Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NGkiraly

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egykori MDP-pártház jól bejárható föld alatti összeköttetésben állt az Erkel Színházzal, a metróval, a Fiumei úti temetővel, az Orczy- és a Baross térrel is.Kutatóásás a Munkásmozgalmi Pantheon előtti egyik posztamensnek tűnő építménynél. (Fotó: Jamrik Levente/Falanszter.blog.hu)..
A szokásosnál több fotót hoztam ma a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből, kizárólag a magyar történelemből. A Tanácsköztársaság bukásától a háború végéig terjedő alig negyed évszázadot nézhetitek végig. Nem éppen az "ántivilág" idilli oldalát fogjátok látni, néhány kép 18+-os is lehetett volna... A…..
Nemrég estünk át az óraátállításon, és ilyenkor menetrendszerűen előkerül a kérdés, hogy ha eltörlik, melyik sávban maradjunk. Az ország nagy része a nyári időszámítást szeretné, a nagyokosok meg a télit erőltetik. Mindegyik mellett vannak érvek, és ellenérvek szép számmal, ráadásul a környező…..
NGkiraly 2020.11.10 22:01:14
@bbrrr: Objektíven ugyanannyit van sötét és világos csak zöldkabátos vöröskabátosok játszanak az órával két kerékpársáv felfestése között.
Mert a közvilágítás ugyanannyi áramot fogyaszt, a berendezések, az ipar ugyanannyi áramot fogyasztanak és az emberek is ugyanannyit világítanak, a fűtés ugyanannyit megy. Hát erről ennyit.
NGkiraly 2020.11.10 22:03:18
@eßemfaßom meg áll: Köszönjük a történeti kitekintést. Tehát amint mondtam az olajválság miatt a szocialista vállalatok villanyszámlájának csökkentése érdekében "hazaküldték" a világítási költségeket.
Az 1956-os forradalom egyik legszomorúbb hozadéka a mindkét fél részéről tetten érhető embertelen brutalitás honfitársai felé. A most következő cikkben az 1956. október 31-én történt szörnyű eseményt próbáljuk meg bemutatni a közönség számára. Fontosnak véljük elöljáróban megjegyezni, hogy elítéljük…..
NGkiraly 2020.10.31 13:45:38
Furdancs Blog Villanyember segíts! 2017.03.22 05:00:00
Olvasói levelet kaptunk, témája az elektromos hálózatban jelentkező fura jelenségek. Villamos ügyekben hihetetlen óvatossággal osztogatunk tanácsokat, hiszen nem értünk hozzá. Sőt, magának a probléma internetes keresőszavának megalkotása is meghaladja képzettségünket. De minek is fáradnánk, a…..
NGkiraly 2017.03.22 23:09:36
@Arcade Macho: A fáziselosztás miatt. Gondolom a legrövidebb út, a legkisebb ellenállás a két villanykörte ilyenkor. Nem biztos hogy egyenletesen osztották el a három fázist a háztartásban, lehet hogy két fázisról csak kevés dolog megy. Én azonnali megoldásként (a hálózat specialitásaitól függően) átkötném egy fázisra a villanyóránál az egész háztartást amíg nincs újrakábelezve (16 A általában elbír egy háztartást). Ez persze csak néhány napra megoldás
Tagadhatatlan, hogy az 1956-os forradalom egyik legvitatottabb eseménye az október 30-án lezajlott Köztársaság téri csata volt, amikor a felkelők a budapesti pártbizottság székházát támadták meg. A küzdelem utóéletéhez szorosan hozzátartozik az egypártrendszer által felnagyított, ám kétségtelenül…..
NGkiraly 2016.10.31 11:20:23
@Tökönrúgott Feleségek: Reméljük a híváslistádat is meg mered mutatni az asszonynak :-)
NGkiraly 2016.10.31 12:41:58
@Herczeg Sándor: A Tisztelt Poszt-tolónak igaza van abban, hogy ezen első és egyetlen általam ismert anyaga alapján ítéltem meg. A beidézett további anyagok alapján mentesítem az elfogultság gyanúja alól, valószínűleg a forrásokkal lesz a probléma.
Ugyanakkor jóval többen vettek részt a téren zajlott eseményekben (éppúgy, mint 2006-ban, akkor sem volt a többség futballhuligán és nem volt minden rendőr liberálisbérenc, mégis tudnánk egy ilyen összeállítást készíteni), így szerencsétlen az összeállítás.
Viszont Dézsy filmjéből kiderül, hogy jóval többen voltak a pártházban annál, mint ahányan a pártház elestekor a nép kezére kerültek. Itt jön a képbe a titkos börtönök kérdése, a pártház védőinek krémje az első emeleti tanácsterem mögötti titkos lépcsőn keresztül távozott a pincerendszerbe (a film végén a téren folytatott fúrás igazolja a pincerendszer létezését).
A liberális (nemsokára zöldpárti és viccpárti) trolloknak pedig csak annyit válaszolnék, mivel Horthy vagy Szálasi ekkor már nem volt a magyar közélet része, így maradt Nagy Imre, mint alternatíva. 1848 kapcsán pedig nem ártana tenni egy nemzetközi kitekintést: az 1848-as forradalmi események nem hasonlíthatók az 1956-os eseményekhez.
NGkiraly 2016.10.31 14:26:07
@Thomas Dantes: Látom ráhibáztam ki vagy :-)
Nagy Imre élelmezési miniszter nagyon népszerű lehetett amikor elrendelte az ún. "padlássöprést". Legalább utánanéznél mielőtt valamit állítasz.
Fentebb alátámasztottam a pincerendszer létezését. A fúró a székház előtt megállt, közműtérképen nem jelölt beton műtárgyba ütközött. Cáfold meg, de előbb nézd meg a videót.
Igen, ha így tetszik Fidesz-droid vagyok mert van értékrendem, származásom, tartásom és még nagyon sok minden más, amit értelmezni sem tudtok.
Rosenfeld Mátyás azt hiszem inkább nektek lehet példakép,ez látszik a kommunikációdból. Eddig mit bizonyítottál? Azt amit fentebb leírtam mint feltételezést már mind bebizonyítottad magadról. Mellőzöm a további reakciót, mindenki leszűrheti a tanulságokat ha végigolvassa a kommenteket.
