Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AggiCo

96 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi magyarok nem csak a gyerekeinknek szeretünk egyedi, különleges, ám olykor szokatlan nevet adni, de a kutyánkat se "kíméljük". Ráadásul csak a képzeletünk szab határt, nem kell semmilyen hivatalba bejelenteni, engedélyeztetni. Néhány kedvencemet osztom meg most. Nem tudom, hogy tényleg adnak-e egy…..
Így tervezem ÁTMENETI SZÜNET 2015.09.17 09:19:14
Átmenetileg a blog szünetel. Nem törlöm ki, hiszen rengeteg információ összegyűlt rajta. Bizonytalan ideig azonban felfüggesztem...
A listáimban tervként szerepet, hogy elolvassak egy olyan könyvet, amit régóta szeretnék, de eddig valamiért nem sikerült. A Femina könyveket nagyon szerettem régebben, nagy kedvencem - színésznőként is - Liv Ullmann könyvei. Középiskolás koromban három-négyszer is elolvastam a…..
Teljesen a padlón vagyunk. Az elmúlt hetek hőhullámát nagyon nehezen éltük túl. a munka pang, a pénz apad, kilátások pedig nincsenek. Már-már arra gondolok, hogy elmegyek tanítani, amit annyira nem szerettem soha, de talán egy fél fizetést behozna. Nyári uborkaszezon van, nehezen…..
Lassan a végére érünk a bolt és iroda költöztetésnek. A pesti iroda kiköltözik a kisvárosba. Remek helyünk van, két szobás parasztház, hűvös, kényelmes, tágas. Kocsival 5 percre a lakástól, gyalog 20 perc séta. A kutya is imád odamenni. De visszafelé már nem annyira...…..
Anglia a referenciák országa. Referencia kell, ha bankszámlát akarsz nyitni, lakást akarsz bérelni, ha dolgozni akarsz. Keresem én itthonról a munkát, de keresik azt azok is, akik már kint élnek. Most mégis találtam egy önkéntes munka lehetőséget, melyet Magyarországról,…..
Nem volt hol lakni. Először a szülőknél húztuk meg magunkat, de nagyon vágytunk egy önálló otthonra. Ekkor örököltem ötmillió forintot. Ez adta meg nekünk a saját otthon illúzióját. A pénz persze nem volt elég lakásra, tudtuk, hogy csak hitellel együtt, és csak egy vidéki…..
Így tervezem Záróra 2015.05.04 10:33:28
Lassan kezd kikerekedni a kép. Nekem kell egyedül előre menni, és megteremteni 2-3 hónap alatt, hogy a család csatlakozhasson. Az indulásom időpontja több dolog függvénye, részben, hogy a költözés után a férj üzlete hogyan fog prosperálni, másrészt a gyerek... A terv (ami…..
Először azt gondoltam, mikor decemberben a gyerek elkezdte elhagyni a napközit, hogy csak nem vagyunk hozzászokva az itthoni leckeíráshoz, azért tart ez egész délután.  Gondoltam, 1-2 hónap, és belerázódunk. Ehhez képest a gyereknek rengeteg a leckéje, egész délután tanul, este…..
AggiCo 2015.05.02 08:21:50
Köszönöm, hogy ennyien olvastok, és megosztottátok a véleményeteket, próbálok válaszolni mindenkinek...:)

zizi77@: Próbáltuk a napközit, decemberig ott tanult. Másfél osztály összevonva, napközis tanár nélkül. Minden nap mással. Már nem tudott ott tanulni, mert napközi után még este 8-ig itthon írtuk a leckét.

Mill38@: A gyerek szemüveges, így évente-félvénte kontroll van. Imád olvasni, és sokat olvas is. Kitűnő tanuló, max. néha csúszik be 1-1 négyes...

Rozsomák@ Itthon dolgozom, tehát látom... De tény, hogy tudja húzni, mint a rétestésztát...:) A terhelés folyamatos, simán bevásárol: bolt, hentes, zöldséges, tejes, illatszer. Rendszerető gyerek (még:)... Szóval a terhelés azt hiszem megvan.

FogarasiArpi@: Igen, ezért készülünk Angliába! Ez a blog igazából arról szól:) Ez a tanulásos dolog csak egy plussz lökés, hogy mennünk kell.

Rockjano@: Felénk egyrészt nincs Waldorf iskola, csak elég messze, másrészt nekem nem tetszik...(ismerve a módszert)

Flúgatlan@: Nem terveztem nagy filozófálást az iskolákról, ez csak egy plussz gyöngyszeme országunknak, amit szeretünk benne.:)

Neméranevem@: Tény, hogy a gyerek lusta, keveset mozog. Hiába próbáltam izomból cipelni mindenhova, fél év után szinte minden edzésről eltanácsolják, mert annyira nem hajlandó dolgozni ott, hogy már zavarja a többit. A lusta, tohonya dög...:)

