Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toncsi64

0 bejegyzést írt és 734 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új évezred eleje eleje izgalmas időszak volt az autógyártóknál. A konstruktőrök annyira szabad kezet kaptak, hogy olyan autók születhettek, mint a mára teljesen eltűnt Renault Vel Satis, vagy a még extrémebb Avantime, de abban az időben hozta világra Chris Bangle is, a BMW megosztó 5-ös és 7-es…..
Egy gyalogos baleset mindig nagy port kavar, mindenképpen megengedhetetlen, elfogadhatatlan, és ebben az írásban semmiképpen nem szeretném védeni a felelőtlen vagy agresszív, netán ittas autósokat, maximálisan elítélem őket. Az év legnagyobb részében autót vezetek, szezonban motorkerékpárt, néha…..
toncsi64 2023.02.09 16:18:02
@molnibalage: Kár leostobázni a szerzőt - egyébként ismeretlenül bárkit - mert valószinüleg csak rosszul fogalmazott :)
Szerintem arra gondolt, hogy az írás az elején felsorolt rengeteg kiadásért az autósok is "mindössze" az utat kapják használatra (sok helyen további költségek árán) és
a kerékpárosok/rolleresek is, ám Ők látszólag ingyen de legalábbis jóval alacsonyabb áron.
Egyébként az írás nagyban egybecseng az én ezirányú gondolataimmal, főleg a felelősségvállalás/számonkérhetőség vonalon. Az iskolai KRESZ okatatásnak pedig alapvetésnek kellene lennie !
Szerintem ...
toncsi64 2023.02.12 21:20:25
@fkv.119: "A mekiben mosogatnak, több pénzért. Ez van ha az ember nincs megbecsülve, főleg fizetésben. De hát így van rendjén, hiszen ha a zsebpénzzel jelzik neki hogy nincs rá szükség, akkor minek lábatlankodjon ott?"

Egyrészt igazad van, másrészt olyan szintű már a motorizáltság, hogy a "gyalogrendőr" is autóval jár és hát lássuk be abból kiszállni kényelmetlen és mozgással jár, plusz pl télen hideg nyáron meleg van a kocsin kívül ;)
1875 körül. Párizsi nyilvános vizelde..
toncsi64 2023.01.31 06:18:08
@Grgabácsi: Bevallom azt gondoltam nemhogy "gyengébb" hanem inkább erősebb pálya kell a teher miatt. Akkor ezek szerint a sebesség meghatározóbb ilyen szempontból, ha jól értem.
UPDATE: Teljesen elfelejtettem, hogy a mai válogatásba 13 fotót egyik kedves olvasónktól kaptam! Utólagos elnézést tőle is, nevét meg nem merem kiírni, mert nem hatalmazott fel rá, viszont a kommentnickjét meg nem tudom. Remélem alább jelzi hogy ő volt :) A jövő hetibe is maradt még pár a csomagból!…..
A Hotel Mira majdnem olyan leharcolt állapotban volt, mint amilyen tavaly a Kopaoniki Club Hotel. A szoba ajtaja annyira lötyögött a tokban, hogyha bárhol bármit kinyitottak vagy becsuktak a folyosón, én arról tudtam. Mivel két éjszakát készültem itt tölteni, nekiálltam a felújításnak. Öreg motoros…..
toncsi64 2022.07.19 15:00:41
Van amikor két betű (vagy annak hiánya) szarik bele a ventilátorba. Annyiszor megjártam már, de még most is meg tudtam szivatni magam. Mindent kétszer kell leellenőrizni, nem bízhatunk meg a "robotokban", amit ő logikusnak lát, az a valóságban nem feltétlenül az. Az éjszakára lefoglalt szállásom…..
A bookingon szobát foglalni kényelmes és gyors, még akkor is megéri, ha néha csalódást okoz a lefoglalt szállás. Ez egyébként nem gyakori, inkább azt mondanám, nem minden betű igaz amit leírnak, mint ahogy a mai szálláson sem volt az. Vagy például az egyik szálláshoz azt írták, hogy van kávéfőző a…..
Mindig meglep, hogy milyen "lehetetlen" helyekre építkeznek emberek. Mariaék házát rémálom lehetett megépíteni, erre a meredek hegyoldalra, a mesteremberek előtt megemelem a kalapom. Én csak élveztem a szolgáltatását, de szeretek a dolgok mögé nézni, a ház és a hozzá tartozó földterület…..
Végre eljött az indulás napja, 2022. 06. 02. csütörtök. Drukkoltam, hogy ne essen, hát nem jött be, arra ébredtem, hogy szakad. 6 óra körül ugyan elállt az eső, de nagyon borús maradt az ég, benne volt a pakliban a folytatás. A cuccolást már előző nap megcsináltam, így hát kávé, reggeli, majd…..
Még pontosabban azt sem, de kevésbé ideges, kevésbé hangos, kevésbé veszélyes hellyé teszi magát. Az a lépés ugyanis, hogy az Európa-szerte (még) megszokott 50 km/h helyett lakott területeiken bevezették a 30 km/h-s legnagyobb megengedett sebességet, igazán még egy jó kis autósüldözésnek sem…..
Itt a nyár! Remélem Ti is sokan töltitek a hétvégét a szabadban, esetleg a vízparton és bízom benne, hogy nem ekkora tömegben, mint mai első fotónk szereplői. 1940. Tömeg a New York-i Coney Island strandján..
toncsi64 2022.05.15 19:53:05
@lutria: "Lövészet is volt 22-es kispuskával valami pincelőtéren Bp.belvárosában."

