Regisztráció Blogot indítok
Adatok
margit2

2133 bejegyzést írt és 1371 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sok hús és édes sütik után már sósra is vágytunk... A bableves után jól esett egy kis szilvás gombóc... de elsokalltam a tésztát, ezért egy kis bucinudli is készült... Na és nem maradhatott ki az olajban kisütött krumplis pogácsa sem! Ezt nagyon kedveljük.   :)  ..
margit2 2025.01.02 11:31:43
@Amerika24: Köszi szépen! Most, az elmúlt éjszaka álmodtam először a kis unokámmal! Nagyon aranyos volt, válaszolt a kérdésemre, szavakat mondott ki az álmomban... nagyon kellemes álom volt! :)

Akkor nagyon szépen telt el a karácsony nálad is!
Én azt kívánom, hogy minél többet lehess együtt a családoddal! Szerezzenek még sok örömet Neked! :)
  Elmondhatatlan...   Van, ami elmondhatatlan, könnyekkel kisírhatatlan, ép ésszel felfoghatatlan kapocs, mi megbonthatatlan, magány a sokadalomban, illat egy ruhadarabban, viharvert szív, lakhatatlan, néma csönd a hangzavarban, utazás átláthatatlan, vége nincs…..
Az utóbbi időben sütöttem: diós sárgabarackos buktákat, püspökkenyért is felszeltem, töltött csirkemellet aszalt szilvával és karajt is kolbásszal. Diós-mákos bejgliket karácsonyra... Majd mandulás tortát is sütöttem. Aztán sajtos pogácsát, kókuszost és sajtos tallérokat.....
Margit2 blogja Sziasztok! 2024.12.24 09:09:16
MINDENKINEK kÍVÁNOK SZERETETTELJES GYÖNYÖRŰ SZÉP  ..
Novemberben csináltam szilvás gombócokat, lett 59 darab... de mind elfogyott pár nap alatt. Aztán lángost is sütöttem, és gofrikat... Majd almás-diós zabpelyhes, valamint tiramisu is volt...
margit2 2024.11.29 08:42:12
@Amerika24: Én még nem is hallottam erről a tökös nudliról... Biztos finom. De én nagyon szeretem magát a sütőtököt megenni a sütés után... Nagyon ritkán teszek rá mézet, esetleg őrölt fahéjat... de nudlit valóban csináltam én is, szeretjük azt is...
Nálunk a dió és a mák mindig egyszerre van darálva, én a diót a férjem pedig a mákot szereti jobban...
Na és Te ki akarod próbálni a "tökös" nudlit?
margit2 2024.12.01 19:04:04
@Amerika24: Kíváncsi leszek a véleményedre. Bizony sok vitamint tartalmaz a sütőtök. Most is van itthon egy...
Ó mennyi finomságot készítettél már!.. Na majd én is próbálkozok valamikor pár dologgal... de most sok a teendő még, igyekszem a már bevált és gyors ételeket összedobni... :)
margit2 2024.12.03 10:40:17
@Amerika24: Köszi, nagyon aranyos vagy! :)
    https://gardenseedsmarket.com/suttoek-lunga-di-napoli-magok-cucurbita-moschata.html Aki kedvet kapott hozzá, akár termelheti is, ezek az én Lunga tökjeim, Az enyéim 10-12 kg-osak voltak, de nem vártam meg , hogy megromoljanak. A legfinomabb levest, muffint, lekvárt sőt nokedlit is…..
       Fagyott szárnyak… . Kicsit megállt a világ köröttem, talán a ködbe zuhant tél teszi. Kicsit lelassult ma a szívem, viszi a vérem, bánattal teli. . Kicsit gubbasztok, fagyott a szárnyam, ma a repülést hiába vágyom. Kicsit elfordulok, hogy ne lássam, hányan didergünk…..
margit2 2024.12.02 14:02:18
@Amerika24: Én főztem elég lekvárt az idén... meg bőven van régebbről is.. Most jobban is eszegetjük, de hiány nem lesz belőle... osztogathatok. :)
Tegnap egy kis adag mézesnek kevertem be tésztát, aztán beraktam a spájzba letakarva... talán délután kisütöm, vagy holnap... majd meglátom...
