Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yeru

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Régóta nem szólaltam már meg extanús témában. Már évek óta nem foglalkozok semmilyen Jehova Tanúit érintő témával.  Szerencsére kigyógyultam már belőle és nincs semmi, ami odakötne. Most mégis úgy döntöttem, hogy írok egyet. Azért kell ezen a blogon kiraknom, mert a saját blogomat már…..
yeru 2018.03.18 23:01:40
@sefatias: hello sefa! melyik blogot törölték emiatt a post miatt...?
Nehéz hat napon vagyunk túl. A magyarországi extanús blogközösség a fennállásának legnagyobb botrányán vagyunk túl. A pénteken megjelent posztom felperzselte a blogszférát, és a végletekig megosztotta azt. Az egyik legkomolyabbnak tekintett blog, az összes posztjával eltűnt. A szerkesztője az…..
yeru 2018.03.18 22:58:40
@Jónás_: mondatnak melyik felét nem érted....
Grinch Rutherford "Bíró", aki 1927-ben ellopta a karácsonyt  Rutherford ellopja a karácsonyt A karácsonyról Ex kérdés: Karácsonyozzak-e? Karácsony, karácsonyfa és a "pogány eredet" Karácsony, születésnap - pogány ünnepek?   Részlet a Karácsonyi lidércnyomás című…..
yeru 2013.12.20 12:14:51
@magnoliafa21: Karácsonyt olyan szépen összefoglaltad! Nálam még összekapcsolódik azzal, hogy ez egy újjászületés kell, hogy legyen számunkra - mert ha az Úr Jézus nem jött volna el, akkor nincs megváltó és újjászületés sem.

Ezt az egyik legszebb Bibliai résszel tudom csak alátámaszatni, azt hiszem benne van minden:

Lukács 1:76-79

Te pedig, fiúcska,a Magasságos Isten prófétája leszel,
mert az Úr előtt készíted az utat,
az üdvösség ismeretére tanítod Isten népét,
amikor majd bűnbocsánatot nyernek,
Istenünk nagy irgalmasságából!
Ezért meg fog látogatni minket
a Napfelkelte a magasságból,
hogy világosság ragyogjon azokra,
akik a halál árnyékában, sötétben ülnek,
és a békesség útjára vezessen bennünket.

Kiemelnék belőle valamit: "Ezért meg fog látogatni minket a Napfelkelte a magasságból" - Karácsonykor a Keresztények erre emlékeznek, hogy megszületett és itt járt, meglátogatott minket!
Betöltés.....
yeru 2013.11.24 20:24:30
@sefatias: persze:-) szlogen: JUST DO IT (de nem sportcipő:-)))
yeru 2013.12.06 17:03:04
@Jona3: Ezt az idézetet lementem magamnak! Nálam betalált!
Napiszöveg: November 18., hétfő"Akik élnek a világgal, mint akik nem élnek vele teljesen" (1Kor 7:31).Az éber keresztények a felsőoktatást tekintve nem "élnek a világgal" teljesen. Napjainkban sokan úgy vélik, hogy a felsőoktatás elengedhetetlen feltétele annak, hogy…..
yeru 2013.11.22 02:01:37
@Cogito.: Ezt megoldottad! Terelsz megint! A téma nem a felsőoktatás utáni tudományos élet volt - ez hogy jön ide most?!

HANEM HOGY MI A SZENT KULÁÉRT SZÓLNAK BELE AZ EMBEREK ÉLETÉBE??? HOGY MERNEK BELSZÓLNI ABBA, HOGY KI ÉS MIT ÉS HOGYAN TANUL VAGY CSINÁL!? MILYEN ALAPON - EZ VOLT A KÉRDÉS!

