Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Régi harcos

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok kedves olvasók! :)Előre is elnézést kérek tőletek ha túlfűszerezem ezt a bejegyzést személyes érzésekkel és gondolatokkal, de úgy érzem, hogy picit én is érintett vagyok most.A nagyon kedves úriember köszönt minket amiből érezhetjük, hogy "fontosak" vagyunk és…..
Régi harcos 2017.07.17 07:48:49
@a századik juh: "Nem egy Jehova tanúját ismerek, aki családja belterjes szaporodás miatt vesztették el fokozatosan a látásukat, ismerek ilyen véngyermeket is, a leányzó mégis vállalt gyermeket, habár tisztában volt vele, milyen keserű következményei lehetnek... de egészséges lett a pici!"

No, azért ez már túlzás! és ezért nem is igazságos. Persze ha úgy gondoltad ezt, ahogy egy karikaturista ábrázol egy arcot - hogy egyes testrészek jellegzetességét eltúlozza -, akkor meg vicces.

AMúgy JT kommunikációja nem az értelemnek szól, hanem az érzéseknek, azért ilyen csöpögősek. No persze ebben is van egy nagy valóságismeret. Az ember egy olyan lény, aki elsősorban az érzelmein keresztül fogható meg. Hogy majd milyen jó lesz, ha egy oroszlánon lovagolhat. Vagy, ahogy a horvátországi testvérek ábrándoznak, hogy ha majd egy saját szigetük lesz a tengerben :-)) JT tulajdonképpen egy tükröt tartanak elénk, amely szerint bizony túlnyomó többségben mi is ilyen csöpögös, érzelmeskedők vagyunk, és csak a rövidtávon működünk és nagyon kevés ember van olyan, aki értelmi belátás alapján volna képes egész életében kényelmetlenségeket elszenvedni. ILyenek talán a régi idők szentjei voltak, akik önkéntes szegénységben, sokszor koszban, nyomorban és betegségben éltek, mert folyton szemük előtt lebegett, hogy a véges evilági életük után vágtelen boldogságban lesz részük.
Régi harcos 2017.07.18 08:03:23
@a századik juh: Azt írod, hogy tévedek és mégiscsak az értelemnek szól. Ez nem igaz!! Ami az értelemnek szól, az egyenesen felszólít arra, hogy keress fogást rajta, hogy ne higgy benne, hogy tegyél fel kérdéseket és így győződj meg arról, hogy az előadott szöveg valóban értelmes-e. De olyan előadások, melyekben soha semmi kérdést nem lehet feltenni, az pontosan olyan, mint a templomi liturgia, azzal a különbséggel, hogy a templomi liturgia nem akarja saját magát ésszerűnek feltűntetni. Egy jó tanító annak örül, ha tételeit diákjai megpróbálják megkérdőjelezni, azért örül ennek, mert az igazságot bármilyen kérdéssel szemben meg tudja védeni, mert tudja, hogy valami azért igaz, mert igazsága mindig kimutatható. De ha kérdezni is tilos, az a legdurvább szellemi diktatúra. Hasonló a holokauszt tagadásának törvényes büntetéséhez. Egyáltalán nem az értelemhez szól!!!
„Simon Péter így válaszolt neki: „Uram, kihez mennénk? Örök élet beszédei vannak nálad; mi pedig elhittük és megismertük, hogy te vagy az Isten Szentje.””..
Régi harcos 2017.06.05 11:50:57
Mi van akkor, ha majdnem minden igaz, amit JT hirdetnek, csak éppen mégis ez a Sátán egy utolsó nagy átverése. Ugyanis a Sátán is ismeri a Bibliát, elég pontosan tudja a vég idejének a forgatókönyvét, tudja, hogy egy nagy világméretű prédikálási kampánynak kell eljönnie, csak éppen az időket nem ismeri pontosan. Ezért tévedt a nemzedékkel, meg 1914-el. Létrehozta JT szervezetét, hogy valamiféleképpen előre leutánozza azokat a folyamatokat, melyeknek a Szellem hatására a vég idejében kéne megjelenniük. Lehet, hogy a Katolikus Egyházból kell kiindulni egy megujhódási mozgalomnak, amely kiigazítja az évszázados ferdüléseket és pár hónap leforgása alatt egy IGAZI világméretű prédikálást produkál. Ezt akarja Sátán szervezete