Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mákosguba

3 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Civilek 2011.06.27 11:37:00
 Van a polginak egy személyes tanácsadója, Szabó Gábor, aki saját nevével kommentel a kerületi virtuális világban. Tudni kell még róla, hogy a liberális párt (amíg volt) tagjaként önkormányzati képviselőként ténykedett - eddig.  Mostanság rendpárti lett. …..
mákosguba 2011.06.28 02:22:39
@08.szabogabor: "Az önkormányzat természetesen nem korlátozza a civil szervezetek működését"
Vs.
"a civil szervezet ... nyilvános bírálatot nem fogalmaz meg és nem működik együtt olyan civil szervezetekkel, melyek ezt teszik"

Nincs itt némi ellentmondás? Ilyen alapon a VEKE nem vehetett volna részt a paraméterkönyv kialakításába, csak mert kritizálta a BKV-t.
 „Jöjj el szabadság, te szülj nekem rendet…” (archaikus, mára nagyrészt dekódolhatatlan magyar költő)   „Hogy kell-e legénység egy hajóra? Erről megoszlanak a vélemények. A többi kapitány szerint igen. Szerintem nem.” (ismeretlen,…..
mákosguba 2010.02.24 17:11:26
Trackback-eltem egy komoly érvelést amely a holokauszt-tagadás büntethetősége mellett érvel. Az érvelés három fontos megállapítása:

"A szólásszabadság védelme címén ugyanis az állam nem azt hivatott lehetővé tenni, hogy mindenki válogatás nélkül azt mondjon, ami éppen eszébe jut, a következményektől függetlenül. A nemzetközi emberi jogi egyezményeket, illetve az egyes államok alkotmányait vizsgálva hamar kiderül, hogy a résztvevők sértegetése például tipikusan nem fér bele a szólásszabadság gyakorlásába, és az emberi jogi játékszabályok szerint a gyűlöletkeltő kifejezések sem élveznek védelmet. Ezeket a korlátokat azzal szokás indokolni, hogy a szabadságjogokat nem szerencsés mások jogainak és szabadságának megsértésére használni. Ha másért nem, hát azért, mert a méltóságukban és emberségükben folyamatosan megkérdőjelezett egyének nem képesek egyenlőként részt venni a nyilvános politikai diskurzusban. ...

azért nem érdemes a holokauszttagadás, mint cizellált történettudományi szakmai álláspont természetével részletesen foglalkozni, mert a tapasztalatok szerint a pillanatnyi magyar közbeszédben az eszmecsere nem ilyen keretek között folyik. A holokauszttagadó kijelentések nem valamely országos történész-vándorgyűlésen hangoznak el a Valóban kihalt-e az Árpád-ház? és a Megtörtént-e az egri vár ostroma? szekciót követően. Az újsághírek tipikusan faji gyűlöletkeltő kijelentésekről szólnak, amelyek a politikai gyűléseken elhangzó holokauszttagadó megnyilvánulások utózöngéjeként hangzanak fel"

A korlátlan szólásszabadság pártiak sokszor amerikára hivatkoznak, ahol ezt megengedik. Azonban mindent ott sem engednek meg:

"az amerikai legfelsőbb bíróságnak semmi kifogása a félelmet keltő keresztégetés büntetőjogi tilalma ellen. Lényeges érdekesség, hogy az amerikai bírói gyakorlat a keresztet nem mint vallási szimbólumot védi. A Ku-Klux-Klan emlékezetes tevékenysége folytán a lángoló kereszt a fajgyűlölet és a faji erőszak egyértelmű szimbóluma az Egyesült Államokban. Az előkertben máglyát rakó csuklyásokkal az amerikai bíróságok szerint sem szükséges párbeszédet folytatni rasszista nézeteik helytállóságáról."
8ker Fórum a Kolónián 2009.11.18 11:41:00
Nos, az élő közvetítés elmaradt, a technika ördöge (Linux) beleszólt. (A 8kerTv azért ott volt egy kis ideig, a kezdés előtt forgatott is - amint kész lesz, láthatjátok!) De nem is baj, hiszen nem volt semmi érdekfeszítő, ugyanis Kocsis Máté levelet küldött maga helyett, Takács…..
Rájöttem! Zöldövezet 2009.07.21 10:20:00
Valamiért az emberek úgy gondolják, hogyha sok pénzük lesz, akkor okvetlenül ki kell költözni a városból a zöldövezetbe. Így is tesznek: kényelmes, jól megközelíthető városi lakásukat eladják, hogy méregdrágán vegyenek házat valamelyik budai kerületben. Arra azonban, hogy…..
mákosguba 2009.07.21 15:34:36
@_Csoka_: "A reggeli 6 perces seta a hevhez nem jelent problemat, elszivok addig egy cigit es kesz:)"

