Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mosonyi György

58 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kormányablakok!?Jó 5 éve volt, hogy megismerkedtem a Rendőrpalota melletti kormányablakokkkal.Fiatal páros állt elém; lerítt róluk, hogy a helyi jegyző ellen nem kívánnak panaszt felvenni,de rábeszéltem őket. A lány azonnal felhívta a jegyzőt: - a Rendőrpalota mellől, a…..
Mosonyi György versei A kutyaól 2015.07.08 13:22:32
A kutyaólKidobtak egy kicsi kutyát, - befogadtam én.Nem halt éhen, boldogan él, a kis kutya-legény.Kérdezni már ilyesmit én alig - hogy merek,Jók a kutyák, jók a kutyák. Jók az emberek?!Télre ólat kapott Kutyus, tágas, tágas, deszka házat,Kátránypapír borítással, amit eső…..
Magyar Politikusok!Kárpátaljára is figyeljetek!Vagy elvész a nemzetértvívott küzdelmetek!Aki magára veszi,Jól teszi!!!TAHI, 2015. július 8.Mosonyi György..
Újra szól a tárogatóA Nagyságos Fejedelem történelme juttatott a közgazdaságba.Legyen emiatt is az én életemben örökre áldva.Száműzetés a hazáért. Szinte Petőfi sorsaés még sokak hősi szenvedése;folytathatnám a neveket sorba.Nehéz volt itt a medencében,Mindenhonnan fúvó…..
ILLETÉKESEK!Ne játsszatok a tűzzel!Ha a többször kizsákmányoltakatvisszafordítjátok,A lelkiismeretet meg nem nyugtatjátokMert a szolidaritást nem vállaljátok.Az itt-maradtakkal ugyanúgy elbántok.Hány politikusnak nézitek el,Hogy nem tartja be az ígéreteket;Helyette milliomos, sőt…..
Én csak magyar költő vagyokSorsom ilyen. Magyar.Jogos a kritika. Nagy ember írta.Ám segíteni senki se tud, vagy nem akar.Hatalmak és pénz súlya alatt.Ki békét akar, mer, kockáztat,Ki tudja; tán, tán végzetet kavar.Az ENSZ New Yorkban tehetetlen;Itt az új fegyverek hada.Ki adott…..
Eltelt az időMely sohse dolgozhatott csak nekünk.Petőfi a Föld tán legnagyobb költője.Úgy halt, ahogy Istenünktől kérte.A csatamezőn, de még élt,midőn fogságba ejtették.Szibéria egyik legszebb vidékére vitték,Hol az Ob és Jenyiszej kéklik,Az Urál hava távolról fehérlik.A…..
Én csak magyar költő vagyokSorsom ilyen. Magyar.Jogos a kritika. Nagy ember írta.Ám segíteni senki se tud, vagy nem akar.Hatalmak és pénz súlya alatt.Ki békét akar, mer, kockáztat,Ki tudja; tán, tán végzetet kavar.Az ENSZ New Yorkban tehetetlen;Itt az új fegyverek hada.Ki adott…..
AZ ÉLETÉRT!A győztes dal igenléseHarcoljunk a békéértCsemer Boglárka "Boggie"-ért!Én is harcolok.Az áldozatok és hozzátartozókSoha se fognak egyetérteniAz agresszorral, Netanjahuval.Már az USA is kezd elkülönülni.Tisztán látni!Meg nem hunyászkodni!Harcolni!Emberek legyünk!Ne…..
A mai világ problémáiIgaza van Obamának.Ősi bűne Amerikának;A fehér rendőr lelőheti a négret!?A demokrácia idáig se ér el?!"Meghódították" a világot,Atomot dobtak, halált arattak;Óriás pénzen vagyont, vagyonra raktak.Ha azt mondjuk Amerika;Vér és példátlan technika.A…..
Nem akarok rosszat!A hatalom csak mosolyog;Nem fenyeget, de árt.Putyin észre se vetteA hiányzó demokráciát.Míg körbenyalták a kifutók,Repült a bumeráng.Vezetők figyelem! Megismételem:A demokrácia olykor jó védelem!!!TAHI, 2015. március 3.Mosonyi György..
Bújdosó vagyok...Bújdosó vagyok saját hazámban?Magyarok! Erre válaszoljatok!Miénk ez az ország,Vagy koncra éhes nagyhatalmaké,A nagy pénzeké!?Mindig beszámolnak nekünk,Amit sohse ugyanúgy érezhetünk.Közben sohase kérdezhetünk,De bárhol vérezhtünk.Kérdezz, ha képviselő…..