a csírájába megfojtani. Hiszen ő folyton Jézus ellen harcolt! A középkorban úgy, hogy ne lehessen a Bibliát tanulmányozni, mostanában pedig úgy, hogy egyfajta bikkfanyelvvel megutáltassa a Bibliát, meg persze úgy, hogy orrba-szájba tömi. Egy egészséges ember, aki szegény, az mindig szerette a kenyeret. Soha sem volt neki elég kenyere, enni sem tudott jóllakásig, ezért tiszteletbe tartotta azt. De ha valaki emberünket lefogná és éjjel-nappal tömné bele a kenyeret, akkor bizony nagyon megutáltatná azt vele. És ez a cél! A megutáltatás. Ha megnézünk egy átlagos gyülekezetet, akkor a tagok lelki állapota nagyon jól visszatükrözi ezt a mesterséges és természetellenes zombi állapotot. Asszonyaik túlnyomó többsége pszichiátriai kezelés alatt áll. A vének érzéketlen ítélet végrehajtó robotok. Minden formális, kiégett és terhes. Az idősebbek és régi tagok között a szeretet tökéletesen kihűlt. Ami szeretet van, azt a fiatalok és az újak hozzák a gyülekezetekbe. Lehet, hogy ez a legszörnyűbb és a leginkább tudományosan kivitelezett támadás az igazi kereszténység ellen. De ez is csak azt bizonyítja, hogy Vég tényleg közel van.
A gyülekezetekben 2 hónapja folyik az Isten Királysága uralkodik c. könyv tanulmányozása. Mostanra eljutott a tanulmányozás a 4. fejezetig és rengeteg megválaszolatlan kérdés van az elhangzottakkal kapcsolatban, melyeknek száma egyre csak gyarapszik, ahogy múlnak a hetek, következnek újabb…..
Régi harcos 2016.11.24 10:22:44
Ez a jó tanács lényegében a képmutatás non plusz ultrája! Valóban igaz, a gyerekekkel így kéne foglalkozni! De az egész gyülekezeti elrendezés ennek pont az ellenkezőjéről szól. Hiszen minden úgy működik, hogy a tanulmányozás vezetője csak kérdez, a nagyközönség pedig (nagy okosan) csak válaszol. Hiszen ha valaki nyilvánosan kérdezne, akkor megbomlana a szent REND, és sokan megbotránkoznának! Kérdés vagy észrevétel nyilvános feltevésére még a világiaknak szánt előadások után sincs lehetőség. A kommunikáció szigorúan egyirányú, csak föntről lefelé mutat, legalább annyira szigorúan, mint Észak Kóreában. A Szervezet legjobban az emberek spontán megnyilvánulásától fél. Ki veszi be azt a marhaságot, hogy gyerekek esetében ez nem így van? Ez is csak egy reklámfogás, hogy a kívülállók azt mondják: lám JT-inél milyen felvilágosult tanítás folyik! Hiszen a valóságban a gyerekek otthon a családokban is pontosan ugyanúgy vannak nevelve, ahogy a felnőttek vannak a gyülekezetekben! Képmutatásra, alakoskodásra, hogy az összejöveteleken látszólag okos válaszokat adjanak, de lényegében csak átfogalmazzák és felolvassák az Őrtoronyban leírt szöveget. Persze erre a látszatra szükség van, mert ha valaki idegen betéved, akkor úgy érezze, hogy egy sereg felvilágosult értelmes ember közé tévedt, akiknek istentisztelete teljesen eltér attól, ami a templomokban folyik. Pedig a gyülekezetekben is pontosan ugyanaz folyik, csak maga a "liturgia" sokkal rafináltabban van megcsinálva, sokkal inkább amerikai üzleti szellemben, melyben a reklám, a jó benyomás az elsőrendű.
Gyülekezeti "könyv"-tanulmányozás kr 2. fej., 35–40. bek. A feléledés időszaka "Az igazság ellenségei" ... ezekkel a szavakkal folytatódik a következő "történelmi lecke". Nem ezek a hangsúlyos részei a heti tanulmányozásnak, de azért nem lehet szó nélkül hagyni, hisz az ellenség, támadás, stb.…..
Régi harcos 2016.10.26 08:32:58
ERRE REAGÁLOK:

"Nem gondolhatják, hogy ezeket az összevisszaságokat nem veszi észre senki! Vajon mi lehet a célja mindennek? Talán annak tesztelése, hogy meddig mehetnek el az igazság, hamisság, bibliai hivatkozások, mellébeszélések keverésében?"

