Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lizalezer

35 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Verdák 2., és a Szörny Egyetem-lejtő után a Pixar úgy összekapta magát, hogy zsúfolásig fognak telni a mozik! A Fel! alkotói ismételten megható és bájos filmet alkottak. Ezúttal az emberi érzelmek apró megtestesítői, az agymanók a főszereplők. Derű, Bánat, Harag, Majré…..
Hogy ne vádoljatok minket hímsovinizmussal, és ne csak a férfiolvasóink csorgassák a nyálukat a 10 legrandiképesebb Marvel-csajra, itt egy lista nektek is lányok, a tíz legszexibb Marvel-pasiról!10. Gambit – Channing Tatum 2016-ban érkezik az első Gambit-film, és a szerepet Channing…..
lizalezer 2015.05.09 13:38:09
Kétségtelen, hogy Charles Chaplin a némafilm császára Buster Keaton mellett. A színész az ötvenes években Svájcba kényszerült költözni, halála is itt érte 1977-ben. Xavier Beauvois, az Emberek és Istenek című filmjével elhíresült rendező legújabb filmje a kisemberek…..
Roy Andersson öt évtized alatt csupán öt nagyjátékfilmet készített, de nem akármilyeneket. A filmek egytől egyig fekete komédiák, a svéd rendező stílusa pedig összetéveszthetetlen bárki máséval a világon. Most, még 71 évesen is dolgozik, új filmjének nem kicsit különös…..
A mellékhatásokért nem vállalunk felelősséget, azokkal forduljatok orvoshoz – mondja vicceskedve a Manieggs egész estés animációs film írója és rendezője, Miklósy Zoltán. A Vertigo Média közreműködésével a héten moziba kerülő Manieggs, ahogy az alcím is jelzi, tojások…..
Megszoktuk, hogy minden évben kapunk az amerikai (és angol) filmipartól egy romantikus filmet Valentin nap tájékára, ez idén sem maradt el. A Valentin nap című film és társai után idén egy újabb romkom kerül a mozikba, amelynek központjában a fiú-lány barátság lehetetlensége…..
“Isten nem vagyok, mert nem Isten nyerte meg a háborút, hanem mi.” – szól a mozikban nemrég debütált “Kódjátszma” című film fő üzenete, mintha csak egy ateista propaganda filmet néznénk. De nem,  a vásznon a második világháború egyik kulcsfontosságú eseménye jelenik…..
A Whiplash az elmúlt évek legcsodálatosabb filmje, ami zenéről, tehetségről és kitartásról szól. Két hihetetlenül tehetséges színész brillírozik, és bemutatkozik a nagyközönségnek Damien Chazelle író és rendező, akiről remélem még nagyon sokat fogunk hallani! Andrew…..
Nem is értem hogyan rendelkezhet ennyire önironikus címmel ez a film. Olyan káosznak voltam szem és fültanúja, amire egy ember fia-lánya sem lehet eléggé felkészülve. Kérem, csatolják be öveiket. Annak, aki nem ismeri Ferzan Özpetek munkásságát, annyit gyorsan leírnék, hogy…..
Őszintén mondom, komoly fenntartásaim voltak a Manccsal kapcsolatban, nagyon régen láttam jó magyar családi vagy ifjúsági filmet, hiszen nem is igazán készült ilyesmi az elmúlt években. Kellemesen csalódtunk, a Mancs egész bájos, és a kisebbek garantáltan izgulni fognak…..
lizalezer 2015.01.30 15:42:08
Amikor jött a hír, hogy Miklauzic Bence (Hőskeresők, A zöld sárkány gyermekei) újra forgat, és ezúttal egy parkoló lesz a helyszín, a történet pedig két különböző társadalmi rétegből érkező férfi párbaja lesz, sokan jegyezték meg félszegen, hogy oké-oké, jó, de ehhez…..
A két híres/neves standup-os, Kiss Ádám és Hadházi László másfél órás összecsapását láthatjuk január 15-től a mozikban. Jó duma és humor nélkül. Kalmár Tamás ahogy öregszik, úgy lesz egyre pökhendibb és idegesítőbb. Övé a legmenőbb főműsoridős show, de…..
