Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perecajelem_anna

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A festés és a rajzolás élvezetes tevékenység a gyerekek számára – egészen addig, amíg a kritikák és a korlátok miatt nem hagynak fel vele.” – Ez az alapelve annak a civil szervezetnek, amit Catrine Gangstø alapított egy észak-norvégiai kis faluban, Terrakban.  A…..
A Havnehagan Friluftsbarnehage-ban jártunk, ami szabad fordításban annyit tesz: szabadlevegős óvoda. Reggeltől a szülők érkezéséig végigkövettük a gyerekek egy napját. Helyszín: Oslo, Norvégia. ..
Az Osloi Egyetemen interjút készítettünk Ida Erstad-dal, aki a Norvégiában élő pakisztáni anyák beilleszkedését kutatja. Arról kérdeztük, hogy mi a helyzet ezeknek az anyáknak a gyermekeivel a norvég ovikban.  Az angolul beszélő és a téma iránt érdeklődő olvasók…..
Az múzeumot a Google Art Project is érdekesnek találta. Az alábbi linkre kattintva tehettek egy virtuális sétát: http://www.google.com/culturalinstitute/collection/the-international-museum-of-children?projectId=art-project A múzeumról bővebben: http://www.barnekunst.no/en/About/…..
Fegyelem kell. Lehetőség szerint szigorral, hogy jól nevelt legyen. Tudja, hogy ő a gyerek, aki azt csinálja, amit a felnőtt mond neki, nem kérdőjelezi meg az utasításokat, mert az feleselés. A jó gyerek csendben van ha eszik, megeszik mindent, tudja és betartja a szabályokat, nem…..
„Reggelente nem tud elszakadni sírás nélkül, és nap közben is utánam sír. Elrontok valamit? Túlságosan kötődik hozzám? Mit csinálok rosszul? Ha itt hagyom sírva az kegyetlenség, ha megölelem, akkor meg csak rontok a helyzeten? Azt szeretném, hogy jól érezze magát. Ehhez…..
Jó ovikat és jó módszereket. Olyanokat, amelyek segítenek egy befogadóbb társadalom létrehozásában. Norvégia a boldog országok között is a legboldogabbnak számít a kutatások szerint. Mind gazdaságilag, mind társadalmilag tudnak valami nagyon jót. Utóbbi pedig, ha az…..
  Erre a kérdésre egy 11 éves kisfiú az alábbi választ adta: „Az elmebeteg gyerekeket gyógyítja.” válaszul persze próbáltam egy olyan definícióval előállni, amiben nincs benne sem az, hogy elmebeteg, sem az, hogy gyógyít… Mire is jó a pszichológus az óvodában? Tud…..
Óvodásokat, szüleiket, pedagógusaikat érintő témákról lesz szó. Bemutatunk majd gyereknevelési dilemmákat, módszereket, helyszíneket, szakembereket, véleményeket. És mindig adunk majd tippeket is, amik közül az olvasó kritikus szemmel válogathat. A blog másik apropója pedig,…..