Regisztráció Blogot indítok
Adatok
desw

0 bejegyzést írt és 5527 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egyesült Államok a közelmúltban ünnepelte függetlenségének évfordulóját, a július 4-i ünnepség pedig már gyakorlatilag szinonimájává vált a temérdek tűzijátéknak. Augusztus végén az államalapítást ünnepelve itthon is durrogtatjuk majd ezeket a pirotechnikai különlegességeket, azonban érdemes…..
desw 2022.07.30 10:13:36
@midnight coder: Pont a kutyákat akartam írni én is. Hát az sok százszor több terhelés a környzetünkre és az életünkre, mint évente 1-2 tüzijáték.

Főleg a városi kutyatartást kellen szabályozni, mert ami pl Budapesten lett az elmúlt 10+ évben, az vmi elképesztő. Kutyaszar mindenütt, csaholó kutyák reggel 6-tól este 11-ig, egy parkban sem lehet normálisan pihenni, egyre többször már a természetben sem, mert mindehol kutya, kutya és kutya.

A sok antiszociális gyökérnek a kutya lett a párja és gyereke, mert képtelenek emberi kapcsolatokra.
Rendhagyó volt a mai Millásreggeliben a Futómű rovat. Egyrészt Kántor Endrével teljes adást vezettem, másrészt a Tesla hírei kapcsán az eredeti adásmenethez képest az autós rovat is teljesen rá lett szánva arra, hogy vendégünkkel a cégalapító viselt dolgairól értekezzünk.Vendégünk pedig nem más…..
Igen, vékony vagyok. Igen, sportolok. És ez jól van így. Vagy mégsem? "Úgy le vagy fogyva... Hogy nézel ki?" – hellószia skinny shaming Ugye, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak azokat bántják a testük miatt, akiken van néhány kiló felesleg? Hát nem.  "Nincs rajtad mit…..
Nem volt még ennyi késes gyilkosság a fiatalok közt Londonban, mint 2021-ben. Az elkövetők többsége is 20 év alatti...
Levélírónk kedvező anyagi helyzete az ellenkezőjére fordult és most döbbent rá, hogy eddig miért is szerették a nők.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha…..
Van ez az állandóan mantrázott duma, hogy a fiatalok már nem akarnak autót, egyébként sem érdekli őket a vezetés, és az autózást úgy eleve valamilyen "ökológia bűnnel" azonosítják.Hát, ha még az ilyen témákban tényleg elég érzékeny német fiatalokat kérdezik, akkor sem jön ki a "kívánt" eredmény. A…..
desw 2021.11.25 14:01:56
@Boldeone2:

Vietnám úgy bocsát ki a "kurvazöld" Norvégiánál 5-ször több CO2, hogy Vietnám lakossága 18-szor több.

Továbbá az előző évihez képest a "kurvazöld" Norvégia 0,89%-kal NÖVELTE a kibocsátását, amíg a koszos Vietnám csak 0,09%-kal.

És akkor Norvégia beszól Vietnámnak, hogy csökkentse már a kibocsátást. :DDDD Kész vicc!

Aztán ha a ruhagyárak és minden más koszos gyár visszaköltözne Európába, akkor még nagyobb lenne a különbség.

Szóval előbb talán mutasson példát a "kurvazöld" Európa, aztán kritizálhat másokat, nem-e?

" Máskèpp nem fog menni , csak ha nagy lakosságú , "fejlődő "országok is mèrsèkelik kibocsátasukat. Nyilván a nyugati országok arányaiban jobban fogják mèrsèkelni a kibocsátásukat, de az sem megy, hogy a fejlődő országok nem tesznek semmit a gazdasági fejlődèsre hivatkozva. "

Aha, tehát az indiai, a vietnámi, . . . éljen fejlettlenebb körülmények között mert ugye "mindmeghalunk", amíg a hájfejű elkényelmesedett büdös-koszos európai csak habzsol és fogyaszt és utazik és épít, . . .