Ez a logikus gondolkodás elleni támadás!! Azokat kell a Szervezetből kicsalogatni, akik még tudnak egzakt, érzelmektől mentes módon, racionálisan gondolkodni. Bizony ezt az összevisszaságot nagyon sokan nem veszik észre! Szerintem a tagság 90 százaléka. Az agymosás ugyanis olyan zseniális módon van kitalálva, hogy maga a Tanú fogja a saját "nem kóser" gondolatait leblokkolni. AMÚGY ÉSZRE KELL VENNI, hogy ebből a szempontból A VILÁG SEM JOBB. A Világ vezető elitje TELJESEN AZ EMBERI ÉLET ELLEN FORDULT. Ezzel bizonyítja, hogy tényleg a legvégső időkben élünk, amikor Sátán már kézi irányítást alkalmaz. Nézzük csak meg az EU vezetőségének a viselkedését, általában MINDEN POLITIKAI VEZETŐ VISELKEDÉSÉT. Jézus szerint az utolsó időket Sátán fokozott tevékenysége fogja jellemezni. EZ ITT JÁTSZÓDIK LE A SZEMÜNK ELŐTT. Egyrészről a Világ vezetői egy sátáni maffia, másrészről viszont Sátán képes magát átváltoztatni a világosság angyalává is: KÜLÖNFÉLE VALLÁSSZERVEZETEKET IRÁNYÍTANI VAGY ROMBOLNI. Tevékenységének legfőbb jellemzője az életidegenség és logikátlanság de legfőképpen a szeretetlenség. Egyetlen egy próbát kell csak végezni. KIK KÖZÖTT TALÁLHATÓ SZERETET? Nem csöpögő képmutatás, hanem szeretet!! Az a gyanúm, hogy ilyen vallásszervezet nem létezik, ilyen utolsó menedékhely A CSALÁD. Sátán ezért támadja a CSALÁDOT. Nem tudom nem észrevenni, hogy JT szervezete PONTOSAN EZT A SABLONT KÖVETI. Például a MLM módszereket meg általában valamiféle amerikanizmust. Mintha Sátán még utoljára is a pofánkba röhögne, mert már annyira elbízta magát, hogy képes annyira és úgy megközelíteni az Igazságot (létrehozni egy igazságot utánzó szervezetet), hogy MENNYISÉGILEG ez 99 százalék legyen, de PONTOSAN AZ ELHALLGATOTT 1 százalék miatt ez az "Igazság" minőségileg csak a legbrutálisabb HAZUGSÁG lehessen. Ez az elhallgatott 1 százalék az igazi szeretet. Amikor nem a saját EGÓNK a fontos, nem az, hogy mindenáron csak valahogy "bemásszunk az Új VIlágba".
Gyülekezeti "könyv"-tanulmányozás kr 2. fej., 13–22. bek. A 6. bek-ben említett állítólagos Isteni követ, Isten népének szellemi felkészítésében alkalmazott újabb két módszerét kell megvizsgálni ezen a héten! Már a 3. bek. is így kezdődött, "Jehova ... akarta, hogy a népe felkészülten várja majd,…..
Sefatias Az emberi jogok és én 2016.09.27 19:07:46
Az emberi jogok területére merészkedek. Az emberi jogok számomra olyannyira fontosak, hogy az egyiket magamra is tetováltattam. Ám az a helyzet, hogy sokan úgy gondolják, valakinek az emberi jogait minden esetben tiszteletben kell tartani. Emiatt kezelhetetlen konfliktus helyzetek alakulnak ki,…..
Régi harcos 2016.10.07 07:53:31
@sefatias: "szerinted azok a kamaszgyerekek hogyan árulták el a hazájukat"

Légyszi idézd be tőlem, hol állítottam, amit a számba akarsz adni, hogy "a kamaszgyerekek elárulták a hazájukat".

Nem a kamaszgyerekek árulták el Norvégiát, hanem az a párt, amely fiataljainak ilyen "átnevelő tábort" tartott fel. Abban az időben, amikor Brejvik erre felhívta a világ figyelmét, szinte senki sem értette meg. Most viszont már a saját szemünkkel láthatjuk, hogy ehhez a norvég párthoz hasonló európai pártok, csoportok, milyen elmebeteg módon rombolják az európai civilizációt. (Csak meg ne kérdezd, hogy mi is az a európai civilizáció!) Brejvik az ellen tiltakozott, ami most az EU-ban valóság. Igaz, nagyon drasztikusan, brutálisan tiltakozott és ráadásul tiltakozása nem volt sikeres, mert elmebetegnek tartották. Bezzeg azokat az írókat nem tartják elmebetegnek, akik sci-fi írásokat közölnek azzal kapcsolatban, hogy időgéppel vissza kéne menni az időben, abba az időbe, amikor Hitler még gyerek volt, és gyerekként kéne őt megölni. Honnan tudhatjuk, hogy Brejvik nem ilyen időutas volt??
Gyülekezeti "könyv"-tanulmányozás kr 2. fej., 1–12. bek. A 2. fejezet azután kezdi megvizsgálni, hogy a Királyság létrejött, miután az 1. fejezetben már megállapították, hogy a Királyság eljött. :-) A Királyság létrejötte, a sunyi, titokzatos, hátsó szándékoktól és aljas emberi érdekektől…..
- 45 - „Nézd azt a Cadillacet az utca túloldalán – én adtam Knorrnak, és kaphat bármikor még egyet, ha akar.” Egy másik tapasztalat, ami megkérdőjeleztette velem, hogy az Őrtorony Társulat Isten szervezete, Anton Koerberhez kapcsolódik. Még most is emlékszem apámra, amikor az 1935-ös Washington…..
Régi harcos 2016.09.14 09:47:38
"A tények azt mutatják, hogy Anton Koerber ugyanolyan boldog lett volna a Dawn Bibliakutatókkal is („gonosz szolga”), mint az Őrtorony Társulattal („hű és bölcs”), AMENNYIBEN NYILVÁNOS TAPSVIHARBAN RÉSZESÜLHETETT VOLNA."

