Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sárkánybőr

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hollandiában nincs nemzeti alaptanterv, a kerettanterv használata nem kötelező, a tankönyveknek és a programoknak nincsen központi akkreditációja. Az általános iskolákban nincs lecke, órarend, menza, rendszeres számonkérés, sulifóbia és kötelező ünneplő viselet. Hogy akkor mi…..
Sárkánybőr 2015.06.01 11:58:11
Kedves stanci! Ok-okozati összefüggés is lehet talán, hogy ez egy gazdag ország? Talán olyan értelmes embereket nevelnek ezekben az iskolákban (erőszakos számonkérések nélkül, merthogy a cikkből egyértelműen kiderül, hogy számonkérés márpedig van, csak nem azon a megalázó, stresszelő, frusztráló módon, mint Magyarországon, vagy más tekintélyelvűségre épülő nemzeti oktatási rendszeresen) akik technikailag, gazdaságilag "építik" az országot? Tudja Ön, hogy milyen önkéntesen vállalt rend és fegyelem van itt mindenütt? Tudja milyen technikai vívmányokkal büszkélkedhetnek a hollandok? Tudja hogy milyen gigantikus gépeket, hajókat, eszközöket találnak ki ezek a cikkben olvasható iskolarendszer neveltjei, tudja, hogy milyen logisztikai tudás, mekkora szakértelem áll itt rendelkezésre, ahhoz, hogy a homokra gazdag, szép, pezsgő életű városokat, hatalmas, a mezőgazdaság haladását szavatoló giga-üvegházakat, a legkisebb tanyát is a városokkal összekötő, sok esetben többször több sávos utakat, autópályákat építsenek? És tudja ön, hogy nem is annyira az értelmiségiek tömege, hanem a szakképzett fizikai munkaerő jön ide már készen a világ összes tájáról? Ha nem tudja, akkor kérem mielőtt nyilvánosan ítélkezik, és pálcát tör egy jól működő rendszer fölött, nézzen utána, hogy ne maradjon szégyenben a véleménye és a hozzászólása miatt.
Kedves Adrimanka! Önnek pedig csak annyit üzennék, hogy amíg a magyar kormány rabszolgákat kíván csak nevelni magának, akiknek semmiféle logikai készségük nincs, ne csodálkozzon senki azon, hogy ezt az alapvető készséget, illetve ennek a kialakítását, fejlesztését gyakorlatilag száműzték a magyar közoktatásból. Itt Hollandiában meg épp erre alapoznak, ezt fejlesztik, mert ez a kulcs a jobb jövő felé.
Példa értékű ez a kis ország. Neki is megvannak amúgy a nehézségei, csak más jellegűek, mint Magyarországnak, csak itt Azon dolgoznak, hogy megelőzzék a baj kialakulását, Magyarországon meg legfeljebb befoltozzák ott, ahol már nagyon ömlik be a sz.r (bocsánat, hogy így fogalmazok). Tudom, a rendszerváltás óta még nem tért magához az ország, nade vajon miért? Mikor már nagyjából minden közép-európai ország, akik olyan, vagy még rosszabb gazdasági rendszerben éltek, mint mi, már javában túlnőttek rajtunk! Nem narancslét fröcsögő szájú királyuk van, erről majdnem megfeledkeztem... Szóval, a tekintélyelvűség elavult. Sem a gyerekeknél, sem az értelmes felnőtteknél nem hatásos e módszer. Csak a birkáknál, vagy a baromfiaknál. Sajnos a legtöbb országatya, vagy konzervatív pedagógus (kinek nem inge, ne vegye magára) még mindig birkáknak késik a magyar embereket, gyerekeket. Szomorú. Ezért sem fogja soha utolérni mondjuk Hollandiát a magyar nemzet, ha csak nagyon bátran és határozottan nem vált szemléletet, és nem válik ismét azzá az erős, összetartó nemzetté, ami volt 1000 éve.
