Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lorantka

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Úr 2023. évének legfontosabb kérdése, hogy megbuktatja-e Putyin Viktort? A hivatásos hörgők hörögni fognak a kérdés feltevésén is, hiszen mindenki tudja, hogy Vova és Viki világraszóló spanok. Csak egy hülye gondolhatja, hogy Vologya ejti az ő druzsbáját. A blogger persze, hogy hülye, ez nem…..
Még a nyáron egy sörözés alkalmával, Kicsi Bével arról tanakodtunk, hogy a harmincas éveink vége felé, túl pár hosszú és nem hosszú kapcsolaton, miért vagyunk jóideje egyedül? Minden valamire való barátunk már házas vagy legalább egyszer elvált, van gyereke vagy éppen ott tart a kapcsolat, hogy…..
lorantka 2017.01.02 11:33:29
Legutóbbi posztom arról szólt, hogy mit akarnak a nők, mire is vágynak valójában a kapcsolataikban. A kérdést megválaszolására több forrás és vélemény állt rendelkezésemre, mivel magam is nő vagyok, mindamellett amolyan „jó hallgatóság” típus. Gyakran előfordul, hogy hosszabb beszélgetésekbe…..
lorantka 2016.11.18 10:29:09
@kneissl: féltékenység nélkül nem lehet érezni/éreztetni a fontosságot? (és az összes többi, amúgy valóban fontos dolog) De tényleg. Féltékenység nélkül nem megy?
lorantka 2016.11.18 11:23:24
@csipke777: Így kifejezetten jobban hangzik. :)
lorantka 2016.11.19 04:33:31
@Zsuzsi25:
"joggal feltekenyek a nok,,es nem jogos azt kernetek, hogy ne legyunk feltekenyek"

Nem joggal, és de, jogos azt kérni. A normális emberek hadd ne szívjanak azért, mert a nők a tenyészcsődör-nullaIQ-ösztönlényekre buknak.

(ha sértőnek érzed, olvasd vissza a saját kommented)
Kilenc nap a sátorban, a hegyek között, a tóparton, az autópályán, a szerpentinen, a vízen, folyamatos mozgásban – kempingtől kempingig tart az élet. Ez volt a Békatutaj A Dolomitoktól Provence-ig nevű túrája...
lorantka 2016.11.18 21:56:36
A nyárban az egyik legjobb, hogy rengeteget lehetünk a szabadban, számos programot szervezhetünk, hogy kiszabaduljunk otthonról. Még az olvasgatás is egészen másképp esik egy parkban vagy kertben a fák alatt, esetleg takarón heverve. Mivel tetszett Önöknek a kedvenc budapesti pihenőimet és a…..
  A „hobbit” sokkal régebben élt, mint ahogy eddig a tudósok gondolták. A Nature-ben jelent meg egy tanulmány, amely szerint a Flores indonéziai szigeten, a Liang Bua barlangban 2003-ban megtalált kis ember, a Homo floresiensis, nem 12 ezer évvel ezelőttig élt a szigeten, hanem 190…..
Gyakran kifordulnak magukból, ha megfürdetjük őket. Igen, ők a kis házi kedvenceink. A háziállatok közül elég sokan gyűlölik ugyanis a fürdetést, sőt, magát a vízzel való érintkezést is, de persze ez legfőképpen a macskákra igaz! Mi, emberek azonban mégis megmosdatjuk őket – már akinek van hozzá…..
Schifferből hiányzik az X faktor. Nem az énekesi, hanem az erkölcsi. Ha csak hamiskázna valamelyik kereskedelmi csatornán, kevesebb galibát okozna idehaza, mint így, hogy természetvédőből, pechünkre -eredeti elhatározását sutba dobva- politikusi pályára adta a fejét. Eddig is "elévülhetetlen…..
lorantka 2016.04.18 12:05:58
@Kényszerbagoly:

1, A multikultúra annyira bevált Kanadában, hogy az őshonos lakosság öngyilkosságba menekül. Annyira bevált, hogy a megélhetési segélykére utazó cigányok egyik fő célpontjává vált. Neki is álltak visszaküldeni őket, stb.

2, Az európai integráció olyannyira sikeres, hogy még a másfél-két generációval ezelőtt bevándoroltakat (illetve azok leszármazottait) sem sikerült integrálni. Ezeket se fogják tudni, még annyira sem. A jellegzetesen másod-harmadgenerációs radikalizálódás már a bevándorlók között meg fog jelenni.

3/a, Ha engem üldöznek a hazámban, akkor két lehetőség áll előttem.

