Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agnesko

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan döntenek úgy, hogy külföldön pihenik ki a munka fáradalmait. Aki felelősségteljesen gondolkodik, az biztosítást is köt a külföldi tartózkodás idejére. De kell-e biztosítást kötnie egyáltalán? Egyesek nem tudják, de biztosítva lehetnek, ha van bankkártyájuk. Sok turista viszont tudja ezt, épp…..
Égivár alatt Távozik a Lannister-sereg, gyönge szekereken zsenge gyökereket visznek Királyvár felé, meg aranyat, perszehogy, az arany és a kaja az, amiért jöttek, így ugye elégedett lesz a vasbanki bankár is, és nem hal éhen a nép (értsd: a királyi család, a sameszeik és a katonaság) ha Dany felkel…..
agnesko 2017.08.08 12:10:28
@molnibalage: Oké, igazad van. Valószínűleg csak az én élve elégetéssel szembeni averzióim miatt gondoltam ezt, én spec. ezt tartom a legkegyetlenebb halálnak, érzelmileg érintett rosszul a dolog.
Valószínűleg elterjed a híre, hogy mit művelt egy sárkánnyal, és van neki még kettő, ezek után nem csodálkoznék, ha néhány, eddig Cerseihez hűséges uracska hirtelen úgy gondolná, hogy mégis Danny a jogos uralkodó.
agnesko 2017.08.08 16:24:24
@NewToM: Szerintem a Hegynek a méreg már vajmi keveset árt...leginkább a lefejezés, ami hatékony lehet, de ez Arya magasságával kicsit nehézkes, először földre kell vinni, hogy sikerüljön.
agnesko 2017.08.08 16:53:40
@Meridian74: Pláne, hogy anno Mereenben nem is egy dárda állt ki belőle az arénában, mégis harcolt.
Sárkánykő Havas és Ser Davos átalment a tengeren, ladikon de ladikon, mert ott lakik a szőkenő, az üveghegy tetején, és ha nincs obszidián, akkor van nagy baj. Ezt Dany nem tudja, meg egyébként senki sem az északi népeken és Samun túl, de hát még csak a harmadik résznél tartunk. Sárkánykő egyébként…..
A nyár esti koktélok könnyen a fejébe szállhatnak az embernek és ha másnap munka van, akkor nehéz nap elé néz az ember. Érdemes nyomon követni, hogy hol van az a pont, amikor már több koktélt nem érdemes innunk. Ebben segít ez a hordható karkötő, ami egy applikáció segítségével megmondja mennyi…..
30/40 Az agyzsugorító - jegyzet 2017.04.24 01:08:06
Nem mindenkinek kenyere a beszéd. Vannak olyan szakmák, ahol nem is feltétlenül szükséges, hogy az ember értelmesen, szépen, a lehetőségekhez mérten összefüggően, az alanyt és az állítmányt pontosan egyeztetve szólaljon meg. A temetőcsősz például elboldogul az életben anélkül is, hogy a…..
Megvan ez a jelenet A Tanúból? Mutatunk valamit. A Médiatanács ma délben ült össze, hogy megtárgyalja az RTL Klub 30 százalékos tulajdonszerzési kérelmét a Central médiacsoportban, ami többek között a 24.hu kiadója is. A HVG szerint az Origo 11:35-kor ezzel a címmel jelentetett meg egy…..
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
agnesko 2016.06.22 10:44:54
@Littlewood: Még ez is megtörténhet. Én kíváncsi vagyok a folytatásra.
agnesko 2016.06.22 12:13:01
@Hüpna: Na, mondjuk Cersei az, akit én a kezdetektől végtelenül ostobának tartottam, aki azt hiszi magáról, hogy okos. Amit eddig megoldott, azt azért oldhatta meg, mert ő volt a királyné/régenskirálynő, nem azért, mert olyan jól keveri a lapokat. Izom,ból tud ő is csak cselekedni, mint Dany. Ami miatt az előző évad végén mégis meg tudtam sajnálni, az csak amiatt volt, hogy a vallási fanatikusokat még nála is jobban utálom.
agnesko 2016.06.22 13:07:59
@nota19: A könyvben még mikor Catelyn, Robb meg a kíséretük mennek az Ikrekbe az esküvőre, akkor gondolja Catelyn, hogy alig egy-másfél hónapja jártak erre, és akkor még nyár volt, de most minden saras és rothadt az őszi esőktől. Szóval, van ősz, meg tavasz.
