Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helyközi ember

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtunk már korábban arról, hogy milyen véletlen balesetek szokták érni a telefonokat a random leeséstől a mosogatóba zuhanásig. Viszont ennél is gyakoribb, hogy lassan, de biztosan krepál be a készülék valami olyasmitől, amire ugyan nem számítottál, bár igazából kellett volna. Ekkor rendszerint…..
téveszmék "A szex mocskos dolog" 2018.09.05 08:25:52
  Pár napja tele volt a net a 21 éves Claire Dalton sztorijával, aki pornót talált vőlegénye telefonján, ezért hét nappal a tervezett esküvő előtt kiadta a srác útját. A mormon egyház kötelékébe tartozó, mélyen vallásos lány családja egyesével felhívta mind a háromszáz meghívott vendéget, s nem…..
helyközi ember 2018.09.06 12:41:34
@Roland19: na ez az amiről beszéltem, ez már a vallásos maszlag, a butaság.

Higgy valamiben (istenben, tudományban, pénzben, mindegy) az a magánügyed. Azzal viszont már az EGYHÁZ etetett meg, hogy ezek a próféták milyen hasznosak, vagy hogy a képzelt barátod szolgál téged. Hogyan? Viszi a táskádat? Kinyitja az ajtót? Kifizeti a villanyszámládat? Nem b@sz agyon egy villámmal? Ez a belemagyarázott “szolgálat” mind olyan, hogy nem öl meg, nem betegít meg, nem küld aszályt, dögvészt.... Nem ad, nem csinál, hanem “megkimél” valamj csapástól (ami a nem hívők szerint amúgy sem következne be...) cserébe viszont nagyon is valós szolgálatokat kérnek a képviselői: adományt, egyházadót, templomkertgondozást....

Az egyház a hatalom gyakorlasáról szól. “Bűnben fogantál, eredendő bűnben élsz, bűnös minden élvezet, ne is vágyj rá, esedezz a bocsánatért, KÜLÖNBEN....”
Nem szól ez semmi másról, csak hogy ellenállás nélkül legyél birka, ne gondolkozz, ne akarj semmit, mert a Hatalomnak az kényelmetlen.
Most ezt a szerepet a bulvársajtó, a valóságsók és a “műveltségi” vetélkedők viszik. Amig a téma VVGizi és ÉNBLajos civakodása, addig nem arról gondolkoznak, hogy megint elloptak egy stadionnyi közpénzt...
Ennyi. Aki meg prófétákat, szolgálatokat hiszi, az benyelte.
helyközi ember 2018.09.06 12:45:00
@Boar.: a drogfüggő a mámort akarja, nem magát a port/szert. A drog ugyanugy csak eszköz, mint a porno egy másfajta öröm irányába. Viszont a drog(ra való pénz)ért ölnek, a pornó meg jó eséllyel csökkenti az erőszakos punciszerzés kockázatát.
helyközi ember 2018.09.06 12:46:34
@$pi$: látszik, hogy nem ismered. A vérengző barbár, gyilokra utasító isten az ószövetség, az a zsidóké. A békés megbocsátó hippi Jézus az újszövetség, az a keresztényeké.
Ha magyar vagy, "olyan nyelven beszélsz, olyan rugóra jár az agyad, olyan észjárás igazságai és törvényei szerint rendezed be az életed immár ezer éve ugyanazon a helyen, amely csak ránk jellemző" - mondta nemrég a Fősámán maga. Ha meg francia, wales-i (Cymry), portugál, szász.... -- tehetjük hozzá…..
helyközi ember 2018.09.05 11:34:33
@Attilajukkaja: “Nem vagyok nyelvész, ezért ilyen vitákba felesleges lenne belemennem. De hiszek a szakembereknek, akik ezt tanulták és egész életükben ezzel a foglalkoztak, hírnevet szereztek maguknak.“

Arra nem gondoltál, hogy végighallgass/végiggondolj érveket/érveléseket? És ha az lovikusnak tűnik, akkor megkérdőjelezd a “hírnevet szerzett” szaktekintélyek állításait?

Pont a héten futottam bele egy videona, ahol Sir David Attenborough (akkor még nem volt Sir) a 80as években egy brit akadémiai tag egyetemi professzorral vitatkozott. Mert a prof állítása szerint a darwini evolucio hülyeség. Vagy emlitsem Galileit, akit korának elismert tudosai siman maglyara kuldtek?