"Mai FIDESZ vezetőkhöz"Széthullottatok, "mint oldott kéve"Elszállt a választókhoz fűződő képességtek.Persze átkosék kikezdtek,Mióta diktátornak érezhetnek.Régóta így van, miótaparancsuralomról szól a nóta.Megírtam: "Hajrá Pokorni!"Szőnyeg alá tudtátok…..
Tavasz lett volna februárbanTavasz lett volna februárbanAz országban, a pesti-, budai palotákban.De a hegyek egereket szültek;Az egész világ meglepődhet.Elmondhattam volna a "Gróznüj csaszt",Ma is az jelzi; a ruszkit hagyd!1945-ben is ez volt a törvény,Ha megtartod, nem kap el az…..
Mai Taigetosz!Ez a mai: öreg-, beteg ember ellenes "rendszer"Begyűjtött pénzhez húzókat,Szegényeket becsapókat.Építtet száz évre várat;Fizettet szegénnyel felárat.Maradjunk gyarmat, ami voltunk!Ne legyen független mivoltunk!A fiatal külföldre mehet,Mert jólétű öreg itt nem…..
AZ ŐSZINTE HIT NEM LEHET GÚNY TÁRGYA!!!A vérontás az háború. A terror is az.Valaki hitét kigúnyolni sohse szabad.Sajtószabadságra hivatkozni félrevezetés!Nem sértheti mások hitét, tekintéjét!A gúny, a törpe kis sajtó - kétélű fegyvere.Nem győz, csak képzeli;…..
Sajnos nem mese!Egyszer volt, hol nem volt,Innen a Meotiszon,Hogy egy népA Vereckei hágón idáig ért.Eltelt hányatottan bő 1100 év;A megalkuvás minket is elért.Elért 100-szor, 1000-szer.De most, ez esetbenPestről vidékre vágyó szép családVidéki lakásvásárlásra várt,Hogy…..
"Ne féljetek!"Mi nem tudunk családilag70millió Ft-ot összeadni10 éves gyermeknek!A politikus-költekezésbe pedig,Bele akarunk szólni! Most nálam a szó!Egy volt FIDESZ-es választó!!!A vér, az háború. A terror is az.A KULTÚRA, a HIT SZAVA a BÉKE.Gondolhatunk bárki Istenére.A…..
„Ahogy tetszik”Minden szerelmet a szél fújja össze.Hiába mondanék ellent Neked.Ha megkóstoltátok bódító ízét,Az „illetékes”, a szél fújja szét.Ha megláttátok a mennyei tájat,Habzsoltátok az édes, piros szájat;Minden szerelmet a szél fújja szét.A szél hozza össze,…..
2015 a megújulás éve legyen!Nemcsak a tagoknak fontos ez az Ország!Nemcsak hazug dcsőt halmozunk.Sokunknak tátva maradt a szájaMikor a virtuóz ifjakat hallottuk,Szerénységgel töltve.Nem felfújt győzelem; dupla kapunál gól;Hanem a népszolga. A diktátum ma öngól.Nem udvarolni…..
Szemforgató hazugságok...Magyarok! Honfitársak!Ne dőljetek be a tengernyi hazugságnak!Orbán nem fasiszta,De nem is demokrata.Hajdan, százezreket mozgatott meg Orbán.Én is hittem Neki; Kell a FIDESZ Kormány.Naiv voltam, mint 100-ból hatvanan;De a lelkesedés sohse határtalan.Minden…..
Hajrá Pokorni!   A lenyugvó Nap felhőit elűzted, Sugara jöhet; az éltető remény. A FIDESZ-ben nem lehetnek héják. Az önző hatalomvágy új önzést táplál. A vak nem látja, meg kell újulnia! A folyton győzelem nagyot ártott néktek! Fontoljátok meg, miket is…..
A második kétharmad?! Az elsőt röpítette a határon túli magyarság,Az ígéretek, a múlt hibái.A másodikat az önkormányzatok adósságaiA Kormány általi átvállalással,Persze komoly ellenőrzés nélkül!A sok visszaélés egy szintre békült.Az ellenzők zöme "függetlenre…..
Fekete zászlók.../2004. december 5./Fekete zászlók, - lobogjatok!Csak kokárdákra van jogotok.Nem védted testvéredet, - e földet,Nem szolgáltad a Piros-fehér-zöldet.A határon túl is vissza - izen:Milyen nemzet vagy?! Csak ilyen!Kárpátok hegyei zengjetek!Oda - és vissza -…..
ÖREGTŐL AZ EU-igNe halj meg az emeleten!Nehéz levinni.Hozzátartozód, ha öreg,Ki fog cipelni?!Ha örökké élhetnél,Még azt se  válaszd!Ki ád örökké nyugdíjatKis hazádban?!Ha most kéne meghalnod,Az se jó hecc.A statisztika hogy hozza mostGyőzelemnek?!A statisztika mindent…..