Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsófia Tamásy

43 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sweet escape Nem csak gyúrósoknak 2021.06.23 13:00:00
Sosem vágytam tűpontossággal kidolgozott kockahasra, vagy látványosan kidomborodó izmokra. Őszintén szólva még a napi edzéssel is távol állok ettől a képtől. A célom vegánként is az, hogy egészségesnek, fittnek, és úgy összességében jól érezzem magam a bőrömben. Azonban idővel rá kellett jönnöm,…..
A tavaly karácsony sok szempontból rendhagyó volt, de biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok, voltam egyedül. A korlátozások miatt Dániában rekedtem, ahol jelenleg tanulok és dolgozok, így az ünnepeket a családtól távol töltöttem. Úgy döntöttem, hogy ha már az élet úgy dobta, hogy nem lesz…..
Piacolás éhgyomorra - TILOS A reggeli piacolás egészen más, mint amikor leugrunk hétvégén a Vásárcsarnokba. Nem is szoktam odamenni, ez csak egy példa volt. Megvan az a kép, hogy illatos, színes gyümölcsök mellett megyünk el, rend és tisztaság van, és kulturált kis bódék állnak, néhol kalligrafikus…..
Utam feléhez közeledve azt vettem észre, hogy kezdtem elfáradni. Túl sok volt az inger pár nap alatt, és éjjel-nappal csak mentem. Na de panaszkodni mégsem akarok, hiszen páratlan élményben volt részem azalatt a pár hét alatt. Egyedül Kambodzsával voltak fenntartásaim, és jelentem, elértem ott akkor…..
Természetesen (sajnos) épp nem akkor járt arra Leonardi DiCaprio, hanem kereken 20 éve, amikor A Part című filmet forgatták a főszereplésével. Sebaj, nélküle is ámulatba ejtő hely, ami méltán Thaiföld egyik legvonzóbb helyszíne.  Thaiföldön töltött három hónapom méltó lezárása volt a Phi Phi…..
Már azt se tudom, hogy milyen nap van, vasárnap, vagy hétfő. Vagy kedd? Minden nap egybefolyik, nincs program, péntekenkénti kávéházban írogatás vagy hétfőnkénti hot iron edzés. Nincs egy markáns esemény, ami határozottan elválasztaná az egyik napot a másiktól. De most próbálok ettől eltekinteni,…..
Ma és holnap, és holnapután, szóval még hetekig valószínűleg sokan fognak otthon maradni. Lehet, hogy ebből hónapok lesznek, ki tudja. Mot egy emberként kell lefékeznünk magunkat, és visszavonulót fújni a csigaházunkba. Na de mit tehetünk, hogy az otthonmaradást ne kínnak, hanem kisebb vakációnak…..
Még 2018 áprilisában - hűha ennek már 2 éve - két és fél hónapnyi thaiföldi élet után fogtam magam, és két hétig barangoltam Thaiföld, Kambodzsa, és Vietnám részein. Most Bangkok után Phuketen a sor, hogy bemutassam a rendkívül népszerű úticélon töltött két napomat.   Ahogy az első napot, úgy a…..
Igen, még jómagam sem hiszem el, hogy újra nekivágok a blogom írásának. Hiszen valljuk be őszintén, bő másfél éve nem tettem ki ide posztot. De ahogy ezeket a sorokat írom, már el is fog a gyermeki kíváncsiság, és bizsergés, egy olyasfajta érzés, ami a legeslegelső posztom előtt történt. Jól…..
  Bangkok nyüzsgése után baromi jólesett az egyik legkedveltebb thai nyaralóhely: Phuket. Bevallom, óriási elvárásokat támasztottam eme hely köré, mert ez híres és a legtöbb turista idejön. Áramlok a mainstraim-mel én is. Íme Phuket és a sava-borsa. ..
Aki külföldön él vagy élt, az pontosan tudja, hogy a kinti élet úgy működik, mint a szerelem. Szakaszokra bontható. Egyszer szakítanánk, máskor pedig ásó,kapa,nagyharangot vetnénk az egész kapcsolatra, így a külföldi életre is. Miért van az, hogy az egyik reggel hálát adunk,…..
Utolsó napom Bangkokban. Három nap éppen elegendő volt arra, hogy kellően felfedezzem a fővárost és úgy érezzem, ideje vidékre húzni. Úgy látszik, hogy hiába vagyok budapesti, a metropolisz éjjel-nappali nyüzsgése, a tömeg egy idő után irritál. Hahh, pont Phuket volt a következő állomás, tengerrel,…..
