Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MostKomolyan???

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 1860-as évek. Igen. Ő pontosan azt árulja amire gondolsz. Tényleg...
1860. A pápai áldásra várók tömege a Vatikánban a Szt. Péter bazilika előtt..
MostKomolyan??? 2024.03.28 23:00:13
@amundsen: Erre van valami hivatkozásod, vagy linked? Merthogy nekem azt tanították, nem egy oktatáson, több .pdf-et végig ollózva, hogy az eschedei ICE baleset "horizont" pontja az volt, hogy olcsóbb Cseh gyártású abroncsos kereket szereztek be. Ahol konkrétan az abroncs nem megfelelő anyagminőségének a kopás-sebesség együttes hatása miatt bekövetkezett ovális-rugalmasságából eredő fáradásos törés következett be a kerékabroncsban. Az abroncs bele is fúródott a jármű alvázán keresztül az utastérbe. Nagysebességű kamerákkal sikerült is reprodukáni, ahogy rugalmas alakváltozást végez az abroncs a kerévázon.
Sajnos sehol nem láttam gumi betétet a kerékabroncs, és a keréváz között.
... Van ilyen, több különböző formában, hogy a kerékabroncs, és a kerékváz között rugalmas kapcsolat van, de én nem tudok róla, hogy ez ICE vonatnál, vagy akár a konkrét 884-es sz. vonatnál lett volna gumi.
???
MostKomolyan??? 2024.03.29 11:47:15
@amundsen: Köszönöm!
Ez a gumiréteg valamiért kimaradt nálam. Lehet, hogy elfelejtettem. Az jobban megmaradt, ahogy megforgatták az abroncsot, csak az abroncsot, keréváz - kerékmag :) - nélkül, és amikor elkezdték terhelni, oválisan kezdett rugózni.
De köszönöm, hogy frissíthettem tudásom.

Az "U" virsliről meg az a véleményem, hogy annyi sz@rt megeszünk, sose tudni mi a jó. 20 év múlva kiderül, hogy a paleodiéta roncsolja a dns-t, vagy valami akkor divatos egyéb problémát találnak majd. Egyszóval genetikai-lottó. Lehet még az is kiderül, hogy a színhús egészségtelen ... és az eltérő minőség miatt a gyártótól kiperelt összeget a gyártó visszaperelheti, mert "Ő" így vigyázott a magyarok egészségére... :D :D :D
Najó, befejeztem a hülyeséget.... :)
1910. Az új osztrák-magyar hadihajó, a „Zrínyi” vízre bocsátása Triesztben. Alig 11 szolgálati éve alatt a háború után először az amerikaiakhoz került, majd az olaszok szétbontották 1921-ben..
MostKomolyan??? 2024.03.10 22:24:49
@Clementino: A képen - a mostani google streetviewoson amit linkeltél - a jobboldali hídfőnél a feliratot hogy kell értelmezni?
"Bridge opens"
Minden egész órában és félórában nyílik a híd, tehát számíts arra, hogy piros lesz a lámpa, ... ?
Vagy akkor lehet csak felhajtani a hídra?
1880-as évek. Vadnyugati kocsma..
MostKomolyan??? 2024.01.29 23:10:08
@bouquet: @seadxdx: @Zsombor Golf II:
Gyékényes állomás -> Zákányban ....
Olaszliszka-Tolcsva -> Vámosújfaluban
Erdőbénye -> Szegilongban
...
Egyed - Etyek - Egyek
Inárcs - Ináncs - Iváncsa
Encs - Encsencs

:))
Az ünnepi félezredik, DUPLA Napi érdekest látjátok. Kis híja volt, hogy nem esett egybe a 10. szülinap az 500. Napival, de sebaj, így kétszer lehet ünnepelni legalább. ;) Köszönöm az eddigi támogatóknak a felajánlásaikat! Kérlek benneteket továbbra is, hogyha megtehetitek támogassátok a blogot…..
MostKomolyan??? 2023.12.18 10:17:46
@JTom: Föntről nézve elsüllyed! Bentről nézve merül. Tehát a gáz akkor van ha nem emelkedik fel! Persze van olyan is, hogy túl mélyre merül, de föntröl nézve az is olyan, hogy többet nem emelkedik fel....
:D :D :D
Minden relatív! .... Ezt mondtam annak idején Einstein-nek is! :D :D

Most megyek vizet gereblyézni.....
:P :P

-------------------------------------------------------------------
Nagyon köszönöm ezt az 500at, és remélem a következő 500 is sikerül.
Köszönöjük a munkádat/energiádat!
(Ha egyszer felmerül ilyen lehetőség, vagy terv a változtatásra a blog kinézetén. Én valahol a 150 -200 között kapcsolódtam be, onnan visszafelé keztem el bepótolni a lemaradásomat, de sose tudom hol tartottam, és mindíg találok új NapiÉrdekest amit még nem láttam. Hiába mentem a sütiket, sajnos nincsolyan, hogy "már olvastad". Esetleg majd listát kell vezetnem... :) Vagy naplót. :P )
MostKomolyan??? 2023.12.21 15:31:05
@amundsen: ezt a részt általában addig bírom, amíg fel nem tűnik a faszi a háttérben a borotvahabos pofájával..... :D :D :D .... vagy addig se....

