Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mingyá beszólok!

0 bejegyzést írt és 505 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha Budapestről kéne klassz köztéri szobrokat megemlítenem, kapásból csak Wagner Nándor 2010-es művét, a Filozófiai kertet és az Ibis Hotel tetején található alkotást, Madarassy István lebegő bronzszirénjét tudnám felsorolni. Igaz, ott van még a városligeti Anonymus szobor is mint ikonikus pesti…..
mingyá beszólok! 2020.08.24 22:45:00
@csakeztengedte: meg a Columbo mellett a mókus, ami úgy néz ki mint egy bronz kutyaszar, ravatalon... :) Amúgy a Széll Kálmán téren a verebek meg a csigák jópofák, bár mókus-kategória az is.
Amióta megépült, azóta folyton változik az Országház. Bár 1896-ban adták át – hiszen a millennium évére el kellett készülnie –, s akkor meg is tartotta benne első ülését a parlament, de a munkák egészen 1904-ig tartottak még rajta. Az, hogy alig két évtizeddel később el is kezdődött a jó kilencven…..
—Fotó: Pixabay Beléptem néhány társkereső csoportba, írtam egy-két posztocskát, mert felakartam hívni magamra a figyelmet, ami úgy gondolom sikerült. Sok hozzászólást kaptam és elismerő szavakat, de pár hétig lényegében nem történt semmi - egyet kivéve, de arról talán majd máskor beszélek. Nem…..
mingyá beszólok! 2019.01.12 20:20:14
@Hata Mari..: mondd, hogy jónő vagy! :)
mingyá beszólok! 2019.01.12 20:22:06
@Zsuzsi25: szeretne "normális" életet. Tudod, amikor belefáradt, vagy nem megy a biznisz már, és kell egy veréb aki eltartja. Nézz utána mi az a findom, meg fogsz lepődni, mennyi original hülye él ebben az országban... :)
mingyá beszólok! 2019.01.13 05:28:37
@Meridian74: elfogyott a lé, megunta, jött egy frissebb, lóvésabb verébb. Valami. Örüljön inkább...
Eredetileg egész másról szólt volna a mai poszt, de az egyik komment megihletett. Vajon hogyan lehet, hogy egy szoftverfrissítéstől megáll a telefonod? Van-e esélyed kifüggetleníteni a telefont, ha egy használt iPhone-ról kiderül, hogy szolgáltatóhoz kötött? Ilyen és egyéb kérdéseket szedek össze,…..
mingyá beszólok! 2018.12.15 18:24:29
@abcdefghijklmm: ne foglalkozz velük. Az Apple userek csak irigykednek, mert az első használattal töltött hét után rájöttek, hogy átbaszták az agyukat keményen. Pont ugyanolyan fos mint a többi, csak extra szopásfaktorok vannak benne gyárilag. :)
I Love Buda FELÚJÍTSAM? 2018.02.25 14:56:50
  Ez a kérdés rendszeresen felvetődik. Főleg ott, ahol valaki örökölt egy lepusztult állapotú lakást és szeretné eladni aránylag jó áron, de nem kenyérre kell a pénz. Szeretné a legtöbbet kihozni az örökségből, tehát ha kicsit rá is ér az eladással akkor itt plusz jövedelemmel számolhat.  Mindenkit…..
  Száguld, szárnyal az ingatlanpiac. Ez ma már szinte alapvetés. Mindenki ért hozzá, de tényleg mindenki. Szerintetek mik azok a lakások, amik a leghamarabb gazdára találnak? Nem gondolnátok, de panellakás értékesítése a mai piaci viszonyok között,  szinte ujjgyakorlat egy tapasztaltabb…..
Esettanulmánynak is beillő részletes beszámoló egy Viagogo vásárlásról. Senki ne csinálja Csilla után, hacsak nincs más lehetősége, mert azért nyilván van az a koncert, ami az embernek egész komoly felárat is megér. A folyamatot szemléltető screenshotokat mi csináltuk, nem Csilla, ezért nem egyeznek…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt MT blog!   Egy szállodában dolgozok. nem nagy cég, de nem is kicsi, 40 embert foglalkoztat. Ismert hely, négy csillag superior fine dining étteremmel. A dolgozókra itt az ügyvezető igazgató által kialakított…..
Ma már szinte nem lehet olyan háztartást találni, ahol ne lenne számítógép és internet. Ez pedig lehetővé teszi, hogy egyre többen vállaljanak otthoni munkát, de az irodákban dolgozók közül is sokan visznek haza munkát esténként. És akkor az egyéni vállalkozókról, valamint az otthonukban saját…..