Ez igaz lehet. Én is ismerek ilyen embereket, akik valamikor ki voltak közösítve, aztán vissza lettek fogadva és még 70 éves koruk fölött is "majd meg vesznek" azért, hogy a pódiumon állhassanak és ők oszthassál az észt. Igen, vannak ilyen beteg emberek, akik nem látják, hogy ebben a szervezetben a vén nem más, mint egy élő magnetofon, aki önállóan semmit sem tehet és lassan már azt is elő fogják neki írni, hogy milyen színű zsebkendőbe fújja az orrát. De úgy látszik, egyesek ezt fel sem képesek fogni, csak azt látják, hogy ők állhatnak a pódiumon és neki fognak tapsolni. Ebből is azt lehet látni, hogy annyifajta ember létezik, annyifajta betegség, lelki deformáció, hogy egyszerűen valóban igaz, hogy az ember nem képes más embereket irányítani. Ezért mondanak csődöt a politikusok is, de ugyanez nyilvánul meg JT körében is, meg a katolikusok körében (hiszen "eretnek"-üldözés is csak az emberek hülyesége miatt volt lehetséges), meg az egész világ erről szól. JT sem jobbak semmivel. Egyszerűen ahol sok ember van összegyűjtve, ott ilyen anomáliák lépnek fel. Talán JT szervezete akkor működne jobban, ha az alámerítkezőkkel IQ tesztet csinálnának, mert még alapszinten kéne kiszűrni azokat, akikkel úgyis csak problémák lesznek. De így egyetlen szervezet sem működik, mert mindegyik annak örül, ha sok ember van benne, mert a darabszám a fontos, nem a minőség. Ez a filozófia pedig a mostani ipari-technikai civilizáció filozófiája.
Egy nemrég indult blogot szeretnék ajánlani az olvasók figyelmébe: Az óhajtott ügyvédet. Az író főként Jehova Tanúi belső egyházfegyelmi ügyeinek mélyebb vizsgálatával foglalkozik saját korábbi tapasztalatai és összegyűjtött ismeretei alapján. Ez a világ külsősök számára szinte teljesen ismeretlen,…..
Régi harcos 2016.09.13 11:10:41
@a századik juh: Ha lemásoltad, akkor tedd fel a saját oldaladra. Az, hogy ez az ismeretlen "lovag" (aki ezeket feltette) hirtelen ennyire berezelt, az téged nem kötelez arra, hogy ne terjeszd tovább.
„Jézus így válaszolt nekik: „Bontsátok le ezt a templomot, és én három nap alatt felállítom.” A zsidók ezért így szóltak: „Negyvenhat évig épült ez a templom, és te három nap alatt felállítod?” Ő azonban testének templomáról beszélt.” (ÚVF) Ez a vers…..
Az 1.sz-i történetben (Cselekedetek 5.rész) Anániást és feleségét az adományuk mennyiségéről kérdezték egy bizonyos alkalommal. Az erre adott válaszuk élet-halál kérdésnek bizonyult. Ha nem is prófécia szintű, de azért mindenképpen feltűnő hasonlóságok mutatkoznak a mai kommunikációban is, mint a…..
Eddigre már talán láthattad a “Bunker” videók néven ismertté vált alkotásokat, amelyeket a 2016-os regionális kongresszuson mutattak be. A filmek egy kis csoport Tanúra összpontosítanak, akik egy pincében vagy alagsorban bújnak meg, és alakítják azt egy ideiglenes bunkerré a világméretű felfordulás…..
- 40 - VII. AZ ŐRTORONY TÁRSULAT – BELÜLRŐL NÉZVE William és Joan Cetnar elmondása alapján               A „Register” című lap (Orange megye, Kalifornia) 1967. augusztus 7-i számában közölt egy cikket az alábbi címmel: „Az Apuka segítséget nyújt az…..
Régi harcos 2016.07.28 10:05:34
Van egy USA-beli embercsoport, aki azt hiszi magáról, hogy őket Isten arra választotta ki, hogy azt a nézetet terjesszék, melyet egy adott pillanatban ők bibliainak értelmeznek. Úgyhogy egy adott pillanatban egy bizonyos nézetet terjesztenek, majd "x" év múlva egy másikat, mert nekik állítólag még az is meg van engedve, hogy fejlődjenek, hogy nézetüket, tanításukat megváltoztassák. Mindezt a Példabeszédek 4:18-al igazolják, miszerint: "az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig." Ez persze megint egy csúsztatás. A Példabeszédek az igazak ösvényéről, életútjáról beszél, hogy egy IGAZ ember miképpen jut el az Igazságig, a "teljes délig". Arról viszont a Bibliában nincs szó, hogy ez az "igaz", saját magát erőszakosan, igaznak hirdetheti még a teljes dél előtt. Arról sincs szó, hogy még a teljes dél előtt ez az "igaz" nézeteit másokra rákényszerítheti. Hiszen a teljes dél előtt nem tudhatjuk, hogy ki az igaz!! Tegyük fel, van egy ember, aki gyerekkorában lop, majd később iszik, kábítószerezik, később már nem lop, nem iszik, de úgy próbál az alkoholról leszokni, hogy kábítószerezik, majd mikor elvonóba kerül, később szerencsejátékot fog űzni, majd amikor hajléktalanná válik Istennel kezd foglalkozni és öregségére megtér Istenhez. Ez egy igaz ember. Ezt viszont csak a pályája végén mondhatjuk el. Képzeljük el, ha ennek az igaz embernek minden életszakaszát követni kéne. Amikor inni kezdett, akkor a követőinek is inni kellene. Majd amikor szerencsejátékkal kezdett szórakozni, akkor követőinek is ugyanezt kéne tenniük. Mindez úgy lenne megindokolva, hogy ő igaz ember. Ez nevetséges lenne. Nem tudhatjuk, hogy Jézus a teljes délkor kit fog igaznak tekinteni. Azt nem hiszem, hogy olyan embert fog igaznak tartani, aki egy önmagát igaznak mondó ember minden életszakaszát utánozza. Ilyent nem igaznak, hanem majomnak fog nyilvánítani.
Régi harcos 2016.07.29 07:28:40
@Who Wants To Live Forever:

Igen, abban igazad van, hogy a példabeli "igaz emberem"-el kapcsolatos történetet elég darabosan fogalmaztam, mert ez a példabeli igaz ember mindenféle rendszer nélkül cserélgeti a bűneit. A valóságban inkább így működik.

1. legrosszabb életszakasz: igaz emberünk

a./ lop
b./ kábítószerezik
c./ iszik
d./ szerencsejátékot űz

2. életszakasz: igaz emberünk

a./ már nem lop, kezdi keresni Istent
b./ még kábítószerezik
c./ még iszik
d./ még szerencsejátékot űz

3. életszakasz: igaz emberünk

a./ komolyan keresi Istent
b./ már nem kábítószerezik, hanem Bibliát olvas
c./ de még iszik
d./ de még pénzben kártyázik

4. életszakasz: igaz emberünk

a./ komolyan keresi Istent
b./ Bibliát olvas
c./ már nem iszik, kezd összejövetelekre járni
d./ de még kártyázik

5 életszakasz: igaz emberünk

a./ komolyan keresi Istent
b./ Bibliát és kiadványokat olvas
c./ Összejövetelekre jár
d./ kártyázás helyett prédikál

Ez az Igaz emberünk története. Ez szép történet. De más emberre miért van rákényszerítve Igaz emberünk RITMUSA? Amikor még nem szabadott elfogadni az oltást, ha valaki elfogadta volna, akkor kiközösítették volna. Amikor még nem szabadott civil szolgálatra menni, akkor miért voltak (főleg a vének gyerekei)arra kényszerítve, hogy inkább vonuljanak börtönbe? - No persze tudom, hogy ezek a fiatalok ÖNKÉNT vonultak börtönbe - ez van mondva. Aztán amikor kijött az Őrtorony cikk, hogy a civil szolgálat lelkiismereti kérdés, hirtelen, egy csapásra, senki sem ment önként börtönbe. Tehát ha valaki előtte egy évvel "lelkiismerete alapján" (mert így volt előadva) börtönbe vonult, hirtelen, egy év múlva már a lelkiismerete alapján nem akart börtönbe menni? Vezényszóra megváltozott a lelkiismeret?? - AZ BIZONY NEM VÁLTOZOTT MEG, hanem arról van szó, hogy mindig utánozni kell az "igaz embert", és annak ritmusát kell hazug módon saját lelkiismeretnek nevezni.
Mi történik akkor, ha egy hazugságot vita nélkül engedünk érvényesülni? Vajon a csend nem segíti a hazugságot, hogy igazságként mutatkozzon, hogy szabadabban hathasson sokakra, talán súlyos károkat okozva ezzel nekik? Mi történik akkor, ha a helytelen viselkedést és az…..
Alex Silva kamerafelvétele a Jersey City-beli Regionális Kongresszusról Az elmúlt hetekben már keringett a pletyka, miszerint a 2016-os, “Maradjunk hűek Jehovához” című Regionális Kongresszuson az Őrtorony megváltoztatja a közösségmegvonási szabályokat - rosszabbra, mint voltak. Mi itt a JW…..
Régi harcos 2016.06.09 12:14:08
@Duchessa: "Családok mennek tönkre miatta. Az is a baj, hogy nincsenek erre a problémára specializálódott pszichológusok, akik segìtenének az ilyesfajta problémákkal küszködő embereknek."