@Lady Ann: Szerintem az Éjkirály személytelenebb. Ő amolyan démoni fenyegetés, aki természetétől fogva gonosz, és az ember elpusztítására tör. Avagy, nem lehet másmilyen. Ramsay meg Joffrey azért voltak utálatosabbak, mert emberek, és megvolt bennük a potenciál, hogy másmilyenek legyenek, megváltozzanak, felülértékeljék az addigi döntéseiket, stb. Persze, reálisan egy szadista ezt nem fogja megtenni, mégis azt gondolom, hogy emiatt voltak gyűlöletesebbek. Mert emberien voltak gonoszak, és nem démonian.
Minden lakóközösségben fellelhetőek a már-már kötelező karakterfigurák. És mivel természetesen mindig nekünk van igazunk, így ezekbe a típusokba csakis mások tartozhatnak. Lássuk!..
agnesko 2016.05.29 23:42:46
@Janossz: Szerintem ez a "perelő" kategória akart lenni. Ennek alfaja a "rendőrhívó". Ő az, aki a kukucskálón figyeli, hogy hányan mennek be a lakásodba, és ha a szám kettőnél több, akkor automatikusan hívja a rendőrt, ha hangosak vagytok, ha nem. Nálunk konkrétan megtörtént, hogy társasoztunk a barátainkkal, és egyszer csak megjelent a rendőr. Megkérdezte, hogy "itt buli van?" Mondtuk, hogy nem, csak társasozunk. "És ennél hangosabban nem is szólt a zene?" Nem, nem nyúltunk két órája a hangerőszabályzóhoz. "Hát, mert engem meg kihívtak, hogy itt mekkora buli van." A típus ismertetőjele, hogy soha nem jön át személyesen szólni, ha valami zavarja.

@Szabinho: Ez a típus is ismerős. Egyszer egy éven át valaki mindig fúrt, mert először a panelt újították fel, majd egymás után jött két lakásfelújítás. Volt, hogy szombat este negyed 10-kor fúrt és kopácsolt valaki.
Többek között az Entertainment Weekly adta közzé a Harris Poll jelentését, miszerint megvan, kik Amerika kedvenc színészei és színésznői idén. Mi, itt Magyarországon nemcsak a filmeket, de a pletykákat, cikkeket és jelentéseket is legtöbbször csak sokszorosan megszűrten és válogatott formában kapjuk…..
agnesko 2016.01.31 18:55:53
@Blogger Betti: Ugyanezt mondom én is. A '90-es években olyan zseniális filmekben szerepelt, hogy még, mióta meg tényleg széles körben ismert lett Jack Sparrow-ként, valahogy nem sikerül neki jó filmekben szerepet vállalnia. Hogy ez most amiatt van, hogy már mindegy, csak pénzt hozzon a szerep, vagy csak szerencsétlenség, nem tudom, de nagyon rég nem láttam tőle olyan alakítást, mint az Ollókezűben, a Benny & Joon-ban, vagy a Félelem és reszketésben. Burton is nagy kedvenc rendezőm volt régebben, de amit legutóbb együtt az Éjsötét árnyék(szék)-kel elkövettek, az bűn volt. Most jön majd az Alíz folytatása, de én nem nagyon bízom benne, az első sem fogott meg olyan nagyon. Jó volna, ha lassan 15 évnyi bohóckodás után visszatalálna Depp a régi önmagához.
Deres alatt I. Melisandre, a vörös rébék, aki Stannis lányának elemésztésében játszott kulcsszerepe miatt remélhetőleg előbb, mint utóbb lesz kesztyűbáb Ser Davos ujjatlan kezein, arra ébred a jól végzett munka (értsd: ELEVENEN ELÉGETETT EGY KISLÁNYT VALAMI HOMÁLYOS LÁTOMÁS…..
agnesko 2015.06.16 12:26:46
@Balfars: Szerintem olyan minden mindegy alapon ugrottak, bár az, hogy a kamera megmutatta a havat, szerintem azt akarta jelenteni, hogy akár túl is élhetik. De valószínűleg úgy gondolkodtak, hogyha meghalnak, még az is jobb, mint amit Ramsey-től kapnának.
agnesko 2015.06.16 15:11:27
@Ruadhnait: "De szerintem hazudik, vagy nem tud semmit :D" Ez nagyon tetszett. :D
Deres alatt Ramsay és húszfős szabadcsapata eredményes volt, annak ellenére, hogy a logika és az észérvek (na jó, a Trónok harcán belül uralkodók nem) azt diktálják, hogy egy maroknyi partizán nem tud nagy kárt tenni egy kibaszott hadseregben, de igen, tud, felgyújtanak pár…..
agnesko 2015.06.09 09:58:56
@Felagund: Oké, nem klasszikus fanatizmus, bár ld. előző hozzászólásom, a Renly-gyilkos árnyemberen kívül nem tudom, hogy valójában Melisandre melyik varázslata volt kamu, és melyik nem.