Probalj magad donteni, ne fogadd el feltetlenul a “szaktekintelyek” allitasat. Hm?
helyközi ember 2018.09.05 13:15:56
@Attilajukkaja: 15% adonal 150.000 forintnbr fizibol pont feleannyi adot fizetsz, mint 300.000 ft fizubol. Aki tobbet keres, tobb adot is fizet. Pontosan annak arányában, amennyivel tobbet keres.

A tobbsavos adorendszerek sávjai buntetoleg hatnak, azt feltetelezik, hogy van egy szint, ahol nekem mar nem er annyit a penz, mint masnak. Ez egyreszt kontraproduktiv (“minek tulorazzak, sávot lépek es az ado ugyis elviszi a tobbletet”), masreszt DE, IGEN azon alapul, hogy valaki mas hatarozza meg, mi szamit luxusnak ebben az orszagban. Marpedig en 2 szelet rantott husert hajlando vagyok ketszer annyit dolgozni, de nem 3x annyit, mint az elso szeletért. Marpedig a progressziv, tobbkulcsos adorendszer elvarja, hogy aránytalanul tobbet dolgozzak a tobblet jovedelemert.

Es ugy tunik, azt sem ertetted meg, hogy a valoban gazdagok miert nem adoznak. Azert nem adoznak, mert jovedelmuk nem bérjovedelem es nem tőke hozama. Ingatlanado nincsen, ha pedig minden vagyonuk -ami gyakorlatilag szemelyes hasznalatu vagyontargykent funkcional- (legyen az Ferrari, vadaszkastely, vagy maganrepulo) az xy ZRT konyveiben szerepel, akkor bizony nem adoznak belole/utana.

Amig en a sajat netto, adozott berembol veszek Skodat, fizetek alberletet, oltozom a Háda divatbol es etkezem a gyari menzan, addig ML a ceges Mercedessel furikazik,( amit a ceg tankol es szervizel), a ceg apartmanhazanakpenthouse lakosztyaban ter este nyugovora, munkaruhakent a ceg elszamolja az Armani oltonyet es reprezentacios koltsegkent a Four Seasonsban elkoltott ebedjet is. Mikozben kirohog es megmutatja a br 130.000 Ft/ho munkaberrol szolo munkaszerzodeset.

Viszont ha Ferenc, aki jol kereso informatikus es van egy havi br 800.000-es munkaszerzodese, az a “tobbkulcsos-hívők” szerint mar olyan kibaszott gazdag, hogy oda lehet neki verni a 38%os adokulcsot. Nehogymá 3 évente kocsit akarjon cserelni a mocskos burzsuj! Sőőőt, az utolso balos kormany idejen ÉVI 1,6mio Ft brutto jovedelemnel volt a savhatar. Vagyis egy 140-150 ezer bruttot (3muszakban, tuloraval) osszekaparo gyari melos a rendszer szerint mar GAZDAGnak szamitott. Na ebbol nem kerek. Akkor sem, ha 1, 10, vagy 100millional van a hatar. Ha alacsonyra teszed, rendes embereket szivatsz meg, ha magasra teszed, akkor meg ugysics belole kimutathato ktgvetesi bevetel. Ezert hulyeseg.

Amugy te tenyleg elhiszed, hogy a VALOBAN gazdagok fizetnek adot? Barhol a vilagon? Ugyan mar...
helyközi ember 2018.09.05 13:20:55
@Attilajukkaja: lovikus = logikus

Nem, nem ertek mindenhez. De amiket itt @444 felsorolt a nyelvvel kapcsolatban, az szamomra logikusabban hangzik, mint a kvökkömökköjökkö Kalevala rokonság, akikkel egy betüt nem értünk meg egymás szavából.

Ja és a feketemunkások se fizetnek adot. Sőt, ha emeled az adot, vagy nem dolgozik (kevesebb gdp) vagy feketen dolgozza a tobbletet, igy megintcsak az sziv, aki nem tudja elkerulni az adozast. Igen, a multinal alkalmazasban allo, tanult “kozepreteg”...
       Rogán Cecília férje azt kérte a kormánytól, hogy indítsa el a megélhetési bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt. Ahogy mondta, nincsenek erkölcsi kötelességeink ezekkel az emberekkel szemben. Szép, kerek, keresztény mondatok.          Rogán Cecília…..
helyközi ember 2015.03.10 16:29:34
@labrabbit: @vigyüktúlzásbaadolgokat: @labrys:

az a baj, hogy ti mindhárman NAGY távolságból, kurvára liberális előítéletekkel vizsgáljátok mind a jelenlegi helyzetet, mind pedig az én állításaimat.