Ugyan kérem!! MICSODA "SZÖRNYŰ" PSZICHOLÓGIAI PROBLÉMÁK! Egyenesen nevetséges ma 2016-ban ilyesmit mondani. Kit érdekel, hogy milyen családok mennek tönkre, amikor az emberiség nagy részének eddigi lakhelyéről menekülnie kell, vagy háborúk, vagy környezeti katasztrófák miatt? Hiszen egy teljes káosz küszöbén állunk, és ebben a helyzetben te pszichológusok segítségét várod? És a hajléktalanokon ki fog segíteni? Ez bizony a tökéletes aránytévesztés, egy olyan szemszögből való nézés, amilyen szemszög már csak a mesében van.
G Jackson írása A hű és értelmes rabszolga, amelyet a Máté 24:45 említ, egy alak Jézus egyik példázatában. Jehova Tanúi profetikusnak tartják ezt a példázatot, a hű és értelmes rabszolga személyét pedig jelképesnek. Ez az alak központi helyet foglal el a Jehova Tanúi hitében. Miért? Mert ez a…..
Egy körzetfelvigyázó kiszivárogtatott egy szigorúan bizalmas dokumentumot. Az elmúlt év eseménydúsnak bizonyult a kiszivárogtatások szempontjából, miután kulcsfontosságú bejelentéseket tettek közzé előzetesen az Éves Közgyűlés előtt, és a mindezidáig szigorúan titkos  Levelezési Irányelvek is…..
Először is, akit érdekel a korábban említett könyv, az itt elolvashatja: R. T. Miller: Jehova tanúi - Félrevezetés áldozatai, link: http://users.atw.hu/xjt/mindex.html Mint tapasztalhatjátok majd, igen szét lett húzva írásom, ám nem azért, hogy többnek tűnjön, hanem átláthatóbbnak. Én nem…..
Régi harcos 2016.04.05 20:14:41
@CCW: Egyébként gondolkozz el Jób történetén. Szerinted létezik olyan szerető szülő, aki gyerekét megkínzás és valamiféle próba céljából átengedné egy szörnyetegnek? - Gondolj csak bele. Emberi léptékkel az ilyen szülő vajon nem lenne-e szörnyeteg? Úgyhogy ennyit Jób történetének az isteni ihletéséről. Sokkal jobban inkább ez a történet arra mutat, hogy Sátán találta ki ezt az egészet azért, hogy ilyen színben tüntesse fel Istent. Úgyhogy ennyire isteni ihletésű a Biblia.
Régi harcos 2016.04.06 17:14:51
@CCW: "Jób könyve pont arról szól, hogy egy szerető szülő kiszolgáltatta a gyermekét egy szörnyetegnek."

