Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gergely_it

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzeti zászlók "Ádámja" a francia trikolór volt. A 19. században a legtöbb nemzeti lobogó a francia zászló mintájára szintén két vagy három színből állt össze. A színek használatban is volt limit, hiszen az európai heraldikában az aranyat jelképező sárga, az ezüstöt jelképező fehér mellett, csak…..
Gergely_it 2019.02.21 16:06:41
@Weißkopf: 1945 a viszonyítási év, amikor is Indonézia kezdett használni egy szinte azonos zászlót.
Igazi vesszőfutás ez a történet a számára: az utolsó szövetségeseit is elveszítette ezzel az üggyel, és cserébe nem nyert semmit. ..
Gergely_it 2018.12.03 18:03:35
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Én csakis és kifejezetten a tudományos életről beszéltem, nem gazdasági, politikai vagy más szempontokról. És azt is írtam, hogy a hozzászólásom nem azt jelenti, hogy egyetértek a történtekkel. De mivel sok cikkben a Ceu kimagasló oktatási, tudományos, kutatási tevékenységét emlegetik a legnagyobb veszteségként, érdekeltek a nemzetközi eredmények. Attól, hogy egy diploma amerikai, még nem feltétlenül jó. És az egyetemi oktatást elemző oldalak szerint a Ceu oktatási és kutatási szintje egyáltalán nem kimagasló, kutatási területe és oktatási tevékenysége pedig elég szűk. Úgy gondolom, hogy más magyar egyetemek is megütik a Ceu szintjét oktatásban és kutatásban, ezért a diákokat sem éri lényeges hátrány a Ceu Bécsbe költözésével. Nem is beszélve a végtelen ösztöndíj lehetőségekről, amelyekkel ma már szinte bármelyik egyetem elérhető bárkinek.
Gergely_it 2018.12.03 18:54:19
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem élek Magyarországon, ezért nem akarok erről az ügyről politikai vagy gazdasági véleményt alkotni, legalábbis nyilvánosan nem. Fölösleges lenne harmadszor is leírnom azt, hogy soha nem mondtam, hogy egyetértek a történtekkel. Az egész ügy hátterében olyan indokok vannak, amelyekről nem vagyok kompetens véleményt alkotni, mert már tényleg nagyon régóta nem élek otthon. De a tudományos világban benne vagyok, és a hozzászólásomban egyszerűen csak a véleményemet akartam megosztani, egyetlen szempontból, a CEU oktatási szintjének szempontjából... ennyi. Úgy gondolom, hogy a Ceu nem egy jó (legalábbis kimagaslóan jó) egyetem, és a magyar tudományos élet nem sokat veszített a Ceu elköltözésével.
Az én támogatásom nélkül is megvannak ahhoz az anyagi és egyéb eszközeik, hogy szélesebb, vagy legalábbis tagoltabb képzést nyújtsanak, valami miatt nyilván nem ezt az utat választották. Nem gondolom, hogy ez az egyetem méretével függ össze. Néhány, itt a fórumon is említett CEU-s szakdolgozat a címe alapján izgalmas dolgokat feszeget (nem olvastam őket, ezért fogalmam sincs, hogy egyetértek-e velük és a következtetéseikkel, de a téma néha tényleg érdekes) de, megismétlem, azt mondani hogy a Ceu elköltözésével sötétség borul a magyar tudományra, vagy hogy nem lesz többé Nobel-díjas az országban, az igen erős túlzás.
Az ösztöndíjakkal kapcsolatban pedig nem vicceltem, személyes tapasztalatom, hogy igen jól működnek.
A legtöbb szülő igyekszik egészségesen táplálni csemetéjét, de hála december 6.-ának lényegében a gyerkőc egy teljes hónapra csoki és édesség diétába kezd.  Mit is kap a gyerek a hagyományos mikulás csomagba? Cukorbetegséget, elhízást, hiperaktivitást, lyukas fogakat, rossz szokásokat és kezdődő…..
Inkább érdekes vitaindítónak nevezném a mai írást. Beküldője (nevezzük Bélának) véleményével sok ponton lehet vitatkozni, én sem értek vele egyet sok mindenben, de éljen a sokszínűség – lássuk tehát, miként látja ő a dolgokat! Magyarország kívülről – új sorozat a Határátkelőn! Milyennek látod…..
Nyitrai Réka Viktória Azt hiszem, hogy a több mint 20 éve íródott Napsütötte Toszkána című könyv, vagyis Frances Mayes tehet róla. Mármint arról, hogy az emberek egy jelentős része toszkán házról álmodik. Tudom, hogy a valóságban nem sokan engedhetnénk meg magunknak, hogy házat vegyünk…..
Gergely_it 2016.02.04 07:55:54
@zuulululu: nem egészen. A cikk alapvetően jó , de sok pontatlanság van benne. 2%-ot fizetsz ha ez az egyetlen házad Olaszországban, de nem a vételárból. Feltéve , hogy magánszemélytől vásárolsz. Egy 300000 eurós villa telekkönyvi ára simán lehet csak 70000.

