Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hob Gadling

13 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Heti retro: Stunt Car Racer 2011.02.03 17:00:00
Akik a Stuntsra gondoltak, amikor a múlt heti Worms-poszt alatt megszavazták a Stunt Car Racert, azok most kicsit csalódottak lesznek, ugyanis az SCR egy másik játék, bár egyes elemei valóban hasonlítanak kicsit a Stuntshoz. Míg azonban a Stunts már a kilencvenes évek játéka, amit…..
Hob Gadling 2011.02.04 16:05:47
@Terror Dzsoni: A fantasyt mindenki szereti ;) hja, a Moonstone-nak akkor lesz csak esélye, ha olyan cinkelt lesz a szavaszás, mint egyszer a Laser squad (?) esetében, vagy ha még ismeretlenebb játékokkal kerül egy kupacba. Tebenned bízunk Stöki! ;)
De csak h a többieknek is felkeltsem az érdeklődését:
Moonstone: kelta mitológiás rpg-kaland, Monthy Python poénokkal fűszerezve, XP, treasure, artifact, stonhenge, sárkány, fejlevágós csaták, multiplayer. Ja, és mindez 1-2 órányi játékidőbe sűrítve, szóval társasjáték kompatibilis (max 4 főre)!!
Hob Gadling 2011.02.04 16:29:04
@Savior: Jaja! De azok a bugok és lefagyások is milyen bájosak és jópofák voltak! :)
Hob Gadling 2011.02.04 16:40:56
@Yarner: jó h szólsz, megyek szokásos évszázados találkozóra a zördöggel! :)
IDDQD Heti retro: Populous 2010.12.02 10:30:00
Aki rendszeresen követi a blogot, annak talán feltűnt már, hogy egyik kedvenc fejlesztőm a Monkey Islandek és a Day of the Tentacle révén elhíresült Tim Schafer. A másik pedig az ötletmilliomos Peter Molyneux, akiről most fogok bővebben megemlékezni, hiszen múlt héten a Populoust…..
IDDQD Heti retro: Alone in the Dark 2010.10.21 17:27:00
Néha amikor a Heti retróra készülök, kipróbálom a játékot, amiről éppen írnom kell, hogy visszajöjjenek az emlékek. A két hete megszavazott Alone in the Dark esetében ez olyan jól sikerült, hogy hétvégén végig is toltam a játékot, és szinte mindenre emlékeztem: indián…..
A nyáron annyit dolgoztunk a hajón, hogy mindketten bele is fáradtunk kicsit, de most éppen erőt gyűjtünk, és közben Nektek is megírjuk és megmutatjuk, hogy mi is történt a nagy "hallgatásunk" alatt.Ami talán a legnagyobb előrelépést jelentette, hogy felraktuk a hajó…..
Hoppá, majdnem elmentünk az év híre mellett (kicsit el is mentünk, szeptemberi a hír). A játékipar két legviccesebb figurája, Ron Gilbert és Tim Schafer újra együtt dolgozik egy játékon Schafer cégében, a Double Fine-ban. Utoljára akkor voltak egy csapatban, amikor a Monkey Island…..
Hob Gadling 2010.10.14 00:49:13
Tim Schafer az egyik kedvenc játékfejlesztőm – és ti is szeretitek, hiszen a Secret of the Monkey Islandet és a Day of the Tentacle-t is beszavaztátok a retrorovatba (de lesz itt még Grim Fandango is, úgy érzem). Schafer ezen túl nagyon vicces ember, azon kevesek közé tartozik,…..
Mivel koncertdátumokat is bejelentettek, így már hivatalos az, amit pár hónapja már mi is megpedzettünk itt a Lángolón, nevezetesen, hogy ismét működik az A Perfect Circle. A zenekar leginkább arról híres, hogy itt (is) énekel Maynard James Keenan, aki főállását tekintve a…..
IDDQD Heti retro: Laser Squad 2010.08.05 13:00:00
Volt, aki hónapok óta várt erre: a heti retrojáték-szavazások örök második helyezettje, a Laser Squad végre nyert (igaz, sokáig a Barbarian vezetett). Jöjjön akkor erről egy cikk – bár mint látni fogjuk, a Laser Squad kapcsán Laser Squadról nem sokat lehet írni, más…..
– Úgy vívsz, mint egy tehenész. – Persze, mert te meg úgy harcolsz, mint egy tehén. Egy megsemmisítő válasz a tizenhat közül, amit a Secret of the Monkey Islandben lehetett olvasni, a kardpárbajos részeknél. És egy idiotizmus a rengeteg közül, amik a programot az addig…..