Hát én is ezt mondom!! De vajon létezik olyan szerető szülő, aki a gyerekét kiszolgáltatja egy szörnyetegnek? Mert még azt sem mondhatjuk, hogy Jehova tudta előre az eredményt, mivel Jóbnak szabad akarata van és nem hiszünk a predesztinációban. Ilyen szülő, az valóban szerető? 2000 évig (vagy kitudja hány ezerig) hagyni szenvedni az ártatlanokat, csak valamiféle vacak vitakérdés miatt? És a "jó angyalok" is megérik a pénzüket, hiszen annyira lassú felfogásúak, hogy Jehovának 6000 évig kell bizonygatnia az igazát? Mert ez az egész cirkusz a figyelő angyalok miatt történik. Ez az egész 6000 éves cirkusz. Hol van itt a szeretet?? Hiszen minden van, elvszerűség, logika, igazságosság de szeretet? Aztán pedig Isten szerette Jóbot? - bár az igaz, hogy a vége jó lett, mert Jób háromszor annyit javakat kapott, mint annak előtte. Ez jó végződés. Ennél Jehova Tanúi sokkal nyomorultabbak. Hiszen nézz meg egy öreg JT-t !! Fanatizmusa miatt egész életében csak a problémáit halmozta, és öregkorára még sokkal zaklatottabb, kiábrándultabb, ELHAGYATOTTABB mint Jób volt öregkorára. Úgyhogy valami itt nagyon nem passzol!!
 A Vezető Testület továbbra is elnyomja az egyéniséget és totális kontrollt gyakorol Még kisfiú voltam, amikor a nagyapám meghalt. Sokat nem tudok az életéről, csak annyit, hogy ács volt, rendőr, és katolikus. Pontosabban ír katolikus és az a gyanúm, hogy édesapám családja nagyon büszke volt a…..
Régi harcos 2016.03.19 11:37:49
Igaz, hogy 1970-80 körül a tanúk nem nagyon vehettek részt a temetéseken, viszont személy szerint emlékszem egy 10 évnél nem öregebb Őrtoronyra, melyben az volt fejtegetve, hogy ez teljesen lelkiismereti kérdés, és nem szabad azon megbotránkozni, ha valaki tanú létére részt vesz egy egyházi temetésen. Még bibliai példák is fel voltak sorolva. Ha valakinek pedig valamiféle "kiváltságai" vannak és ezt elveszítheti, akkor az ilyen ne panaszkodjék erre! Nekem soha az egész életemben semmiféle kiváltságom nem volt, mivel vannak dolgok, amivel kezdettől fogva nem értettem egyet. Nem kellett volna nekik alámeríteniük, de hiába, minden rendszerben lehetnek rendszerhibák. Egyszer felkértek, hogy szükségállapoti megoldásként, vezessek le egy házi könyvtanulmányozást, de annyira undorodtam a nekem nem való szereptől, hogy ez többször nem történt meg. Ami viszont jó, azt elismerem: nincs cigi, nincs fegyveres szolgálat, nincs házasságtörés. Nincs olyasféle pszichikai terror sem, amiről itt beszélnek. Legalábbis külső terror nincs. Ha valaki pedig olyan lelki alkat, hogy kívánja a pszichikai terrort, az természetesen megtalálja, de ez nem a Szervezet bűne. Ide, erre a fórumra meg csupa régi vén ír - hogy nem szégyellik a buzgó pofájukat!! Panaszkodnak, hogy rájöttek, meg hogy felismerték a Szervezet gonoszságát. Felfordul a gyomrom. Annak idején meg biztosan buzgón besúgtak meg tették amit tenni kell. De legalább ne buzgólkodtak volna annyira! Hiába, buzgó típusok, mint amilyenek most is ... Mint amikor 1989-ben a legbuzgóbb kommunisták felismerték, mennyire el voltak nyomva és pár hónap alatt nagy vállalkozók lettek.
„MIT TANULHATUNK TŐLE? (Thomas Emlyn-től) Manapság sokan nem mernek kiállni amellett, amit a Szentírás tanít. Emlyn azonban kész volt megvédeni a Biblia igazságát. Ezt kérdezte: „Ha valaki nem vallja meg a legfontosabb igazságokat, melyeket világosan bizonyítottnak lát a Szentírásban, akkor mi…..
Régi harcos 2016.01.28 11:18:14
" Ha nem hallgat rájuk, szólj a gyülekezetnek. Ha még a gyülekezetre sem hallgat ..."

Világosan le van írva: "szólj a gyülekezetnek" és ha még arra sem hallgat, csak akkor lehet őt kiközösíteni. Nem az van odaírva, hogy "szólj a gyülekezet véneinek vagy a presbitereknek", hanem a gyülekezetnek!! Sokszor a gyülekezet azt sem tudja, hogy valaki miért van kiközösítve UGYANAKKOR a hírnököktől elvárják, hogy még nem is köszöntsék azt, akit ilyen ismeretlen indok miatt kiközösítettek. De ma már kiközösítve sincs senki, csak be van jelentve, hogy "többé nem Tanú". Szerintem ez sem korrekt dolog, ugyanis azt, hogy valaki nem Tanú, csak ez a konkrét valaki tudhatja saját magáról és csak ő jelenthetné be. A "gyülekezet" (pontosabban: a vének) nem mondhatják meg, hogy valaki Tanú-e vagy sem. Csak azt szabadna bejelenteniük, hogy "a Szervezet többé őt már nem tekinti tagjának". Így kéne ezt bejelenteni: "XY" ezért és ezért (konkrét indoklás) KI VAN KÖZÖSÍTVE a Szervezetből. Persze e bejelentést a gyülekezetnek kézfeltevéssel jóvá kéne hagynia, a testvéreknek meg kéne szavazniuk, így lényegében bizalmat szavaznának (vagy nem szavaznának) a véneknek. Bezzeg ha pénzt kell kunyerálni egy új szőnyegre, akkor ahelyett, hogy részletesen elmagyaráznák annak fontosságát, ahelyett, hogy egyénileg meggyőznék a testvéreket, egyszerűen megszavazhatják a gyülekezettel. Ilyenkor kihasználják a BIRKA EFFEKTUST, melynek alapján úgysem fog senki a többség ellen szavazni. A szőnyeg, ami nem annyira fontos, azt megszavaztatják, a kiközösítést meg - ami lényegében egy ember életéről dönt -, azt meg nem. Úgy kezelik ezt, mint politikusok az államtitkokat.
December 7., hétfő „Csalárdabb a szív mindennél” (Jer 17:9). A józan gondolkodás többet jelent, mint azt tenni, amit mi vagy mások ésszerűnek és jónak tartanak. Az elménk és a szívünk olyan, mint egy óra, ami pontatlanul jár. Súlyos következményei lehetnek annak, ha a saját bölcsességünkre…..
Régi harcos 2016.01.20 10:39:45
@a new hope: Nem tudom, hogy Attilát miért nevezed Leslie-nek.