Sárkánybőr 2015.06.01 19:49:52
@Tamás Fülep: Bocsánat, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Két gondolat, egy-egy mindkettő bejegyzéshez. 1., A gyerek azt viszi az iskolába, amit otthon kap (és nem a tízóraijára gondolok). Valaha egyértelmű volt minden embernek, aki szülői feladatok elé nézett, hogy nem elég megszülni, etetni, lakhatást biztosítani a gyermekeinknek, hanem példát is kell mutatni nekik, és ezzel tudjuk abba az irányba állítani őket, amit mi szülők üdvösnek tartunk. Ha otthon nem tiszteljük meg a családtagjainkat azzal, hogy végighallgatjuk, ha beszélnek, ha nem tudunk értelmesen, higgadtan, kulturáltan beszélni a kis demokráciánkban otthon, hanem a másik szavába vágunk, leordítjuk, akkor ez a példa lesz a gyerekeinknek a követendő viselkedésmód. Ha tisztában van a gyerek azzal, hogy nem ő a legkiemelkedőbb még mindenben, de azzá válhat, ha nála tapasztaltabbak, okosabbak véleményét meghallgatja, és megfontolja, esetleg még tanulhat is tőlük. Mint például a tanáraitól. Tehát az, hogy nem tiszteli a tanárait, nem az oktatási rendszer hibája, hanem inkább a szülőké és személy szerint akár a tanáré is lehet (mert ő sem mindenható).
2., Kérdem én, hogy Magyarországon hány éves korban is kell eldönteni, hogy milyen pályát választ a gyermek? 13 és fél évesen. Nyolcadik osztály félévére már be kell adni a jelentkezési lapokat a középiskolákba. Ja, és míg Magyarországon 16 éves koráig tanköteles a gyermek (és nem iskolaköteles!!!), addig itt Hollandiában 18 éves koráig ISKOLAKÖTELES és a továbbtanulását maga az iskolarendszer támogatja és mozdítja elő, ha kell azzal is, hogy rendszeresen konzultál a szülőkkel, és szorgalmazza a fiatalok továbbtanulását. (Ezt többek tapasztalatából tudom, nem sajátból.) S ha nem megfelelő iskolát választottak? Nem tragédia. Átjárható iskolarendszer, későbbi képzési lehetőségek teszik elérhetővé a különféle szakmák elsajátítását azoknak a fiatal (és nem annyira fiatal) felnőtteknek, akik az eddig tanultakkal nem boldogulnak, és valami másra adnák a fejüket.
Befejezésül: Nem egy az egyben lemásolni kell, csak mintaként használni egy új szemléletű, ember- és gyermekbarátibb oktatás kialakításához.
Sokáig nem hittük, hogy utasalázásban a Wizz Air képes túlszárnyalni a Ryanairt, de legutóbb saját bőrünkön is megtapasztalhattuk, milyen az, amikor az elborult agyú poggyászmérő kisiparos mindenképp le akar húzni 45 euróval. Horrortörténetek a trehányul pakoló utasokra…..
Sárkánybőr 2014.11.27 15:03:53
@jet set: Persze, de amíg egy holland fapados légitársaság újságja hollandul és néhány cikk angolul jelenik meg, addig a "magyar" légitársaság újságja miért nem magyarul és angolul jelenik meg? Ja, és még csak egy fél cikket sem láttam benne mondjuk Magyarországról, mint lehetséges úticélról. Külföldieknek angolul vagy oroszul, vagy bánom is én milyen nyelven... Na mindegy, engem amúgy nem a pótdíjazás dühít, hanem az, hogy a légitársaság ilyen pofátlan összeggel pótdíjaz. És még a beszállás is túl van spilázva feleslegesen. Azt hiszem, mi inkább maradunk ezentúl a holland fapadosnál. Ott nincsenek ilyen gondok. Ha nagyobb centire a kézipoggyász, de nincs 10,9 kg, akkor legfeljebb leteszik a csomagtérbe ingyen. Az én kisbőröndöm meg megy fel a csomagtartóba, vagy az ülés alá. Csak sajnálom, hogy egy légitársaság ilyen agymosottakat tud csinálni amúgy meg valószínűleg értelmes emberekből, akiknek muszáj dolgozniuk valahol, hogy megélhessenek ott, ahol a hazai szalámi az olcsó üzletben drágább, mint a sokkal többet kereső külföldieknek mondjuk egy németországi boltban. Ennyi voltam. Több szót nem is érdemel a helyzet...
