Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greenfo

2 bejegyzést írt és 213 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sohasem késő! 2022.02.26 21:49:17
Folytatnám! Időm, erőm összehangolom.  2021.április 15. volt.Réka telefonos online oktatásban "tanult".(Óra alatt kiszaladt a konyhába ropogtatni valóért, evett miközben a neten kapcsolatban volt. Nem tudom, hogy ment ez, hogy a tanár rálátott-e a munkájukra, vagy őrájuk?) Időnként válaszolniuk is…..
  Az esztendő fordulóján  Az esztendő fordulóján Összegyűltünk mind ez órán, Oltárodnál leborulunk háladásra, Mindentudó színed előtt számadásra.A múló év minden napja Kegyelmedet megmutatja. Testi-lelki bajainkban gyógyítottál, Haláltestvér karjaitól megtartottál.A mezőket te ruházod, Ég madarát…..
Margit2 blogja Mandulás torta... 2017.10.02 16:57:24
A múlt hét elején igyekeztünk a kertből mindent, amit lehetett behozni, elrakni... Csütörtökön elutaztunk pár napra Zalakarosra. Ott a szomszédainkkal együtt voltunk. Jó volt kimozdulni. Aztán szombaton a reggeli után siettünk haza... Főzni és sütni is kellett. A mandulás tortát az idén is meg…..
Most vissza felé megyek az időben...mától egészen a hétvégéig. A tegnapi krumplipüré kicsit sokra sikerült, így ma csináltam belőle egy kis prézlis núdlit. Nem is rossz dolog ez az újrahasznosítás. Gyors, és mégis finom lett ez a tészta. A püréhez adtam két tojást , pici sütőport, egy kanál disznó…..
greenfo 2017.05.24 22:32:58
Hoztam pár képet a virágosból...dolgozgatnék benne egy kicsit, de ez az őrült viharos szél kikészíti a fejemet. Be kellett jönnöm, de előtte fotóztam egy kicsit. A tavaszi hagymásak most a legszebbek, sőt van ami már elnyíott. Nefelejcs minden mennyiségben! Őt tavaly vásároltam, azt…..
greenfo 2017.04.29 20:38:21
/Kristin Gier:Az álmok második könyve/ . Mire is jók a könyvek? Még egy"  nem nekem való" regényben is találok valami érdekeset. Az álmok második könyvé-ben pl. egy mandulás , vaníliás kifli nagyon felkeltette a figyelmemet. És lám, a végén a receptet is megtaláltam. Ma begyúrtam, s egy óra múlva…..
greenfo 2017.04.21 21:47:05
" Mindegy milyen nehéz idők járnak – hordozz egy zöld ágat a szívedben, és meglásd, rátelepszik egy énekesmadár!" /Kristin Gier:Az álmok második könyve/   Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek, sok locsolót láthattak vendégül, és persze nagyon finomakat ettek. Ez nálunk is így…..
A diós csigát innen sütöttem, csak nem fahéjjal,  hanem dióval töltöttet, Két könyv a Balaton partjáról, Nagyon szórakoztató, vidám könyvek. A sorozat harmadik része még várat magára, de hirtelen jött egy másik könyv, amit kölcsönbe kaptam, s azt olvasom jelenleg.  ..
greenfo 2017.02.19 20:43:49
Margit2 blogja Fánk (szalagos) ... 2017.01.14 16:44:02
Elkezdődött már a farsang! ... Itt az ideje a fánk sütésének! Nálunk a szalagos fánk a kapós, ezért most is ezt sütöttem délután. A tésztájába 2 evőkanál tearumot is teszek mindig...  állítólag ez taszítja az olajat.. Tény, hogy most sem szívta magába a tészta a sütés közben!  A receptje…..
Most próbáltam ki először a képviselő fánkot, olajjal. Igaz, csak kis adagot sütöttem, 10 dkg lisztből, 10dkg olajjal és vízzel, 2 tojással. Nem lettek túlságosan magasak, de a közepe szép lyukas lett, s elfért benne sok lágy krém. Vízkereszt napjával megkezdődött a farsang, s lehet sütni a…..
