Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ApaJoe

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018. Kim Dzsongun, észak-koreai diktátor egy sikertelen interkontinentális ballisztikus rakéta tesztje után..
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
ApaJoe 2021.09.28 13:11:41
@Vaszilics Fedor Emánuel: Akkor ezek szerint nem láttad a beiktatását. Az ugyanis a szabadban történt, lehet, hogy még maszk is volt rajta. De az biztos, hogy a szabad ég alatt volt.
Ez az első Az első magnókazetta 2021.06.02 17:26:29
Az első kompakt magnókazettát, a Philips termékfejlesztési vezetője, a holland Lou Ottens találta fel 1963-ban. Ottens zenerajongó volt, de nehezen boldogult az orsós magnójával, ezért úgy döntött, hogy kifejleszt egy olyan konstrukciót, ami kicsi és felhasználóbarát. Így született a magnókazetta,…..
Dave Williams százados a könnyeivel nehezebben küzdött meg, mint a golyókkal, amikor 2018 szeptemberében közölték vele, hogy tizenegy éves brit katonai pályafutása véget ér...
ApaJoe 2021.06.03 12:59:32
@mate10: És ezt miből gondolod? A 11 év szolgálat alatt nyilván volt néhány, vezetőként töltött éve. Valószínűleg jól végezte a dolgát, máskülönben előbb jött volna ki a dolog.
F1rka Az F1 nagy botrányai 2020.06.11 00:05:00
Lassan kezdetét veszi az új szezon, s reméljük, komolyabb függöny mögötti harcok nélkül fog lezajlani, bár erre sosincs túl nagy esély. Az F1-et sem kerülték el soha a botrányok, ebben semmivel sem különb bármilyen sportnál. Az FIA és a csapatok közötti macska-egér játék a száguldó cirkusz szerves…..
1914. Lenin Zakopanéban az Osztrák-Magyar Monarchiában. Valószínűleg a Krakkóban gyógykezelt feleségével, Krupszkajával együtt töltötte ott az időt..
ApaJoe 2020.05.04 08:16:41
@Facelessbook: Azért, mert a magyar nyelvben a külföldi uralkodók nevei mindig magyarul szerepelnek, míg trónvárományosként az eredeti nyelvű nevét használjuk. Így volt pl. János Károly spanyol királynál is. Amíg nem volt király, addig Juan Carlos-ként hivatkoztak rá a magyar médiában.
Mi választja el a feldolgozást a nyúlástól? Honnan számít valami tiszteletadásnak, s honnan közönséges lopásnak? A YouTube-videók fel- és letöltése közben gyakran összeakadunk a szerzői jog fogalmával. Ez a kifejezés alapvetően a szellemi tulajdont védi. Hiszen egy dalszöveg, vers, vagy zenemű…..
ApaJoe 2020.04.23 12:27:16
@Hegge Balázs: Egyrészt The winD of change, de ez most mellékes, másrészt tudtommal a Scorpions, mint az Omega hajdani előzenekara, elkérte a dalt az Omegától. Vagyis nem lenyúlás volt.
Elismerem, hogy a címről óhatatlanul beugrik Orbán Ráchel pelenkás kalandja 2018 augusztusában, egy horvátországi autópálya szélén. E képzet társítása azonban nem volt szándékomban, a címadásnak időszerűbb oka van. Brückner Gergely gazdasági újságíró tegnap este figyelemre méltó áttekintést közölt…..
A járvány egyik fogyasztóvédelmi slágere következik: a elmaradt eseményekre váltott jegyek árának sorsa. Amióta elhalasztották, vagy egyszerűen törölték a koncerteket, bulikat, színházi előadásokat, vagyis minden rendezvényt, azóta sorra jönnek a levelek ebben a témában is. A megoldások továbbra is…..
Ha tél, akkor nem lehetünk forró tea, forralt bor és forró csoki nélkül. A hideg időben, ha sokáig kint voltunk nagyon jól tud esni egy forró csoki desszertként. Ma elhoztam neked azokat a recepteket, amiket én is nagyon szeretek:..
Öt évvel ezelőtt a Disney magához képest egy igazán merészet lépett, amikor Demónával lényegében a fejetetejére állították a Csipkerózsika már rogyásig ismert történetét, hogy egy korábban nem látott szemszögből mutassák be az eseményeket, melyekre addig nem igazán volt példa a Disney mesék körében...
ApaJoe 2019.10.17 11:53:39
@midnightcoder2: És ez általában fordítva is igaz. Az, amit dicsérnek, elég gyakran rettentő szar!