Biztos kurva sokat tanultatok történelemből, meg marha jól hangzikhogy az aradi 13 között mutatóba (se) akad magyar, de az én szememben a kun, rác, tót, sváb, az mind magyar, amint magyar földre született, magyarul beszél, itt fizet adót, stb.

Magyarországra per definíció továbbra is érvényes, hogy NEMZETÁLLAM, még akkor is, ha a lakosság egy része más ősöket, felmenőket említ.

Biztos kurva sok tábort láttatok a neten (jó, hogy ilyen olcsó az internet), de az én kertkapumtól 1300 méterre pont van egy ilyen. Én nem valami ordas orbánista eszme miatt tiltakozom a bevándorlási liberalizmus ellen, hanem azért, mert az 1600 lakosú falumba HIVATALOSAN is több, mint 5000 menedékkérőt szállásolt el eddig a bevándorlási hivatal. És ebbe a tömegbe statisztikailag is belefér néhány gyilkos, erőszaktevő, stb. NEKEM a mindennapi életemre hat ki a bevándorlás, míg TI csak "beszélgettek" róla...

A juttatásokról meg annyit, hogy amit a menedékkérők kapnak, az egyrészt sokkal-sokkal több, mint amijük otthon volt, másfelől viszont ordas nagy kibaszás mindazokkal, akiket közmunkára kényszerít a NER. És igen, én tüntettem, sőt tüntetést szerveztem, mert azt gondolom, hogy a minimálbéres alkalmazottat kirúgni, majd közmunkásként visszafoglalkoztatni egy arculcsapás az itt születettek számára, miközben a sehonnai jöttmenteknek a seggét is kinyalja a BÁH.

Az EU-kötelezettségekről meg az jut eszembe, hogy az EU ad némi pénzt Mo-nak, hogy a problémát oldjuk meg mi, helyettük. Álságos megoldása egy létező problémának.

De hogy legyen min rugóznotok:
1.) a bevándorlók azért jönnek, mert itt magasabb életszínvonalat remélnek. A mi magasabb életszínvonalunk viszont azért (is) jött létre, mert mi ún. "európai értékek" mentén élünk: nem dolgoztatjuk, hanem tanítjuk a gyerekeinket. Annyit szülünk, amennyit fel tudunk nevelni. Dolgozunk, az áruk/szolgáltatások ellenértékét megfizetjük. Nem nagyszakállú barmok ötleteiben hiszünk, hanem a jogrendszerben. Akik viszont idejönnek, ők úgy akarnak élni, mint Kabulban, meg Mogadishuban éltek, de azt várják, hogy az életszínvonal európai legyen. Ez NEM FOG MENNI.

2.) akik ide vándorolnak, azért jönnek, mert az otthonuk élhetetlen. Miért az? Mert a sok barom, aki ott él (a középkori erkölcsei szerint), élhetetlenné teszi. Afrika és a Közel-Kelet teljes lakossága nem tud ide költözni. Annyian ide tudnak jönni, hoyg tönkretegyék a mi életünket (nézz körül Marseille-ben, Nápolyban, Párizsban, Berlinben, Londonban...), de még mindig túl sokan maradnak otthon. És sajnos nincs az a pénz (sem segély, sem fejlesztő támogatás), ami elég lenne, hogy lecsillapítsa őket.

A tuszik mindig is ölni akarják a hutukat (vagy fordítva, a tököm se tudja, de valami "törzsi" sérelemért ölik egymást az afrikaiak ezer éve), és ez akkor is így marad, ha mindet gazdaggá teszed. Az iszlám fanatikusok a gazdag Londonban is saria-rendőrséget akarnak bevezetni (meg is teszik), és ez nem azért van, mert éheznek/nyomorognak otthon. Ez azért van, mert elborult barom a legtöbbjük.

