Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ehjeaserehje

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örök téma a szülők körében, hogy az újszülött és csecsemő gyermeküket hasra, hátra vagy oldalra fektetve tegyék-e le alváskor. A választ gyorsan meg is adjuk: hacsak semmilyen veleszületett rendellenessége nincsen a gyermeknek, akkor kizárólag hasra szabad fektetni a gyermeket - légzésfigyelő…..
Ravelloban nincs sok látnivaló... Csak maga Ravello. A gyönyörű fekvésű városka mindössze három fő látogatni valóval rendelkezik: Villa Rufolo, a dóm és a Villa Cimbrone. Az utazási irodák programjában a Villa Rufolo szerepel fő attrakcióként. Mivel Ravello híres kilátása ebből a kertből készíthető,…..
ehjeaserehje 2016.08.22 10:20:32
@ITALIAmo: árakig el sem jutottam. Még fogok próbálkozni. Szerintem egy hét kb 3-4 ezer eur lehet...
A törökgáboritiszbe oltott futószalagizmus mindenkinek betesz. A HR-szemléletnek hatalmas szerepe van nemcsak abban, hogy két lábon járó skillset-ként tekintünk saját magunkra, hanem abban is, hogy a munkahelyen egy idő után kiégünk.   Két dolog konspirál, hogy tönkretegyen…..
A mai poszt egy nem friss témával foglalkozik, de lehetőséget ad arra, hogy kicsit megálljunk és kitekintsünk a rohamléptekben fejlődő "nyugat" társadalmi átrendeződéseire.Nézzük például Japánt ma. Kérdés: Ember ? Vagy a határtalan és mértéktelen fejlődés ??? Megrázó…..
Magánrepülők, luxusautók, jachtok, pezsgőritkaságok és partizás minden mennyiségben – körülbelül ez a kép él a legtöbbünkben, ha az aranyifjak életére gondolunk. És nem is tévedünk nagyot. Persze mit ér a gazdagság, ha nem lehet villogni vele – gondolhatták a…..
A pszichiátriáinkon a gyógyszerek elfogadása, bevétele kötelező? Tisztelt Praxis!   „Kedves Doktornő!   Nagyon lekötelezne, ha megírná, hogy pszichiátriáikon a gyógyszerek elfogadása, bevétele kényszer? Hibásan kiadott gyógyszereimet nem voltam hajlandó bevenni a…..
ehjeaserehje 2014.10.11 20:28:36
@csakmotyogok: mondom, kontextus függő.
ehjeaserehje 2014.10.12 13:33:22
@hüpike: Az egész indulása, minthogy írtam is, a kontextuson múlt, ott burjánzott a konfliktus. Az üldözési mániáról a meglátás akár jogos is lehetne, de akkor is, ha tovább olvassuk, túl koherens ahhoz, hogy ebből a szempontból komoly legyen a baj. Inkább az itt a lényeg - függetlenül a poszt írójától - hogy ez bárkivel megtörténhet. Gondoljunk csak bele, ha valami végzetes félreértés folytán magunkat találjuk ebben a helyzetben, akkor nem azt mondanánk, hogy igen, valóban nem voltam együttműködő, hanem azt, hogy ezt nem tehetik meg! Ebből a szempontból nincs különbség az emberi méltóság tiszteletében és a döntési szabadságban - miután itt nem ön vagy közveszélyességről van szó.
A pocakos, örök szivarozó kormánybiztost, becsületes nevén Andrew G. Vajnát sokan nem látták szívesen anno az átszervezett Filmalap élén. Tarr Béla az hangoztatta: a Rendszer elpusztította a filmesek önrendelkezését, s lényegében "így egyetlen ablak maradt, ha az ember…..
Az Apple néhai ura a jachtok terén is más filozófiát vallott, amivel sokkolta is a hajós társadalmat. A Venus igazi különlegesség, azóta sem készült még csak hasonló sem, a szakma is a mai napig csodájára jár. A meglehetősen radikális külsejű, 78 méteres Venus egyike a…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
ehjeaserehje 2014.04.10 15:04:07
@Pityuli:

Márai Sándor:

Az igényrõl

És neveld lelked kérlelhetetlen igényérzetre. Ez a legfontosabb. A tömegek világa csak mohó, de nem igényes. Te maradj mértéktartó és igényes. A világ egyre jobban hasonlít egyfajta Woolworths-áruházra, ahol egy hatosért megkapni mindent, silány kivitelben, ami az élvezõ hajlamú tömegek napi vágyait gyorsan, olcsón és krajcáros minõségben kielégítheti. Ennek a tömegkielégülésnek veszélyei már mutatkoznak, az élet és a szellem minden területén. Egy kultúra nemcsak akkor pusztul el, ha Athén és Róma finom terein megjelennek csatabárddal a barbárok, hanem elpusztul akkor is, ha ugyanezek a barbárok megjelennek egy kultúra közterein és igény nélkül nagy keresletet, kínálatot és árucserét bonyolítanak le. Te válogass. Ne finnyásan és orrfintorgatva válogass, hanem szigorúan és könyörtelenül. Nem lehetsz elég igényes erkölcsiekben, szellemiekben. Nem mondhatod elég következetesen: ez nemes, ez talmi, ez érték, ez vacak. Ez a dolgod, ha ember vagy, s meg akarod tartani ezt a rangot.
ehjeaserehje 2014.04.10 15:08:07
@Pityuli: Sokak szerint ez a kérdés már önmagában antiszemita uszítás. Sőt, "gyűlöletbeszéd", hiszen rejtve, mosolyogva felteszi, hogy az okozói az antiszemitizmusnak a kérdés alanyai. Mit kapott egy hasonlóért von Trier... Egyébként roppant jó kérdés.
ehjeaserehje 2014.04.10 16:25:24
@Pityuli: Na ja. Én ezt a kérdést úgy tettem fel, hogy mi lenne zsidó honfitársainkkal, ha mi gojok egyik napról a másikra elköltöznénk a marsra, vagy szimplán eltűnnénk a föld kerekéről? Tessék itt van minden amit a föld adhat. Minden javak, szép erdők mezők, állatok, arany és gyémánt és a fekete arany, az olaj. Ha arra ébrednének, hogy nincs itt senki már, akivel versenyezni vagy birokra kelni kell. Távolról egy távcsővel megnézném, hogy viselkednének. Érdekes kísérlet lenne. Kicsit amolyan Jób-os keserű képzelgés, tudom.