Tuddgi@: Ez a legjobb iskola a környéken. És a legjobb tanítónéni az iskolában... Igazából én Angliába akarom a gyereket elvinni...:)
Mióta itt vagyunk beiktattunk azért pár kirándulást is. Bejártuk oxfordot: Én imádom a történelmet és a régi épületeket, szóval ez igazi kánaán volt :)..
Így tervezem Listázás 2015.04.21 15:28:15
Szóval nem a bakancslista, hanem az a másik, most újra pipálgatok belőle. Februárban ezek maradtak: Készíts el egy ételt, amit csak Te szeretsz: például madártejet! Megcsináltam: piskótát csokiöntettel. Tényleg azt hittem, hogy csak én szeretem. De sajnos nem, 2 óra alatt…..
Nos hosszú szünet után a folytatás. Végre van net a házban :) Hogy ott folytassam ahol abbahagytam: Szerencsésen megérkeztünk angliába, a reptérről taxival mentünk az új otthonunkhoz. A szállítók a dolgainkat már rendben kézbesítették, és szerencsére a maradék megrendelt…..
Így tervezem A gyermeki kölcsön 2015.04.16 10:47:49
Akció lesz, fonalat szeretnék venni, de nincs rá pénzem. A gyerektől kérdem, tudna-e kölcsönadni a zsebpénzéből. - És visszaadod? - Persze, azért kölcsön! - Rendben, de akkor sem áll módomban 2.500 Ft-nál többet nélkülözni... (Azért hozzáteszem, hogy a gyereknek a…..
Így tervezem Egy éve 2015.04.10 13:26:29
Ez egyrészt a blog születésnapja, tavaly így április tájban kezdtem el írni. És ami még fontosabb, hogy pontosan egy évnyi tervező munka áll mögöttem, hogy Anglia felé elinduljunk. Most ismét kezdetét veszi bennem egy lendület, és minden új jogszabály és rendelet újabb és…..
Találtam egy blogot megint. Hasonló cipőben, de ők már Angliában vannak. Náluk is vállalkozó a férj. Náluk is van gyerek, két óvodás. Náluk is anyuka tudott előre menni. http://csaladdalangliaba.blog.hu/ És jó hír, hogy anyuka előre tudott menni úgy, hogy itthonról sikerült…..
Hol is kezdjem a történetünket?Igazából talán majd két évvel ezelőtt, amikor kedvesem unalmában angliai állásokra keresett, és megmutatott párat, hogy milyen jó is lenne. Nekem tetszett az ötlet, bár akkor ez még bohókás felvetésnek tűnt. Aztán ahogy teltek a hetek - hónapok,…..
Mióta megvan a ház felgyorsultak itthon a dolgok, egyeztettem egy költöztetőcéggel, lefoglaltuk a repülőjegyeket (27-én indul a nagy kaland), gőzerővel folyik a pakolás itthon, és próbálunk nem elfelejteni semmit amire szükségünk lehet :) A neten sok szállítót találni, mi egy…..
Látszólag semmi nem történik, pedig, mint egy szunnyadó vulkán forrong idelenn a láva. Találtunk a településünkön belül helyiséget, májusban átköltöztetjük oda a férjem boltját, mint raktár, valamint irodát, és onnan online boltként folytatja tevékenységét tovább.…..
Most már tudjuk, és ennyivel előrébb vagyunk, a gyereket nem vették fel a gimnáziumba. Nem, nem vagyunk elkeseredve, láttuk - látjuk az előnyét-hátrányát annak is, hogy marad ebben az általános iskolában, ahova most jár. Marad. Marad? Egy darabig mindenképp. Írtam már, hogy…..
Mi Menni Anglia Jogosítvány 2015.02.26 22:24:50
No ez a történet is érdekesre sikeredett a kiutazás miatt.Így 30+ évesen már illene jogosítvánnyal rendelkeznem, ám ez az elmúlt években valahogy kimaradt. Tavaly februárban elszántam magam, és beiratkoztam. A szokásos forgatókönyv, hogy mindenki azt meséli, hogy "nekem milyen…..
Lehet, hogy minden a visszájára fordul. Lehet, hogy mindent előlről kezdünk. A héten egy nagyon kemény és nehéz döntést hoztunk meg. 2015-ben bezár a férjem boltja. Pontos hónapot még nem tudunk, csak azt, hogy márciustól indul a bolt online verziója. Egy darabig az online és…..
Alapvetően nem szoktuk a Valentin napot tartani, még úgy sem, hogy próbáltuk Bálint napi szeretetünnepnek elkeresztelni. A véletlen hozta úgy, hogy idén a gyermeket pont a Valentin napi hétvégén hívták vendégségbe az unokatestvérei. Gondoltuk, ha már a tavalyi, 10 házassági…..
A mai reggel erre ébredtünk. Sajnos hamar el fog olvadni, de szép. ..
Eltelt egy hónap, gondoltam megnézem, mi mindent sikerült az év végi listámból megvalósítani. Szerintem elég jól állok, mert hat pontot meg is kezdtem, és még csak egy hónap telt el az évből. 1. Ugyan hó nem nagyon esett, de voltunk nagy sétán már, igaz, nem csak kettesben a…..
Mióta visszajöttem Angliából (november) úgy érzem, kevesebb kedvem van kivonulni. Sokat agyaltam rajta, hogy mi okozta bennem ezt, mi az, ami visszavetett. Bár az eszem továbbra is azt mondja, hogy Menekülj!, de közben annyira sok benyomás ért a kint töltött tíz nap alatt, hogy nagyon…..