Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ámon Kata

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén is elkeserítő képet festett a hazai lakhatási helyzetről a Habitat for Humanity Magyarország éves jelentése. Az elemzés alapján olyan fontos problémákkal nem foglalkozik érdemben a kormány mint az elképesztő mértékben növekedő albérletárak, az egyre leromló szociális bérlakásállomány és a…..
A kezdetek óta látszik, hogy a Fidesz-KDNP kormány rendszerének központi eleme a nyilvános megalázás és kinyírás eszköze. Vagyis az olyan hatalmi eszközök alkalmazása, amelyeknek a célja az ember egzisztenciájának, gyakorlatilag az addigi életének tönkretétele. A nyilvános megalázás azért is…..
Egy nő a múlt héten elvesztette két kisbabáját a terhesség 29. hetében. El sem tudom képzelni, milyen érzés lehetett hét hónap terhesség után egy koraszülés, majd összesen két együtt töltött óra után „elengedni” őket. Az édesanya két héttel járhatott előttem a terhességben, és én is gyakran…..
Bokáig érő szemétben gázoltak a barcelonai El Prat repülőtéren átutazók és a dolgozók november 28-a és december másodika között, amikor a repülőtéri takarítók öt napra beszüntették a munkát, és papírszemetet szórtak szét a repülőtér területén. A takarítók azóta újra dolgoznak, de december 22-én és…..
Az egyetlen pozitív hozadéka Trump megválasztásának az lehet, hogy a Demokrata Párt a neoliberalizmust támogató, de legalábbis elfogadó párt helyett a neoliberalizmussal kritikus párttá válik, nem veszi kipipált feladatnak a munkásosztály támogatását, hanem érdemi megoldásokat kínál a problémáikra,…..
Az elmúlt hetek Balaton Soundhoz kapcsolódó cikk- és kommentvihara alapján úgy tűnik, az ország a menekültek elleni gyűlölködést egy jó kis nők elleni gyűlölködéssel „piheni ki”, amelynek elsődleges célpontjai a tizenéves fesztiválozó lányok, továbbá a nők, akik bikinit hordanak, és a nők, akik…..
Bizarr gesztussal próbálja menteni a nem menthetőt Kiss László és az Úszószövetség a Kisst, Lantos Lászlót és Várszegi Lajost érintő nemi erőszak ügyekben az RTL Klub közvetítésével, miközben Lantos és felesége a TV2 Tényekben próbálták hitelteleníteni Takáts Zsuzsannát, az egyik áldozatot. Itt nem…..
Bár az a hír terjedt el Takáts Zsuzsannáról, hogy meghalt, valójában végigkövette a Kiss-ügy médiavisszhangját. A családja miatt eleinte nem akart nyilatkozni a sajtónak, és azért sem, mert nem akarta feltépni a régi sebeket. „Nekem nem 20 hónapomba tellett mint a Kiss úrnak, hanem évekbe, hogy ezen…..
Ez a cikk nem Kiss Lászlónak, Gyárfás Tamásnak vagy Aczél Endrének szól. Ez a cikk azoknak szól, akik szexuális erőszak vagy a nők elleni erőszak más formáinak a túlélői, és azoknak, akik az ő testi és lelki biztonságuk miatt aggódnak. Míg legtöbben a fent említett férfiak érzéseivel, hírnevével…..
Együtt a közös ügyért! Együtt az állatkínzás ellen! címmel szervez tüntetést 27 állatvédelmi szervezet február 20-án, szombaton, 13:30-tól a Nyugati téren. A tüntetők együtt vonulnak majd a Kossuth térre, hogy közösen tiltakozzanak az állatkínzás ellen. A tüntetés most elsősorban azért szervezték,…..
A múlt héten megfojtottak egy 24 éves nőt. A csévharaszti Sch. László elhívta magához a nőt, megfojtotta, majd a nő holttestét kidobta az M0-s mellett. Máskor a bulvármédia tele van a gyilkosság részleteivel és információkkal az áldozatról, ezúttal azonban kicsit másképp…..
Kövér Lászlónak és Kovács Ákosnak kellett némi figyelem, és ha mással már nem is nagyon sikerült előtérbe kerülni a migránsozási viharok közepette, egy jól bevált nőgyűlölő, „majd én megmondom, hogyan valósítsd meg magad, kisanyám” eszmefuttatással elértek némi…..
