Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HBeatrix

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden nap ajándék! Várakozás 2020.05.10 17:22:39
Ma van az immárom majd’ két hónapja tartó kijárási korlátozások utolsó napja. Valami furcsa hangulat van rajtam reggel - vagy inkább tegnap este - óta, mint kisgyerekkoromban karácsony előtt, de mégis más. Tudom, hogy valami különleges közeledik, valami eddig ismeretlen. Érzem, hogy minden más…..
Néhány óra és 47 éves leszek...Négy és fél éve írtam legutóbb. Lassan három éve élek Franciaországban, ahová 20 éves korom óta visszavágytam.Pár hete gyökeresen és drasztikusan megváltozott az életem megint, ahogy a világon nagyon sok embernek és sajnos még többnek fog az elkövetkező időkben.…..
Minden nap ajándék! Pillanatok 2015.10.05 00:04:48
Percek. Órák. Napok. Hetek. Hónapok. Évek. Egy élet. AZ élet. Az ÉN életem. Mind-mind pillanatokból áll össze. MINDEN pillanatnak jelentősége van és ezek a pillanatok összefüggnek, egymásra épülnek, de ezt többnyire csak utólag látjuk, értjük meg. Pillanatok. Nem figyelünk…..
Több, mint egy hete érlelgetem magamban ezt a bejegyzést, nem is tudom, hányszor ültem már neki... és igazából még most is csak halvány elképzeléseim vannak arról, hogy mit írjak... vagy inkább arról, hogy hogyan? Hogyan írjam le azt, ami bennem van, amit hurcolok, ami nagyjából…..
Ezen a hétvégén ismét Életgyógyász tanfolyamon voltam... vagyis részben. Tegnap ott voltam, az egyik általam legjobban várt téma volt terítéken, NLP. Nagyon érdekes gyakorlatok voltak, jól éreztem magam, bár amikor az életfonalamat elsőként egy kötéltáncos köteleként…..
A ma reggel a már-már szokásossá vált erdei kocogással kezdődött... el nem tudom mondani, mennyire feltölt az a háromnegyed óra a zöld szín megszámlálhatatlan árnyalatával, a különböző madárcsicsergésekkel, illatokkal, fényekkel! Eszembe jutott az a reggel, amikor a blogírás ötlete kipattant a…..
Ma nagyon tartalmas és tanulságos napom volt, tele nevetéssel, vidámsággal, ÉLETTEL! Reggel Bodyart-on kezdtem, ahol jó ideje nem voltam... ennek két oka is van, az egyik az én lustaságom, a másik pedig Anna, az oktató néhány héttel ezelőtti autóbalesete, ami után sokunk fejében megfordult…..
Állok a Térben. Az Egységben. Becsukott szemmel, de még érzékelem a többieket. Zene. Végigborzongok: ez a Szabadság! Elmosolyodom, ismerős ez a szabadság érzés. Képek. Mozizom. Széttárt karral biciklizem, érzem a napsütést, a szellőt az arcomon. Emelném a karom, nem megy. Meg…..
A mai napból két dolgot emelnék ki, ami megmosolyogtatott illetve valamilyen pozitív töltete volt (nem csak ez a kettő volt ám, csak még dolgom van :-) ) Közel az irodához van egy cipész. Utcafrontról nyíló pici, sötétbarna ajtó, ami mögött egyből egy 4-5 fokos lépcső vezet…..
Ma úgy keltem végre, hogy jaj, de jó, egészséges vagyok!! Annak ellenére érzem ezt, hogy még mindig igen rondán köhögök, de már nincs az a nyomorult, agyonvert érzésem. Régen terített le ennyire betegség, de sejtem, ez sem véletlen: "picikét"  túlpörögtem az elmúlt pár…..
Nnna, nézzük a mai napot! Illetve kezdjük az éjszakával: hosszú pizsama, vastag köntös és két darab paplan alatt töltöttem, ezek mehettek is mind a mosásba, mert csatakosra izzadtam magam reggelre. Ma már sokkal jobban is vagyok, nem lázasodtam be estére sem, viszont a környékbeli…..
A tegnapi nap biztos nem fog szerepelni a kedvenceim között...  Tegnap előtt elkezdett folyni az orrom, de más bajom nem volt, tegnap reggelre meg teljesen jól voltam, megörültem, hogy ennyivel megúsztam! Gyorsan szóltam is mindenkinek, aki a mára tervezett raklett partira hivatalos…..
Ma a szokásosnál többet közlekedtem gyalog Budapest utcáin dél körül (bankban voltam, postán, DM-ben, ebédet vettem) és arra lettem figyelmes, hogy rengetegen morognak és kritizálnak másokat... az első eset egy fiatal pár volt: a nő tolta a babakocsit, cigivel a kezében, mögötte…..