Bérlés: van átmeneti szerződés is, ami 1-18 hónap lehet. Turistáknak lehet 1 hónap alatt is bérbe adni, azt regisztrálni sem kell. A kaució pedig max 3 hónap lehet bármelyik 4+4, 3+2, 6+6 stb szerződés esetén, ennél több törvénybe ütközik. Max. biztosítást (banki vagy nem) kérhetnek a szerződés időtartamára, ami kb. 1 hónapnyi költség, de azt nem kapod vissza, de ebben az esetben nem kérhetnek kauciót.
 "...nem mertem megkóstolni, mert tuti valami remegő, kocsonyás cucc van benne..." Nem is tudja, mi mindenből marad ki az, aki csak 3-4 napra utazik Isztambulba. Meg fogja nézni a Kék Mecsetet, az Aja Sofia-át, a Topkapi Palotát, a Yerebatan Ciszternát, el fog menni a Nagy Bazárba, talán a Fűszer…..
A most következő bejegyzés sokkal inkább egy ötlet lesz gyors ebédekhez/vacsorákhoz, mintsem egy konkrét recept, hiszen végtelenül egyszerű, tényleg 5 perc alatt elkészül és ráadásként még a "healthyfood" "dietfood" hashtagekkel is elláthatjuk. Egy ilyen tuti tipp után nincs…..
Gergely_it 2015.09.15 19:43:21
@Wilhelm_Tell: Szellemes.

@pndkitchenstories: egyébként nem diétázom, stb. csak meglepett, hogy diétás az olajon sütött zsíros sajt. Lehetne pl. grillezni, olaj nélkül. Vagy olyan edényben átsütni a két oldalát, amiben olaj nélkül sem tapad le, így azt a kevés olajat inkább a párolt zöldségre lehetne önteni - egészségesebb, mint a vaj. Egy pohár jó vörös borral.
Egy pillanat alatt más világba csöppensz. Ahogy leszáll a gép, mintha egy teljesen különleges helyen értél volna földet, karon ragad az első pillanat, és akkor már tudod, hogy egyhamar nem fog elengedni. Egyszer minden út oda vezet... És ha az a bizonyos pillanat magával…..
KitchenPorno Hétvégi vadulás! 2015.07.10 08:50:31
Egy igazi falusi vadpörköltet csináltunk pár hete vidéken, az egyik barátunk nyaralójában, Cell mellett egy hegyen. Most ezt a receptet hozzuk el nektek! Hozzávalók: 4 kg vadhús (nálunk szarvas comb volt) 5 fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 2-3 ek zsír-zsiradék  5 db…..
FocacciAország 25. Torino Forza Toro     Újabb nagy falat Milánó után, a szomszédos Piemonte fővárosa, Torino következik. Olaszország negyedik legnagyobb városa, most már csak Bari - Puglia örök cél marad(?) - és Bologna - igazából nem is értem, miért nem látogattuk még…..
Gergely_it 2015.05.27 09:34:11
@yolee21: Köszönöm az olvasást... :) Egyébként sokszor olvasom a blogodat, és örömmel fedeztem fel a "fel nem kapott", de top szép helyek között Monteriggioni-t. Egy év Róma után 2005-2010 között ott éltem, ingázva Monteriggioni és Siena között.
Mi, magyarok ugyanis egy keresztény, vallásos nemzet vagyunk, mindig is azok voltunk, már Krisztus előtt akárhányban is, sőt, a világ teremtése előtt is. A keresztény erkölcsbe márpedig nem fér bele az, hogy férfi férfival úgy háljon, ahogy nővel szoktak - utálatosság az az Úr…..
Orbán Viktor szerint „viccelődésre csábító” az a kérdés: kíván-e tenni valamit a kormány annak érdekében, hogy a nem heteroszexuális párok is félelem nélkül foghassák meg egymás kezét az utcán. Hát... elég furcsa humorérzéke van a miniszterelnöknek. Az Index a…..
Gergely_it 2015.05.19 20:48:11
@Shlomo a halott zsidó terrorista: @maxval bircaman szerkesztő: minden világvallás... ez nem érv egy nem vallási elvekre alapozott jogállamban. Ha az lenne, akkor az államnak tiltania kellene az abortuszt, a fogamzásgátlást, a válást, stb. Ezek - a te logikád szerint - nem gúnyolják ki a vallásos emberek hitét?