William Lyon Phelps-től idézel. Ennek a mondatának volt egy első fele azt véletlenűl nem tartalmazza a JT kiadvány, ugyanis az öreg ezt mondta pontosan és FONTOS része az egész megértéséhez:

"I thoroughly believe in a university education for both men and women; but I believe a knowledge of the Bible without a college course is more valuable than a college course without the Bible."

forrás: en.wikipedia.org/wiki/William_Lyon_Phelps

yeru fordítás:

Mondat első fele: Fontos / nagyon hiszek a férfiak és nők EGYETEMI képzése/ben,
Mondat második fel: de azt gondolom a Biblia ismerete egyetemi végzetség nélkül értékesebb, mint az egyetemi végzetség Biblia ismerete nélkül"

Ezzel arra bizony ösztönöz ( avak is látja) hogy legyen végzettséged és kiemeli, hogy mennyire de mennyire fontos mindeközben, hogy a BIBLIAI tudásod is meglegyen! És ezzel nem azt mondja, hogy ha tanulsz nem lesz BIBLIA tudásod, hanem feláállít egy A és B variáció között egy keresztény fontossági relációjelet! Így tudod és kell értelmezni azt amit az öreg mondott ha és amennyiben a mondat első felét is hozzáteszed és nem egy kiragadott szövegrészt teszel elénk, amivel az igazadat próbálod alátámasztani!!!
yeru 2013.11.22 02:20:05
@Cogito.:

revidált yeru fordítás:-)))

"NAGYON FONTOSNAK TARTOM A FÉRFIAK ÉS NŐK EGYETEMI KÉPZÉSÉT,
VISZONT ABBAN HISZEK, HOGY A BIBLIA ISMERET ÉRTÉKESEBB BÁRMILYEN EGYETEMI TANULMÁNYNÁL, MINT BÁRMILYEN EGYETEMI TANULMÁNY A BIBLIAI TUDÁS HELYETT"

Így pontos és érthető!

"I thoroughly believe in a university education for both men and women; but I believe a knowledge of the Bible without a college course is more valuable than a college course without the Bible."

forrás: en.wikipedia.org/wiki/William_Lyon_Phelps
yeru 2013.11.23 09:38:55
@sefatias: :-)))
Sziasztok!  Mint talán tudjátok már több mint egy évvel ezelőtt két vén előtt bejelentettük elkülönülésünket, amire válaszként ők később kértek egy megerősítő levelet. Bár ők az kérték elég egy pár sor, mi ennél komolyabb hangvételű eseményként láttuk a…..
yeru 2013.11.23 02:08:52
@Cogito.: Bocs de te a standard standard vagy! Most azon hagy ne essek hasra, hogy inkább itt vagy egy normális/szabad közösségben mint a JT celládban! Ez teljesen emberi, hogy ezt választod!

A fenti tanulmányt megkérlek, hogy csekkold végig pontról pontra.

És utána, meg miután megemésztetted válaszólj a kérdésre egyenesen - kérdés 3x hangzik el (válasz még nem jött eddig), nagyon várjuk a választ!

"Te COGITO követendő: azaz POZITÍV példának vagy nem követendő: azaz NEGATÍV pédának ítéled meg a sáfárnak a gazdája irányába tanúsított hűtlenségét és a gazdája kárára elkövetett lopást/károkozást összeségében?"
yeru 2013.11.23 02:12:36
@Cogito.: Hát a papagáj betanított válasznál némiképpen hosszabb mitagadás!:-) Úgy pár 15-20.000 karakterrel biztos. De az út nem a standardizált válaszokon keresztül visz el Istenhez, mint ahogy te hiszed vagy ahogy veled elhitették!
yeru 2013.11.23 02:14:51
@yeru: Olvasni érdemes, még lehet tanulsz belőle valami hasznosat és egy sima kérdést a végén megtudsz válaszólni magadtól - mert tudsz döntést hozni! Jóéjt! see you next time
Egy korábbi Bétel-szolga által kiadott felvétel Rutherfordról, amint Beth Sarim kertjében ugrabugrál A brooklyni Bétel egy korábbi dolgozója kiszivárogtatott egy zavarbaejtő videót, amelyen az Őrtorony egykori elnöke, Joseph Rutherford San Diego-i rezidenciájának, a Beth Sarimnak a…..
yeru 2013.11.17 19:41:29
@Jona3: Szerintem a legszomorúbb, hogy azt hiszik, hogy segítséget kapnak (ezt nagyon jól eltudják hitetni az arra fogékony emberekkel) miközben akik ezt teszik feléd is már egy csapdában vannak - mert nem tehetnek mást - és így szolgálják a brooklyn-i rendszert. Természetesen mindezt Isten nevét felhasználva teszik, használva azt azzal visszaélnek, tévedésbe ejtenek.
yeru 2013.11.17 21:16:20
@csaposnak: Ki szerint? Te szerinted? Vagy a fantáziád szerint?