Good luck, darkgreen bro!
desw 2021.11.25 14:07:54
@Medgar:

Az a 100 legszennyezőbb gyár simán kevesebbet gyártana és így csökkenne a CO2 kibocsátásuk is, ha az általuk gyártott vackokat nem venné meg a sok baltaarcú konzumidióta európai.
Visszatértem, bár erőm még nem jött vissza. Mindenesetre legalább életben maradtam, ezt 24 napos kórházi tartózkodásom segítte elő. Ez a kovid tulajdonképpen egy erős tüdőgyulladás, súlyos mellékhatásokkal. Nagyjából a kórházi életem 4-5. napján még a halál tűnt esélyesebbnek, valahol a…..
desw 2021.11.25 14:24:12
A kiskorúak védelme érdekében szavazták meg a brit képviselők az új rendeletet, amely tiltja a gyerekházasságot...
desw 2021.11.22 12:59:11
@Real_Time:

"18 éves kor felett se érdemes házasodni, kivétel aki nőnek született, az tud lóvét leakasztani a válással."

Ennyi!

Persze vigyázni kell, mert bizonyos országokban már pusztán együttéléssel is olyan jogokat kaphatnak a nők, mint házassággal.

Pl: Philippines, ahol akár egy napnyi együttélés után is viheti a nő a férfi vagyonának a felét.
Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy társadalmunk és bolygónk legégetőbb problémáira nem nyújt kielégítő választ a jelenkori kapitalizmusmodell. Miként lehetséges, hogy mégis megoldást találjunk az állandósulni látszó válsághelyzetre, a soha nem szűnő never normal állapotára? A nyugati mainstream…..
desw 2021.11.13 12:30:33
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A nyugati államok játszák a gondoskodó nagybácsit, csak persze más pénzéből, hitelből ill. szarrá adóztatásból.

A jelenlegi nyugati államrendet én liberális szocializmusnak hívom, mert persze az öntudatos álompolgárok vindikálják maguknak a döntés jogát, de ha ennek a végeredménye gy kalap szar, akkor meg persze jöjjön az állam és segítsen.
  Az az igazság, hogy a legtöbben vajmi keveset tudunk a feketék és fehérek viszonyáról a nagy amerikai olvasztótégelyben. Tisztában vagyunk a ténnyel, hogy az Egyesült Államok 1865-ig rabszolgatartó társadalomként működött. Értjük azt is, hogy a 13. számú alkotmánykiegészítéssel (a rabszolgaság…..
desw 2021.11.09 16:51:59
@Androsz:

"Az is az életképesség mércéje, hogy valamilyen módon csak kiharcolják maguknak azokat az előjogokat. Ha hisztivel, véleménydiktatúrával, cenzúrával, tüntetéssel, a világ ostobáinak hergelésével, akkor azzal, szóval ezek nagyon is életképesek, sajnos. "

Csak azoknál érnek el így sikert, aki becsicskulnak.

Nálam egy plus sizeos és/vagy femináci HP nem érne el semmit, mert átnézek és röhögök rajtuk. Hosszú évek óta ázsiai csajaim vannak, és ott még nincs ez a hülyeség, ott tradicionális értékrend van.

A politikára magasról teszek, kb nulla szinten van hatása az életemre.

Ha esetleg jönne céges vezetői kvóta, akkor meg bedönteném az eu-s céget és ázsia ismét.

Szóval nekem van A, B és X tervem is, annyira azért nem izgulok.
desw 2021.11.10 12:12:01
@baalint1:

Ha vki a bőrszíne, nemi szerve, . . . miatt kerül be egy adott pozícióba kvótával, akkor az mi, ha nem előjog?
desw 2021.11.11 20:18:19
@Glokta:

"Szóval ha meg akarjuk oldani, akkor ebbe kéne belenyúlni, erőszakkal beleszólni, hogyan neveljék fel a gyereküket és megváltoztatni a cigány kultúrát."

A balfasz jogvédők csak ájvékolni tudnak. Miért emeli ki / miért nem emeli ki az állam a gyereket a családokból.

Ez egy kiváló példa a libsizmus önellentmondására: az embereknek joguk van a saját életükről dönteni, miért nézi debilnek az állam a polgárokat, csak ha ennek az önállóságnak egy kalap szar a végeredménye, akkor meg miért nem volt ott az állam, miért hagyja a polgárokat a szarban.
A Fidesz kommunikációja nem először igyekszik ráerőszakolni a párt érdekeit a valóságra, de ezúttal jóval több múlik ennek sikerén vagy kudarcán, minthogy ki nyeri a 2022-es parlamenti választást. A kormánypárt ugyanis előre elhatározta, hogy ha lesz is negyedik hulláma a koronavírus-járványnak, úgy…..
desw 2021.11.11 12:11:20
.
  George A. Akerlof és Robert J. Shiller Balekhalászat című könyve 2015-ben jelent meg (magyar fordításban egy évvel később). A szerzők Nobel-emlékdíjas közgazdászok, akik elkötelezett hívei a piacgazdaságnak, ugyanakkor kötelességüknek érezték, hogy felhívják a figyelmet a piaci működés…..
desw 2021.10.09 08:43:44
@alöksz róz:

