Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eM.Dé

43 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jubileumhoz érkezett a 21. századi Torkos Csütörtökök pályafutása: 2015. február 19-én már tizedik alkalommal szervezik meg az akciót, amelynek örömére féláron lakomázhatunk az ország számos éttermében. Vendégeknek Az akció lényege semmit sem változott, ezen a napon -…..
Nem hétköznapi felfedezésre bukkantak a közelmúltban a tiszaszentimrei parókia felújítása közben: az egyik régi ajtófélfa mélyedésében egy időkapszulát találtak, amely 4 db különböző időpontban íródott levelet tartalmazott. Az épület éppen felújítás alatt áll, a…..
Rövidke téli üzemszünet után január 17-én szombaton 10:00 órakor ismét megnyitja kapuit a Tisza-tó egyik kedvenc látványossága, a Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón. A kedves kis vidrák, a vizák és a többi hal, a rágcsálók és az Ökocentrum valamennyi lakója már alig várja,…..
Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire veszélyes lehet a jégen tartózkodás, különösen ha napközben megenyhül az idő. Szegény kutyus nem olvasta a figyelmeztetést. Csütörtök dél körül egy kutya járt szerencsétlenül Tiszafüreden, amikor rámerészkedett a jégre. Sajnos a…..
Megjelentek a korizók a Tisza-tó jegén, amely annak a jele, hogy szép lassan olyannyira megvastagszik a jég a tó vizén, hogy akár jégtúrázni is lehet. Az időjárás egyelőre kedvezőnek tűnik, ha nem lesznek extrém kilengések és felmelegedések, garantált, hogy indulnak túrák a…..
Nem szeretnénk szaporítani a szót, ezért csak röviden az alábbi képeslappal szeretnénk mindenkinek békés, boldog, reszkessetekbetörőkben és mákosbeigliben gazdag karácsonyt kívánni szeretetben, egészségben! Köszönjük, hogy olvastatok, számítunk Rátok a jövőben…..
Új védjegyrendszer indul a vízi turizmus erősítésére és a minőségi szolgáltatások ösztönzésére. De mitől lesz jobb egy átlagos vízitúrázónak, ha a megálló négylapátos? Ahogy a falusi szálláshelyeknél a napraforgós rendszer, a vízitúra megállóhelyeknél a "lapátos…..
Az adventi időszakra egész jó kis programokat sikerült összehozni Karcagon, főleg kultúrvonalon erős a felhozatal. Három zenei programot ajánlunk most, ezek közül kettő komolyzene, egy meg afelé hajaz, illetve hogy nem is annyira hajaz, mert Vásáry André lesz a fellépő, de erről…..
Elfogadták s publikálták a 2015-ös Tisza-tavi horgászrendet, amely túl sok változást ugyan nem tartalmaz az előző évhez képest, de a legfontosabbakat összefoglaltuk. Változott az egyes horgászjegy-típusokhoz tartozó, darabszám-korlátozással védett halakból kifogható…..
Luca-túra, hangverseny, forralt bor és gyertyagyújtás minden mennyiségben - ilyen lesz az advent a Tisza-tó környékén. A címünk némileg sántít, ugyanis a Tisza-tavi advent nem kizárólag a tó környékét jelenti, hanem a régió távolabbi településeit is. Szóval ne zavarjon…..
Ma lépte át a Tisza-tavi Ökocentrum kapuit az ötszázezredik látogató a 2012. április 27-i nyitás óta. A létesítmény bő 2,5 éves üzemelése alatt meglehetősen szép szám ez, ami gyakorlatilag évi átlag 200.000 vendéget jelent. Nyilván ez nem olyan mint a jutúb videók…..
Aki picit járatosabb a Tisza-tónál, az tudja, hogy ilyentájt zajlik a tó vizének leeresztése és az ún. téli vízszint beállítása. De mi is pontosan ez a téli vízszint és miért van rá szükség? Egészen pontosan idén október 27-én kezdték el a Tisza-tó vízszintjének…..