Ugyanakkor, egy király, akit minden jó érzése ellenére ennyire befolyásol egy "boszorkány", hááát...én továbbra sem szolgálnám, köszi.
agnesko 2015.06.09 10:08:44
@Felagund: Nem tudom, nekem mindig riasztó volt az effajta hidegvér. Nekem egyből az jut eszembe, hogyha a vörös ribi úgy kel majd fel reggel, hogy most épp minden barna hajút kell áldozatnak bemutatni, akkor az lesz. Azt is meg lehet magyarázni, hogy a nagyobb jó érdekében történik. Szerintem az uralkodáshoz nem csak erős kéz és határozottság, hanem emberség is szükséges. Bár lehet, hogy emiatt nem volnék jó uralkodó. :)
agnesko 2015.06.09 12:03:39
@mokamini: Ramsey motivációja az, hogy egy szadista pszichopata. Félre ne érts, én is gyűlölöm a fanatizmust, de szerintem a pszichopátia sem emberibb egy cseppet sem, mert az meg azt jelenti, hogy nincs lelkiismerete.
Meereen Dany ugyan a harci veremből kihozatta Ser Jorah-t, a titkos vírusgazda/hősszerelmes lovagot, és kistermetű kísérőjét, Tyriont, a nagyszájút, de ez egyelőre csak azt jelenti, hogy nem egy poros gladiátorarénában fejezik le őket, hanem mondjuk egy piramis belsejében. Jorah…..
agnesko 2015.06.04 08:47:56
@vastyúk is ..: Gondolom, ha fél Westeros befagy, annak már messzebbre is elér a híre. :D
agnesko 2015.06.04 16:21:32
@vastyúk is ..: Végül is, nem Dany kell, csak a sárkányok. :D Bár, ez nem olyan egyszerű elszedni tőle őket, ezt már az egyszeri kopasz rabszolga-kereskedő is belátta, pedig akkor még kisebbek voltak a sárkányok.
Melisandre meg a sárkányok tüze is mágikus, nem? Szerintem azért azt a Mások sem oltják el olyan könnyen.
agnesko 2015.06.04 21:15:19
@vastyúk is ..: Nekem nagy kedvencem volt amúgy még Dany az első évadban, tök érdekes volt, ahogy ijedt kislányból nővé érik, aztán ráébred a saját erejére, de aztán nagyon ellaposodott a karaktere, meg teszetosza lett. Értem én, hogy bele kell jönnie a királynősködésbe, de nem lehetne ezt valahogy érdekesebben megoldani? A másik meg: elvileg a sárkányok a gyermekei. Na most, basszus, az ember, ha rossz a gyereke, bezárja egy sötét pincébe?! Ezzel biztos megszeretteti magát velük, és kezelhetőbbé válnak. Ha nem megy a királynősködés, meg a sárkány idomítás egyszerre, akkor inkább idomítson sárkányt, mert így nem sok hasznukat veszi majd. (Vagy, vegye ki dvd-n az Így neveld a sárkányodat :D )
Filmbook A segítség 2015.04.18 10:00:00
Több szempontból is nagyon meglepő, hogy ez a film ennyire jól sikerült. Kathryn Stockett regényét például szám szerint hatvanszor utasították vissza, mielőtt egyáltalán kiadták volna. Ezek után nemcsak sikeres lett a könyv, és nemcsak filmet akartak belőle forgatni, hanem ráadásként az írónő…..
Az olyan nagyvárosokhoz, mint New York, Párizs, London vagy éppen Róma, számos világhírű film kötődik annyira, hogy gyakran még a címükben is szerepelnek. Persze a hozzájuk hasonló népszerű helyek nem a filmek miatt lettek híresek, inkább karakterükkel és történelmükkel…..
A társkeresés sokaknak nem szórakozás, hanem sokkal inkább kínszenvedés. Szeretnének társat találni, de nem nagyon megy nekik. Hiába online naphosszat valaki és van regisztrálva szinte mindenhova, ha hátránnyal indul a társkeresésben. Sajnos manapság egyre több minden miatt kerülhettek hátrányba. De…..
A luxus divatház mögött álló, nyíltan meleg tervezőpáros nemrég egy interjúban állt ki a tradicionális házasság intézménye és a hagyományos családmodell mellett, sokakat felháborítva ezzel. Akadtak azonban támogatóik is, méghozzá a témát személyesen ismerők…..