Adott egy évek óta Magyarországon, Budapesten élő, magyar származású, de már Norvégiában született szerző, aki most úgy döntött, elköltözik Magyarországról. Az indokait hét pontban foglalta össze, én pedig úgy éreztem, érdekes vitaindító lehetne belőle, így összefoglalva most elétek…..
mingyá beszólok! 2016.06.10 07:41:15
@Tiszteltetem Brüsszelet: Sajnos ma már nem a pénz a döntő. Van egy nagy, nyomasztó paplan, ami ráterül az emberekre. Fásulttá, és érdektelenné téve őket. Ez a reménytelenség. Az itthoni viszonyok űzik el azokat, akik menni tudnak. A sok simlis, próbálkozó, a zsigerből idegbeteg és acsarkodó emberek. Az hogy reggel munkába menet, és hazafelé is kiégett, ideges és mindenre érzéketlen zombik között hömpölyögsz egy olyan helyre, ahol jobb esetben csak 8 órányi keserűség vár rád és sorstársaidra. Az hogy állsz a városodban, ahol felnőttél, ahol álmokat kergettél és nem találod a helyed. Nézed a sok elgyötört arcú rohanó embert, nézed a luxusverdákban pöffeszkedő kaján vigyorú szerencséseket és nem érted. Csak érzed hogy nem jó itt. Te sem, és senki az ismerőseid közül nem fog a szüleidtől tanult tisztességes munkával és szerény életvitellel kijutni a gödörből, mert nincs hiteles példa, nincs követhető megoldás. Pár év, és már zokogsz belül minden reggel mikor munkába indulsz, mert tudod hogy erőfeszítéseid hiábavalók, és kevés vagy. Jön egy nagyobb csekk, elromlik valami és vége az álmodozásnak, lemondhatsz a vágyaidról egy újabb, beláthatatlan időre. Rettegsz a betegségtől, a munkanélküliségtől. Politikáról már nem mersz beszélgetni, mert lehetnek következményei akár. Folytassam???
Niccolò Machiavelli (1469 - 1527) „Ha a polgári eredetű egyeduralkodó nem gyalázat vagy más tűrhetetlen kegyetlenség árán, hanem polgártársai akaratából lesz hazájában fejedelem, az ilyet polgári egyeduralomnak nevezhetjük, s az odajutáshoz nem pusztán virtus és nem pusztán szerencse kell, hanem…..
Az egyik közösségi oldalon esett egymásnak a két bölcselkedő népóriás. Primitíven és pocskondiázva. Ahogyan az a jó magyar szokás tartja. Mi sem mehetünk el emellett szótlanul. A Tibi atya vs. Oravecz Nóra csörte részletei a tovább mögött!..
Ha definiálnom kéne az egyéni vállalkozásokat, vagy a köznyelvben használt vállalkozó típusú embereket, azt mondanám, hogy ők azok, akik a belefektetett munka fordított arányosságával akarnak pénzt csinálni. Hatványozottan igaz ez, a balatonparti vállalkozókra is, tisztelet a kivételnek. Ja nem,…..
Komolyan nem gondoltuk, hogy egy hirdetés még meg tud lepni minket, de igen. Ugyanis az aranyhegyi villát legalább hat nyelven hirdették meg, már amennyit meg tudtunk különböztetni, 10 szobájával 550 millió forintért. Ebből elég egyértelműnek tűnik, hogy a közel milliós négyzetméterárú ingatlant…..
A Dél-pesti kórházat, déltepsinek hívják, de rá is szolgált a hírére. Édesanyám volt életem központja. Nagyon bánom, hogy bevittem a kórházba. Ha nem viszem be, még mindig itt élne velem. Kedves tisztelt cím, köszönöm a lehetőséget, hogy írhatok önöknek. Az esetleges segítségüket is kérném levelem…..
mingyá beszólok! 2016.04.15 06:30:42
@kris69: nyugi ezt a dumát a feketemunkások, meg a simlis vállalkozók nyomatják manapság kaján vigyorral a képükön. Nem adózik ez egy büdös kanyit se.
A horvát  Nova TV interjút készített egy horvátországi, 10 éves börtönbüntetését letöltött pedofillal. A férfi több, mint egy éve szabadult. Az ítélet szerint egy kislányt molesztált, egy másikkal pedig szexuális kapcsolatot létesített...
mingyá beszólok! 2016.02.29 17:36:08
@Igazsagoszto buldog seriff: Helló! A beteg értékrendeddel pont nem egy ilyen cikk után kéne írogatnod. Lehet hogy tudományosan pár aberrált megpróbálta bizonyítani hogy ez "normális", de egy tanulmány még nem kész tény. Társadalmilag, erkölcsileg meg pont kurvára elítélendő és visszataszító, tehát megint nem értem miért próbálod védeni.