:)
1920-as évek. Szövetségi ügynökök egy lefoglalt földalatti illegális szeszfőzdével Detroitban, a szesztilalom időszakában..
Igen, bármilyen hihetetlen a Ritkán Látható Történelem blog szinte napra pontosan 10 éve indult! Születésnapi különkiadás! Már az első évben tömegek álltak sorba a vasárnap déli Napi érdekesre várva :)..
MostKomolyan??? 2023.11.26 18:00:41
1912. Vidéki fiú házilag barkácsolt fabiciklijével..
Volt egyszer egy Észbontó cári Oroszország című sorozat! A mai ismétlőválogatásban újra láthatjátok a négy részes széria legjobb fotóit! Vigyázat! 90 fotó jön! :) A cári Oroszország érdekes képei 1870-től 1917-ig: 1900. A harkovi lovassági tisztiiskola laza, kötetlen összejövetele..
MostKomolyan??? 2023.07.24 21:25:56
@HgGina: ...ez most komoly? ....

:D :D :D

@gigabursch: Mit értesz azon, hogy "ez volt a prancs"? Megparancsolták, hogy az elérhető szén "felét" ott kell hagyni, nem szabad kifejteni? Mi ennek az értelme?
MostKomolyan??? 2023.07.28 12:53:43
@gigabursch: ...Ezt elfelejtettem. Pedig még valami neve is volt, hogy amint meddőt találtak, iránytváltottak, vagy új vájatot nyitottak.

+ @Aureliano Buendía:
Gőzvillamos: Én csak a vicces szójátékra asszociáltam.
Ellenben Amerikában a villany-gőz párosítás elég széles skáláját kipróbálták. Nembeszélve a vasúttársaságok egyedi átalakítgatási akcióinak.
1846. Mexikói-amerikai háború. A konfliktus végén Mexikó végleg elvesztette Texast és a fogadást hogy megtarthatja Kaliforniát is... 1941-45. Második világháborús veterán arcán bekövetkezett változás az eltelt négy intenzív, test test elleni küzdelmeinek, közelharcainak eredményeképpen 1943.…..
Ma ismét háború- és fegyverek nélküli összeállítás! 1920 körül. Az autópóló népszerű sport volt az Államokban a tízes évek végétől kb. másfél évtizedig. Jobbára lecsupaszított Ford T-modelleket használtak a lovak helyett az így még veszélyesebbé vált sportban..
MostKomolyan??? 2023.03.12 17:30:28
MostKomolyan??? 2023.03.13 21:34:19
@JTom: @m_and_m:
Köszönöm!
Miközben Ázsia és a Közel-Kelet számos országában mindennapos viselet volt a női nadrág, Európában ezt a legvadabb divatőrületnek tekintették. Szerte a kontinensen üldözték, bántalmazták, megalázták az első nadrágot viselő nőket. Budapestet is gyorsan elérte a nadrágszoknya botránya. Gúnyrajz…..
A Magyar Etimológiai szótár szerint az "ántivilág" szó jelentése 'régi szép világ'. Jellemzően az első és második világháború közti Magyarország mindennapjaira használják, legalábbis nagyapámtól így hallottam először ezt a jelzőt. Ezt az alig negyedszázados korszakot idézzük meg ma az (MTI) Nemzeti…..
MostKomolyan??? 2022.12.25 21:30:46
@Fülig José:
....
- Nem, ez egy saru!
- Nem, ez egy szandál!
.....
- Állj! Tapsoljunk!

:D :D :D
UPDATE: Teljesen elfelejtettem, hogy a mai válogatásba 13 fotót egyik kedves olvasónktól kaptam! Utólagos elnézést tőle is, nevét meg nem merem kiírni, mert nem hatalmazott fel rá, viszont a kommentnickjét meg nem tudom. Remélem alább jelzi hogy ő volt :) A jövő hetibe is maradt még pár a csomagból!…..
1917. Osztrák-magyar hadsereg katonái lovaikat fürdetik az olasz fronton..
MostKomolyan??? 2022.11.06 19:19:34
@TrebronC: @Fotósképző: @¿Qué tapas hay?: @omron: Köszönöm a refractor-os infókat. A link nagyon szuper, nagyon jó a leírás.