Frissítve a 2010-es poszt: remélem mindenki tisztában van a KSH 2015-ős jelentésével, hogy pl a nyugdíj 2018, 2019-ig van rendben a mai feltételekkel!? El kell gondolkozni mindenkinek! Kérdezni és kérdezni a képviselőket! Kaptak erre felhatalmazást? Hogy lehet egyetlen tollvonással emberek 100ezreit…..
Sárkánybőr 2014.04.15 10:34:06
Aki tud, elmenekül Magyarországról, de aki még nincs tisztában vele, hadd áruljak el egy másik jól megtervezett húzást a magyar uralmi politika részéről. Elmehetsz, de nem viheted a kiskorú, tanköteles gyermekedet. Illetve viheted, ha a gyámhivatal engedélyezi. Az a gyámhivatal, aki lesz..ja, hogy él-e, hal-e a gyereked, ha Magyarországon neveled ne adj Isten egyedülállóként, aki esetleg még a munkáját is elveszítette. Egy gyermek után nevetséges alig 14.000 Ft családi pótlék jár, ha egyedülálló vagy. Jó esetben 3 hónapig jár munkanélküli segély, ha a munkahelyedről nem derül ki, hogy be sem voltál jelentve (mert akkor semmi nem jár 12 hónapon át), legfeljebb utána, némi önkormányzati segély, ha úgy ítélik meg... Szóval, ezt nem vizsgálja a gyámhivatal, hogy ebből tudsz-e ételt, ruhát, tanszereket, buszbérletet venni a gyerekednek, van-e otthon villany, víz, meleg szoba, ha odakint hideg idő van... De azt vizsgálja, hogy külföldön szerzel -e elegendő jövedelmet ahhoz, hogy megfelelő életkörülményeket biztosíts a gyermeked testi és lelki fejlődéséhez. Azt vizsgálja, hogy megfelelő lakókörnyezetben él-e a gyermeked, megfelelő iskoláztatásban részesül-e, és hadd ne soroljam tovább. Mindezt úgy, hogy Európai Uniós tagállamként az EU alapelveit be kell(ene) tartani, melyek közt egyértelműen ott szerepel az az elv is, mely szerint az EU tagállamokban szabadon mozoghat (költözhet) minden tagország minden állampolgára. (Ezek szerint Magyarországon a kiskorú gyermek nem EU tagországbeli állampolgár?) Szóval, az iskolarendszert lepusztították, már csak ostoba embereket nevelnek a magyar iskolákban, rabszolgákat... Akik meg tudják fizetni, kaphatnak érdemi oktatást, de a sima mezei állampolgár csak a rabszolgaképzést választhatja. Az egészségügyet már sikeresen tönkretették, hisz eddig sem állt az ország egészségügyi ellátása a helyzet magaslatán... (Ahol Veszprémből Pécsre kora délután nem tudnak mentőhelikopterrel elszállítani egy életveszélyben lévő beteget, mert nincs megfelelő navigáció az éjszakai repüléshez és landoláshoz... ) Ha nem dolgozol, és soha nem is dolgoztál, de a bőröd színe nem az idén nyáron barnult le, akkor kapsz egészségügyi ellátást, másképp, ha Árpád vére vagy, akkor egy átmeneti munka nélküli időszakban is alaposan nézz utána, hogy valaki fizeti-e utánad az egészségügyi hozzájárulást, mert másként könnyen szembesülhetsz vele, hogy a vakbeledet csak bizonyos összeg megfizetése után műtik meg... Nem sorolom tovább... Könyvet lehetne írni a sok gusztustalanságról, mégis ez kell a magyar népnek... Sok ostoba meg még hisz a mesékben... Gratulálok... Én magyar vagyok, de már nem abban az országban. Csak azokat sajnálom, akik jobb életet szeretnének a gyerekeiknek, de nem tudnak lépni, mert ott vannak a beteg, idős szülők, vagy ott vannak a kicsi gyerekek, nincs nyelvismeretük, ott van az életük vagyona felépülve, ami inkább viszi a pénzüket csak, mint termelné, de így vagy úgy maradni kényszerülnek. Remélem, hogy ennek az ámokfutásnak hamarosan véget vet valaki, mert ha nem, akkor nem lesz többé Magyarország...