Az idén is szépen beérett a terasz mellett a citromfán a citrom. Aztán kicsit sütögettem, de csak gyorsan elkészülő sütiket. Például mákos-meggyes muffinokat, és a kertben még találni friss zöld hagymát. most nagyon jó ez. Aztán almás-mákos-diós kevertet is sütöttem egy nagy tepsivel. Erre is…..
Margit2 blogja Sziasztok! 2024.11.01 08:43:50
Mindenszentek napja van ma. Mindenkinek békés, nyugodt ünnepeket!..
Birsalmalekvárt kétszer főzte,, nagyon finom lett. A sütőtök sem maradhat el. most is van egy a spejzban, ami a sütésre vár... Volt smarni, lekváros bukta és pizzák is. Valamint kakaós csigát és muffinokat is sütöttem. Még a kertben van tennivaló......
    "A legnehezebb a szeretett személy elvesztésében az, hogy az ember egy időre önmagát is elveszíti." /Brittainy C.Cherry/..
margit2 2024.10.21 08:46:36
@Amerika24: Köszönöm,aranyos vagy! :)
Bizony van öröm. Csak rájuk tudok most koncentrálni. :)
A másik nagymama ott van most 2 hétig, aztán mi is megyünk, majd egyeztetünk. :)
Mivel az előző elektromos lekvárfőzőedény teflonos bevonatú volt, és kezdett felkopni a teflon, azt már nem használjuk tovább... De találtunk egy rozsdamentes acél keverőtálat, amire elektromos keverő helyezhető, megvettük, és már azt használjuk.A jujuba is elkezdett érni, azt is szedegetem…..
margit2 2024.10.09 06:30:17
@Amerika24: Nem melegíti, a tűzhelyre kell tenni e keverőtálat, aminek a tetején az oldalára van ráhelyezve a z elektromos keverőkar, a zsinórját kell a konnektorba dugni, és 1 gombnyomással indítani a keverést...
Azért természetesen néha rá kell nézni...
A birsalmasajt túl macerás, és ahhoz több birsalma kellene... Én mindegyiket szeretem a lekvárt és a sajtot is...
A jujuba a kedvencem lett. Nagyon szeretem a kicsit fanyar édes ízét! :)
www.google.com/search?q=Jujuba&udm=2
Fa és bokor formában is lehet tartani.
A mandula íze itt is nagy kedvenc. A fiam is ragaszkodik hozzá szülinapjára. Én pedig elkészítem szívesen! :)
margit2 2024.10.09 19:04:21
@Amerika24: Jaj, most vettem észre nem válaszoltam... Nem drága ez a keverőtál. 28 ezer Ft körül volt + a szállítási költség...
Na majd azért egyszer lehet, hogy főzök sajtot is... de már nem az idén...

A jujuba jótékony hatásairól már én is olvastam. :)
      " Vannak hamis próféták, akikAzt hirdetik nagy gonoszan,Hogy már megállhatunk, mert ittenAz ígéretnek földe van.Hazugság, szemtelen hazugság,Mit milliók cáfolnak meg,Kik nap hevében, éhen-szomjan,Kétségbeesve tengenek. Ha majd a bőség kosarábólMindenki egyaránt vehet,Ha majd a jognak…..
Minden, ami Amerika! Csendpercek... 2024.08.12 20:45:56
     Csendpercek " Mint márványban a finom erezet úgy lopakszik át szívemen a csönd elringat karján az emlékezet s a béke mint gondosan vetett föld lassú-szépen virágzik ki bennem beborítva a gondok erdejét csupa illat íz és fény a lelkem a csend rám lopja könnyű…..
