Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZZZZZ

11 bejegyzést írt és 275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2019.02.28-i Derrick és Harry meetup felvétele, ahol a vállalati agilis transzformációt járjuk körül...
2014. szeptember 29., hétfő  Most kezdem el.  Hetek óta készülök arra, hogy naplózzam a mindennapjaim. Hogy kitűzzek egy zászlót a 0. ponton, és felcímkézzem olyan, a jelenlegi életszakaszomban fontosnak megítélt konkrét projektekkel, célokkal, amelyeket régóta nem, vagy csak…..
Szombaton délután átvonult a budapesti belvároson az utolsó Critical Mass. Már az újpesti rakparti gyülekezőnél látszott, hogy nagyon sokan, több tízezren gyűltek össze, hogy végigtekerjék a 16 kilométeres távot, amely Petőfi híd - budai alsó rakpart - Halász utca - Fő utca…..
A magyar piac még ellenáll, de az elektromos kerékpárok a világ nagy biciklis országaiban az eladások egyre jelentősebb hányadát teszik ki. A hibridautók felé kacsintgató német autógyárak is szükségét érezték, hogy bekapcsolódjanak az üzletbe, amely ráadásként a cégek…..
Sok tehetésges filmes csapat dolgozik idehaza, erről már mindenki megbizonyosodhatott, aki látott már párat mondjuk az OMGVisuals filmjeiből (ők állnak az új TCTV kamerái mögött is). Egy ilyen remek kis csapat a Keyframe is, akik ráadásul szeretik a ralit is és ha már ott voltak az…..
ZZZZZ 2012.02.28 09:31:18
A Golden Master elkészült, és már elsején landolt a fejlesztőknél. Július van, az apple erre a hónapra ígérte a kész operációs rendszert, már csak az a kérdés, mennyit kell pontosan várnunk. Meg hogy a GM-mel lesz-e még valami gubanc.A 9to5Mac forrásai július 14-i piacra…..
A CNBC készített egy nagyobb összeállítást Steve Jobs-ról, az Apple, meg még ki tudja, mi minden vezéréről. Próbáljunk eltekinteni attól, hogy a cikk a vége felé mintha összegezni, egyszersmind lezárná Jobs életét, és tekintsünk inkább úgy a képekre, mint egy gyors…..
ZZZZZ 2011.06.23 13:23:55
@manmachine: Erről azért szívesen olvasnék valamit, tényleg. Tudsz linket adni?
Nincs még új iPhone, az iOS 5 megjelenésére is várnunk kell, úgyhogy az Apple azzal főz, amit a szekrényben talál: fogja a meglévő telefont és új konstrukcióban dobja azt piacra. A Mac Rumors szerint legalábbis a héten megjelenik az iPhone 4 kártyafüggetlen verziója az Egyesült…..
Amikor véletlenül megpillantottam a Mac App Store-ban az "íróknak" szekciót, egy pillanatra elbizonytalanodtam. Ugyan milyen alkalmazások lehetnek azok, amik segítségével egy író jobban boldogul? Egy szövegszerkesztő alapfunkcióira van ugyanis szükség, a többire nem képes…..
Megérkezett a Mac OS X Lion Preview második update-je (11A444d) tesztelésre. A számos hihetetlen és korszakalkotó ficsörről most nem emlékeznék meg, csak pár képet mutatnék, mit tud az operációs rendszer _alapból_, külső fájlok telepítése nélkül:Bezony, most már biztos, hogy…..
ZZZZZ 2011.05.01 11:27:53
@Baldvogel: 2) Mondjuk nem árt, ha a fordító ismeri a szoftverfelületet, amit fordít, vagy esetleg hozzáférése van ahhoz, ahol tesztkörnyezetben meg tudja nézni, hogy a lefordított elemnek mi a kontextusa. Ehhez mondjuk nem árt olyan fordítókat alkalmazni, akik láttak már Mac-et. A helyőrzők korrekt fordítása (és formázása) pedig izgalmas feladat, én szeretem.:)

Amit még nem említettél, az a fordítómemóriában már megtalálható legacy tartalom (esetünkben a felszólítómód és társaik), aminek a fordítását nem fizeti a megbízó, hiszen már le van fordítva (le, persze, csak szar), ha lefordítod, akkor megtöröd a konzisztenciát, nem lesz egységes a felület, ezért a Lépj ki-t mindenhol Kilépésre kéne cserélned. Na de most csak az OSX fordul, teszem azt az iTunes nem, nincs is benne a mostani projektben. Akkor OSX-ben kilépés lesz, iTunesben meg teszem azt, lépj ki, hát ettől nem lesz boldog senki...:(

De valahol el kell kezdeni. Én annak örülök, hogy a Lionban folytatódik az iWork 9.0.3-ban megkezdett trend, és marad a főnévi forma. Vannak még nyögvenyelős dolgok (én pl. A(z) Finder kiléptetése mellett tenném le a voksomat), de az majd a release-ekkel remélhetőleg javul.