Bocs, de nem tudlak követni!

Nálam/nálunk nem ez történik Karácsonykor!

- Nálunk nincs sokaság, nálunk a család van együtt.
- Nem is megyünk sehová, megemlékezni szoktunk.
- Tudod csak simán megöleljük egymást.
- Nincsenek nagy ajándékok, felesleges körök.
- Szeretem a fenyő illatát hangulat van.
- Nem szoktunk bebaszni/lerészegedni (olyat Húsvétkor láthatsz a locsolók körében).

És tegyük fel azt is, hogy rossz lehet a szemléltetésed:-) Kicsit erős fantáziára utal...
yeru 2013.11.20 07:14:57
@csaposnak: Szerintem sok dolog össze van mosódva a fejedben, ebben JT-i tanításai nyon profik, másban nem! Rendet kéne rakni!

Csak copy paste - olvass/olvass/olvass/értelmezz és kutass:

www.apologia.hu/index.php/keresztenyseg/gyik/77-karacsony-szueletesnap-pogany-uennep

Menj nyugodtan utána ennek a témának és ne állj meg a wiki-nél, kicsit több anyag van erről.
Az újonnan alakult “Királyság-hirdetők iskolája” házaspárokat és egyedülálló Tanúkat is fogad Az egyedülálló női Tanúk el lesznek ragadtatva, mikor megtudják, hogy őket is várja a Vezető Testület által kidolgozott új kiképző iskola, az úgynevezett…..
Kérdés: Pár héttel ezelőtt becsöngettek és beszélgettünk, majd egy hét múlva bejöttek a lakásba. Aztán azt vettem észre, hogy a páromat teljesen behálózták, pedig tudják azt is nem vagyunk megházasodva... "bűnben éltünk" eddig boldogan már 20 éve. Most már a váláson…..
yeru 2013.11.16 17:58:40
@Jona3: Mit nem értesz? Tudod valamire reagálni nem egyenlő azzal, hogy írsz egy kérdőjeles mondatot…te agyas! (ooooopsz...)
yeru 2013.11.16 18:25:47
@Jona3: Stílus maga az ember én ezt vallom, és te!? Ilyen a stílusom, zavar? És mivel van véleményem - úgy tűnik, hogy az zavar!
Nem tetszeni szeretnék. Alapvetően szívesen vitázom. És nincs miért magamba szállnom ez esetben.

De fogadást nem kötök veled, hogy tudom az igazat…mert úriember biztosra nem fogad:-)))
yeru 2013.11.17 21:37:45
@egy rónin:

Ha en god tur! Og kom ikke tilbake.:-)))
A revideált Új Világ Fordítású Biblia függelékében az 1744-1746-ig terjedő oldalakon egy táblázatot találhatunk a Déli Királyság királyaival, amely Szedekiással végződik Kr. e. 607-ben.  Dicsérd az új Bibliát és az összes tanítási segédletét… Figyeld meg a…..
yeru 2013.11.12 18:37:57
@Jona3: Szerintem kutass egy kicsit a témában - hogy átírták-e vagy sem! Érdemes!