"ja megvan. pont a síró gyerek miatt. "

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Best comment ever
        Paloma Elsesser vitte a bulit, úgyis mondhatnánk, hisz gyakorlatilag lepipálta a világ legjobban fizetett modelljeit is Bella Hadid, Imaan Hamman és  Adut Akech szereplése szinte eltörpül Paloma életkedve mellett a Victoria's Secret új kampányában. A Dream Angels melltartói a…..
Nehéz erre a kérdésre válaszolni anélkül, hogy pontosan tudnánk, mi a fene történt valójában. Egy igen kedves kollégám fejtegette, hogy ha kiadnák a logokat akkor a szakmai közösség elég gyorsan tudna konkrét válaszokat mondani – a naplófájl semleges, egyik oldal felé sem elkötelezett. Legfeljebb…..
desw 2021.09.21 13:02:06
@GyMasa:

Az adatlopáshoz talán be kell jutnod az adott szerverre, a DDOS-hoz nem kell ilyesmi.
desw 2021.09.21 13:03:30
@GyMasa: És ahogy a blogger levezette, jó eséllyel vmi cloud config hiba volt a ludas => inkompetens szervezők
desw 2021.09.21 14:59:01
@midnight coder: Ebben igazad van, de a rossz config miatt vált kívülről elérhetővé a saját szerverük, tehát nem több szerver kellett, hanem jó cloud config.
  Lassan egy évtizede mást sem hallunk, csak hogy Magyarország népe brutális diktatúrában szenved. Persze, semmi sem egyszerűbb, mint ilyen és ehhez hasonló, súlytalan frázisokat megfogalmazni. Ha azonban nem csupán elvakult érzelmeink vezetnek, de szeretnénk valamivel tisztábban látni, érdemes…..
desw 2021.09.13 17:40:58
@G. Nagy László:

Emiatt volt félreérthető

"Magyarország 2011-ben 66,6 pontot kapott, ez az 51. helyre volt elég; tíz évvel később 67,2 ponttal az 55. pozícióban találjuk magunkat. (A magasabb érték nagyobb szabadságfokot jelöl.) "
Napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2011. augusztus 16-án indult útjára a Határátkelő. Belegondolni is őrület, mennyi minden változott ez alatt az egy évtized alatt mindannyiunk életében, miközben egy dolog biztos volt – reggel ott lesz a friss poszt. Van tehát mit ünnepelni, ám az örömbe kis könny is…..
desw 2021.08.17 10:27:14
@Le a spammerekkel:

" bocs, azt hittem, csak valaki olyan vagy, akinek elege van ebből a "csodás" PC világból. De látom, te szimplán gyűlölködni akarsz, az nem ugyanaz. :( "

A píszíséget károsnak érzem, effektive anyagi és társadalmi károkat okoz, viszont érzésem szerint a tények leírása nem gyülölködés.
desw 2021.08.17 11:07:32
@Határátkelő:

" Nem beszélve a többoldalas, ékezet nélkül érkező szövegekről, amiket konkrétan újra be kellett írni. "

Uhhh, ez igen! Visszaküldtem volna, hogy "Na cica akkor gépelj magyarul vagy kuka!"
desw 2021.08.17 12:08:44
@Le a spammerekkel:

"a tényeké nem. De környezetükből kiragadva, illetve megváltoztatva stb. De, amit csinálsz az gyűlöletkeltés, propaganda."

Például?
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
desw 2021.08.16 09:10:02
@Diesunddasda:

"A kommentárok egyébként nagyon jól tükrözik a magyarság hozzállását a migrációhoz, más nemzetekhez. "

Te hány menekülttel élsz együtt?
desw 2021.08.16 10:32:30
desw 2021.08.16 13:11:52
@Diesunddasda:

"milyen idiota kerdes. Szerencsere nem magyarorszagon elek. Svajcban elek, ahol a 2015-os menekültvalsag idejen tapasztaltam, hogy svajciak jelentkeztek a hatosagoknal, hogy naluk van hely, ök tudnak menekülteket befogadni. Nyilvan neked ez nem peldaerteku, mert meg kicsit fejletlenebb vagy. "