  Kedves Homár! Hétvégén sikerült ezt a darált húst lőnöm a Dunakeszi Auchanban. Le volt árazva, mivel 11-én lejár. Sebaj, 10-e van, este felhasználjuk! Otthon ért a dupla meglepi: a felül szép vörös darált hús alul zöld színben játszott. A címkét átvilágítva pedig…..
Movie Tank 10 Kedvenc Színészem 2014.10.07 07:30:00
Gyorsan fussuk le a kötelező köröket! Igen, volt egy Top10 Kedvenc színészem lista még valamikor egymilliárd évvel ezelőtt. Mondanom se kell, hogy az a cikk, azontúl, hogy összecsapott és átgondolatlan volt, jó ideje már borzasztóan elavultnak is tekinthető. Inkább be se linkelem…..
agnesko 2014.10.08 08:12:27
Nyilván, a kedvenc színész mindig szubjektív kategória. Ráadásul, lehet olyan színész, aki mondjuk egyféle figurát tud játszani, de azt nagyon jól, árnyaltan. Ilyen nekem pl. Johnny Depp, aki a "pénzkorszak" (gondolok itt a Karib Tenger folytatásaira, Éjsötét árnyékszékre, stb.) előtt bizony csodálatosan formálta meg a "fura figurákat". (Ed Wood, Ollókezű Edward, Benny & Joon, csak hogy párat említsek.) Ő valahogy mindig ilyeneket játszott, kicsit őrült, különc, de alapvetően jó szándékú karaktereket. És azt szerintem nagyon jól csinálta.

Aztán ott vannak azok, akik meg szinte bármit el tudnak játszani, mint Tom Hanks vagy Di Caprio. Bennük a változatosságot szeretem, hogy bármilyen szerepbe bele tudják élni magukat, hogy mindet maximalizmussal hozzák.

Ja, és valaki említette fentebb Tom Cruise-t....na, ő az akit kilométeres közelébe nem engednék egy kedvenc színészeim listának. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek nézhető filmjei, de azokat jellemzően nem az ő játéka teszi nézhetővé. Mondjatok nekem egy filmet, amiben Tom Cruise-nak komoly karakterábrázolást kell véghez vinnie, ahol kidolgozott a karaktere. Ha azt mondjátok, van ilyen, megnézem. De, nekem inkább úgy tűnik, hogy általában derekasan hozza az akcióhőst, aki ugrik, lő, robbant, magabiztos, és ennyi.
Egyetlen filmben láttam eddig, ahol valami halvány nyomát mutatta a színészkedésnek, az Interjú a vámpírral-t, de ott sem feltétlen hittem el neki, hogy ő Lestat. Lehet, hogy csak nem láttam elég filmjét, de nekem ez a benyomásom.
Internetisztán népe össze-vissza alélta magát a gyönyörtől, hogy Emma Watson lett az ENSZ jószolgálati nagykövete, vagy mi a fene (eddig azt se tudtuk, hogy ilyen van...). Ennek köszönhetően három dolog történt: 1. A kisasszony, kinek meztelen fotóira titokban még a…..
agnesko 2014.09.26 13:00:43
@Tari Tamás Viktor: Való igaz, én is azt mondom, hogy adjuk meg a lehetőséget mindenkinek, aztán, majd szépen egyénileg eldöntik az emberek, mihez szeretnének kezdeni a saját életükkel.
agnesko 2014.09.26 13:10:38
@Túrós: Szerintem egy férfi úgy is kimutathatja az érzelmeit, hogy közben nem lesz "férfiatlan". Az én párom is meg szokta nekem mondani, ha valami bántja, látom, mikor szomorú, vagy mikor örül nagyon, és nem tartja degradálónak az sem, hogy esetleg uram bocsá' ismerősök előtt kimutassa, hogy szeret engem. Azt sem szégyelli, ha valamiben segítséget kell kérnie tőlem. Ettől még nem tartom nyápicnak, sőt, ezt (is) szeretem benne. Ugyanakkor kellő támaszom tud lenni, ha nekem van bajom, és megvéd, ha bántani akarna valaki.
Nem minden fekete vagy fehér. Az "ultimate macsó" és a "metroszexuális ByeAlex" között van egy elég széles skála.
agnesko 2014.09.26 13:42:00
@Huffnágel Pista: Ezek szerint a férfiak figyelmét csak olyan nő érdemli meg, aki beletörődik abba, hogy a konyhában a helye.
Hagyjuk is, nem hobbim a trollokat etetni, látom, értelmesen vitatkozni veled nem lehet, mert nem vagy képes árnyalatokban gondolkodni, aki nem ért veled egyet, az femnáci.
Megyek is macskák között öregedni. Vagy mégsem.