A helyszín - jó eséllyel - A BKV Akácfa u-i lőtere lehetett. Egy időben volt ilyen lövöldözős becsípődésem, de aztán az Ikarus lőtérre kellet járnom Mátyásföldre és a téli kijárás viszontagságai derékba törték a sportlövői karrier lehetőségét :)))
1922. Számos hölgyet távolítanak el a chicagói strandról illetlen fürdőruha viseléséért..
toncsi64 2022.03.15 09:32:55
@Galaric:
"@bordon: ebben szerintem tévedsz. tudták ők nagyon jól, hogy léteznek ezek a táborok. Semmi értelme egy olyan büntetésnek amitől nem félnek az emberek."
Pedig jó eséllyel nem tudtak róla. Egyrészt aligha volt naprakész tájékoztatás a munkatáborokban, másrészt azért ezt otthon (Oroszországban) sem nagyon propagálták, harmadrészt ha tudnak róla aligha sétálnak mosolyogva a "vesztőhelyre" :)
Szerintem ...
toncsi64 2022.03.15 15:14:16
@¿Qué tapas hay?: Persze, nyilván ismert volt (bár arról nem tudtam, hogy törvényes is), de azért nem gondolom hogy bárki ilyen mértékű "felhasználást" vizionált volna. A külföld előtt (márpedig a lányok onnan mentek haza) - gondolom - inkább tagadták, bagatellizálták.
De akár tévedhetek is, mert csak próbáltam logikusan gondolkodni ami lehet arrafelé - legalábbis a vezetők körében - úgy tűnik nem elvárás :(
1908. Felix Wehrle, a hihetetlenül rugalmas bőrű férfi. A látványos és egykor cirkuszban mutogatott betegséget a bőr magas elasztántartalma okozza..
toncsi64 2022.01.24 15:08:49
@Pascal: Természetesen a konkrét helyzetet én sem ismerem, de hidd el nem lehetetlen az "aknaszedős" verzió.
Azért ott Vietnamban az amcsik nem bántak kesztyűs kézzel sem az ellenséggel, sem a lakossággal (mondjuk a kettő közt jelentős volt az átfedés). Igaz, ez kölcsönös volt :(
toncsi64 2022.01.24 15:20:59
@Pascal:
Ebben a cikkben azt írja - szemtanú beszámolójára hivatkozva - , hogy megtörtént. Passz ...
toncsi64 2022.01.24 15:33:46
@Muhammad Balfas:
Természetesen az "aknaszedés" kifejezést képletesen értettem. Tudom, hogy az nem így történik. Írhattam volna akna mentesítést is, az sem változtatna a dolog embertelen mivoltán :(
Egyébként most utána keresgéltem és a fentebb írt de nem linkelt ( www.abc.net.au/news/2015-09-23/tim-bowden-reflects-on-life-as-a-vietnam-war-correspondent/6794678 ) cikkben szemtanú állítja a megtörténtét, továbbá állítólag a Don-kanyarnál a munkaszolgálatosokat is használták ilyen célra :(
Nem tudom, szerencsére nem voltam ott ...
A legmagasabb épület tetején kék az ég   Vannak reklámok, amitől önkéntelenül összeszorul az ember gyomra. Nicole Smith-Ludvik egy tapasztalt kaszkadőr, aki az Emirates reklámjáért nem félt kiállni a Burj Khalifa tetejére, egy 1.2 négyzetméteres platformra, ami a legmagasabb épület tornyán van…..
A Színes mindennapok sorozatra összesen eddig 800 ezer kattintás érkezett, ami elképesztő szám. Az eredetileg színesben készült régi magyar fotók számomra nagyon kedvesek és tudom hogy nektek is tetszenek. Most 1974-ből láthattok 26 fotót! Imperiál és Color Star, MALÉV és FKF, dohánylevél és…..
toncsi64 2021.12.03 13:36:58
@bioLarzen: Kétlépcsős volt az "autótlanítás". A Vörösmarty tér és a Rákóczi út közötti szakasz évekkel előbb lett sétáló utca. Sajnos pontos dátumokkal nem tudok szolgálni :(
1888. Fridtjof Nansen norvég felfedező csapatával Grönlandon. Nansen nemcsak sarkkutató, hanem oceanográfus, diplomata, nagykövet, fotográfus, feltaláló és gyorskorcsolyázó is volt egy személyben. 1888-89-es grönlandi, majd 1893-96-os északi sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia…..
toncsi64 2021.11.09 16:27:18
@gigabursch: Bevallom mikor először láttam a képet még a kocsit is nehezen vettem észre :)))
toncsi64 2021.11.09 16:29:05
@Fotósképző: "A fotón az úri kisasszonyok nem helyesen stoppolnak, mert háttal állnak a forgalomnak. Tudom, stoppoltam sokat."

Gondolom nem akarták elterelni a sofőr figyelmét a vezetésről. Az nagyon balesetveszélyes lehetne ... ;)