Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meple

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre kiszabadultak kameráink a bürokrácia fogságából, így most a párkapcsolatnak azt a zsenge fázisát élik meg mérnökeink, aminek során kiderül: a két kamera hogy szereti leginkább a velük való együttlétet, illetve, ki kerekedik felül a végén. Reméljük, hogy…..
Tagok vagyunk A kényelem ára 2011.07.25 09:05:00
(A szerző újságíró, az Index gazdaság rovatának vezetője)Rossz kompromisszum a görögmentés, de remekül illeszkedik az eurózóna rossz kompromisszumokkal teli múltjába. Forintban kifejezni is nehéz, mennyi pénzről döntöttek csütörtök este az eurózóna találkozóján az EU…..
A tegnapi nap során K.A. budapesti lakos kiment a nyolcadik kerület egyik terére (Rezső tér), és kissé koszos ruhában, egy kék ikeás zsákkal és két pokróccal felszerelkezve lefeküdt egy padra. A pad előtt elhelyezett egy táblát, amely pénz adományozására buzdított. Nem…..
meple 2011.10.11 18:11:44
@Rigo': Felelősség nem korhatáros. Én 14 évig próbáltam tenni ellene, köszi, elég volt, majd talán később újra probálkozom. Egyelőre nem az én országom és nem az én népem... ezek nem!
"Néped" és országod ott van, ahol úgy is érzed magad, nem ott, ahol megszülettél ;)
A Budapesti Közlekedési Központ szerdán váratlanul bejelentette, 2011. július 15-étől újonnan kialakított kerékpáros nyomon közlekedhetnek a kerékpárosok a Margit híd északi és déli szélső forgalmi sávjában. A kerékpáros piktogramokat 14-én éjszaka festik fel az úttestre.…..
meple 2011.07.13 16:27:29
@luciferko: Olvasd már el figyelmesen a hozzászólásokat! Lassan saját magaddal vitatkozol :)

Egyébként a te fajtád miatt ugatunk kintről, innen, ahol létezik tolerancia és odafigyelés. De megnyugodhatsz, azonnal elinulunk haza, amint egy második népvándorlás keretén belül elhagyod az országod többmillás baráti társaságoddal. Mehettek autóval!
Ha mindenki csak minden másnap enne húst, sokkal beljebb lennénk kibocsátásban, mintha az egész Földön havonta egy hétre leállna a közlekedés. Mai cikkünk blogposztja...
meple 2011.06.22 15:52:55
@.com: Vegan: no tej, no tojás, no sajt...stb, csak növényi eredetű. Vegetarianus: tej, tojás, sajt igen, más nem.

Van még az "vegetarianus", aki eszik halat. Ez önmagában baromság, mert a halászat is jelentős károkat okoz.

ShadoW: a dolgokat meg összegészébe nézzük, nem külön külön. Illetve lehet külön venni, csak nem kapsz objektív eredményt.

Aki meg nem hisz a klímaváltozásban: www.boston.com/bigpicture/2011/06/is_weather_becoming_more_extre.html
meple 2011.06.22 10:11:47
@Shadowbull: látom te is csak egy index cikket olvastál valahol. Számold már ki, hogy az autógyártáshoz mennyi CO2 megy el, vagy a kőolajtermeléshez. Mindjárt nem 10%-ot kapsz ;)

Globális klímaváltozásról beszélünk, nem felmelegedésről.

A cikk jó, bár van benne 1-2 csúsztatás.
A dróton túl Zsoldosok 2011.04.11 16:00:00
Néha előjön ez a dolog a kommentek között, meg a tágabb interneten, főleg ha valami történik Afganisztánban a magyarokkal, hogy a katonák azok "zsoldosok" (úgyhogy magukra vessenek, ha valami bajuk esik, nem érdemelnek semmi tiszteletet, esetleg dögöljenek meg -…..
Nyilván ez is részét képezi a mostani "Ugocsa non coronat" jellegű hozzáállásnak, miszerint az EU bekaphattya, úgyis mi adjuk az elnököt és majd megmutatjuk, hogy kell a dolgokat csinálni, mert nekünk Brüsszelből ne diktáljanak. Semjén Zsolt - teológus-szociológusként…..
meple 2011.04.09 12:40:08
@pancel: azért védett a varjú, mert más ragadozó madár sokszor elfoglalja a fészkét. Vércse pl. ha jól tudom. Ráadásul egy rakás ""szemetet""/ rágcsálót megeszik.
meple 2011.04.09 12:43:46
@Namir: létezik fenntartható vadgazdálkodás, sportvadászok nélkül. Itt a probléma a hobbivadászokkal van, akik meló után kimennek kicsit lövöldözni.