Nem tudom, ki csinálja, de hallelúja a fordítóknak!
ZZZZZ 2011.05.01 23:37:05
@Baldvogel: Szeretném hinni, hogy a végleges verzióban (vagy ha nem ott, akkor meg minél előbb) valóban egy jól lokalizált OSX programcsomag lesz a felhasználók kezében.

Amit igazán másként lehetne/kellene szerintem csinálni, az a blikkfangos IT-nyelvezet nagyívben való kikerülése. Pont a "kilépésre kényszerítést", a "Finder alkalmazást", és társaikat kellene kerülni. A műveltetésre megvan a tat-tet toldalékunk, és a Finderről mindenki tudja, hogy az egy alkalmazás. Ne legyenek jelölőnégyzetek, de legyenek pipák. Legyen köznyelvi az OSX, legyen minél egyszerűbb a nyelvezete.

Nagyon-nagyon sokat jelentene egy könnyed, magyaros fordítás.
ZZZZZ 2011.05.03 10:14:50
@hommer_of_god: "Ennek a Macnek a névjegye", "Ezen Mac névjegye", "E Mac névjegye".

Melyiket a három közül?
Ugye az iPad egyik killer appja az új videóvágó, ami azonban mégsem annyira szuperegyértelmű, mint azt elsőre sugallták, bizonyos videókat ugyanis, hiába vannak azok benne a tablet camera rolljában, nem lát a program. Ezek többnyire valamilyen külső eszközről kerültek az iPadre,…..
Majdnem mindenre választ kaptunk, igazából persze semmire: tudjuk, hogyan fest az új eszköz, hogy mennyivel gyorsabb a processzora és a grafikus gyorsítója, de az Apple-re jellemző módon a pontos specifikációt nem hozták nyilvánosságra. Például mi a fenét jelent az, hogy A5? Milyen…..
ZZZZZ 2011.03.04 14:23:34
@kerekHUN: pedig eléggé egyértelmű. az apple nem akarja, hogy számok alapján hasonlítsák a versenytársakhoz. ezeket a számokat ők nem kommunikálják, illetve nem kommunikálják hangsúlyosan, mert szerintük ez nem lényeg.
Tegnap az Apple kiadta a nyáron megjelenő új operációs rendszerének Developer Preview verzióját, így most még közelebb kerültünk a végleges oroszlánhoz. Amit eddig tudtunk, azt itt foglaltuk össze, itt pedig a Gestures and Animations résznél találhatjuk a videót, ami gyorsan…..
ZZZZZ 2011.02.25 15:23:15
@DnP: Ez a fullscreen nem az a fullscreen.
Az Apple bemutatta a profi laptopok új generációját. Ez volt eddig:És ez lesz mostantól (13, 15 és 17 col):Ahogy a képeken is látszik, mindegyik gépbe Core i-processzor került, méghozzá a második generáció, tehát az összes konfigurációnál jelentős az előrelépés. Az eddig…..
ZZZZZ 2011.02.24 20:54:55
@Szücs József: plusz egy. a Lion preview-ját átolvasva erősen összefutott a nyál a számban... számomra ez volt a nap hozadéka, és nem a gépfrissítés.
ZZZZZ 2011.02.24 21:20:01
@AkosL_87: Én ezért tolom kábelen a tetheringet. Úgy nem szakad meg.
ZZZZZ 2011.02.25 14:33:33
@Dave_bloghu:
a többi bullshit. az apple nem akar választást adni, majd ő megmondja.