Ti itt szopjátok a faszukat, mert az nagyon trendi, meg felvilágosult, de a liberális multikulti bevándorlási politika VILÁGSZERTE MEGBUKOTT. Nincs működő példája a nagy létszámú sikeres integrációnak, ráadásul a most kontrollálatlanul érkező tömegeket nem is lehet integrálni. Mert még ha dolgozni is akar (bár semmihez se ért, sok a nevét se tudja leírni), azért úgy tartja, hogy az asszonynak csadorban a helye (mi lesz, ha női főnöke lesz?), stb, stb...

Zsákutcába néztek és fennen kiabáljátok, hogy az a hülye, akinek személyes tapasztalata van a bevándorlókkal szemben. Gratulálok, büszkék lehettek magatokra. :(
helyközi ember 2015.03.10 16:37:45
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "egy orosz zongoratanárnő volt a felesége (80-as évek vége). Ritkaság, miylen kedves, művelt volt az a nő, ahogy így visszagondolok."

Ugye te sem láttál még közelről naprakész bevándorlót?! Nem hát. Amikor éppen egymást (egyelőre csak egymást) késelik meg a táborban, vagy amikor lépni sem tudsz tőlük a belvárosi sétálóutcán. Vagy amikor 8-10en körbeállják a 12 éves (hiszen az ő fogalmaik szerint az már érett, feleségnek való nő) szőke lányodat, hogy ne tudjon a buszról leszállni. Vagy amikor szombat délben körbehugyozzák a homokozót a játszótéren? Vagy amikor úgy "stoppolnak" a városon kívül, hogy telibe eléd ugranak, te meg dönthetsz, hogy elütöd, vagy elrántod a kormányt és a szembe jövő kamion alá hajtasz? Vagy amikor aratod a kukoricát és találsz egyet, aki novemberben derékig meztelenre vetkőztetve fekszik kitört nyakkal a földön, körülötte 3-4 másik bevándorlási papírjaival? Vagy amikor azt látod, hogy a kertedben sétál 4-5 ilyen, mert az oldalsó kerítés csak egy tujasor, amin nem művészet átjutni? Vagy amikor a délutáni sétálás közben sorra rápróbálnak az utcán álló autókra, hátha valamelyik nincsen bezárva?

Ezek vajon hogyan hasonlítanak az orosz zongoratanárnőhöz? Hm?!
helyközi ember 2015.03.11 13:03:13
@labrabbit: jol latod. Sajnos a blogszferaban is kormany vs ellenzék vonalon gondolkozik a többség. Így hiába beszélek én személyes érintettség miatt KÉT ÉVE az illegális bevándorlásról, mint problémáról, a többség orbánista hülyének tart, aki csak azt szajkózza, amit a pártközpontból utasításba kapott. Pedig ez távolról sem így van, sőt, nagyon is csípi a szemem az egész NER is, meg az a kilátástalanság is, hogy itt nincsen értelmezhető alternatíva, itt nincs olyan ellenzék, akit támogatni lehetne az orbán-rezsimmel szemben. :(
A túlsúly sose szép látvány, legyünk akármilyen magasak, férfiak, nők vagy akár sportosak. Még, ha a látvány nem is érdekel bennünket, az egészségünk talán fog vagy kéne, hogy érdekeljen. Az emberi természethez tartózik, hogy csak, akkor foglalkozunk egy problémával, ha az…..
helyközi ember 2015.03.09 08:48:09
@a nemzet fogatlan provokátora: sajnos éppen fordítva működik:

a hús, sajt, tejtermék (=fehérje) + zöldség-gyümölcs alapú étkezés SOKKAL többe kerül, mint az egészségtelen étrend: lekváros kenyér, finompékáru, stb... Lehet, hogy te kevesebb kólát veszel, de egy krumplistészta töredékébe kerül, mint egy cézársaláta, vagy egy marhasült.

Ha ennek mellé veszed, hogy szegényebb környéken mindenhez kenyeret esznek, akkor már meg is van, hogy miért a szegények híznak és a gazdagok miért szép karcsúak.