3/a/1, Ha nem vagyok közvetlen életveszélyben, akkor fogom a cókmókomat, a papírjaimat (!!!) /diplomák, útlevél, egyéb okiratok/ és előzetes tájékozódás után olyan helyre megyek, ahol beszélnek olyan nyelvet amit megértek, az eljárásrendjük alapján jó esélyem van letelepedni, elhelyezkedni és megélhetést biztosítani a családomnak és magamnak. Ekkor én és a családom MIGRÁNS-ok vagyunk, illetve a fogadó ország számára BEVÁNDORLÓK.

3/a/2, Ha közvetlen életveszélyben forgunk, akkor a minimális előkészületek (szükséges értékek, papírok (!!!), a terep minimális ismerete és ellátmány) után a legközelebbi olyan határ irányában elhagyom az országot bármi áron, ami mögött már nem fognak ránk lőni (akasztani, lefejezni, stb). Eddig a pontig mi vagyunk a MENEKÜLTEK. Ezután vagy ebben a státuszban maradunk, vagy átléphetünk a 3/a/1 pontban tárgyalt MIGRÁNS státuszba.

3/b, Szíria népessége a háború előtt nagyjából 20 millió (a továbbiakban: M) fő volt. Iraké és Afganisztáné 30-30M. Ez azt jelenti, hogy amely országok konkrét területszerző háborúba kényszerültek az IS-szel, 80 milliós embertömeggel rendelkeznek. A terrorszervezetnek a különböző becslések szerint 20-60 ezer harcosa van. Összesen. Egy olyan helyzetben, amikor az országomat ilyen fenyegetés éri és nem tud megbirkózni a problémával a honvédelem, akkor a polgároknak a saját kezükbe kell venni a dolgot.

A fenti államok általad is emlegetett korfája szerint a népesség bő fele hadra fogható férfi. További negyede hadra fogható nő (ne hímsovinizáljunk, szükség törvényt bont). tehát nagyjából 60M főt lehet szembeállítani maximum 60 ezerrel. (segítek: ezerszeres túlerő) Tegyük fel, hogy százból csak egyvalaki hajlandó erre. Az "mindössze" tízszeres túlerő.

Amennyiben ezek az emberek milliós tömegben zúdulnak Európába ahelyett, hogy megvédenék a hazájukat, akkor szar alakok és köszönöm, nem kérek belőlük.

Mi más lehetne megoldás?

Például:
-Európa nem segít ugyan szárazföldi haderővel, de ha az ottaniak akarnák, elérhetnék, hogy aktívan részt vegyen a nők és a gyerekek evakuálásában majd Európában ellátásában a helyzet rendeződéséig, amikor is hazatérhetnek. Közvetlenül a háborús területről, szervezetten, erre alkalmas hajókkal.

-A bevándorlással sincsen baj, amíg nem torzítjuk "meneküléssé" és a megfelelő helyen kezeljük. Emellett a bevándorlók igenis el kell hogy fogadják a befogadó ország kultúráját, nyelvét, törvényeit. Hangsúlyozom, hogy NEM átvevést írtam. Amennyiben ennek nem tesznek eleget, akkor irány haza, ugyanis ha nem tartják be a játékszabályokat, nem kötelező játszani. Önköltségen; vagy ha úgy nem megy, erőszakkal.

-Meg kell nézni, hogyan érték el a földrajzi közelségben lévő államok közül azok, ahova nem érkeznek bevándorlók, és ekvivalens körülményeket biztosítani érkezők közül a társadalom számára várhatóan nem hasznos túlnyomó többségnek.

A fentieket magamra nézve akkor is teljes mértékben elfogadnám, ha a szituáció másik oldalán állnék (egész konkrétan volt már így).