Azt meg ne mondjuk, hogy tesznek az erdőért az etetéssel/ fatelepítéssel, mert az nettó bullshit! Megfelelő ragadozók betelepítésével, koordinációval nem lenne szükség ennyi "vadászra".
Az előző színházi évadban sokat voltam a Vígszínházban, mégsem tűnt fel, hogy elkezdték szétbontani mellette a Ditrói Mór utcán. Szét kellett, mert szép szóval nem lehet csökkentett forgalmú területet kialakítani a szükre aszfaltból. A megújult utcát elvileg…..
Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a Critical Mass hátán 6 éve elindult bringaboom idén áttört minden falat. Nem is akarjuk tovább magyarázni, nézzétek meg a  képet, és gondoljatok bele: pár éve milyen kép élt mindenki fejében a városi biciklistákról? Politikusi ígéretek ide…..
Elég régen írtam már itt a Tompán ,de most azért elgurultak a piruláim. Mi kecskeméti fiatalok alapvetően mindig azzal a problémával küzdöttünk, hogy nincs olyan hely, illetve olyan rendezvények ahova szívesen jártunk volna. A nyarat leszámítva gyakorlatilag egy unalmas város…..
1:05-nél jön a lényeg, a nap idiótája, akik gumimatraccal kívántak közlekedni (?) az áradó Dunán, Budapesten. Darwin-díjat neki! (Forrás: RTL Klub) Könyörgöm, javítsuk már az ország génállományát azzal, hogy az ilyen idiótákkal nem foglalkozunk ... És csak…..
meple 2010.06.07 21:59:29
@anyadmajma: Nem az ártérre költözés a legnagyobb probléma a felsoroltak közül... Ha teljesülnének az optimális feltételek, lenne ártér, erdők..stb, akkor a többi területen sem lenne ekkora kár. Persze mindig a természet a hülye és a kerítésemen kívül lévő dolgokat leszarom, mert nem az enyém...
meple 2010.06.07 23:10:40
@anyadmajma: persze, árvíz lesz, de ha el tud folyni az a víz, mondjuk az ártérre, több az erdő/bokor/fa , egyszóval a természeti tényezők ideálisak, akkor valószínűleg a vízszint is kisebb lenne.
Miközben az atomerőművek építésében érdekelt vállalatok ma is folyamatosan igyekeznek meggyőzni a – többnyire fejlett – országok vezetőit, hogy milliárd eurókat fektessenek be az energiatermelésnek ebbe a típusába, ők maguk egyre kevésbé képesek leplezni azokat a…..
Sőt, a címben olvasható szám még kevés is, hiszen ezen cikkben csak egy cserkészcsapat táboráról adunk hírt, holott a városban összesen három is működik. Ezáltal, ha mindegyik táborról szólnánk, háromszázas létszámot lenne illő említenünk. Idén is megrendezte szokásos…..
meple 2009.08.03 13:48:07
meple 2009.08.03 13:48:07
Karácsonyi Gábor olvasónk küldte az alábbi cikket, mintegy reflektálva mintir "Az élet 60 négyzetméter alatt" c. írására, amelyben a falusias házak helyére kerülő panelekről értekezett. A cikkben először a panelekről általában lesz szó, aztán pedig a szerző…..
meple 2009.07.02 00:32:15
@pompospeti: tudta e Ön, hogy ez nem a főváros Váci utcája? 50e rablás és akkor nagyon szépen fogalmaztam.

A cikkhez meg annyit, hogy építeni kellett akkoriban, nem volt mese, csak számok, "követelések", amiket teljesíteni kellett. Sajnos sok szép épület, fasor is áldozata lett dicső szocializmusunknak :(
Kecskemét Villamost Kecskemétnek! 2009.05.16 12:47:00
Nem tudom, tudtátok-e: "Az 1890-es évek végén, az 1900-as évek elején 3 villamosjáratot terveztek megvalósítani Kecskeméten. Ezekben az években hozták létre – teret hagyva a villamospályának – a Rákóczi utat, tervezték a Vásári utca (a mai Petőfi Sándor utca…..