Új liberális hóbort... a házasság alapvető jog, legalább is a civilizált világban. Így az azonos neműek házassága nem liberális alapokon nyugvó döntés, hanem az állam semleges hozzáállása lenne.

A kiskorúak esete egészen más - persze lehet azon vitatkozni, hol legyen a határ meghúzva. Mikor érik el a döntés szabadságához nélkülözhetetlen szellemi-lelki-társadalmi érettséget.

Anya-fia házasság ellen sok-sok, ideológiailag, vallásilag semleges érvet fel lehet hozni (lsd. pszichológia), míg a "melegházasság" ellen csak vallási, erkölcsi (tehát nem semleges) érveket.

Többnejűség, stb., más kérdés, hiszen érintve van egy harmadik személy is. Amúgy pedig az ószövetség pl. nem tiltja, ahogyan a korán sem.

Az öröklés csak egy példa volt, sok más civil jog is kapcsolódik a házassághoz, adókedvezmények, stb.

Nekem úgy tűnik, hogy saját vallási meggyőződésén kívül, senki nem tud értelmes érvet felhozni a házasság és a vele járó jogok kibővítése ellen, és leginkább csak indulatok és személyes vélemények sorakoznak fel, de ezek egyáltalán nem elégséges érvek. A te meggyőződésed, véleményed, érzésed éppen annyit nyom a latba, mint az enyém. Itt egyébként is egy világi, laikus állam jogi döntéséről van szó, és nincs (hacsak nem vallási vagy személyes) érv arra, hogy miért korlátoznak egy világi (!) intézményhez (=házasság) kapcsolódó jogokat. És hogy mi az érv mellette? Az, amit sokan tagadnak : a házasság alapvető emberi jog, és a világi jogrendszerben egyszerűen az emberi méltóság és szabadság az alapja. Ezért nem korlátozhatja azt az állam szexuális irányultság alapján. Szerintem.
Gergely_it 2015.05.19 21:44:16
@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Mellette sem . - akkor nem olvastad végig, amit írtam

Többnejűség - maxbirca hozta fel

Fogamzásgátlás - minden, nem nemzésre irányuló aktus tilos a KEK szerint

Válás - attól függ, melyik keresztény közösségre gondolsz. Lényeges eltérések vannak a katolikus, ortodox, protestáns tanítás és gyakorlat között.

Nem. - na, ez hatásos érv. És még csak véletlenül sem a kérdésemre, felvetésemre válaszoltál.

A polgári házasság is messze többről szól, mint a genetikai szülők beazonosításáról, és a gyermekek jogairól. Ha nem, mi értelme lenne az időskori polgári házasságnak, vagy meddő felek házasságának. Olvasd el a vonatkozó jogszabályokat a házasság céljáról.

Aki biológiailag alkalmas a nemzésre, az nem fogadhat örökbe? Sajátos érvelés. És milyen alapon nem?

A házassághoz való jog alapvető emberi jog, olvasd át az emberi jogok egyetemes nyilatkozatát.
Gergely_it 2015.05.19 21:52:49
@Shlomo a halott zsidó terrorista: higy kivel értenek többen egyet, azt nem igen lehet tudni. Legalább is én nem kérdeztem meg mindekit... gondolom, te sem.