Ja, ki ne hagyjam: mivel nem futja színházra, nyaralásra, utazásra, stb, ezért az "ezazegykisöröm" kategőriát a kóla-csipsz jelenti...
Subba Lendületes hetet! 2015.03.09 08:16:00
helyközi ember 2015.03.09 08:35:21
A Totalcar-olvasó igazi polihisztor. Egy pólóért és sapkáért rapet ír az autójáról, egy gyurmabérletért feladja minden gátlását és testépítőpózokba vágja magát, megsüt bármit, és az alvó asszony sincs tőle biztonságban, ha megérzi a konc szagát. Aztán ha kell, nem…..
Emlékszel, amikor tilos volt énekelni:  "Ha én zászló volnék, sohasem lobognék,Mindenféle szélnek haragosa volnék,Akkor lennék boldog, ha kifeszítenének,S nem lennék játéka mindenféle szélnek." Emlékszel, hogy mégis énekeltük? Emlékszel, amikor tudtunk a sorok között…..
helyközi ember 2015.03.07 15:59:44
@midnight coder: a 2/3 kicsit lassan jött rá erre, de vegul is el lettek zavarva. A nagy baj az, hogy az azóta eltelt 6 évben sem tortent semmi olyan, ami a zemberek javát szolgálná. Epulnek az ures stadionok, omlanak a korhazak, minimalber helyett kozmunka van, kinyirtak a nyugdijpenztarakat, az allamadossan sokszorosa nemcsak az orosznak,de a 2010-esnél se kisebb, hiaba ontottek bele 3000milliardot pluszban.

Raadasul a mai "politikai elit" tovabbra is tomve van MSZ(M)P kaderekkel es leszarmazottaikkal, illetve a mai "nagyvallalkozok" mind a rendszervaltaskori privatizacio sotet ugyleteivel alapoztak meg mai tarsadalmi helyzetuket. Jo kollegiumi szobaban laktak, jo cegeknek voltak vezerigazgato elvtarsai, jo helyre tettek az olajjal szokitett milliardokat. :(
TComment Levélben támad a hivatal 2015.03.06 07:22:45
Ki fogod nyitni, sőt, garantáltan is el olvasod, hiszen fentről küldték és címeres pecsét van rajta. És akkor jön valami, amire biztosan nem készültél. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
helyközi ember 2015.03.06 13:22:52
@papptibi: köszi!
helyközi ember 2015.03.06 13:28:42
@autosvilag.com: ez jogos, a visszahívásokat tényleg így KELLENE intézni, ellentétben a reklámokkal.

@Válasszunk: szerintem pont fordítva látod. Az állam tudja, hogy kinél van xy márkájú+évjáratú autó (akárhol is vette). Az állam (elvileg) vigyáz az állampolgáraira, ezért ha egy gyártó jelzi felé, hogy az adott típus adott évjárata "bombát" hordoz, akkor az állam gondos szülőként mindenkit értesít, hogy egy bombán ül. PONT EZ LENNE A CÉL, azt meg b@ssza meg az autógyár, hogy elqrta, fizesse a kártérítést, ha baj történik.

Szerintem éppen ez lenne etikus, nem pedig az állami hivatalok csatornáit egy színvonalra (le)húzni a postaládába tömött kéretlen igyenes teszkó(stb)újságok szintjével. :(
  ..
helyközi ember 2015.02.22 20:03:09
  ..
helyközi ember 2015.02.18 19:01:05
@Nap: de igazuk van...
Belsőség Nekem ez itt nem piros 2015.01.06 16:16:05
Kár volna csak a videómegosztók fedélzeti kamerás találatai alapján gondolkodni a közlekedéskultúra területi viszonyairól. Ideje tisztázni, hogy Kijevtől ide is van elég tahó az utakon, csakhogy a forgalomfigyelő fedélzeti kamera (közismert nevén: dashcam) itt nem alaptartozéka…..
helyközi ember 2015.01.07 10:17:23
@melonbaron: pont ezt akartam én is kommentelni. A sort megelőzni tahóság, de pirosnál jobbra kanyarodni pont annyira veszélyes, mint autópályán 160nal menni. Nálunk tiltja a kresz, az alulmotorizált Germániában meg nem.