Már amennyiben elfogadjuk a cikk idejére azt a definíciót, hogy a melegvízben pancsolás egyenlő a wellness-szel. Kerestünk néhány helyet ahol télen is mártózhatunk. Tiszaújváros Azt hitted, hogy a jó öreg, vegyiparáról ismert borsodi város nem a Tisza-tóhoz tartozik? Nem vagy…..
2014. november 14-16. között ismét a természetfotósoké a Tisza-tó - ezúttal már téli vízszint mellett gyűlnek össze a lelkes fotósok, hogy elméletben és gyakorlatban is prezentálják szakmai tudásukat. A konferencia "előnapján", azaz 14-én pénteken két programra is…..
2014. október 28-án átadták az ország legnagyobb vízügyi létesítményének - a Kiskörei Vízerőműnek - ökológiai hallépcsőjét, amely ilyen formában Közép-Európában egyedinek számít.De mi is az a hallépcső? Tudni kell, hogy Kiskörénél a duzzasztógát előtti (felvíz)…..
2014. október 11-18. között számos fotós kereste fel a Tisza-tavat a Természetfotós hét és pályázat alkalmából. Lássuk kik lettek a legjobbak. Ebben az évben is nagyszerű alkotásokat "hozott" a Tisza-tavi Természetfotós pályázat, melyre a  versenyzők összesen 80 fotót…..
Október 25-én első alkalommal lesz Kemencés Szombat Poroszlón, azaz kemencében sült ételek kóstolója a falu vendéglátóinál. Diétázóknak nem ajánlott. Csülkös pacal, toroskáposzta,meg mindenféle káposztás étek, megküldve néhány ínyencséggel - mint például a konfitált…..
November és Márton-nap környékén mindenütt csak libát látni. Nincs ez másként a Tisza-tónál sem, azonban egy kicsi különbség mégis akad: itt nem csak a tányéron, ropogósra sütve találkozhatunk velük, hanem a természetben akár túrázás közepette. Programajánló…..
A fenti szlogennel és a TermészetfotóShow névvel került életre hívásra a Tisza-tó borvacsorája 2014. október 17-ére, amelynek középpontjában mi más is állhatna, mint a természetfotózás. A koncepció az lesz, hogy fogásonként egy-egy ismert természetfotós meséli el melyik a…..
Kétségtelenül az ősz egyik legnagyobb látványossága a Hortobágyon és környékén az Észak(ibb)-Európából dél felé költöző darvak vonulása. A szemet gyönyörködtető természeti jelenség megfigyelésére azonban a Tisza-tó is kiválóan alkalmas. Októberben szinte minden…..
Aki még nem tudná: 2014. október 11-18. között Természetfotós hét lesz a Tisza-tónál, amely egyben egy természetfotós pályázat is, de ezen kívül is számos érdekességet kínál a lelkes amatőr és profi fotósok számára egyaránt. Az egyik ilyen különleges kísérőprogram a…..
Múlt héten tartották az Év Ökoturisztikai létesítménye díjátadó ünnepségét, amelyen Tisza-tavi sikernek is örülhettünk: a Tisza-tavi Ökocentrum - aki esetleg még nem tudná, Poroszlón található - ugyanis harmadik helyezést söpört be a versenyen. Most következne az hogy…..
Azaz a természetfotós pályázaton pályázni szándékozó fotósoknak. Mi azt szeretnénk ha készülnének szép fotók, a fotós pedig azt szeretné, ha ehhez a lehető legtöbb segítséget megkapná. Ha valaki elfelejtette volna, 2014. október 11-18. között fotósnak áll a világ a…..
...kamrád télen! Nagy befőzés, füstölés, savanyítás meg minden ami jó, 2014. október 11-én Nagykörűben. A cseresznyéjéről híres Nagykörű ezúttal kicsit más oldaláról mutatkozik be, pedig milyen jó is lenne ha a Nagy Befőzésen friss októberi cseresznyét is elpakolnánk…..
Egy falat halat, vagy madarat, vagy nádas-gyékényest, vagy naplementét, vagy ami csak tetszik. Majd ezután tedd próbára magad a Tisza-tavi Ökocentrum Fotópályázatán! A természetfotós pályázat ötlete nem újkeletű, viszont idén újdonság, hogy egy egész héten át a fotózás…..