Egyébként is mire érv a többség? A faji törvényekkel is egyetértett a többség - ez erkölcsi alapot teremtett a létezésükhöz?

Egyébként meg fura, hogy mindenhol "lepapírozásra" egyszerűsíted le a házasságot. Nekem ennél sokkal többet jelent. Én itt kiszállok, sok értelmét nem látom tovább ismételgetni ugyanazt.
A magyar paradicsomos káposzta rántásos, cukros, sokszor a régi menzai kaját juttatja eszünkbe. Más fűszer, mint a só, nemigen van benne, maximum egy kis bors. Ez a franciás verzió sokkal könnyebb, fűszeresebb, pikánsabb. Méltó egy kipróbálásra. Egyszerűsége és nagyszerűsége,…..
Derék republikánusként nem tudok nem röhögve tekinteni az angol királyi családra. Elképesztően szánalmas banda. Ennél már csak az angol nép szánalmasabb, amely megtűri ezt a Truman-showba oltott Barátok köztöt imitáló szappanoperát. Egykor az angol király/királynő valóban…..
Gergely_it 2015.05.05 17:00:43
@Terézágyú: ahol én nőttem fel (család, szűkebb környezet, iskola), elvárták, hogy ne illessünk senkit a degenerált és hasonló jelzőkkel, és az esetleges egyet nem értésünket is bizonyos szint alá nem süllyedve mondjuk el. És ezt nem seggnyalásnak, hanem kultúrált viselkedésnek (megnyilvánulásnak) hívták, hívják.

Ettől független, hogy anglikán, így én is félig-meddig II. Erzsébet alattvalója vagyok. De megismétlem, ennek tényleg semmi köze a véleményemhez. Éppígy irritálna egy ilyen cikk másvalakivel kapcsolatban is. Valószínűleg neveltetés kérdése, ezért is jogos, hogy nem mindenki ért velem egyet.
Először állapított meg 2008 óta szexuális közösség tagja elleni erőszakot egy bíróság, az elkövetőt pedig három év börtönre ítélte. A vádlott, Gy. Zs. két évvel ezelőtt ütött meg a Budapest Pride után egy férfit, illetve letépte róla a szivárványos kokárdát. Egy…..
Gergely_it 2015.05.03 16:22:08
A számomra leginkább meglepő eleme a cikknek az enyhébb ítélet kívánalmának indoklása: azért, mert valakinek nehéz múltja volt, és/vagy megbánta, amit tett, legyünk elnéző(bb)ek? Emberölésnél is alkalmazzuk a logikát? Vagy hol húzzuk meg a határt?

Önmagában egy pofon nem nagy dolog - de nem is csak erről van szó. Ezt a nőt valószínűleg eleve a gyűlölet vitte a Pride-ra. Ha zavarta a Pride, minek ment oda? Miért gondolta azt, hogy valakit megítélhet? És hogy - bizonyos értelemben - önbíráskodhat (hiszen "megbüntette" a sértett felet valamiért, amit helytelennek ítélt meg)?

Ráadásul ez nem egy kirívó eset. Ma Magyarországon egy meleg személynek félnie kell sok esetben: otthon, munkahelyén, az utcán. A "buzi" szitokszó, sértés, ami jól mutatja a társadalom hozzáállását. Ha valakit megütnék az utcán faji/vallási hovatartozása miatt, büdös niggernek vagy zsidónak nevezném, egy utólagos "bocsánat" alap lenne arra, hogy a bíróság (és a társadalom) szemet hunyjon a dolog felett? Valóban ilyen példát és környezetet akarunk a fiataloknak adni, rájuk hagyni?

Külföldön élek, az otthoni buzizás, zsidózás, cigányozás rémísztő méretei (és az azt körülvevő közöny) nekem csak itt kint tűntek fel - tudjátok, amikor a füled annyira hozzászokott egy zajhoz, hogy már csak akkor figyelsz rá fel, amikor hirtelen elhallgatott.