Egy biztos JT-i átírták/átfogalmazták/beletoldottak/kivettek belőle ezáltal meghamisították!
yeru 2013.11.13 00:51:05
@Jona3: Most olvasok egy könyvet: Lee Strobel: A Jézus dosszié - amiben az író annak ment utána, hogy mi mennyire hiteles ebben a témakörben / időszakban a tekintetben amit ma tudunk Jézusról és kicsit tágabb értelemben a Bibliáról. Szívesen kölcsönadom olvasásra ha végeztem vele - elég olvasmányos és érdekes, miközben nagyon tárgyilagos a könyv/kutatás amit végzet.

Ezen kívül tart az Apológia alapítvány egy előadás sorozatot amelyre eljárok, ahol is elég sokat foglalkoztunk ezzel a témával: pl. kor Biblia másolási szokásai, fellelhető másolatok, mit mutatnak a különböző egymástól távol eső régiókban/földészeken talált másolatok, fordítások különböző nyelvekre és hasonló érdekessségek.

Én nem vagyok megyőződve, hogy igaz az állításod a jelenlegi tudásom alapján. Elég sokat foglalkoztam ezzel a témával is az elmúlt lassan 2 évben.

Illetve ilyet állítasz azt nem elég csak állítani, hanem légyszíves tárd elém a bizonyítékokat!
yeru 2013.11.13 00:56:56
@névtelenül: akkor erre iszunk:-)

csak az a baj, hogy nem iszom:-)))
Az Őrtorony megpróbálja felkészíteni a Tanúkat a 2014-es év beköszöntével érkező csalódásra, mivel Armageddon még nincs a láthatáron A Tanúknak évtizedeken keresztül azt tanították, hogy az 1914-es év fémjelzi a „rövid idő” kezdetét, mely után Krisztus a mélységbe…..
yeru 2013.10.08 01:59:39
@Laci7000: Igen sajnos - ez egyfajta agymosási/kondicionálási technika amit alkalmaznak. És az a cél, hogy megmaradjanak ebben a gyermeki állapotban! És nem jó a gyerek, ha már kamaszodik a szervezet számára, mert akkor már kérdez, vagy elkezd gondolkodni!
Mi a Vezető Testület legújabb világossága?   Amennyiben érdekesnek találtad a posztot, nyomjál bátran egy LIKE-ot, mert fontos nekünk a visszajelzésed. ↓..
yeru 2013.09.27 21:01:44
@kontemplatív:

Ezt és ekkor írod, idézelek: "2013.09.26. 15:43:09
Itt rajtad kívül mindenki a szentháromságban hisz, akik Jehova Tanúit támadják."

Itt senki semmilyen formában nem támadja a JT-it, ez a te téveszméd.

Ezen a blogon felhívjuk arra a figyelmet és bemutatjuk mindenkinek akinek ez FONTOS - így neked is -, hogy az egyszerű Tanúkat a saját "egyházuk", hogy és milyen formában téveszti meg! Ezen kívül, hogy és milyen módon gyalázzák meg a Bibliát és tévesztenek meg Istenkereső embereket saját Önös érdekeik kiszolgálása érdekében!
..
yeru 2013.08.09 14:54:00
@Benci43: Van egy kérdésem hozzád, amely a következő: Te mi alapján döntötted el, hogy Jehova Tanúié az egyedül igaz vallás?
Sefatias Na akkor kezdjük... 2013.08.07 19:22:09
Mint keresztény, nagyon fontosnak tartom, hogy Isten erkölcsi törvényei érvényesek legyenek az életemben.  A Biblia olvasása sokat segít abban, hogy felismerjem, mely szokások, tettek azok, amelyek Isten nemtetszését válthatják ki, és amelyeket kerülni kell. Ám azt látom, hogy…..
Jehova Tanúi egy új DVD filmet kaptak a nyári kongresszusukon. Az elmekontroll módszerekkel és agymosó technikákkal manipuláló film a leggyengébbeket célozza: a fiatalokat. A film kritikáját itt olvashatjátok. Filmkritika: A tékozló…..
yeru 2013.08.06 19:31:54
@Maja vagyok: egér hangon mondom...megterítenél kedvesem:-)
yeru 2013.08.06 19:53:48
@l.gabi: Hello! Miért éppen "ácsok" - azt végig gondoltad?