Még mielőtt elfelejtem: Tudod, kényszerbagoly, vannak olyanok, hogy:
-földrajz
-matematika
-homo sapiens sapiens (azaz az értelmes ember)
Egy kicsit megcsúsztam a vérnyúl miatt ezzel a bejegyzéssel, de remélem nem hittétek (mind a hat olvasóm), hogy a válogatott meccseket nem követem kiemelt figyelemmel.  Falábúink mellett még megnéztem (volna sokkal több meccset, mint amennyit az impotens sportcsatornáink közvetítettek, de így is…..
lorantka 2016.03.29 04:02:41
 Nem olyan régen írtam egy bejegyzést (ide kattintva olvasható) arról, hogy a magyarok nagyon szűk körből válogatnak, ha utazásról (vagy akár gondolkodásról) van szó. Most bemutatnék röviden néhány várost, amelyek, bár megérdemelnék, hogy felkerüljenek a magyarok térképére, alig néhány honfitársunk…..
lorantka 2016.03.12 15:26:03
Mikor? Melyiket? Saul fanyalgói 2016.03.04 07:59:32
A Saul fiának egy alternatív plakátja. A Saul fiának és alkotóinak természetesen a Mikor? Melyiket? blog is nagyon-nagyon gratulál! Korábban írtunk is már a filmről, először még csak a lebegtetésekor, majd a megnézése után. Közben meg minden fórumon jöttek a különböző fanyalgások, hogy a Saul…..
Eldugott polc Robert Merle: Malevil 2016.01.21 00:00:00
Vannak könyvek, amiknek nem kell ismernünk a cselekményét ahhoz, hogy eldöntsük, bizony el szeretnénk olvasni az adott történetet. És mégis hogyan kelti fel kíváncsiságunkat az író? Olyan alaphelyzetbe helyezi a hőst, ami nem túl hétköznapi, az olvasók többségének ismeretlen…..
Holnap Szlovéniában népszavazást tartanak az azonos nemű párok házassági egyenlőségéről, amiről ugyan a hazai médiából alig lehetett értesülni (kivétel a humenmagazin.com), pedig ez lehet a világon a második ilyen alkalom, hogy népszavazás erősítse meg a házassági…..
lorantka 2015.12.23 14:52:52
@kaleidoscope: de, szerintem igen. A szörnyűség, amit pedig megengedett, az az ír népszavazás eredménye volt. :)

A szlovéneket meglehetősen normálisnak ismertem meg, ez is megerősített ebben. Kívánom hogy sikeresek és épeszűek maradjanak továbbra is.
A tolvajok szerencséjére és a becsületes emberek pechére a lopást nem úgy büntetik manapság mint 1. Laci királyunk idejében. Ha tyúklopásért akasztás járna akkor bringalopásért is minimum halál és még legyen valami baja a gazembernek. Félre a tréfát, baromi rossz hírem van…..
Ugyan lehet, hogy már egy ideje állandó vendége a közmédiának Bogár László, a lehető legnagyobb ívű világmegfejtések tudora; de csak most tudatosult a szerkesztőségünkben a tény, hogy az általunk már régóta körberajongott professzor a mi adóforintjainkból fenntartott…..
lorantka 2015.11.03 11:11:15
@Doomhammer:

Ha annyira szinergikusak a kínaiak az amcsikkal, akkor miért izmoznak hadihajókkal egymás seggébe bújva?

Ha annyival szinergikusabb az amcsi-kínai együttműködés, mint az orosz-kínai, akkor miért az orosz technika segíti ki őket folyton? (űrhajótól repülőn keresztül egészen a repülőgép-hordozóig)

Azon a környéken a természetes frontvonalak a japán-usa-délkorea-tajvan vs oroszország-kína(+é-korea- és egyéb resztli) csoportok között húzódnak.
Szerintem is.
Saját fejlesztésű játékunkban tesztelheti a tudását, két fordulóban, és összesen öt percet kell rászánni, megéri.  Az első körben a férfi csapat válaszát kell kitalálni, és figyelem, nem a helyes válasz a kérdés, hanem az, hogy a két férfi mit tippel majd. Ehhez…..
lorantka 2015.10.22 13:12:56
@Λατζκα: én sem találok semmit, ami a játékra utalna a szövegen kívül.
Nem hittem volna, hogy valaha is egy rajzfilmről fogok ódákat zengeni, elvégre manapság egyre kisebb eséllyel találkozunk olyanokkal, melyek valódi értéket, mondanivalót, vagy urambocsá' egyediséget tartalmaznak. Persze néhanapján láthatunk kifejezetten jól sikerült alkotásokat is (pl. Hős6os, Az…..
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * A demográfiai agresszió és Európa AgentUngur (Mandiner) írása Ha azt képzeljük, hogy csak az az agresszió, amikor egy hadsereg átlépi egy…..
lorantka 2015.09.19 14:52:04
@bölcsészmérnök:

Az első komolyabb társadalmi konfliktusokat és összeomlásokat a gazdaságilag erősebb országokban 2040-2050 közé várom, ha nem változik semmi jelentősen. A jelentős változások viszont attól függnek, hogy meg tudjuk-e védeni magunkat a fejletlenebb országok addig bekövetkező válságainak hatásától. Ha nem, hamarabb végünk. Ha igen, kihúzhatjuk akár az évszázad végéig is.
szirszarjaim Kék Saab 2015.07.24 08:00:00
Régen ilyenem is volt már, igaz, az bliszteres, most lett egy mezítlábas helyette. Létezik még több színváltozat is a Matchbox Saab 9000-esből, pl. versenyfestéssel és "laser" kerekekkel is elérhető, de tudomásom szerint ez a kék talán a legritkább variáció - és talán a…..
lorantka 2015.07.25 00:05:55
Sajnos úgy néz ki, hogy az emberek zsigeri félelmeire uszítással és féligazságokkal rájátszani törökgábori értelemben vett szenvtelen objektivitással nézve jó húzás volt Orbánéktól: a Jobbik méregfoga kihúzva, a saját tábor, ha még nem is nőtt, de már nem csökken, és…..
lorantka 2015.07.18 19:14:52
Kedves Fedor (és a véleményét osztó "okosok")!

Hadd nyújtsak egy kis betekintést, hogyan látjuk ezt a bevándorlós-kerítéses dolgot mi, a határ túloldalán, esetleg éppen Szabadkán élők.
Egy.
A délről (többnyire Belgrád-Újvidék-Szabadka vonalon) érkező vonatokon egészen nem egyszerű utazni, ugyanis ellepik a menekültek.
Kettő.
Napi nagyjából ezer ember érkezik, hordákban mászkálnak még a belvárosban is, teleszemetelik, a dolgukat a bokrokba végzik, kultúra nulla.
Három.
Ezek az emberek túlnyomó többségükben fiatal férfiak és szintén túlnyomó többségükben az Iszlám Állam fenyegette térségből érkeznek. Könnyen kiszámolható, hogy ha tényleg az életüket éreznék veszélyben, akkor nem a nőket-időseket-gyerekeket hátrahagyva özönlenének Európába, hanem fegyvert fognának a terrorszervezet ellen, hamar semmivé lenne bármiféle erőfölény az IS részéről.
Négy.
Ezt a társaságot senki épeszű ember nem gondolhatja komolyan, hogy integrálni fogja tudni bármilyen társadalom. (igen, Európa félmilliárdos tömege sem)
Öt.
Rendkívül hálásak vagyunk a kerítésért és nagyon várjuk hogy végre felépüljön, mert van rá esély, hogy utána már nem Szabadka lesz a fő közlekedési csomópontjuk a Schengeni határ előtt.
Hat.
Az, hogy Ausztriában (és még jópár helyen) idióták, még nem ok arra, hogy mi is azok legyünk.
Hét.
Nem gyűlölöm őket. Ez csak a te (és a hasonszőrű fotelhumanitárius társaid) elmeroggyant elképzelése. Mindössze szerintem sem nekik, sem senki másnak nem jó (illetve a választható legjobb/legkevésbé rossz) megoldás az, hogy Európába csődülnek.
Nyolc.
Gratulálok, hogy a menekült/migránskérdés konklúziója egy kiadós Orbánozás/Fideszezés, kedves monomániás balfék. Ez a hozzáállás pont az, ami nem fog megoldani semmit.

Első nekifutásra kb ennyi.
Adott a napokban egy interjút Gyurcsány. Az anyag közepesen érdekes, elszántan tagadja például, hogy a DK célja az MSZP bedarálása volna. (Miközben tetszőleges felmérésből kitűnik, hogy a baloldali ellenzéki szavazók összege adott, egymás kárára tudnak csak bővülni:…..
lorantka 2015.07.10 10:13:30
@is:
Tévedsz annyiban, hogy _tisztában van vele_, hogy ha lelépne és visszavonulna a luxusvityillójába éldegélni, erős összetartó elem esne ki a Fidesz szerkezetéből. De _nem teszi_.

Érted?
lorantka 2015.07.10 14:01:07
@daito:
A többi marhaságra nem reagálnék, de ez fontos:
" az egy mese, hogy a Jobbik mszp/baloldali szavazókat visz. Átmeneti ideig tud, de nem százezreket."

Nos, ha ettől össze is omlik a világképed, DE IGEN.
A Jobbik szavazóinak bő fele korábban stabil MSZP-szavazó volt. Nyugodtan nézegess térképeket, szavazatszámokat, volt aki ezt előtted megtette, nem is egy;köztük én is. Az MSZP szavazótáborának jelentős része az oly' nagyon gyűlölt Jobbiknál landolt, bármit is gondolsz erről, a tény tény marad.