Személy szerint sajnálom, hogy ez a nő 3 évet eldob a saját életéből a saját hülyesége és tahósága miatt - de helyeslem az ítéletet, nem is annyira a kérdéses megelőző hatása, hanem inkább amiatt, amit az el nem ítélése üzent volna a társadalomnak, a felnövekvő nemzedéknek.

Gergő -
gergo.me
Gergely_it 2015.05.03 18:43:39
@Pipas: úgy tudom, ez meg is történt, ezért kapott "csak" 3 évet.
Gergely_it 2015.05.03 18:52:01
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem igazán értem, miért lenne gyūlölködõ a hozzászólásom. Ahogy azt sem értem (személyeskedés?), mi köze a véleményemnek ahhoz, hogy meleg vagyok-e vagy sem. Éppen arról próbáltam írni, hogy ez nem a melegekrõl, hanem egy konkrét viselkedésformáról és hozzáállásról szól bármiféle kisebbséggel szemben.
És a medve bõrére sem iszom elõre, nem gondolom, hogy lenne bennem vagy a hozzászólásomban káröröm. Sõt, ahogy írtam, magát a személyt sajnálom, de ettõl az ítéletet még helyeslem.
REZSŐHÁZY RUDOLF Hol volt, hol nem volt, volt az Óperenciás tengeren túl egy ország, ahol az országgyűlésben ülő egyik képviselőt zsörtölődő anyóssal áldotta meg a sors. Az az ötlete támadt, hogy törvényjavaslatot terjeszt be, melynek értelmében a házsártos anyósokat meg…..
A német szövetségi parlament szinte egyhangú határozatában népirtásnak minősítette az egykori Oszmán Birodalomban 101 éve elkezdett örményellenes mészárlásokat. Törökország válaszul visszahívta berlini nagykövetét. A Bundestag megemlékezése a 101 éve kezdődött népirtásra az örmény nép, „a világ…..
Gergely_it 2015.04.23 14:19:14
@Emmanuel Goldstein: nem igazán látom az összefüggést a kettő között. Az egyik esetben országok adnak történelmi "elégtételt" egy sokat szenvedett népnek, a másikban Magyarország kormánya követ el (diplomáciaia, erkölcsi, stb.) hibát.
Általános vélemény, hogy mindenki egy kicsit jobban akar kinézni, mint, ami jelenleg. Ez sokszor az alakunkban teljesedik ki, vagyis, minél vékonyabb és formásabb akarunk lenni. A nők leginkább a vékonyságra mennek, a férfiak pedig az izomzat formálásra. Ahhoz, hogy ezt minden két…..
  Sokan úgy gondoljuk, hogy mi megúszhatjuk, mert eddig is másokhoz törtek be. Különben is miért pont a mi otthonunk kerülne célkeresztbe?  Gyakran egy életen át tartó kemény munkával dolgozunk meg javainkért: lakásunkért, személygépkocsinkért és megtakarított…..
Gergely_it 2015.02.16 10:44:18
@Petrow: ha rohadt gazdag vagy, akkor vannak megoldások: biztonsági személyzet, pánikszoba, műholdas figyelés, stb. Ha meg van valamid, de arra már, hogy hatékonyan védd is, nincs keret... akkor ennyi volt: szerencse kérdése.

A kutya, ahogy te is írtad, bizonyos körülmények között, megoldás lehet - bár kételyeim vannak: talán félteném, hogy lelövik vagy megmérgezik.
Nem Art Decor 1 tér, 3 lakás/3 2015.02.09 09:07:00
A harmadik lakást egyedülálló, jómódú férfi számára kellett berendezni, nevezzük bankárnak. Gyakran fogad nővendéget, soha nagyszámú vendégsereget. A női vendégek miatt igen fontos, hogy meglegyen a tér forgatókönyve: belépés, első jó benyomások, egy ital a feszültség oldására, gyertyafényes…..
Születésnapom volt pár napja. Olyan étteremben ünnepeltünk, ahol a tenger gyümölcseiből falatozgathattam végtelenül... kipukkadásig. :D Ekkor jöttem rá, hogy milyen régen ettem halat, tonhalat, szardíniát, kagylót, rákot. Az is eszembe jutott, hogy lazac is van a mélyhűtőben,…..
Gergely_it 2015.01.28 12:34:14