Ennek is egyéb üzenete volt! "Jelentkezzen" az aki tudja, hogy ki volt ács a Bibliában?:-)
yeru 2013.08.07 00:19:40
@lpoti: jaj ezt majdnem elfelejtettem, hogy a szinkron is egy kiváltság:-)
“Jehova Isten boldog népe” mosolytalan zombi-tömegként vonul haza az egyik legnagyobb rendezvényükről A békés flashmobra heten mentünk ki vasárnap, a 40 fokos melegben. Szórólapokat osztogattunk és három óriási jehovatanui.blog.hu transzparenst helyeztünk el a környéken, így…..
yeru 2013.08.03 22:39:10
@Canadien: Köszönjük a dícséretet! Értetek tettük és tesszük!

Kicsi de annàl ütõsebb csapat àll ezen cselekedetek és megmozdulások mögött! Mindenki azt teszi bele amihez ért.

Mi CSAK és KIZÁRÓLAG mindenkit arra kérünk és ösztönzünk, hogy azt vizsgálják meg "hogy úgy vannak azok a dolgok" - és ha nem akkor lépjenek a tettek mezejére és cselekedjenek!

Itt a blogon minden hasznos informàciót megtalál mindenki aki keresi az igazat az igazságról!!!
yeru 2013.08.05 23:42:41
@man at work: Ha meglesz, hogy KIHEZ akkor fogod tudni, akkor magàtól érthetödõ lesz, hogy HOVA (JT) ne menj és megfogod talàlni az útat, hogy MERRE igen!
yeru 2013.08.05 23:57:19
:@man at work:

@ lone wolf és @ lone lamb és @ kihajolni veszélyes

Kérlek, hogy ne csinàlj magadnak több regisztraciót! Talàld màr ki, hogy melyik vagy....

Régebben írtam neked 2 db arra érdemes könyvrõl, melyek lényegüket tekintve a Bibliàt hasznàlva segíthetnek kitölteni azt az ûrt amely benned tàtong! Érdemes lenne beszerezned, ha gondolod kölcsön adom õket szívesen! A könyvek pedig - meg amit anno írtam:

yeru 2013.07.23 09:47:11
@lone wolf: Kedves Magányos Farkas!

Ez az egész blog arról (is) szól és részletezi/kifejti és alá is támasztja, hogy melyek azok a tévtanítások amiket Jehova Tanúi tanítanak és nem egyeztethető össze a Bibliával, mert félremagyarázásokon, téves értelmezéseken alapulnak.

Mielőtt felsorolnád az összes kérdésed javasolnám, hogy szerezz be két könyvet és olvasd el őket - sok kérdésedre választ kaphatsz!

Szalai András: Jehova és a szervezet
Szalai András: Más Jézus, más lélek, más evangélium

Itt tudod megrendelni neten: www.12kosar.hu
Személyesen: Harmat Kiadó, 1114 Budapest, Bukarest utca 3.
Nekem meg van az olvasók kérdései gyűjtemény, eredeti, bekötött formában 1964-1986 időszakot átölelve! Én nagy rajongója voltam valaha, mint egykori gyülekezeti vén, hiszen szerettem napra készen állni szellemi világosságban és a testvérek kérdéseire szerettem gyorsan…..
yeru 2013.08.05 21:30:47
MI ABBAN HISZÜNK ITT A BLOGON, HOGY JOBB TUDNI AZ IGAZSÁGOT MINT FÉLNI TŐLE Ez Jehova Tanúi kiadványában olvasható: "Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az…..
yeru 2013.08.03 15:45:36
@velorex-vezető: Kérlek, ha van olyan csalàdtagod/baràtod/ismerõsöd aki érintett, úgy abban az esetben osszd meg velük a blog címét! Köszönjük!
Köszöntünk az oldalunkon! Ha boldog Jehova Tanúja vagy, akkor kérünk ne olvass tovább, hanem zárd be ezt az oldalt! Senkinek sem szeretnénk elvenni a boldogságát! Rövid bemutatkozás:  Mi megértjük, ha valaki őszintén úgy érzi, hogy helyesen értelmezi a Bibliát, miért…..
yeru 2013.08.02 01:07:50
@lone lamb: tõled idéaek:

"Nőljek fel? Tudnék. De akarnék is? Kéne az amit nyernék azáltal, amit elvesztenék?
Nőljél fel... Ezt mondanád egy 80 éves anyókának is, aki Isten nevét megismerve könnyekben fakad ki?
Ő mihez nőjön fel? Hol a határ? A képesség határa, ami istenértővé tesz egy embert?"

Tudnék. > csak mondod, még egyszer sem próbàltad
De akarnék is? > csak pofàzol, nem akarsz semmit
Kéne az amit nyernék azáltal, amit elvesztenék? > lehet többet nyernél, de ezt csak utólag fogod megtudni
Nőljél fel... Ezt mondanád egy 80 éves anyókának is, aki Isten nevét megismerve könnyekben fakad ki? > ezt a dràmàt hagyd màr, nem a nagyikkal beszélgetünk, hanem veled
Ő mihez nőjön fel? Hol a határ? A képesség határa, ami istenértővé tesz egy embert > képesség a józansàgban van, hogy nem hagyod becsapni magad vagy nem csapod be te sajàt magad
yeru 2013.08.02 01:55:54
@metanoia: hát mondjuk kicsit szelídebb lett:-)

inkàbb van benne valami szépség, mint az amerikai vadlovakban:-)))

én még egyenlõre a megértésén fejleszetenék, a többi jön magától!
Ez ügyben be kell menni és feljelentést tenni a helyi rendőrkapitányságon. A feljelentést jegyzőkönyvbe kell diktálni. A büntetőeljárás költségeit az állam előlegezi, ha elítélik a vádlott állja. *** Alulírott A. Lajos a következő feljelentést teszem: [itt a…..
yeru 2013.07.23 09:47:11
@lone wolf: Kedves Magányos Farkas!

Ez az egész blog arról (is) szól és részletezi/kifejti és alá is támasztja, hogy melyek azok a tévtanítások amiket Jehova Tanúi tanítanak és nem egyeztethető össze a Bibliával, mert félremagyarázásokon, téves értelmezéseken alapulnak.

Mielőtt felsorolnád az összes kérdésed javasolnám, hogy szerezz be két könyvet és olvasd el őket - sok kérdésedre választ kaphatsz!

Szalai András: Jehova és a szervezet
Szalai András: Más Jézus, más lélek, más evangélium

Itt tudod megrendelni neten: www.12kosar.hu
Személyesen: Harmat Kiadó, 1114 Budapest, Bukarest utca 3.
Szeretnék veletek megosztani egy történetet, mert azt hiszem, nagyon tanulságos. Fiatal lány koromban jóhiszeműen megkeresztelkedtem Jehova Tanújaként. Majd férjhez mentem annak rendje-módja szerint egy Tanúhoz. Sajnos számomra már az elején kiderült, hogy rossz húzás volt, de…..
yeru 2013.07.10 01:36:02
@Chance2: Köszönet, hogy megosztottad velünk az életednek ezt a szakaszàt. Bìzom benne, hogy majd egyszer ez is segìt erõt adni azok szàmàra akiknek szükségük van rà!
Sefatias Két hét szabi 2013.07.06 13:47:59
Hát ma nősülök. Úgyhogy sok olvasnivalót, meg kommentet ne várjatok tőlem az elkövetkező két hétben. Holnaptól pedig az acélvárosban boldogítom az embereket egy hétig a Trifivel. "Miskolc mindig várni fog" Sefa..