Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KaramElla

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta házas emberként számomra fel sem tűnt, mekkora stresszel járhat a Valentin nap azoknak, akik még nem találták meg, vagy már el is szakadtak a párjuktól. Ha te is ebben a cipőben jársz, kívánom, hogy meríts bátorítást Sarah Coleman soraiból. Egy szinglinek, a Valentin…..
Az Isten Fia című film alapjául szolgáló tévésorozatot Amerikában száz millióan látták. Ehhez képest a bemutatónapján a pesti moziban egyedül voltam. Hiába, Pest az Pest, nem Amerika. A Jézus-film vajon miért esett áldozatul a nemzeti szabadságharcnak? Mert ha nem is tartom nagy…..
KaramElla 2014.04.21 07:37:57
Először csak a gyomrom többszöri felkavarodása jelezte, hogy valami nem kerek a filmmel.
Szemet szúrt néhány apróság, mint Jézus kivillanó fogsora, pepec kis fémcsatos szandálja, Mária frissen felkent, orchidea-pink rúzsa a kereszt alatt, az azonmód véresen elfogyasztott halacska, amely Gollumnak jól állt ugyan… Jézus helyes kis pofikájával parfümöt, sampont, férfi alsóneműt is simán rám lehetne sózni, de a testén azért lett volna még dolgoznivaló… Amíg Jim Caviezel valódi passiót élt meg, hogy Jézust magát és ne a saját egóját engedje szóhoz jutni az alakításában, Diogo még egypár kilótól sem bírt megszabadulni… nem volt épületes látvány, amikor a kis sonkái beleremegtek az ostorcsapásokba.
A történet eléggé kaotikus, a hippi Jézus mászkál ide-ode, tesz egypár random csodát (valószínűleg kapott némi roxforti kiképzést), mond néhány bölcsességet, kivillantja fehér fogait, mindezt egy sereg, nyakában lihegő, mindebből semmit sem értő, málé apostollal, meg egy ’beépített’, szimbólumértékű farizeussal. Néha indokolatlanul mérges lesz, burogat, egyszer megcsiklandoz egy kislányt, és nevetve közli vele, hogy itt bizony, édes angyalom, kő kövön nem marad, hehe, kő kövön. Lila gőzünk sincs, hogy milyen a kapcsolata az Atyával, az alacsony IQ-val megáldott apostolokkal, vagy az anyjával. Ő is megér egy-két szót, ugyanis a Mária szerepében tündöklő hölgy a film egyik producere, némi ezoterikus háttérrel, meg letagadhatatlan plasztikai műtétek sorával.
Ahogy közeledik a szenvedés, szegény Jézus kezdi elveszíteni a fonalat, nem nagyon érti, hogy mi történik vele, de egy-két felvillanó kép figyelmezteti, hogy fájni fog. Ezért aztán ideges lesz, és hisztérikusan kimenekül az utolsó vacsoráról. A passiót nem nagyon bírja, ennek a fentebb említett, rossz fizikuma is oka lehet. Nagyon rosszul lesz, majd mikor Barabás mellé állítják, hirtelen mégis jobban lesz, csak pislog körbe kicsit unottan. Aztán megint rosszabbul lesz. Út közben megjelenik Píszí Simon, aki kávéültetvényére siet, de annyira mégsem, hogy ne állna be. Nem ő az egyetlen píszí: van itten Pussy Riot-os Mária Magdolna, meg kopasz skót tanítvány is, aki ugye két légy egy csapásra. Csak hogy senki ne érezze kirekesztve magát a Global Village fílingből.
A feltámadás utáni eseményeket a székembe kapaszkodva ültem végig, és nagyon megbántam, hogy tiszteletből nem hoztam be popcornt. Az újdonság erejével hatott rám, hogy Péter mindjárt Húsvét után pápai szerepét gyakorolva kenyeret-bort osztogatott. Meg rögtön sietett dolgozni, meg sem várta a Szentlelket.
Azért jó, hogy a popcorn nem vonta el a figyelmemet, mert akkor nem tűnt volna fel az utolsó képkocka, ami megmagyarázta az émelygést: Jézus egyik szemére közelít a kamera, így gumijézus a szabadkőművesség One Eye szimbólumával búcsúzik. Itt lesz kerek a történet Plasztik Mária ezoterikus hátteréről, meg hogy miért rajong érte az ezoterika papnője, Oprah Winfrey illetve a szintén zavaros identitású Rick Warren prédikátor.
Mit üzen ez a nyálas, kissé zavarodott álmodozó? Hogyan változtassam meg életem? Holnap reggel korán bebocsájtást kérek a krisnásokhoz. Ott legalább jól főznek.
KaramElla 2014.04.23 12:35:33
@khamul @csaba carmarthen

www.youtube.com/watch?v=tevaXep4Oog

Ez egy masik interju vele, magyar felirattal. Mi volt a szerep ára? Napi hat óra a sminkszobában, fulladás, villámcsapás, szívműtét, hétévi száműzetés a szakmában...
Kapcsolatban a valósággal - A keresztény lelkiség gyakorlatias. Jézus Krisztus közöttünk jártában két lábbal állt a földön, s nyomán a keresztény spiritualitás is bizonyos értelemben – ha nem is földhözragadt – legalábbis földközeli. Szeretni csak konkrétan lehet.…..