Nnnna, nálam ma a nyugis vasárnap reggel az délután háromig tartott, ugyanis addig pizsiben leledzettem! Azért nem lustálkodással telt az egész nap, de tény, hogy fél tízkor keltem ki az ágyból, eszméletlen jól esett nem órára kelni és nem rohanni sehová reggel! Tegnap…..
Minden nap ajándék! Macskás nap 2015.01.31 22:56:29
Ma egy olyan helyre jutottam el, ahová már nagyon régen készültem: a Cat Caféba, ami egy kávézó-teázó-cukrászda a Révay utcában és ahol 12 macsek jár-kel szabadon a vendégek között, szóval maga a Paradicsom :-) Van 4-5 óriási Main coon, egy gyönyörű acélszürke oroszkék…..
A mai napot egy szóval tudnám jellemezni: tökéletes :-) A reggel ugyan egy kis malőrrel indult, majdnem elkéstünk a suliból, ugyanis annyira csúszott a garázsfelhajtó, hogy nem tudtam feltolatni... el kellett lapátolni az éjszaka folyamán latyakosra olvadt havat és ezzel nem…..
Minden nap ajándék! Keresztutak 2015.01.29 23:25:17
Fél órája ülök itt a megnyitott üres bejegyzés előtt... Amikor jöttem ma hazafelé harminccal, miután lejöttem az M2-ről, már azt tervezgettem, hogy miről fogok ma írni... jó kis nap volt a mai is, nyugis, de mégis tevékeny, végre eljutottam fodrászhoz és azon is csak nevettem…..
Minden nap ajándék! Bye bye :-) 2015.01.28 20:20:37
Ma nagyon rövid leszek, mert van az úgy, hogy a Duracell-nyusziban is lemerülnek az elemek... A nap legpozitívabb pillanat az volt, amikor elbúcsúztam a a főnökömtől a reptéren!!! Persze ez nem volt ennyire egyszerű, sőt, voltak pillanatok, amikor úgy nézett ki, hogy nem is utazik,…..
Minden nap ajándék! Mea culpa 2015.01.27 21:46:13
Kénytelen vagyok nyilvánosan megkövetni a fiamat (ha már megosztottam a nyilvánossággal a tegnapi, vele kapcsolatos dilemmámat), ugyanis szinte tökéletesre tudta a verset, egy névelőt hagyott ki valahol. Reggel indulás előtt 5 perccel kétszer elolvasta, egyszer elmondta a kocsiban és…..
Minden nap ajándék! Napi dilemma 2015.01.26 23:05:14
Tegnap ugye írtam a verstanulásról, amit Milánnak keddre, azaz holnapra kell (ett volna) abszolválni... Mostanában a az általam szükségesnek ítéltnél bőven lazábban áll a dolgokhoz, és ebben a tanulásnak igencsak előkelő helye van. Kb. egy hete adták fel a suliban az 5…..
A mai napban nem volt semmi extra. Mégis nagyon jó kis nap volt ez is, hiszen (nagyjából) sikerült befejezni, amit terveztünk, volt benne egy kis pihenés is, de most, hogy végre rend van, szívesen újrakezdeném a hétvégét! :-) Amit talán kiemelnék a napból, az az a kb. egy óra…..
Minden nap ajándék! A pillanat 2015.01.25 00:50:10
A mai nap ajándékát 18 óra 48 perckor kaptam: ültem Lili szobájában az ágyon, szólt Vivalditól az F-moll hegedűverseny második tétele és azt éreztem minden porcikámmal, hogy boldog vagyok!! Az előzmények időrendi sorrendben: reggel hétkor Milán közölte, hogy kialudta…..
Minden nap ajándék! Ötödik 2015.01.23 22:46:54
(Lassan abbahagyom a napok számozását, kitalálok valami fantáziadúsabb címet...) A mai napomra talán a hektikus jelző a legmegfelelőbb... Tegnap délután úgy volt, hogy a hétvégére Németországba megyünk egy konferenciára, egy meglehetősen hirtelen felbukkanó lehetőségből…..
A mai bejegyzésemben szeretnék kicsit visszautalni egy korábbira, amit valamikor tavaly koranyáron írtam és aminek a címe Szabadság volt... (lehet keresgélni, olvasgatni!! :-) ) Hosszasan boncolgattam ezt a szót, illetve a mögötte lévő jelentéstartalmat, többek között megemlítve a…..
Minden nap ajándék! Harmadik nap 2015.01.21 21:46:07
A mai nap nem indult túl jól, nagyon nehezen keltem, nem sikerült időben elindulni, dugó volt, miután leraktam a gyerekeket a sulinál elindultam dolgozni. Megálltam útközben tankolni és lemosatni a kocsit, mert már tegnap nem találtam meg a parkolóban, annyira mocskos volt... Beállok…..