Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vasúttörténet

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bejegyzés írása közben arra gondoltam, hogy van-e ennek a kocsinak valami szebb neve? Ez úgy jutott eszembe, hogy az ünnepek alatt lehetőségem volt egy kicsit modellezni. Az első a sorban, ami elkészült, az a csapófedeles kocsi volt. Az eredeti neve sem szebb: klappdeckelwagen. Egyik barátommal…..
Június végén a berlini közúti vasút (=lóvasút és/vagy gőzvasút és/vagy villamos) 150. szülinapját megnézni mentem Berlinbe. A fő attrakció egy ünnepi járműfelvonulás volt, de szombat-vasárnap egy kocsiszíni nyílt nap is a program része volt. A nem éppen belvárosi helyszínre kijutás az alkalomhoz…..
vasúttörténet 2015.09.30 02:57:08
Bocs hogy ide írom, valószínű neked ez nem újdonság, de hátha van akit érdekel, ha már az egyik fő elem a villamos.
Vasárnap volt Bécsben a W24 internetes TV adón a 150 éves Wiener Linien, azaz a bécsi "BKV" nosztalgia és aktuál állományi felvonulásáról egy adás, Oldtimer-Parade der Wiener Linien címmel. 2 órás ha valaki végig akarja nézni, készüljön fel (vagy vegye fel későbbre, most nekem sincs időm végig nézni).
Közvetlen link, ha azt kommentben engedi a rendszer :
www.w24.at/150-Jahre-Wiener-Tramway/831139 , de a w24.at címlapján is most még ez van fent, felvételről megnézhető egy ideig.
Ugyan itt sokáig működött a NACHTSCHIENE adás éjjelente (egy egy közlekedési vonalon vezető állásos videó végállomástól végállomásig), ez most IP cím alapján (régió) le van tiltva (ami persze érthetetlen egy regionális TV marketing szerepe alapján) Így ez útóbbit csak azoknak ajánlom akik nem magyar szolgáltatótól lépnek fel, vagy van lehetőségük szimulált IP cím (osztrák) mögül internetezni. Régen amikor nem volt tiltva párat felvettem magamnak, érdekes volt látni a rengeteg belvárosi vonalat amint a kocsik áthajtanak a villamos "peronon", azaz az útburkolat megemelkedik a megállóban és ha ott a villamos akkor ez a peron, ha nincs akkor ez az útburkolat. Na és persze hogy egyáltalán nem gond, ha addig áll a forgalom amíg az utas csere lezajlik, mert az ilyen szűk utcákban is meghagyták a parkoló lehetőséget - vagyis (majdnem) mindenkinek lehet kompromisszumos jó megoldást találni.
Ezek az adások azoknak is érdekes lehet, akiket a vezető állásos videók amúgy nem érdekelnek, mert gyakorlatilag ezek városnéző videók. A hozzám hasonlóan anyagi okokból csak számítógépen utazgatóknak mindenképpen.
Úgy tűnik, egyfajta "eltűnt dolgok" sorozat van kialakulóban: a Baross téri régi aluljáró, a sárga KöKi és a Fővám téri aluljáró után most egy olyan épület jön, amiről semmit sem tudok. Régebben is kiszúrtam a Nyugati pályaudvar huszonvégtelenedik vágánya mellett ezt az…..