Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andropopulokialis

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A „baloldalon” egyetértés látszik körvonalazódni azt illetően, hogy a 2014-es országgyűlési választás tétje jelentős, a fő kérdés nem más, mint hogy Orbán Viktor és a Fidesz hatalomban marad-e még – legalább – négy évig, avagy leváltatik. E fő kérdés…..
andropopulokialis 2014.04.05 21:19:39
@MSZP Afrika Korps: hát azért világ két (majdnem) leggazdagabb országa, az egyik a bankrendszerével, a másik az olajával, az EU megalázkodva könyörgött nekik. ők lényegében az EU hasznaiból annyit élveznek, amennyi nekik kényelmes, minimális kötelezettséggel. erre nekünk semmi esélyünk.
andropopulokialis 2014.04.05 21:27:32
@Húsleves: igen, egy párat.
@lavór: többnyire egyetértünk, de ütőképesen ez csak akkor működik, ha az állami élet minden területére van egy tucat dörzsölt, a hatalmi játszmákat is ismerő, szakmailag hozzáértő ember, különben a leváltott elit megeszi az újakat reggelire. ezt a potenciált nem látom sehol ma csak a fideszben.
andropopulokialis 2014.04.05 21:31:17
@Húsleves: na persze ez csak a 90-94 közötti mdf-re igaz, a későbbiekre a legkevésbé.
Érdekes lesz hallgatni majd a választások éjszakáján a politikusi nyilatkozatokat, ki hogy értékeli majd az elért eredményeket. Írásunkban azt boncolgatjuk, melyik párt milyen eredménynél érezheti győztesnek, vagy vesztesnek magát? Fidesz: A Fidesz a legegyszerűbb eset.…..
andropopulokialis 2014.04.05 15:49:06
@lavór: amúgy a posztban sem értettem, hogy mondjuk 47%-nyi mandátummal miért ne lehetne kormányozni. a fidesz a döntései nagyobb részénél számíthat a jobbikra, egy részénél az lmp-vel, vagy akár valamelyik balos brigáddal is megegyezhet, csak fel kell idézni, milyen is kompromisszumot kötni. persze a legelszálltabb ökörségek, hajmeresztő személyi döntések egy ilyen szituban nem mennek át, és a gránit-szilárdságú alkotmányt sem lehet havonta módosítgatni. bár most ahogy ezt így leírtam...., tényleg nem működne...