Hát igen, a vidéki friss levegő:-)
Sárdobáló Holokauszttagadás 2009.06.21 13:00:00
Bajnai Gordon miniszterelnök ismételten megerősítette, hogy megpróbálja átvinni a holokauszttagadást büntető törvényt. Tipikus példa ez arra, hogy az MSZP hogyan gyengíti a demokráciát, hogy erősítse gyengülő támogatottságát, és remek alkalom a Fidesz számára, hogy egy…..
mákosguba 2009.06.21 16:39:37
Azért erős túlzás, hogy a Jobbik "jellemgyengeségnek" tartaná a holokauszttagadást. A nyilatkozatukban erről szó sincs.
Arról is csak érintőlegesen szóltak, hogy szerintük ez "tragikus esemény". A nyilatkozat ugyanis arról szól, hogy szerintük a tagadását nem kellene büntetni. Lásd:

www.jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/a_jobbik_elutasitja_a_holokauszt_tagadasanak_buntethetoseget

Ráadásul áprilisban még "nem volt álláspontjuk" a holokausztról (márhogy megtörtént-e).

Közben meg a Jobbiknak ingyen kampányreklámhelyet biztosító kurucinfó folyamatosan csak "holokamu"-t emleget. S ez a honlap a párt EP-arca Morvai szerint "nem szélsőséges".

Szóval a posztoló kicsit hamar ivott a medve bőrére, azzol, hogy "hát a holokausztot úgyis mindenki elismeri".

A büntethetőség témáról lejjebb trackback-elek, egy gondolatgazdag írást.
L. A. beküldéséből érdekes eszmecsere alakult ki Vesének köszönhetően:Épp most tettem le A.C. Ferde ház c. krimijét. Most adták ki újra, én egy régi kiadást (Hungaprint-es) vettem meg néhány napja, de a fordító mindkettőnél ugyanaz, kíváncsi vagyok, a hiba…..
Józsefváros 8ker.blog.hu 2009.01.17 16:15:54
Ezen a blogon még csak néhány, a kerület szebb arcát mutató, kép van. A jelen Józsefvárosának történéseiről érdeklődőknek szívesen ajánlom a 8ker.blog.hu-t...
Józsefváros Nyári Józsefváros 2008.12.18 23:46:00
Szomorú téli időben néhány világos, nyári kép: Az ELTE Múzeum-körúti épülete (kép: Sheynhertz-Unbayg)           A Mikszáth Kálmán tér (kép:…..
Józsefváros Beharangozóféle 2008.12.18 23:25:00
Józsefváros Budapest területileg egyik kisebb, történetileg azonban egyik leggazdagabb kerülete. Az értékeit, szépségeit sajnos kevésbé ismerik, pedig Mikszáth Kálmántól Bródy Sándorig számos neves ember vallhatta otthonának. Szépségeinek, értékeinek jobb bemutatásához…..
A jövőben közös szerkesztőség készíti majd a két lapot, csak a fejléc fog különbözni, illetve Bayer Zsolt vezércikkei a Népszabadságban csak a Fórum rovatban jelennek meg.Na jó, nem, de a két lap mai címlapja akkor is nagyon vicces egymás mellett: ..
mákosguba 2008.12.01 00:29:26
Jó hogy a Blikk is foglalkozik gazdasági társadalmi kérdésekkel, de mondjuk azért a színvonalon még lehetne javítani:


www.blikk.hu/cikk.php?cikk=125495

"A Blikk grafikonjából jól látható, hogy az elmúlt bő hat évben több mint kétszeresére növekedett az államadósság. 2002-ben még „csak” 8248 milliárd dollár kölcsönünk volt, ma 17 290 milliárd dollár visszafizetni valónk van."

1. Nem dollár, hanem forint.
2. Illene reálértéken számolni az adósság növekedését, de inkább a GDP-hez viszonyítva. Így is nőtt sajnos elég rendesen.