Egyébként a "Black Celebration"-nal kapcsolatban - "I look to you" - véletlenül jelenleg te nem egy kábítószerelvonó kúrán vagy és onnan osztod az észt?
A 2015-ös éves közgyűlés legfontosabb bejelentései több, mint egy héttel korábban kiszivárogtak Az évnek ahhoz a szakaszához érkeztünk, amikor Jehova Tanúi világszerte nagy várakozással tekintenek az Őrtorony éves közgyűlése elé. Az eseményt, melyet általában  Jersey…..
Régi harcos 2015.10.04 11:55:05
Az mindenképpen az Igazsághoz tartozik, hogy JT tanítása nélkül nem sok fogalmunk lenne a bibliai igazságról. A katolikusok meg a többi történelmi vallás már évtizedekkel ezelőtt annyira trehánnyá vált, hogy a vallásból csak folklórt csinált. JT valóban megpróbálták logikusan magyarázni a Bibliát, annak ellenére, hogy nagyon sokszor az eredmény nem volt megfelelő. De ezért Russell meg Rutherford forradalmiak voltak, annak ellenére hogy tévedtek. A hozzáállásukban, a Bibliához való hozzáállásukban voltak forradalmiak, és ez a kezdet kezdetén óriási lendületet adott a Szervezetnek. Ez a lendület most van teljesen kifulladóban. Vegyünk csak kézbe egy régi Rutherford könyvet! Olvassuk elfogulatlanul. Érezni lehet benne valamiféle tüzet, valamiféle emberközeli, szívhez szóló valamit, aminek még irodalmi értéke is van. A mostani kiadványok viszont jogi fogalmazványok, a szavak patikamérlegen való kimérései, mintha valami magasabb rendű gépi intelligencia írná a cikkeket. Nem emberiek. Olyan programszerűek. És ebbe az irányba mozog az egész Szervezet. Megszűnik annak minden emberbaráti, természetes, spontán jellege. A spontaneitás a minimumra van szorítva. Megszüntették a házankénti könyvtanulmányozást. A programok között eltörölték a szünetet. Ha egy kongresszuson összecsődítenek "x" ezer embert, akkor nem az a cél, hogy azok egymással kommunikáljanak, jól érezzék magukat, barátságokat ápoljanak és kössenek, hanem az, hogy a szünetben gyorsan egyenek valamit, aztán újból tovább üljék az agymosást. Pedig 7 millió Tanú az már egy nemzetnek felel meg! Mindenkit úgy leterhelnek, hogy feladatának nem tud eleget tenni, ezért lelkiismeret furdalása van és még arra sincs ideje, hogy egy másik gyülekezetbe járó testvérével leüljön egy vendéglőbe egy pohár málnaszörpre. Egymástól mindenki elidegenedik. Hasonlóképpen, ahogyan egy bérházban. No de a bérházban ez azért történik, mert a szocializmusban egy fedél alá kényszerítették a cigányokat meg a nem-cigányokat, a magyarokat a románokkal, oroszokkal, stb. Amikor megszűnik JT eufóriája, fokozatosan felszínre törnek a kulturális meg egyéb különbségek, stb. Ez van kompenzálva egyfajta gépi "lelkiséggel" vagy katonás szellemmel. De ennek már semmi köze nincs a bibliakutatáshoz.
A tévedésük helyreigazítása Máté 24:45-47: “Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit [Jézus] kinevezett a [tanítványai] fölé, hogy megadja nekik [szellemi] eledelüket a kellő időben? Boldog az a rabszolga, ha [Jézus], amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! Bizony mondom nektek,…..