    " Felnőve megtanulod a három soha-t. Sose ítélj meg egy embert a kinézete alapján. Sose bízz meg túlságosan az emberekben. Soha ne adj annyit, mert soha nem kapsz semmit!." . /Véletlenül találtam , nagyon igaznak tartom, így most megosztom veletek/  ..
Az idén a sok melegnek köszönhetően nálunk a füge is szépen termett.... és még most is érik. Nem csak lekvárt főztünk, de az üvegházban fügét is aszaltunk. Tálcákra kiteregettük, és párszor megfordítottuk. Nagyon finom lett.Az uborka is terem június óta folyamatosan... igaz, hogy minden nap meg is…..
margit2 2024.09.12 19:05:56
@Amerika24: Többféle gyógyhatása is van a diólevél teának. Emésztési zavarokon is segít.
www.gyorgytea.hu/gyogynovenyek-vilaga/mire-jo-a-diolevel-tea/
Sajnos nálunk sem terem már 2 éve a diófa egészséges diót... itt is feketedik... De az árnyékának és a levelének örülünk. :)
Még mindig terem a füge, ma is főztünk lekvárt.. és kint meg az üvegházban is hideg van, ezért a sütőben próbálunk aszalni...
Most is van a sütőben 60-70 fokon rácsra rakosgattuk a fügéket, alulra pedig egy tepsibe papírt raktam, hátha lecsöpög... Ja és egy kis rést is hagytam a sütő aljtaján, hogy kijöjjön a gőz... Majd este lekapcsolom a sütőt, és holnap folytatjuk az aszalást...
margit2 2024.09.13 15:13:31
@Amerika24:
Mi csak teának használjuk a diólevelet.
Mi most próbáltuk ki először a sütőben való aszalást, de túl soká tart, mire elkészül....még nem kész most sem.... nem hiszem, hogy gyakran csináljuk meg...
A füge sajt is munkás lehet, birsalmasajtot is csak egyszer készítettünk...
Somot még nem főztem, de gondolom, hogy az is nagyon finom, csak én szeretem a fanyar ízeket itthon...
Nagyon finom édes már az Othelló és a mustkotályos fehér szőlőnk is. Naponta szedünk le belőle.A reform-kókuszos répaszelet is nagy kedvenc lett. Most áfonyával bővítve sütöttem meg. Aztán sósra is igény volt, ezért a tekert sajtos hajtoványt is elkészítettem...
  Ebben a 12 literes fazékban főztem másodszor... Jól tele volt a fazék... de figyeltem rá, hogy ki ne fusson a forráskor... Az idén kétszer főztem be paradicsomlét, ez már elég is lesz, hiszen még tavalyról is van 3 liter... Lecsót még csak egyszer főztem, az 5 liter lett... abból még szeretnék…..
Szépen terem ez a zöld paprika a kertben. Még az egyik régi fórumozómtól kaptam a magot. Nagyon szeretjük. A hó elején szedtük le az első adag paradicsomot, amit lének befőztünk, 7,5 liter lett... Ma is leszedtem, de még holnap is átnézem, mert elkezdett szitálni közben az eső... majd szombaton ezt…..
Az uborkát még szedem folyamatosan, igaz, hogy minden nap megöntözzük.... A vöröshagymát is kiszedtük a földből. Szép egészséges is. A napon a hálóban még szellőztettem, már az üvegházban van. Aztán lekvárokat is főztem. Lett füge, füge+sárgabarack is, és szilvalekvár. Aztán a hét elején kecsapot…..
Jó, hogy a hónap elején leszüreteltük a beérett citromfüvet... már szépen megszáradt a forró padláson. Vettünk gyümölcsöket, és sorra főzzük a lekvárokat is. Lett sárgabarack, szilva, és füge sárgabarackkal vegyesen. De még mindig variálgatok. Mivel van itthon szilva, ma szilvás gombócok is…..