azért jó, hogy ez neked is leesik. inkább most, mint később.
Az Appleinsideren jelent meg az a hirdetés, amiben a kaliforniai cég processzortervező mérnököt keres. Az elvárás egy "olyan mikroarchitektúra, ami megfelel az Apple funkcionális és teljesítményelvárásainak, és aminek a mérete illetve fogyasztása is hozza a kívánt…..
ZZZZZ 2011.01.03 09:56:53
@kigyurt álat: a felhasználók szempontjából a zártság teljesen mindegy. aki meg hekkelni akarja, az hekkelni fogja, ha nyílt, ha zárt.
Az angolok nagyon szeretnek szavazgatni és listázni, ezért most épp a Q magazin gondolta úgy, hogy megkérdezi olvasóit az elmúlt negyed évszázad legjobb lemezéről. A listán nem találhatóak túl nagy meglepetések, egyedül az Arctic Monkeys bemutatkozó albumának szép helyezése…..
ZZZZZ 2010.12.27 17:27:55
@Bite Yer Legs: Ha van még pár hasonló kaliberű vicced, akkor azokat még dec. 31-ig durrantsad el, mert 2011-ben ezek a kommentek már nagyon cikik lesznek.
És ez még nem a legkeményebb állítás. Olvassátok csak tovább.Szóval: a Times minden decemberben összeállítja az év legmenőbb kütyüjeit, amik átszabták valamelyest a megelőző 12 hónapot. A lista élén elég gyakran szokott valamilyen Apple logós termék ücsörögni, tavaly…..
ZZZZZ 2010.12.13 17:00:22
@mokas_gizi: De nemcsak hogy laptopot, hanem régi faros skodát is, sőt, biztos vagyok benne, hogy egy távoli kazahsztáni faluban házat adnak érte kerttel és tyúkokkal.
ZZZZZ 2010.12.13 17:46:47
@mokas_gizi: tudom, hogy vannak hibáim, de valami jót is írhattál volna, ha már ilyen régóta ismerjük egymást.:D
A maces szoftverek fordítása egy neuralgikus pont az érintetteknél: a kilencvenes évek első felében elterjedt nyelvezet ugyanis tájidegen a legtöbb új felhasználónak, akik már a Windows 95 magyarított verzióján szocializálódtak. Egy apró, de erőteljes ortodox csoport komoly…..
ZZZZZ 2010.11.18 13:58:47
@kukac7: PSZT! Inkognitóban vagyok!:D
ZZZZZ 2010.11.18 15:29:12
@OftF: Nekem is van egy, ami remélem megmarad benne: kontó. Nagyon jó szó. Régimódi, de mégis valamiért illik szerintem a Mac-hez.
ZZZZZ 2010.11.18 17:19:47
@Stimpak: A szó szoros értelmében vett felhasználónak fontos az, hogy hogyan kommunikál vele egy alkalmazás, persze a fícsörök fontosabbak. Az azonban vitathatatlan, hogy egy jól lokalizált szoftver inkább hozzáad a felhasználói élményhez, mintsem elvesz belőle. A felhasználó pl. ezzel mit kezdjen?

www.make-pc-faster.com/wp-content/uploads/2009/10/error.jpg
Hosszú a lista, kezdjünk is bele. Röviden a lényeg: a hardver nagyon jó, az iOS nagyon idegesítő az androidhoz képest.  Elöljáróban pár dolog (afféle disclaimer): nem vagyok klasszikus Android fanboy, amiben jobb az iPhone, azt elismerem, nem pedig megmagyarázom, hogy igen, de nem…..
Mert 99 dollár. Ne hagyjuk a végére. Az újratervezett gép ugyan sokkal több funkciót tud, mint a 229 dolláros elődje, de valljuk be: az ára a legfontosabb tulajdonsága.Az Apple TV összement, kiesett belőle a merevlemez, ezért a gép eszeveszett streamelésbe kezdett. Szív adatokat a…..
Appleblog Elsején jöhet az iTV is 2010.08.26 17:55:00
A Bloomberg belső forrásokra hivatkozva azt állította, hogy az Apple következő médiaeseménye szeptember 7-én lesz, ekkor pedig minden bizonnyal az Apple TV újragondolását mutatja be Steve Jobs. Nos, az esemény hat nappal korábban lesz, jövő héten már megtudjuk, milyen az új iPod…..
Egy újabb alkalmazás, ami a feltört telefonok számát emelheti, Greg Hughes programja egy óriási kényelmi deficitre kínál megoldást: anélkül lehet szinkronizálni az iPhone-unkat, hogy kábellel kellene molyolnunk. A Wi-Fi Sync nevű app pontosan az, amire a neve utal: az egy hálózaton…..
ZZZZZ 2010.05.17 14:33:31
@f74: Mert az AppleTV állandóan áram alatt van, másrészről nem mozog a wifihálózat hatókörén kívülre. És ha jól tudom, ennes wifi van benne.

Én akkor tudnám elképzelni a wireless syncinget, ha otthon rádugnám a fali töltőre a telefont. Töltődne az akksi, tehát mehetne a wifiszink, mert biztos nem fog a készülék lemerülni.

Nyilván meg kéne oldani egy csomó kérdést (mi történjék, ha a júzer elmegy a wifihálózatból, mivan, ha leszedi a töltőről a telót, etc), de meg lehetne oldani. De tuti, hogy ennes wifihez kötném. gésen mire átmenne valami, megőszülnék.
ZZZZZ 2010.05.17 15:59:21
@applefiu: Nálunk mondjuk úgy van, hogy van egy stabil iPhone töltőpont a nappaliban, meg egy a galérián. A kábel meg hányódik összevissza, sose tudom, hol van. Szóval én elégedett lennék az én megoldásommal.