Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Témanap (Nemzeti összetartozás - HATÁRTALANUL!)   A HATÁRTALANUL pályázat keretében megrendezésre került az erdélyi utunkról szóló témanap, Nemzeti összetartozás néven. Az egész napos programon a gyerekek forgószínpadszerűen hallhatták az előadásokat. Az alsós…..
2014.május 7-én (szerdán) délután erdélyi útjukról. Lányok, fiúk egyaránt elmeséltéktán a 7. osztályos tanulók előadást tartottak nekünk, hatodikosoknak az erdélyi , mely napokon hol jártak, mit láttak. A nagyváradi csodálatos barokk bazilika, a bánffyhunyadi református…..
A nyertes Határtalanul pályázatnak köszönhetően négy felejthetetlen napot tölthettünk Erdélyben. A sok élmény még mindig tisztán él bennünk. Ezeknek összegzésére és megbeszélésre egy külön ÚN. értékelő órán került sor. Az értékelő órán az osztályfőnökök 3…..
Számomra ez a kirándulás egy életre szóló, felejthetetlen emlék marad. A három osztály jobban összekovácsolódott ez idő alatt. Remélem, még egyszer eljuthatok Erdélybe, és megnézhetem ezeket a csodálatos helyeket. Veréb Zsófia 7.c..
A negyedik nap reggelén fáradtan keltünk. Mivel ez volt az utolsó napunk Erdélyben, ezért készülődéssel kezdődött: összepakoltunk és reggelizni indultunk. Reggeli után bepakoltuk a bőröndjeinket a buszba, majd elkattantottuk az utolsó képeket Torockón. Az első megállónk…..
Gyorsan eltelt ez a négy nap, de nagyon szép emlék marad, és ez az emlék elkísér minket egész életünk során. Összepakoltunk, majd a nap során csodásabbnál csodásabb helyeken jártunk: Nagyenyed, Gyulafehérvár, Vajdahunyad, Arad. Végül hajnali egy és kettő között értünk…..
A negyedik napon, még reggeli előtt összepakoltunk, és egy kis fotózkodás után fájdalmas búcsút vettünk Torockótól, és a Székelykőtől, a gyönyörű tájtól, és a szállásunktól. Eddig már sokszor hallottam, de most meg is tapasztalhattam, hogy tényleg nagyon vendégszeretőek…..
A harmadik napon ellátogattunk a helyi gyermekotthonba is. Felemelő érzés volt látni a gyerekek őszinte mosolyát. Rengeteg okos és szép gyerekkel ismerkedtünk meg. A következő programunk a Székelykő megmászása volt. Nyolc órát sétáltunk, futottunk, kúsztunk, másztunk. DE!…..
Reggel, egy korai ébredést követően a Torockói Néprajzi Múzeumba vezetett utunk. Itt megcsodálhattuk a hagyományos népviseleti férfi, illetve női ruhákat. A torockói népek a vas megmunkálásából éltek, ezért hivatalosan is bányavárossá nyilvánították.  Később az…..