A Gyurcsány-imádat pedig kóros elmeállapot, javaslom, keress fel egy szakembert.
lorantka 2015.07.10 14:41:06
@Scagnetti:
Annyiban jogos a pontosítás, hogy a "korábban" nálam 2002-t és 2006-ot jelenti (még korábbra fölöslegesnek ítéltem ásni), és aki utoljára legalább 9 éve szavazott oda, valóban nehezen lehet továbbra is "szoci szavazónak" nevezni. Ez utóbbira viszont ügyeltem a megfogalmazásnál. Az elkötelezettségük mértékéről nincs részletesebb információm, a szociális demagógiára való érzékenység és pozitív reakció igaz lehet. Mondjuk a Jobbik mozgása nem mutat nagy kilengéseket, szóval vagy nincs jobb helyük, vagy pedig az elkötelezettségük több a "nagyon lazánál".
Erről jó lenne komolyabb eszmefuttatásokat, felméréseket olvasni/végezni.
Nemrég belefutottam a kérdésbe a carthrottle-ön, hogy ha három autód lenne, mi lenne az. Egy hétköznapokra, egy hétvégére és egy pályázni. Be is küldtem a kérdést a szerkesztőségi levelezőlistánkra. Íme, a válaszok: Pere László (karmageddon)Hétköznapokra: Mivel van…..
Könnyebb úgy írnom, ha mások gondolataira reagálok. Motivál. Vagy csak nem tudom megállni hogy ne raagáljak rá :)   > Az iskolarendszer lényege a szisztematikus tanulás. Nem feltétlenül ez illetve nem csak ez a "lényeg". - Van ugye a "knowledge" típusú tudás ( ki fedezte fel…..
lorantka 2014.09.07 23:23:22
Mese a tudás kereséséről

Élt egyszer, valamikor régen, egy hatalmas király. Ez a király messze földön híres volt - nem a hatalmas birodalmáról, nem is a kincseiről (pedig volt neki belőlük bőven), hanem arról, hogy mindent tudni akart.

Palotájában csak gyűltek, egyre gyűltek a könyvek, meghívta magához a világ bölcseit; napjait folyton-folyvást csak velük töltötte, de ez mind kevés volt neki.

Azután, ahogy egyre öregebb lett, ahogy fogyni érezte idejét, arra gondolta: megparancsolja bölcseinek, gyűjtsék össze neki a legfontosabb tudnivalókat.

Tanakodtak a bölcsek, ki ezt, ki azt tartotta a legfontosabbnak, a palotában meg nem fogyott, inkább szaporodott a rengeteg sok könyv...

Akkor a király azt mondta: válogassák ki ezekből a legfontosabbat, de csak annyit, hogy egyetlen kis szobában elférjenek. Nem lesz már neki többre ideje.

Nekiláttak hát a bölcsek a válogatásnak, de bizony beletelt egy esztendő is, mire jelenthették a királynak: együtt vannak a legfontosabb tudnivalók.

Akkorra azonban a király már nagyon öreg volt; megparancsolta hát, hogy egyetlen könyvbe gyűjtsék össze mindezt, amit egy királynak tudnia kell.

Telt-múlt az ide, az az egyetlen könyv pedig csak nem akart elkészülni.

Hogyan is férhetne bele egyetlen, mégoly vaskos könyvbe is minden tudomány?

Végül is aztán - már járni is alig tudott, már látni is alig látszott a király - megszületett A tudás könyve.
Csakhogy a király azt már nem olvashatta el, s úgy érezte, arra sem lesz már ideje, hogy tudósai felolvassák neki.

Azt kérte a legnagyobb bölcstől: mondaná meg neki egyetlen mondatban a legfontosabbat.

Sokáig tanakodott magában a bölcs, mit is mondjon. Végül így szólt:
- Felséges királyom, amit mondhatok neked, ez: a világ bonyolult.
Egy egyetemi kollégám szerint Orbán Viktor a magyar politika legőszintébb szereplője: bár a beszédeit rendszeresen túlmagyarázzák és ezért aztán félre is értelmezik, valójában csak oda kellene jobban figyelni arra, amit mond. Ez a megközelítés persze biztosan vitatható, nem…..
lorantka 2014.08.30 18:57:15
@iii:

Judaism:
Hungary: 0,97%
Switzerland: 0,24%

Lehet, hogy ott jobban kiirtották őket? o.O
lorantka 2014.08.31 21:18:38
@iii: www.wolframalpha.com

Angol Wiki egyébként 0,3 és 0,1%-ot ír.

Magyar Wikin 80-100.000 főt ír, ami inkább az 1%-hoz van közel mint a 0,1-hez.