Mintha nem válaszoltál volna a kérdésemre. Szóval akkor hány menekültet fogadtál be? Ha a bezzeg Svejcban élsz, akkor biztos többet is, ugye??
Sokszor jelent problémát külföldön dolgozva (pláne, ha az ember nem ott él, csak idénymunkát végez), hogy nem vagyunk tisztában a jogainkkal. Mi több, sokszor azzal sem, hogy például Ausztriában mennyi a minimális órabér, így fordulhat elő, hogy a munkaadó 3 eurót fizet, ami alig több, mint a 8,60…..
desw 2021.08.09 16:38:38
@droid_:

Ha lehetne pontosabb becslést adni, akkor most nem lenne ekkora hiány képzett emberekből (ez a valóság). Viszont ha nem lehet pontos becslést adni, akkor az állam milyen módon tudná ezt JÓL szabályozni? Erről szólt vándor madárnak küldött kommentem. (üveggömb és jóslás)

Az egyértelmű, hogy az okos de szegény gyerekeket nem szabad hagyni elveszni. Viszont a másik oldalon ott van az adott ország saját érdeke is. Itt kellene megtalálni valahogy az egyensúlyt. A jelenlegi magyar helyzet a magyar adófizetőknek rossz, a nyugati országoknak jó. A magyar adófizetők 25 éven keresztül tolják a pénzt Pistikébe, aki ahogy megkapja diplomáját, lépett is. Ez nagyon nem frankó!

Régesrég be kellett volna vezetni a felsőoktatásban a tandíjat (és még egyéb dolgokat is), viszont pl az állam adjon elfogadható kamatozású hitelt a diákoknak. Ha a diplomás lelép, akkor kamatostul visszafizeti a hitelt, ha marad itthon, akkor is fizeti, de pl adókedvezményként leírhatja.

Alapvetően a felsőoktatás nem pénz kérdése. Ha így lenne, akkor a vasazós cigó kölykeinek 5 diplomája lenne, a csóró tanárnő gyerekének pedig egy se. Az alsóbb rétegekben jó eséllyel az érettségi sincs meg, így hiába növelnék a felsőoktatási férőhelyek. Viszont ezekben a családokban az igény sincs meg a tanulásra, így hiába köpködünk a kormányokra. Max csak erőszakkal lehetne iskolába és tanulásra kényszeríteni ezt a réteget, de akkor meg azért ájvékolnának a buzzancs jogvédők.
desw 2021.08.09 21:30:37
@droid_:

"hajtogassad csak: ha jol josolna a gizike az uveggombbol akkor nem hianyozna senki. mert ha jo a joslas akkor csak kell klikkelni a schoolra, berakni par engineert a traning queueba aztan ha kiporogtek, akkor mindjart feljebb megy a research meg technology, meg nehany turn, aztan you won, johet a kovetkezo palya. igy megy ez. "

Te miről beszélsz, b+??

Az első kommentedbe lehülyéztél, mert hogy nem értek a matstat-hoz. Ok, csak a valóság azt mutatja, hogy senki sem ért hozzá, mert mindenhol hiány van képzett emberekből.

"egyebkent ebbol a kommentedbol az is latszik hogy meg a magyar szabalyozast sem ismered. "

Tanícs, mester!
desw 2021.08.10 12:31:44
@droid_:

Huuuu, így megváltozott minden Magyarországon? Már nincs ingyen bölcsi, ovi, ált. iskola, szakközép, gimi, egészségügyi ellátás, CSP, adókedvezmény diákbérlet és diákjegy, olcsó kollégium, CSOK, . . . ilyen-olyan támogatás???
Valamiért úgy alakult, hogy az ismerősi körben idén nagyon népszerű úticél volt Szicília, amiről aztán a legtöbbször áradozó beszámolók születtek. (Más kérdés, hogy valóban a nyári kánikula a legmegfelelőbb időpont-e a kalandozásra.) (Fotó: pixabay.com)..
desw 2021.08.09 19:37:29
@SzZoole:

"tudod ha én igénybe veszek egy szolgáltatást és a végén fizetni kell, sosem azt kérdezem, hogy mennyi, hanem annyit mondok csak; fizetni szeretnék :-))) "

Ott előre kell fizetni, nem a végén! Ezt persze én nem tudom, csak vki mondta.
desw 2021.08.09 20:01:59
@SzZoole:

Jaaa, étterem??? Az uncsi . . .
desw 2021.08.09 21:30:39
@SzZoole:

Értem én!
„Itt rend van és mindennek megvan a helye. Magyarországon kicsit káosz van” – mesélte Svájcról Andrea, aki masszőrként dolgozik az országban. Azt még nem döntötték el a férjével, nyugdíj után visszaköltöznek-e Magyarországra, mesélte Csillának...
desw 2021.08.09 14:50:43
@rostás:

Mondjuk a magyar kórházakban sem láblógatós munka van, szóval még ha többet is dolgozik Svájcban, valszeg egy ici-picit többért.
Többször jártunk már itt, meg voltunk elégedve. Nem az olcsóbbak közé tartozik, de - számomra - minőségi. Mivel szerepelt az étlapon, kipróbáltam a Vak Varjú somlóit, bár előre jelezték, hogy újragondolásról van szól. A külcsín alapján már lehet sejteni, hogy nem a várt ízek és állagok jönnek…..
Vajon miért található meg csupán nyomokban a klasszikus értelmiségi középréteg Magyarországon? Az okok nyilván sokrétűek, a jelenség azonban a tapasztalat szerint nem keveseket zavar azok között, akik végül a külföldi életet választják. A kassai dóm..
desw 2021.08.02 15:10:21
@fhdgy:

"Az egyik oldalról igazad van, csak azt nem vetted figyelembe, hogy én az átlag emberről írtam, tehát olyan emberekről, akiknek átlag képességeik vannak."

Demokratikus módon nincs megoldás!

Ha 80-as IQ-val is joga van szaporodni, és az állam pedig nem kötelezheti az embereket az iskolapadba, akkor sajnos nincs megoldás erre.

És ezeken felül még ott van ez a "csodálatos" demokrácia és az általános szavazati jog. Miért csodálkozol, hogy visszafelé haladunk?
desw 2021.08.02 15:10:39
@fhdgy:

A magyarok mindig is mástól várták a jobb életkörülmények megteremtését. Mintha nekik járna alanyi jogon ez minden erőfeszítés nélkül. Ez szar meg az szar, az állam fizesse ezt meg azt meg amazt, de persze a többség feketézik vagy otthon döglik.

A határban van egy csomó gyümölcsfa, meggy, cseresznye, őszibarack, dió, szeder. Szerinted ki szedi le ezeket? Nem ám a csóró magyarok, hanem az itt lakó németek és hollandok.

Pár éve megkértem az egyik túlképzettet, hogy hozzon már nekem két zsák diót. Kifogása az volt bőven, de diót egy szemet sem hozott. Végül kimentem én is összeszedtem magamnak.
desw 2021.08.02 15:11:45
@Buchhalter:

"Hétvégén csavarogtam Ravenburgs(Németország) környékén az itteni falvak gondozottak és a legtöbb helyen gazdálkodnak. Úgy látszik itt megéri."

Orbán monnyon le, mert a szomszéd Béla egy igénytelen rehós lény, aki nem nyírja le a füvet a saját kertje előtt, meg azér' is, mert szemetesek a ucák mer' a sok paraszt eldobálja a szemetet és otthagyja a kuytaszart . . .

Fogadjunk, ha jönne egy félmillás bünti ezekért, akkor azért menne a picsogás.

Mint a gyorshajtásnál: "Miért nem kapja el a rendőrség ezeket a mocskos gyilkos gyorshajtókat???" Ha meg van trafi és bünti, akkor "Ezek csak a pénzbehajtáshos értenek!" vagy "Ürül Orbánék kasszája, kell a pénz, mi? Mocskosok!"
Mivel igény mutatkozott rá, ezért az alábbiakban teszem közzé a Határátkelő blogra vonatkozó moderálási alapelveket és azt négylépcsős rendszert, mellyel az alábbiakban leírtakat be nem tartókat kénytelen leszek szankcionálni. A Határátkelő blog moderálási alapelvei a…..
desw 2021.08.02 12:26:53
A téma több okból is kimeríthetetlen vitaforrás. Nem mindegy ugyanis, hogy mit nézünk, a lakhatást, az élelmiszereket vagy mondjuk a ruházkodást, miközben tovább árnyalja a képet, ha nem csak az árakat, hanem a béreket is figyelembe vesszük...
desw 2021.07.31 22:44:34
@zuu69:

:DDDDDDDDDDDDDD

A fültisztító pálcika COCOM-listás lett Magyarországon (egész EU-ban?), így az már csak black marketes van elég drágán.

Amerigába' az Amazonról viszont rendelhető ingyen szállítással, szóval megéri beházasodni oda.