Hob Gadling 2010.07.07 14:51:39
A magyar Red Hering Games tavaly az év egyik legjobb kalandjátékát hozta össze a Morningstarral, most megjött második játékuk, a Hetherdale. Ez is kalandjáték, ezúttal egy női Indiana Jonesszal és olyan szép grafikával, ami a fizetős indie játékokban is simán elmenne. Renderelt…..
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/04/01 Subject: Dezsőmail blog TÖRLÉS jogi lépésekkel To: indexblog@blog.hu   Ti utolsó identitás-paparazzik!   AZONNAL töröljétek a levelezéseimet az ajánlókból, a listázásokból, és az archívumokból!   A személyiségi jogaim…..
Hob Gadling 2010.04.01 14:30:36
  Amritszárban bárhová néz az ember, szakállak tengere fogadja. Pánzsáb állam fővárosában koncentráltan vannak jelen a szikh vallás követői.. A szikhek könnyen felismerhetőek, mert minden körülmények között viselik az "öt jelképet". Az "öt…..
    Nem kicsit képzavaros, de igaz állítás, hogy az iszlám forradalomnak a shirázi bor itta meg a legjobban a levét. A város nevét viselő nedű és Mohammed próféta konfliktusos viszonyáról így ír főművében, a Rubáíját-ban Omar Khajjám, a híres perzsa költő,…..
  Mumbay-ben – illetve régi nevén Bombay-ben – bollywood-i filmet nézni még a terroristatámadások ellenére is nagy élmény. Hiszen kevés olyan hely van a világon, ahol egy akció-thrillerként beharangozott film hemzseg a vidám táncjelentektől, vagy ahol élő…..
 A Nagy Thar-sivatag közepén áll az Arany Város, a radzsasztániak büszkesége, a tevehajcsárok Mekkája, a dzsáin menekültek Medinája és összességében pedig India leghangulatosabb sivatagi települése, egyszóval Jaisalmer.  A város eszményi adottságaiból adódóan, és…..
A nepáli Lumbini egyike a buddhizmus négy legszentebb zarándokhelyének. Itt látta meg a napvilágot időszámításunk előtt 563-ban Sziddharta Gautama, akit a világ azóta Buddhaként ismer. A harcos kasztba született híres vallásalapító állítólag világra jövetele után 8 lépést…..
     Kermán a kisebbik Irán két megmaradt , hagyományosan zoroasztriánus végvára közül. Persze Ahura Mazda követői már itt is jócskán kisebbségben vannak a siíta muszlimokhoz képest, azért még van egy jelentős közösségük, amelynek központja a helyi…..
 A hinduk legszentebb települése - amit Benáresznek is hívnak - egyszerre csábító és félelmetes a turisták számára. Sokan vágynak ide a város misztikus légköre, a Gangesz partján megelevenedő hindu kultúra, a benáreszi selyem és a szent emberek miatt,…..
    Perszepolisz, amit az irániak csak Takht-e Jamsid-nak, hívnak, legkönnyebben Shirázból közelíthető meg taxival vagy busszal. Az út kb. 40 kilométer. Én utazási irodával jöttem ide Shirázból, mert egyszerűen így a legolcsóbb. Egy francia és egy holland sráccal…..
Ki gondolná, hogy a sivatagos vidékeiről ismert Rajastanban egy olyan várost találunk, ami a tavak köré épült, cikornyás palotákkal szegélyezett zegzugos utcácskáiról, apró szigeteken álló szállodáiról és csatornák fölött átívelő hídjairól nevezetes? Udaipur pedig ilyen…..
Egy reggel felkerekedtem, hogy megnézzem az Indrani templomot, ami nem messze van a Thameltől. A Katmandu-völgy őslakosai - a newari népcsoport - éppen ünnepelt itt és szerte a környező templomokban, ami sok füstöléssel, virághintéssel és vizibivalyok lefejezésével járt.…..
A vonat kivételesen pontosan érkezett meg Bikanerbe, úgyhogy reggel 4-kor (brrr...) már le is léptem az alvó emberekkel borított peronra. Kénytelen voltam kómázni a vasútállomás várójában, mert fáradt voltam és még az élet sem indult be. Beadtam a csomagom a megőrzőbe, csak az…..
Hob Gadling 2009.03.12 23:32:01
@Szofiszpensz: ehhh, sajnos Keralában nem jártam... ;) a legdélibb hely Gokarna volt. De mogul erődökről tudok írni Delhi, Agra, Jodhpur, Jaipur, Jaisalmer és Udaipur kapcsan :)