Pont most megy a Spotlight a mozikban, ha gondolod tájékozódj. Annyira ne húzd fel magad, arról hogy a pedofília "normális" dolog itt senkit nem fogsz meggyőzni. Ja, és segítek, a gyerekek szexuális zaklatása, szexuális kihasználása többnyire pedofil emberek hobbija. Lehet ezért mossa össze a hazug, gonosz média a két dolgot, hogy még időben megelőzzék a nagyobb bajt...
mingyá beszólok! 2016.02.29 17:42:20
@Igazsagoszto buldog seriff: Konkrétan hazudsz. Az ifjúságvédelemről szóló törvény tanulmányozását javaslom. Ezen kívül próbálj meg megérteni egy fontos tényt. Ha egy gyermeket szexuálisan molesztálnak, szexuálisan kihasználnak vagy szexuálisan bántalmaznak az már bűncselekmény. Ha valaki önszántából, szabad akaratából ilyet tesz, az pedofil. Ennyi. Ha ezek után még úgy érzed, hogy ez természetes akkor kezeltesd magad. Bár a mai magyar szakpszichológusok azt szokták javasolni, hogy kösse fel magát az illető, mert idővel komoly veszélyt fog jelenteni a környezetére. Üdv!
Egész Európában égető probléma, hogy kevés gyermek születik. A tagállamok között azonban jelentős eltérések vannak. Magyarországon átlagosan 1,3 gyermek jut minden szülőképes nőre, miközben ahhoz, hogy a népességfogyás megálljon, legalább 2,1-nek kéne lennie. Ezzel sajnos a sereghajtók közé…..
mingyá beszólok! 2016.03.04 10:46:37
@Sadist: zsuzsi25 egy aranyásó, ne is foglalkozz vele. Ez a típus már nem fogad el készpénzt, de ha szerelmes akkor is csak az ajándékaid miatt. Ideális anyajelölt...
mingyá beszólok! 2016.03.04 10:48:07
@Zsuzsi25: Vannak jó pasik, csak nem a haszonleső 25 éveseket veszik feleségül...
De az is lehet, hogy idejekorán reinkarnálódott, vagy jóval előrehaladottabb technológiánál tart a klónozás, mint azt gondoltuk. Komolyra fordítva a szót, egy orosz testépítőről van szó, név szerint Anton Ryskin-ról, aki hihetetlen módon ölti magára mind arcilag, mind fizikailag Arnold klasszikus…..
mingyá beszólok! 2016.03.03 08:48:42
@egysmás: :)
Olyan házat mutatunk nektek, amiért nagyon sokan, nagyon sok mindenüket azonnal odaadnák. Mi legalábbis biztosan. A tihanyi dombokról emelkedik a Balaton fölé a tópart egyik legszebb, de kétségtelenül legértékesebb telke, amelyért rendkívüli árat fizetettek, de még így is akadt volna olyan, aki…..
„Ne gondoljuk azt, hogy ez fájdalommentes lesz számunkra és számukra. Nem fogunk tudni elrejtőzni előle. Osztozni fogunk. A katasztrófa időzítve van.” (Szerencsés D. Márton: Európáról és hosszú, sötét árnyékáról)   Az elmúlt évek egyik legjobb tévés sorozata a Game…..
mingyá beszólok! 2015.10.30 09:21:16
@jágör68: Tegnap esett... :D Na jó, komolyra fordítva a szót, a Közel-Kelet népei nem a jobb megélhetés reményében jönnek ide, hanem a túlélés reményében. Neked is feltűnt a folyóvizek csökkenő vízhozama, ott feléjük már folyóvizekről sem nagyon lehet beszélni. A sokak által kedvelt és példaként emlegetett Izraelnek is hamar vége lesz ha elapad a Jordán vize...