Viszont ha tényleg hurok van az aszfaltban, akkor lehet, hogy már 10 perce ott vicsorgott a másik autó mögött, az meg csak várt, csak várt...
Darth Weber, a Tűszelep Fekete Lovagja elégedett volt a szituációs helyzettel. Sikeres volt legutóbbi invesztációs befektetése, így vehetett végre egy hétvégi víkendházat. Miközben a teraszán ülve baconszalonnába csavart paraván sajtot majszolt, tekert egyet a hifi hangerején.…..
helyközi ember 2015.01.01 17:20:38
Ebben a posztban településeket, városrészeket, lakótelepeket, emlékműveket, szigeteket szedtem össze, melyeket emberi kéz épített, és lakói valamilyen okból elhagyták őket. Van köztük megszűnt bányaterület, akad, melynek lakóit természeti katasztrófa, atomrobbanás, vagy…..
Boldog új évet kívánunk! Köszönjük idei megtisztelő figyelmüket!..
helyközi ember 2014.12.31 15:07:30
@nikarágja: egesteren szerintem nem kell fejleszteni, pont attol eletszagu, hogy olyan, amilyen. Jo a formatum, engem baromira nem zavar, hogy egymas szavaba vagnak. Az zavar, hogy valamelyik mindig csokit zabal, ezert csak bő nyállal (szo szerint) bir megszolalni. Nem hiszem, higy ez csak igy mukodhet.

A kereso gaz. Visszajovok egy hetes nyaralasbol/kikuldetesbol, az eletben nem szedem ossze, mirol maradtam le.:(

@ommm: csak igy tovabb Pistà, jo a stilus, jo a szoveg. (Nehany targyi tevedest es/vagy elhamarkodott iteletet leszamitva).

@320dezső: en meg kevesebb videot (olvasni inkabb van idom, mint olyan pillanatot talalni, amikor odafigyelve tudom nezni-hallgatni a videokat). Ha VALODI tartalom van, akkor legyen TCTV-ben (akar ugy is, hogy az online verzio hosszabb, mint a kepernyore kerulo).

Karottabol tenyleg lehetne tobb (nem a ti ugyetek, de a HH is elhalt), illetve en kimondottan RUHELLEM a "tortenetbe agyazott" teszteket. (Hans Josef megporgette az ujja a slusszkulcsot, bamban bekehunyoritott a lenyugvo nap fenyebe, aztan hummogott, milyen szerencses is, hogy ilyen beejemveje van neki" a f@szom.... Irodalomnak harmatgyenge, tesztnek alkalmatlan, nem kellene eroltetni.

Ui: es kernem vissza a rendes nickem, amit Winkli vagy Assur egy menstrualos napjan valami aprosag miatt letiltott. (Protezishes). Koszonom es BUEK.
helyközi ember 2015.01.01 09:55:13
@Rocko-: koszi!
Belsőség Heti merítés 2014.08.24 07:56:44
A kolosszus, vagyis ha kevés a Rolls-Royce Sokan lebeszélnek a 350-esről, pedig nem rossz az, és hengerfejes sem lesz, ha nem gyilkolod hideg motorral, bemelegíted menet közben magas fokozatban, és 70-fokon már akár rá is léphetsz, nem lesz hengerfejes! Japán romboló A…..
helyközi ember 2014.08.25 10:12:01
Brutálisan nagyok lettek az autóink, és nem a BMW X6-osokra és egyéb, a kulturált együttélésre alkalmatlan szörnyekre gondolok, csupán a köznapi dobozkákra. Hol rontottuk el? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
helyközi ember 2014.08.13 13:22:46
@fedél nélkül: azok nem ÁLLÍTHATÓ, hanem előre KIVÁLASZTHATÓ feltételek. Azt hiszem, a te arcod nyúlna meg legjobban, ha egy autóban lenne S-M-L méretű emberekre gyártott utastér, ahol az (esetleg állítható) elemeket úgy lőnék be, hogy az S-es belterű Astrát csak 145-160cm emberek, az M-est 161-180cm magasak, az L-es belterűt meg csak 181cm felettiek tudnák vezetni. Mert az általad felsorolt öltönyméret példa ezt jelentené. A szerencsétlen konstruktőrnek viszont olyan autót kell terveznie, amit Shaquille O'Neal is, és a csaja IS tud vezetni, ráadásul mindkettő számára ugyanazt a biztonságot is nyújtja a kocsi.
Hogy értsd: www2.pictures.zimbio.com/pc/Shaquille+O+Neal+Shaquille+O+Neal+Girlfriend+9RRlim1ckEal.jpg

@panaszmuki: "megváltoztak az igények és az elvárások az autókkal szemben."
Az okostelefonok méretnövekedése vajon megváltozott vásárlói igény, vagy a marketingesek által kitalált duma? Az iPhone-t mindenki ekézi, hogy "kicsi" a 4-4,5 colos kijelző, mások már 6-os péklapátokkal rohangálnak. NEKEM nem kell ekkora, az én vásárlói igényem az lenne, hogy a mostani méretben, az 5S-hez képest +1mm vastagság (ami a 4S mérete lenne) olyan akksit rejtsen, ami 3 napig eltart. (Mert az elég lenne arra pl., hogy a GPS tracker minusz 10 fokban is kibírjon egy napot a sípályán...) Szóval lehet, hogy a nép nem is igényli ezt a méretnövekedést, csak így adja ki.

