Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mayer Balázs

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre leszögezném, hogy amiről most szó lesz, az egy nagyon veszélyes dolog, és pusztán az érdekesség miatt foglalkozunk vele. Az alább látható filmeket, jeleneteket még véletlenül se próbáljátok meg utánozni! Kezdjük talán a legdurvábbal. Két srác,…..
A kerékpár, a bringa, a bicikli, a canga, vagy éppen ahogy hívjuk népszerű, és stílusos közlekedési eszköz, a kezdetek óta, hiszen Pierre Michaux már 1861-ben feltalálta az első velócipédet. Számos híres ember is szívesen közlekedik bringával, lehet éppen azért hogy többet…..
A kerékpározáshoz, és általában minden jellegű sporttevékenységhez speciális ruházatra van szükségünk, és ha nagyon profin állunk a dolgokhoz, akkor a hatásos regenerációhoz is elkel egy-két kiegészítő. A bringás hölgyek öltözködését előző cikkünkben hosszasan…..
A legtöbb esetben egy leányzónak másféle elvárásai vannak a bringájával szemben, mint egy pasinak. A csajoknál többet számít a bringa kinézete, a „trendi” cuccok, amik persze színvilágban is illenek a kerékpárjukhoz. Nehéz a döntés, hiszen kismillió verzió közül…..
Kevesen tudják, de a sportban a pihenéssel töltött napok sokkal fontosabbak, mint az edzéssel eltöltött idő, hiszen izmaink, keringési rendszerünk, ilyenkor piheni ki a kemény edzéseket, és időt kell adnunk szervezetünknek, hogy a terhelések alatt keletkezett, ún.…..
Egy-egy hosszúra nyúló versenyen, vagy keményebb edzés közben a szervezetünk olyan terhelést – kvázi sokkhatást – kap, ami miatt speciális energiapótlásra van szükségünk, hiszen a normál eredetű táplálékok nem képesek gyorsan felszívódni, vagy megfelelő mennyiségű…..
A kerékpárok menettulajdonságait nagymértékben meghatározza a váz alapanyaga. Tévhit azt gondolni, hogy bicikli és bicikli között nincs különbség, pláne ha eltérő anyagból készül a vázuk. A vázak tulajdonságait nem csak a méretük, a geometriájuk határozza meg, de fontos…..
A kerékpározásban egy tényező fontos szerepet játszik, és szinte mindenre hatással van. Ez pedig nem más mint a súly… na és nemcsak a bringa súlya számít nagyban, hanem magának a kerékpárt hajtó emberke önsúlya is! Egy kis odafigyeléssé eltalálhatjuk a számunkra optimális…..
Nemsokára itt a nyár, és ezzel együtt a jó és meleg időjárás, mindenkit csábítanak a felfedezésre váró vidékek. A legjobb összeröffenni a haverokkal és megcélozni egy hangulatos helyet. Ha mindezt költséghatékonyan akarjuk megoldani, akkor pattanjuk bringánk nyergébe!…..
Legtöbbünk munkába járásra, illetve túrázásokhoz, kirándulásokhoz használják kétkerekűjüket, így sokszor kerülünk olyan helyzetben, hogy be kell ugranunk egy boltba, esetleg megtekintünk egy-egy nevezetességet vagy múzeumot, ahova nem szerencsés kerékpárral behajtani.…..
A biztonságos kerékpározáshoz feltétlen szükséges egy bukósisak viselése a fejünkön, hiszen egy bukás során ez a testrészünk a legsérülékenyebb, és egy komolyabb esés alatt akár maradandó károsodásokat is szenvedhet. Sajnos, még nincs igazán elterjedve, és a bringára…..
A kerékpárt már az „ősidőkben” is leginkább a városi közlekedésre találták fel, a mountain bike csak az 1970-es években indult el világhódító útjára az Egyesült Államokból. Napjainkban is az egyik legelterjedtebb közlekedési eszköznek számít a bicikli, hiszen…..