Igen, a klímakutatók már lassan 20 éve kongatják a vészharangot, a világ döntéshozói mégis vastagon szarnak bele mindenbe, annyira jól jövedelmez a multik kiszolgálása, az emberi rövidlátás pedig csak "amíg én élek" időtávlatban képes kalkulálni.
A párkapcsolat működésének titkával kapcsolatban sok mindenről olvashatunk az önmagukat szakavatottaknak valló emberek klaviatúrájából, vannak, akik szerint a kémia mindennek a titka, ha a szex nem kellőképp elégíti ki mindkét fél igényeit, vágyait, akkor az előbb-utóbb be…..
Idős néninek azt mondani, hogy 3 hónap múlva megvakul, aztán rátukmálni egy 350 000 forintos kütyüt meg egy hitelt mellé .... ilyenkor remélem igazán, hogy működik a karma police. A StandardPS Europe Holding Kft.-re keresve egyébként rendre felbukkan az azóta törölt SPS…..
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
mingyá beszólok! 2015.09.19 22:01:46
@John Nethem: Szia! A Germanwingsen felröhögtem, sokan rá fognak kefélni ha velük kell repülniük . De! A legkisebb problémára is hisztérikus rohamot kapó, addigra totál idegbeteg tömeget akarata ellenére gépre ültetni és visszaküldeni akárhova, nem egy jó ötlet. Drága és veszélyes buli, tekintettel a gépeltérítésben szerzett igen nagy jártasságukra és hajlamukra...
A legnagyobb forróság idején sokan vágyunk arra, hogy víz közelében legyünk, megmártózzunk a tengerben. A European Best Destinations évről évre készít listát a legszebb európai tengerpartokról - ezekről válogattam Önöknek elbűvölő helyeket. Biztosan lesz olyan közöttük, amelyet még nem ismertek,…..
mingyá beszólok! 2015.07.19 07:35:09
Sziasztok!

Mint ahogy már előttem valaki szóvá tette, az Aranyszarv kavicsos, de ezt mindenki elhallgatja, mert a kutya sem menne oda. Érzésre olyan ott merülni, mintha a Duna-parton lennél. A fenék pedig totál kihalt, és pár méter után gyorsan mélyül. Tök alkalmatlan strandolásra, nagyon kevés a sekély vizes rész.

A Navagio szintén az utazási irodák kedvenc átverése, eleve nem homokos, hanem murvás. Szó szerint fehér zúzott kőből van a part 80%-a, a hajó roncs környékén van némi homok, de nem egyszerű ott sokat pancsolni, mert állandó a kirándulóhajók miatt a jövés-menés, és a hullámverés. Ja, a víz szintén nagyon gyorsan mélyül, és jéghideg.

Csodálkozom viszont, hogy Málta totál kimaradt a felsorolásból. Melieha, Golden bay, Comino, és az Azure Window vízminőségben és fürdőzés szempontjából is kimagasló, az utolsó kettő pedig látványra is lenyűgöző.

www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCOXJlqu85sYCFQE9FAodu1cAqg&url=http%3A%2F%2Fwww.huffingtonpost.com%2F2014%2F08%2F08%2Fcomino-island-in-malta-ha_n_5647511.html&ei=1DarVeWPJYH6ULuvgdAK&bvm=bv.98197061,d.d24&psig=AFQjCNGFXBpW3sCGw0D5RKJTLxeH7IaT2A&ust=1437370451555562

www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCOHd4L-85sYCFYS1FAodqTgCWw&url=http%3A%2F%2Fwww.stueyartphotography.co.uk%2Fshop%2Fazure-window%2F&ei=_zarVaHiLoTrUqnxiNgF&bvm=bv.98197061,d.d24&psig=AFQjCNFeLCUDrEhNZWQRkBvImcrgmhN0Yw&ust=1437370490891472