Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Send36

1 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván ismét egy kézlegyintés a demokráciáért és a jogállamiságért síró bejegyzések láttán sokaktól erre a címre is, ha olvassák. De vajon belegondolnak-e a legyintgetők, hogy ők mit is értenek demokrácián? Vajon, az, ha még elmehetünk négy  évente szavazni, majd a…..
Send36 2014.05.28 15:13:41
@קונספירציה בונה חופשי: A kommentek egy része valóban. Nem fogják fel, hogy nem az a problémám, miért a Fidesz kormányozza ismét az országot.
Ennél is lehetne jobb megoldás, de ez bőven belül van a tűréshatáron, annyira ideális megoldás szinte sehol nincs.
Send36 2014.05.28 15:22:47
@dukeekud: "Eloszor is, azt gondolom, hogy nincs szukseg mindenesetben ellenzekre. Ha van egy jol mukodo kormany, akkor azt folosleges fekezni ellenzekkel."

Úgy tűnik, te sem érted mi a demokrácia lényege. Amit felvázolsz azt már nem hívjuk demokráciának, s azt gondolom, te se gondolhatod magad demokratának.

1. Egy demokrata nem gondolhatja komolyan azt, hogy ha jó a király, a diktátor, akkor nem baj, ha ilyen rendszer van.

2. Az ellenzék nem a kormány jó dolgait fékezi, hanem folyamatosan kontrollálja, ellenőrzi a kormányt. Kb. ez olyan mintha azt mondanád, felesleges engem rendőrséggel megállítani, ellenőrizni, mert így nem tudok rendesen haladni, amúgy meg én marha rendes vagyok és véletlenül se szegem meg a szabályokat. Ezt tényleg komolyan gondolod?
Figyelmedbe ajánlom megfontolásul, hogy mégis a valódi ellenzékkel bíró országokban vannak a világ legélhetőbb részei, nem az amúgy marha rendes diktátorokéban. A kontrollálatlan hatalom mindenkit eltorzít és a köz issza meg a levét.
Saját magadra nézve is jó, ha van akitől néha megkérdezheted, hogy ő kívülről miként látja a dolgaid. Aki úgy érzi, erre nincs szüksége, az végtelenül öntelt és egoista.