- Szerintem mondjuk az a váltó sima vonóvezetékes, de erre csak az évszám miatt fogadnék. Nemtudom mikor jelentek meg az első villamos hajtóművű váltók. De arra is kíváncsi lennék, hogy minek kellett 44 előtt - mer ahogy elnézem, nem ez az átadó ünnepség :) - előtt nagy sebességű kitérő a Litvánoknak.
MostKomolyan??? 2022.11.06 19:27:50
@gigabursch:
" 1. osztályú kocsi, AEÁ
Mitől van itt ekkora belmagasság? "

Eleve magasabb a szerkesztési szelvényük, hátmég az úrszelvényük. Nézd csak meg az emeletes konténervonatokat. És sose arról voltak híresek, hogy apróra méretezik az eszközeiket. Nemúgy mint az angolok, vagy az olaszok. Tehát gondolom miért ne használták volna ki a lehetőségeket tervezéskor. Csoda, hogy ekkora sikereket tudott elérni a Toyota a Priussal, amikor a korábbi USA autókon "6ezer köbcenti alatt csak az ablaktörlőmotor" volt.... :D
MostKomolyan??? 2022.11.06 22:32:10
@¿Qué tapas hay?: És tényleg ..... :)

Azért milyen már, hogy a Plate H ürszelvényéhez ,7,5 méter fölé emelik a felsővezetéket....
1944. Az SS Quinault Victory és SS E. A. Bryan amerikai hadihajó felrobbanása utáni látkép Port Chicago (Kalifornia, Egyesült Államok) kikötőjében. Az egyiken történt lőszerrobbanásban mindkét hajó elpusztult, vele együtt 320 ember. A robbanás erejére jellemző hogy az E. A. Bryanből csak néhány…..
24 kockás, magyar sor jön a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből! A milleniumi évtől a II. világháború végéig utazunk ma. A fotók jó részét digitálisan javítottam, méretük jellemzően kicsi, és többük nehezen látható volt. 1896. június 8. Milleniumi díszmenet a fővárosban..
MostKomolyan??? 2022.06.12 10:26:20
@Galaric: Ettől még nem sírom vissza a Horty korszakot, a kommunizmust meg méginkább, de egyszerüen nemértem miért kellene "alázatból", vagy akárcsak "alárendeltségből" tisztelegnie a képen véleményem szerint a "háziúr" vagy tulajdonos előtt?
MostKomolyan??? 2022.06.12 16:05:59
@¿Qué tapas hay?: Nem ebbe az irányba akarom terelni a témát, ezért írom zárójelbe:
(Szerintem az nem a sapkája, hanem a gyolcsból tekert "fejvédője", amit a sapka/kalap helyett, vagy alatt hordtak. Azért nem veszi le. A sapkájuk vagy kalapjuk ilyen szögletes vonalú egyenes tetejű, mint a légiós sapka, csak nem annyira kontúros. Néhány Fortpan-os képen lehet látni, hogy sokszor gyolcs, vagy rongy van rajtuk, a rendes sapkájuk helyett. A háziúr meg ezzel a "pökhendi" kiállásával jelzi, hogy "Ő" itt a főbérlő, aki a felsőbb osztályba tartozik. Ha összefutott volna egy főméltóssággal, mindjárt változott volna még a testtartása is. .... Szerintem! ... de lehet ez is egy "propagandafotó" :D .... )
:)
MostKomolyan??? 2022.06.12 16:14:39
@SomiTomi: ...jah ... ezért készültek a vasútitraktorok is, majd elkezdték a sineket a szántóföldre fektetni, hogy lehessen szántani gumi nélkül ....
:D :D :D

(Bocs, ezt nem tudtam kihagyni, pedig szerintem nem is nekem akartál válaszolni .... :D ... Egyébként rossz irányba indultál ezzel, mert nem csak gumi, vas sem volt. És ka későbbiekben más projekteknél se játszott szerepet, hogy nyernek-e a gumi helyett vaskerékkel. Legalábbis én nem hallottam ilyenről.)
1920. Egy indiai maharadzsa lánya az általa elejtett leopárddal..
A legutóbbit több mint ötvenezren láttátok, tehát mondhatni népszerű a sorozat és a Napi érdekes képeinek amúgy is vérfrissítésre van szüksége, szóval kicsit megint pihentetem a jövő hétig. Most ismét jöjjön az Észbontó tények világa!..
MostKomolyan??? 2022.04.18 21:03:01
@JTom: Köszönöm!

A limuzin így már érthető, bár valami hasonlóra gondoltam, hogy titkon mint a H.M.S. Victory még mindíg "szolgálatban" van.

A Friso családfája pedig nagyon komoly.
MostKomolyan??? 2022.04.18 21:05:18
@MostKomolyan???: Természetesen a limuzin lenne "titkon" szolgálatban, nem a H.M.S. Victory. :)
MostKomolyan??? 2022.04.20 11:12:58
@Wacunao: Köszönöm!