Olvasónk azt nehezményezi, hogy sokan túlköltekeznek és utána panaszkodnak, hogy elfogyott a pénzük. Ti beosztóak vagytok? Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az alábbi témákban várjuk a…..
Első és  legfontosabb feladat a metszés. Már kevés olyan régi gyümölcsfával találkozhatunk, melyekkel szinte semmit sem kell tenni, és óriásira nőve roskadoznak ágaik asok termés alatt. Ezek afajták sokszor nem olyan édesek, kicsik a terméseik, ezért elkezdtek nemesíteni…..
„A vidék teljes halál” – mesélte Palotai Zsolt egy interjúban. Ő, mint DJ teljesen más szemmel látja a jelenlegi buli helyzetet. Kijelentésével arra utalt, hogy a fővároson kívül már alig maradtak fiatalok, sokan elvándoroltak. Több mint huszonöt éves pályafutása során…..
Hetek óta hangos a média a "Quo vadisznó" sztoritól, különösen az internet, hogy Budapest abszolút belvárosában 2-3 vaddisznó éli vidám életét, sőt sprintbemutatókat tartanak a Bajcsy-Zsilinszky úton, meg még egy csomó más helyen. Megmondjuk miért ne üsd el őket, ha meglátod…..
Hányszor hangozhatott már el ez a mondat üzletekben, amikor bedöcögött a Coca-Colát szállító teherautó. Nézzük meg, hogy néztek ki egykor a világ minden táján ezek a kólaszállítók. 1970 körül. A cikk megjelenése után Komlós Béla olvasónk küldte ezt a képet a Facebookon egy magyar kólás…..
Mindenki szereti a játékokat. A jó játékokat meg pláne. Az ezredforduló környékén hatalmas változások jelentek meg a konzolos, illetve PC-s játékiparban, főként a kinézet és a játékmenet terén. A grafika mondhatni csúcs volt, a számítógépekbe már komoly alkatrészek kellettek, hiszen nem lehetett…..
Az ünnepekért és a különféle jeles napokért nem csak a virágárusok, de a horrorfilmesek is rajonganak. Úgy döntöttünk, hogy halloween alkalmából, Piszkos12 rovatunk keretében, összegyűjtjük a vörösbetűs ünnepnapokon játszódó horrorfilmeket, és ezzel talán tippeket is…..
A szigetelőszalagot is oldja a gázolaj  - Itt vagyok a Rakparton és megállt az autó – búgta a telefonba feleségem. A legjobb hely az elakadásra. Másodszor csinálja, rutinja van benne.  Érdekes a közlekedőtársak reakciója, a villogó elakadásjelző és a kocsi mellett…..
NGkiraly 2014.08.02 07:50:12
NGkiraly 2014.08.02 08:20:25
@Tapmancs: erre gondoltam én is, szerintem 1600-ért kapta félliterjét
Benderik mesél A Lánchíd 2014.07.19 22:00:27
  Egy régesrég feledésbe merült avar legenda szerint a Lánchíd felvonóhídnak épült a mai Várhegyen álló hatalmas várkastély elé. A várkastélyban egy jólelkű király lakott, kinek tündöklőn fehér bőrű s májú lánya kihirdette, hogy ő a birodalom legállhatatosabb…..
...aki nemrég autót vett Németországban. Egy kiváló, 330.000 km-t futott benzin-gázos-klímás-horgos-tempomatos Voyagert 1996-ból, első tulajdonostól. Nagyjából 120 km-re volt az autó. Beült egy kölcsönautóba, maga mellé vette két gyermekét, aztán elvezetett Bockauba.…..
NGkiraly 2014.07.16 22:19:06
@Darth_Vader: :DDDD
NGkiraly 2014.07.16 22:22:13
@rahsol: :DDDDDDD
A retrofuture szónak nincs jó magyar megfelelője. Jelentése kb. "a múltban elképzelt jövő" lehetne. Természetesen csakúgy mint ma, rengetegen képzelték el az eljövendőt a huszadik század elején is. A következő lapok közös jellemzője, hogy a jól ismert városi háttérre az akkori átlagember által…..
Ezt láttam a magyar szcientológusok oldalán.  Úgy néz ki, hogy szülővárosom hányatott sorsú missziója hamarosan bedobhatja a törülközőt. Hiába na, a világ legjobb szervezési technológiája, a Hubbard ©®™ Management System csodákra képes...    ..
NGkiraly 2014.06.22 23:41:21
Már csak egy hónap van hátra az indulásig. Az autó köszöni jól van, épp motor nélkül heverészik a hűs garázsban, mint aki jól végezte dolgát. Magánál a motornál teljes a fejetlenség, pontosabban a hengerfejetlenség, épp most várja, hogy összerakjam (a poszt végére már…..
HamPLÓ A STAR csak te vagy! 2014.04.30 07:00:00
Gyerekkorom olvasni tanulós periódusának egyik zavarba ejtő felfedezése volt, hogy egyformának tűnő teherautók elejére hol az volt írva, hogy Csepel, hol meg az, hogy STAR. Persze hamar napirendre tértem fölötte, azt gondolván, hogy utóbbi biztos az előbbinek valami külföldre…..
NGkiraly 2014.04.30 23:31:48
@milliliteratura: egy biztos, az irodalomkönyvben nem leszel tananyag.
Az egésznek az okozója Lacus barátom, aki megdobott egy levéllel valamikor január végén. Mert mint minden, a végén beláthatatlan következményekkel járó projekt az életemben, ez is ilyen ártatlanul kezdődött, hadd idézzem: „ha már azért vettem motort, hogy együtt menjünk…..
NGkiraly 2014.04.20 14:03:06
@nem kéne...:
Nem értek hozzá. Na és?
NGkiraly 2014.04.20 16:05:12
@Csikós Zsolt:
"Csak a hengerek lettek cserélve, cupp, ki, cupp be, ősidők óta bevált, ismert és kedvelt átalakítási módszer az 500-asos társaságban. Innentől nincs mit folytatnom. Tényleg nem értesz hozzá. A flexelést bárki úgy oldotta volna meg, hiszen egy felesleges fület kellett leszedni egy puha alumínium alkatrészről. Mivel csináltad volna, marógéppel? Lol. Tényleg kár a szóért, nem is érted, mi történt, ennél én sajnos tényleg jobban tudom ezt a szakmát, bocs. Nem annyira, mint egy autószerelő, de a fotelfizikusság nem kenyerem"