Baloldalinak lenni annak a rendszernek az elutasítását jelenti, amely anyagi és ideológiai értelemben is fenntartja azokat a viszonyokat, amelyekben az emberek, sőt, általában a világ élőlényeinek döntő többsége fölösleges szenvedésben éli mindennapjait. Fölöslegesben, mert ez…..
Egy állatvédő csoport Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy egy különösen kegyetlenül megkínzott kutyát találtak Pakson egy bokor aljában. Az állatból az elkövetők darabokat vágtak ki, jelenleg is súlyos állapotban van. A történetről a Blikk is közölt cikket. Ők és az…..
Megtámadtak egy futónőt vasárnap este 9 és 10 óra között a Margitsziget pesti oldalán. A sötét ruházatú férfi a futópálya mellett állt, amikor hirtelen megragadta a nőt, és többször megütötte. A nő végül el tudott menekülni, és segítséget tudott kérni egy…..
Augusztus 28-án volt 60 éve, hogy megölték Emmett Tillt, egy 14 éves chicagói fiút, aki 1955-ben Mississippi államba ment nyaralni a rokonaihoz. Az afroamerikai Tillt meglőtték, összeverték, szögesdróttal kínozták. Teljesen deformálódott testét a Tallahatchie folyóban találták…..
Ha abortuszklinikán dolgozol, felgyújtunk, agyonlövünk, ha meg akarod szakítani a terhességed, zaklatni fogunk, átverünk, és hiába van törvénybe foglalva a jogod az abortuszhoz, azt akár erőszakkal is…..
A Heti Válasz is bekapcsolódott abba a hosszú évek óta tartó küzdelembe, amely az ún. magzatvédő mozgalmak és a nők önrendelkezéséért küzdő szervezetek között zajlik szerte a…..
A BKK tervezett új üzletszabályzata szerint nem használhatnák a mozgólépcsőt azok a szülők, akik egyedül tolják babakocsiban a gyermeküket. Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy ezek a szülők nem tudnák babakocsival használni az 1-es, a 2-es és a 3-as metrót, hiszen ezeknek a…..
„Kisgyerekek is szoktak ide járni?” - kérdezem értetlenül a másik önkéntest egy bukaresti hajléktalanszállón. Igazából nem hajléktalanszálló, vagyis az, de nem olyan, mint a budapestiek. Ide főleg 18 év alatti vagy annál kicsivel idősebb fiatalok járnak. Néha gyerekek is,…..
A hajléktalan emberek összerondítják jelenlétükkel az aluljárót, kesereg Zsuppán András a valasz.hu-n megjelent cikkében. A szerzőt zavarja, hogy mindennapi esztétikai élményét bemocskolja a szegény emberek látványa, és így nem élvezheti kellő áhítattal a rendkívül…..
„Ezeket a gyerekeket senki sem akarta” – mondták az önkormányzatnál Annának, aki anyagi támogatást próbált kérni. Annáék tíz gyermeket nevelnek egy szociális bérlakásban. Bár mindkét szülő dolgozik, nincs annyi jövedelmük, hogy adósságok nélkül fenn tudják tartani…..
Sokan írják, hogy mennyire cikik az emberek, hogy pont az internetadó miatt balhéznak végre úgy igazán, és hogy miért szarják le a jogállamot meg a szegényeket. Bár a szolidaritás tényleg az egyik legszebb dolog, én nem lennék annyira negatív azzal kapcsolatban, hogy ez most az…..
Hajléktalankérdés a politikában címmel szervezett konferenciát a Friedrich Ebert Alapítvány és a Political Capital politikai elemző intézet szeptember 23-án. Az eseményen bemutatták a Political Capital elemzését arról, hogyan jelenik meg a hajléktalanság kérdése a politikában,…..
Hova mennél, ha elvesztenéd a munkádat, és nem tudnád fizetni az albérletet? Hova mennél, ha partnered bántalmazása elől próbálnál elmenekülni? Hova mennél, ha az önkormányzat hirtelen felmondaná a szociális bérlakásról kötött szerződést? Hova mennél, ha a lakás, amelyben…..