottat lehet…..
Sikkasztás miatt rendelt el feljelentés-kiegészítést az ügyészség a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) pénzeinek felhasználása kapcsán. Hogy miért nem utasította el eleve a „feljelentést” a nyomozóhatóság? Megvan az oka annak is.   A hírek szerint az ügyészek…..
A kormányfő által bejelentett illiberális állam nem szolgálná a magyarok érdekeit, nem sikeresebbé tenné, hanem megnyomorítaná a nemzetet. Mi továbbra is úgy gondoljuk, hogy az emberi jogok védelme „hazafias tett”, cselekvés azért, hogy országunk jobb hely legyen a benne élők…..
Szépen beszél Lázár János egykori munkájáról, amit fogdamegfigyelőként a Helsinki Bizottságnak végzett. Ez derék. Megjegyzi még, hasznosnak tartaná, ha a civil szervezetek ma is ilyen ügyekkel foglalkoznának, nem pedig pártpolitikával. Tiszta haszon, hogy mi a Helsinkinél azóta…..
Az állam kötelessége kiállni amellett, hogy a bűnüldözés nem alapulhat előítéleteken, etnikai alapú bűnözési hajlandóság pedig nincs. Az államnak e kötelezettsége akkor is fennáll, ha Magyarországon nagyon sokan ezzel ellentétesen gondolkodnak. 2009 elején Pásztor…..
A 2014-es világbajnokságon szereplő 736 játékos közül 478 migráns (65%), vagyis nem otthon él és dolgozik. A játékosok 11%-a pedig nem is abban az országban született, amelyiknek a mezét viseli a tornán. Van magyar migrációs vonatkozása is a vb-nek. Az amerikai válogatott…..
„Nem csak nem beszéltek a zsidókról, hanem egyúttal hallgattak is róluk. És arról, hogy valóban, ahogyan mások sem, a túlnyomó többség: ők sem csináltak semmit.” Mink András beszéde a Csillagos Házak Napján a Bajcsy-Zsilinszky út 34. előtt. Szerkesztett változat.…..
„A Harmadik Birodalom két háborút vívott, egyiket a szövetségesek, másikat a zsidók ellen. Magyarország mindkettőben a nácik oldalán állt. Noha áldozatból egyik fronton sem volt hiány, a zsidók elleni harcban jóval nagyobb hatékonysággal és mélyebb elkötelezettséggel vett…..
„Sosem voltam csillagos ház lakója. Szó se róla: az akkor hatályos törvény értelmében ott lett volna a helyem.” Kőszeg Ferencnek, a Helsinki Bizottság alapító elnökének beszéde a Csillagos Házak Napján a Bajcsy-Zsilinszky út 34. előtt. Evian-les-Bains a konferencia idején…..
Úgy értesültünk, Orbán Viktor miniszterelnök a menekültek világnapján a debreceni menekülttáborban tartott beszédet. Állítólag még sörmeccsre is sor került a tábor virágos kedvű lakói és az ország emberséges irányítói között. A kormányszóvivő egyelőre sem…..
„Ma a helyzet sokkal rosszabb. Ma a bírálat nem szélsőséges csoportokról szól, hanem a kormány demokráciateljesítményéről, a Magyarországon meghibásodott demokráciáról.” Kőszeg Ferenc a német államfőnek. Joachim Gauck német államfő hivatalos programjának…..