Délelőtt jött a doki. Délután meg vettünk "alkatrészeket a leendő matatófalhoz. Most látom, hogy ez mennyire nem egyszerű. Meg gyógyteákat is vettünk. Nem sikerült rendes képet csinálnom. De most ez van...
Lehet-e szebb egy karácsonyfa díszítés annál, ha van egy ügyes segítségünk: Minden cukrot megvizsgál, apró kis ujjai finoman fel tudják rakni az ágak végeire, és közben még kóstolgat is, egyszóval a legjobb münősségellenőrző. És ha ez még az unokánk is, azt hiszem többet nem is kérhetnénk ajándékba…..
Margit2 blogja kocsonya... 2016.12.28 17:58:50
Január óta nem is ettünk kocsonyát!... Na most itt az ideje, ma főztünk is. Nem régen mertem ki. Lett 14 tányérral. Így készítem:   ... Kocsonya  ..
Varrtam már pár foltvarrásos takarót, de még csak most találkoztam a tűzési folyamattal. Keresgéltem a neten, hogy hogyan is lehetne ezt megoldani, és annyira szép habos-babos takarókat találtam. Gondoltam megpróbálkozom vele. Mivel nincs ehhez való speciális gépem, gondoltam kézzel próbálkozom .…..
Mivel még sok almám van, amit a fa alól szedtem össze, és ugye az nem elálló, tegnap ismét sütöttem... Mégpedig most egy kicsit másképpen az almatortát... Én a diós piskótát, míg a férjem a mákost részesíti előnyben, ezért összevariáltam. Így most sütöttem először. De a végeredmény igazán jó lett!…..
greenfo 2016.10.12 00:35:28
Tegnap túrós rétest sütöttem, és véletelenül négy előre fagyasztott tésztát vettem ki. Az utolsók voltak, és nem figyeltem ,hogy hány darab is. A túróm háromra volt elég, így a negyediket egy új módszerrel töltöttem meg. Kisodortam a tésztát két tepsi nagyságúra, az egyiket beleterítettem a…..
Margit2 blogja Ma 10 éve... 2016.09.21 14:00:42
Ismét eltelt 1 év... Éppen ma 10 éve, hogy elkezdtem a blogolást.... Igaz, hogy már ritkábban írok, de nem tudom itt hagyni... Én is szívesen látogatom a régi kedves megismert ismerősöket, és persze az újakat is... Természetesen én is Mindenkit szívesen látok itt. A tegnapi almatortából ma délben…..
Mostanában gyakran eszünk ilyen könnyű grillezett zöldséget. Természetesen a kertben szedtem össze a hozzávalókat. Tegnap padlizsánt, érett, megpirosodott paprikát, és almát vágtam szeletekre... Ja és pár szelet párizsi is került bele. A páclé a következőkből állt: olíva olaj, balzsamecet, citromlé…..
Még nincs vége az elrakásoknak... A héten ismét raktam el almás kecsapot. De most nem tettem bele cukkinit, bár még van a kertben.... De most hígabbra akartuk csinálni, így hosszú üvegekbe is tudtam tenni, és persze 2-3 dl-esekbe is... Többféleképpen fel tudom majd használni...  Aztán már nagyon…..
Julika hétfőn már öt hetes volt. Nyugodt kisbaba, eszik meg alszik.Szépen fejlődik, és már 4 kilo felett van. De van aki úgy gondolja, hogy még nagyon pici, csupán ekkora ... Nem csak Julika nődögél, de a tyúkházban hatalmasra nőttek a fecske fiókák. Ez már a másodk kelés, s most tanulnak…..
Vetettem pár fajta babot, a vajbabokon kívül persze, s az egyik már szépen megszáradt. Ma azt szaggatam , fejtettem, s közben gondolkoztam a tegnap befejezett könyvön. Kire mit is hagyott az anyja, mennyit ér a tárgyi és mennyit a szellemi örökség?  Mi marad meg ,és mit dobunk ki? Sokszor szivet…..