Szedtem már szét, és raktam össze váltót motorral, de továbbra sem értek hozzá. Ugyanis el nem tudom képzelni, hogy ha összeillő motort és váltót raksz így össze, akkor miért is kellene füleket flexelni és megfelelő kuplungszerkezetet keresni.
Egyébként ha van otthon egy másik bontott 500-as blokk,akkor miért is kell sajnálnunk? Átépíti a 600-as hengereket, és lehet összerakni.

"Ezért tett be nekem Gabi még egy Polski lendkereket anno "
"a tuningautókkal mindig ez a baj, egy helyen belenyúlsz a gyári felépítésbe és máris dől a rendszer, amit aztán évekig csiszolsz, hogy valahogy mégis működjön"
Valószínűleg innentől várható volt a repedés
NGkiraly 2014.04.20 20:23:29
@Csikós Zsolt: "Sajna ezek a blokkok már eredetileg is törtek, elég volt, ha kilazult valamelyik alsó blokktartó anya."

Végülis ha van hozzá egy bontott öntvény, a motorcserét beíratni kb 10ezer ft, ha papíron típusazonos. viszont a származását igazolni kell. Vagy marad a flex.
Viszont hogy ennyire törékeny legyen, én biztos feladtam volna a projektet. Azért a Fiat Panda ennél komolyabb műszaki tartalom volt

"a cuki veterántól nem kapnak vérszemet a félhülyék. Legalábbis szeretném ezt hinni"
Félrehúzódik, aztán elférnek hárman is