Még mindig Thaiföldön. Az első nap húzósra sikeredett, elegem is lett a tömegből, éppen ezért a második nap gyorsan elhúztam Bangkokból. A "végállomás" Ayutthaya volt, de este nem álltam meg, mentem vissza a tomboló, ünneplő és őrült tömegbe. Bangkok közepébe, csurom vizesen.....
Nemrég tettem egy kéthetes ázsiai körutat, ami roppant tanulságos és izgalmas volt. Nem tagadom, voltak nehézségek (de szépségek is!) az egyedüli utazásban. Aki egy hasonló kiruccanásban venne részt, vagy csak érdeklődik, annak hasznosnak lehetnek a most következő 14 naplóbejegyzés féleségek.…..
Sweet escape Posztázsiai poszt 2018.05.28 16:00:00
Kezdjük hátulról a történetet, vagyis azzal, hogy mik történtek és történnek az ázsiai körutazásom óta. Igen, eléggé eltűntem a közösségi média forgatagában – milyen jó is volt – hogy hagyjam a gondolataimat leülepedni és majd Főnix madárként újratöltve posztolhassak újra. Mert van miről...
  Eme sorok írása közben a zöld színű thai latte-m mellett próbálom megírni a majdnem lehetetlent. Én nagyon igyekeztem, hogy ez a poszt jól sikerüljön, még a kedvenc bundázott banánomat is a laptopom mellé raktam, hátha jobban megy a gondolataim összeszedése. Tehát. Szóval. Milyen az életem…..
Huszonévesen belecsöppenni egy ázsiai országba – most már nekem is van tapasztalatom – hatalmas kaland. Alexandra egy önkéntes programon keresztül vágott bele egy hat hónapos vietnami életbe, egyedül, spontán és bátran. Hogy mennyit ér négymillió vietnami dong? Mi az első dolga a gyerekeknek iskola…..
  Sokféleképpen fedezhetjük fel egy távoli ország kultúráját, hagyományait és különlegességeit. Belekóstolhatunk a város atmoszférájába három keréken gurulva, esetleg eszmecserét folytathatunk egy helyi emberrel. Mindennek ellenére már 9. napja campus mundi ösztöndíjasként Thaiföld egyik…..
Miért éppen NEM Thaiföld? Most már inkább így teszem fel a kérdést magamnak. Ahogy telik az idő, egyre jobban tetszik a döntésem, hiszen eleinte az elgondolás maga ijesztőnek tűnt, a környezetem egy részének a reakciója pedig lelombozó volt. Akár sutba is vághattam volna az egész őrült tervemet,…..
Változtatni, kilépni a megszokott keretekből nem könnyű döntés. Mégsem lehetetlen dolog, és én imádom az olyan sztorikat, embereket, akik vesznek egy nagy levegőt, és meghoznak egy döntést, hogy haladjanak a saját útjuk, boldogságuk felé. Szűcs Péter, a Petersplanet.travel blog…..
A tavalyi Karácsonyom életemben először rendhagyóra sikeredett. No nem a mákos bejglit cseréltem diósra, hanem a komplett tradicionális magyar menüsort dobtam el, a körülményekkel együtt. Éppen egy kis hangulatos angol vendégfogadóban dolgoztam, ahol volt szerencsém belelátni, hogy mitől dagad az…..
  A legfrissebb statisztikai adatok szerint több,  mint tízezer magyar diák tanul külföldi egyetemen. Vagy, ha úgy tetszik, több ezer tanulmányi migráns választja az ígéretes jövő és karrier érdekében az angliai, amerikai vagy éppen a német felsőoktatási intézmény valamelyikét. Nikolett egy angol…..
  Az egyetemi tanár kérdőre vonja a társaságot. "Mindenkinek van szakmai gyakorlati helye? És ki megy ki külföldre? ". A hatalmas teremben egy-két kéz merészkedik a magasba, az is bizonytalanul. Körülnézek, hátha csak rosszul látok. Talán túl gyorsan kezdtem el a…..
  Ha szeretnél elszakadni a budapesti körforgásból egy hétvége erejéig, London tökéletes választás - már ha főleg nem nyugalomra, hanem pörgésre vágysz. Két nap természetesen nem elég arra, hogy a város minden szegletébe ellátogass, de nem is ez a cél. Dobd el a maximalizmusodat és hagyd, hogy a…..
Mi jut először eszedbe Hollandiáról? Azonkívül, hogy legális a fű és drága az élet… Nos, engem a felszínes ismeretek helyett az érdekelt, hogy boldogul ott egy magyar. Végül többet tudtam meg a külföldi életről, munkakeresésről mint az országról, de remélem senki sem bánja, ha ez amolyan szubjektív…..