@NEXUS6: "hanem évtizedek óta a jól bevált betontömbbel, ráadásul az ál." Nem ál, igazi, de áll. És nem beton, hanem egy gyűrődő aluminium-rácsból készült tömb. Jó benne, hogy összehasonlíthatóvá teszi a "szabvány" ütközéssel szembeni ellenállóságot, de amint egy nem szabvány ütközés van (99% ilyen), már szart se ér. Ezért van az, hogy true life körülmények között egy Volvo V40 még mindig biztonságosabb, mint egy szintén 5*-os Renault Mégane.

Csikós úr!
Nem b@sztatás, de tényleg: mikor lesz meg a római kanyar folytatása-befejezése?

Annak meg, aki azt írta, hogy 20LE-vel is lehet közlekedni, javaslom Csik írásainak alapos tanulmányozását. "Jár némi kompromisszummal" egy ilyen 20LE istenkísértés...
helyközi ember 2014.08.13 14:23:36
@Csikós Zsolt: "Vasárnap, vasárnap... Most írom épp." LÁJK!!!

@mbw108: mert ha top-chop lenne, akkor nem adná ki a formát. Lehetne alacsonyabb, de a döntött szélvédőt nem ívvel, hanem törés-szerűen átvezetni egy lapos tetőbe szörnyű turbulenciát okozna. A végén az alaktényezőn többet buknál, mint nyernél a kisebb homlokfelülettel. Mert ugye a kettő SZORZATA számít (az alaktényező Cw tul.képpen azt mutatja meg, hogy az adott m2 homlokfelületű autót mennyivel kisebb erővel lehet a szélben tolni, mint egy ugyanakkora homlokfelületű ólajtót/ruhásszekrényt. A Cw=0,25 tehát azt jelenti, hogy az ilyen alaktényezőjű kaszni légellenállása egynegyede az ugyanekkora homlokfelületű telefonfülkéének.

A jó alaktényezőhöz meg kell laminális (örvénymentes) áramlás (mosottkavics-alapforma, zárt sima dísztárcsa, nem csicsa alufelni, kevés spoiler, küszöbtoldat, hótoló és hűtőnyílás, kicsi és sima tükrök, rejtett ablaktörlők, stb) és szép leválások hátul. A mosottkavicsot törné meg egy lapos és alacsony tető. Ez egy skoda rapid, ugye milyen bután áll a csapott teteje? www.coolfinder.sk/wp-content/rabbit09.jpg

keress rá a top chop szókapcsolatra, vannak akiknek jól áll (pl Cadzilla) de pl egy bogár már gnóm lesz tőle.
helyközi ember 2014.08.13 15:34:57
@madbalee: viszont szerintem az autóipar, az autófejlesztés drágaságát éppen a sokféleség okozza. Urban legend szerint Piech ki volt akadva, mikor megtudta, hogy a Golfhoz 16 féle első futómű létezik. Jött a durva platform-stratégia (Golf IV), de ha megnézed, mára megint ott tartunk, hogy:
- egy modellhez 5LE lépésekben van 6 féle benzines és 6 féle diesel-motor
- ezek mindegyike más-más futóművet, féket, stb kap, melyek sokszáz alkatrésze kvára nem csereszabatos egymással
- felszereltségi szintekben is minden szar van. Napellenző van sima, tükrös, fedeles-tükrös, világítós-tükrös, világítós-fedeles-tükrös. Mindez 5 különböző színben.

Nem sírom vissza az egyenzsigulik világát, de a fent vázolt konstrukciós sokféleség baromi sokk fejlesztési, vizsgálati, stb költséget jelent, illetve a gyártás során halálra b@sszák a logisztikát, hogy a gyártósorra épp a te autódhoz érjen oda a kiválasztott motor, felni, ülés, napellenző, stb.