Az idő eljár feletted és a csilivili rucid felett drága Nick Cave! – jutottam a megállapításra miután megnéztem a 20.000 nap a Földön című, ún. fikciós dokumentumfilmet egy elsőfilmes rendezőpáros, Jane Pollard és Iain Forsyth tollából. A film elvitte a legjobb dokumentumfilm…..
lizalezer 2015.01.13 11:44:48
lizalezer 2015.01.13 23:06:06
@exterminador: Olyan cuki vagy, hogy gondolsz rám ;)
Egész sok magyar film született ebben az évben, volt vígjáték, szakítástörténet, zenésfilm, dráma, szkeccsfilm, eastern is. Előkerültek régebbi arcok, mint Pálfi György, Hajdu Szabolcs, Mundruczó Kornél vagy Török Feri, és újak is lettek, mint Reisz Gábor, Zomborácz Virág…..
Sok barátom azt állítja, hogy szar a humorérzékem. Mindenen vihogok, ha Chaplin elcsúszik, a Jerry felgyújtja Tom farkát, ha Néma Bob bólint egyet, ha korogni kezd a gyomrom egy tanóra közben, sőt, még ezen a viccen is nevetek: „ Hogy lesz egy póknak telefonja? Felmászik a sarokba…..
Atom Egoyan valami bizarr filmet akart készíteni. Sikerült is neki, mert tényleg bizarr lett és megmagyarázhatatlan. Ez alkalommal gyermekek szexuális zaklatását választotta témának, stilizált történettel, félrement színészválasztással, de leginkább hozzá nem értéssel és…..
A héten kerül mozikba a Fűrész vágójának és egyes részek rendezőjének, Kevin Greutertnek Jessabelle című horrorfilmje. Elvárások nélkül, erős idegekkel, cigarettával és némi borral felkészülve kezdtem el nézni az ijesztgetős horror kategóriába sorolható…..
Brooklyn gonosz és sötét hely. Az ember egyedül van, örökké egyedül, senkire se számíthat, se istenre, se emberre, se kutyára. Gengszterfilm, thriller, illetve krimi ez a James Gandolfini utolsó szereplésével hamarosan mozikba kerülő amerikai film, a Piszkos pénz. Michaël R.…..
Mi az amit először kimentenél egy égő házból? A családodat? A könyveidet? A kutyádat? Mi van ha a túlélési ösztönödtől vezérelve, reflexből kirohansz, mindent magad mögött hagyva, beleértve a szeretteidet is? A Lavina című svéd-norvég-dán koprodukció mélyrehatóan…..
Pálfi György nemzetközi szinten is elismert magyar rendezőnk. Legfrissebb filmje, a Szabadesés (amelynek kapcsán a filmről szóló podcast-ünket itt hallgathatjátok meg) kapcsán összegyűjtöttük eddigi alkotásai közül azokat, amelyek nekünk a leginkább tetszettek. Művei között…..
Az elmúlt két hetemet a csodálatos magyar egészségügy karjaiban töltöttem egy meglehetősen szocreál Pest megyei intézményben. Leszedáltan a kezem ügyébe keveredett a Story magazin legfrissebb száma, a címlapon Andy Vajna 70. szülcsinapcsijával. Fellapoztam. Hosszan nézegettem ezt…..
Ha van egy autód, és némi benzined, meg fegyvered persze, akkor öt percre te vagy a császára David Michôd nyomorult posztapokaliptikus világának. Országúti bosszúja tíz évvel azután játszódik, hogy a 21. század társadalmi és gazdasági rendszere összeomlott, és az élet…..
Herkules a Disney egyik nagyon szuper meséje, sok szép dalocskával, humorral. A történet szerint Zeusz és Héra halhatatlan kisbabáját, Herkulest Hádész, az alvilág ura meg akarja ölni, és halandóvá teszi. Herkules Philoktétész, a szatír és Pegazus, a szárnyas ló segítségével…..
Darwin evolúciós elmélete óta keresik a hiányzó láncszemet ember és állat között. Amikor 50 évvel ezelőtt megtalálták Olivért, úgy tűnt, vagy egy rendkívül fejlett majomfaj első példányával, vagy egy félig ember, félig majom hibriddel találkoztak. A majmok bolygójának…..
lizalezer 2014.07.17 21:28:23
@NemNick: Meg van hozzá a szabadságod :-) De ettől még kíváncsi vagyok, mi nem tetszett!
lizalezer 2014.07.17 21:29:08
@Hefe: Kösz,ezen azért elmosolyodtam :D
Sosem láttam még horvát vígjátékot, de ezek után biztosan utána járok a dolognak. Mielőtt belekezdenék A pap gyermekei-nek elemzésébe, szeretnék kérni minden kedves olvasót, NE nézze meg az előzetesét, mert annál nagyobb baromságot, hogy az Anima Sound System zenéjére vágnak…..