Sokan vagyunk úgy, hogy csak frissen őrölt kávéval tudjuk indítani a reggelt. Már a kávészemek illata is afféle ébresztő. Láttunk már olyat, hogy egyesületünk egyik tagja afféle oxigénmaszkként használta a szemes kávé tasakot! Napközben a munkahelyen már nem mindig van lehetőség frissen őrölt…..
ApaJoe 2019.09.27 07:55:37
@Bellagio: "A tesztre a 5.000 Ft/kg egységár alatti, országosan kapható kávék kerültek be." Az Illy pedig ennél jóval drágább.
A torontói okosváros projekt újabb akadályba ütközik, ugyanis késések és adatvédelmi aggályok veszélyeztetik a beruházást. (Fotó: pixabay.com/ElasticComputeFarm)..
Nagy esők jönnek és elindulunk, elmegyünk innen messze, a 62-es út mellett, megállunk szörnyülködve. A Székesfehérvárt Dunaújvárossal összekötő nagyforgalmú főút felújítása befejeződött: burkolatmegerősítés, csomópontok átépítése, Perkáta és Seregélyes elkerülőszakasz, szabadegyházi vasúti…..
Giroszkópos autóversenyzés? VR repülés egy méhecskével? Xbox 360 kontrollerrel való játék? Ugyan már! Emlékszel még arra, amikor a Snake-kel játszottál és vért izzadtál az utolsó másodpercekben, vagy a piacon vásárolt szürke burkolatos, sárga gombos Tetrisszel vészelted át a nyári szünetet? Ezek az…..
A most következő négyes lista slágerei bizonyára túl sok újdonságot nem rejtenek abból a szempontból, hogy szinte mindenki ismeri őket. De vajon hányan tudják, hogy az ikonikus I Will Always Love You nem is Whitney Houston száma? És ha nem, akkor mégis kié?  1. I Love Rock N Roll Ezt a dalt…..
ApaJoe 2019.01.18 07:46:52
@jollytall: Nem az Ábrándos szép napok a magyar verzió, ugyanis 1969-ben már Harangozó Teri is előadta Azok a szép napok címen. Ezután még Kovács Kati és Szandi is.
Ahogy internetezési szokásaink, úgy a mobilnet-ajánlatok is rengeteget változtak az elmúlt pár évben. A szolgáltatók egyre szélesebb mobilinternet-palettája azt mutatja, hogy azon kívül, hogy évről.évre egyre nagyobb adatforgalmat tartalamzó csomagokkal kecsegtetnek, próbálnak többet nyújtani az…..
ApaJoe 2018.10.10 07:36:04
@odod94: Ez igaz, de ezt csak a 8990,- Ft-os előfizetéshez választhatod.
Ezt így akartam.
A sztár és celebvilág legnagyobb átka, hogy minden lépésedet kamerákkal követik. Ha egyszer megszokod, utána olyan lazának tűnsz a kamerák előtt is, mintha a családod előtt végeznéd apró-cseprő dolgaidat. Így aztán előfordul, hogy a sztárok, annyira a komfortzónájukban vannak a kamerák előtt is,…..
ApaJoe 2018.08.18 18:07:49
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán érkezett kétnapos látogatásra Izraelbe, aminek keretében találkozott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és Reuven Rivlin államfővel is. Orbán többek között azt hangsúlyozta, hogy itthon "zéró tolerancia van az antiszemitizmus ellen."A közmédia is…..
A háború rossz, gonosz dolog. Bennünk, 1956 után születettekben a korábbi nemzedékekkel ellentétben talán nem is tudatosult igazán, milyen szerencsések vagyunk, hogy a háború szörnyű, közvetlen "élményétől" megkímélt a sors, a történelem. Mindez a közelmúlt egyik tragikus eseménye, a donyecki utcák…..
Donatella Versace sosem volt egy igazán szép arcú, bájos hölgy, de legalább emberi volt, nem úgy mint mostanában, ahogy évről-évre felismerhetetlenebbé és egyre rémisztőbbé operáltatja magát. A Dailymail összeszedett pár képet, amin nyomon követhetjük Donatella…..
Balázsnak sikerült egy túlságosan arcra simuló sportszemüveget vásárolnia, ami folyamatosan bepárásodik. Az Ametiszt Optika válasza erre az volt, hogy majd keresnek neki páramentesítő sprayt, amit aztán mégsem találtak: Nemrég vettem egy kifejezetten sportolásra, azon belül is…..
Önmagában is elég lenne a nyomós érvekkel alá nem támasztott, ezer sebből vérző választási feliratkozás bevezetése, de a kormánypárti képviselők fricskát adtak az egész idős korosztálynak és a mozgáskorlátozottaknak is...