Ennél az egész (fejlesztési és logisztikai) rendszernél BIZTOSAN olcsóbb lenne, ha egy változatot fejlesztenének: a fullosat. Abba még senki nem halt bele, hogy az 1,4-es változat is a 2,0 fékjeit kapta. Amennyit pedig a gyár és a beszállítók megspórolnának a fejlesztésen és logisztikán, azzal fedeznék az olcsóbb változatokon elszenvedett "veszteséget".
Pere Laci sztorijai óta tudjuk, Indiában a munka és a munkaerő fogalma alig van fedésben a mi ismereteinkkel. A munkavédelem féltő kontrollja nélkül pedig új területek nyílnak az ember előtt, ahol angolos higgadtsággal és rögtönzéssel egészen extrém élethelyzetek is…..
helyközi ember 2014.07.24 20:29:12
@csoki46: a te videod alatt ezt kinalta fel. Na EZ DURVA...

youtu.be/cuWSxFWv3Fo
TComment Iszol vagy vezetsz? 2014.07.24 13:14:36
A bringás aktivista, az újságíró és az orvos beszélgetnek. Kellenek nekünk a piás biciklisek? Döntse el. Az Égéstér 129. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
helyközi ember 2014.07.24 13:30:07
Szabad az út az ittas kerékpárosok előtt. A rendőr nem büntethet, de döntöd el, alkalmas vagy-e. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
helyközi ember 2014.07.23 13:34:46
@Rocko-: "vö: - ittasan (...)lehet közlekedni.
lejárt egészségügyi dobozzal nem.
gyalogosként közterületen meleg nyári estén sört nem ihatsz."

ezért aztán b*sszuk el a jó irányba tett első lépést is?
helyközi ember 2014.07.23 14:56:01
@Rocko-: az eddig is volt, meg ezután is lesz. A KMB eddig sem a potenciális "teherautó alá beesett részeg, széttrancsírozott kerékpáros"-okat csesztette, hanem azt az apukát, aki úgy mert biciklizni gyerekeivel, hogy ivott egy laza fröccsöt, míg a gyerekei kóláztak. Na EZT legalizálja a törvény.

A "teherautó alá beesett részeg, széttrancsírozott kerékpáros" meg eddig is ugyanúgy csinált, mint ezután: ivott míg bírt, aztán hazatántorgott a biciklijével a hóna alatt...

Vonatkoztass már el az 1-2 számjegyű főutakon tajt részegen biciklizni próbálóktól. A zsandárok eddig sem azokra szűrtek rá. :(
helyközi ember 2014.06.12 08:41:50
@TaaT: a diesel GTI az nem a GTD?
Alig, hogy felocsúdtak a szerb olvasók, az online lapok újabb brutális baleset videójával sokkolnak. A vasárnap hajnalban történt újvidéki karambol után (melyről az Index időközben megírta, hogy egy nótórius gyorshajtó hibájából történt) egy szombat délutáni horror baleset…..
helyközi ember 2014.06.11 08:14:53
@Istóczy úr: "Csakhogy egy piroson áthajtáshoz elég egy pillanatnyi figyelmetlenség is, míg a gyorshajtás a szabályok folyamatos megszegése.

Értsd: az első lehet hiba is, de a második az szinte mindig tudatosan elkövetett bűn."

pont fordítva! A piros előtt ugyanis van egy SÁRGA jelzés, ami jópár másodpercig ott vigyorog. Aki már a piroson megy át, az bizony tudatosan arra játszott, hogy még a "sárga végén" átcsusszan.

A gyorshajtás meg ugye (kedves Mr +20kmh) azt is jelentheti, hogy egy árokpartra leb@szott ideiglenes 30as táblánál (pláne lakott területen kívül, vasárnap délelőtt, amikor építőmunkás a közelben sincsen) te lendületből átcsorogsz 55-tel. Fejbe kellene lőni, mert halálra gázolt óvodáscsoportok szegélyezik az utadat, nem?!
helyközi ember 2014.06.11 08:17:51
@billy reed: jajj már! Most ha teleírom, hogy részvétem, meg feszítsék keresztre az elkövetőt, attól valami is változik? Ne legyünk már álszentek! Van egy 4 perces video, amin 10 másodperc szól arról, ami történt.

Igen. Sajnálom a kislányt. De a hozzászólásom NEM ERRŐL SZÓLT.
Amikor ott fekszel vérző fejjel a langyos aszfalton, és érted jön vijjogva a mentő, rohadtul mindegy, kinek volt igaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...