Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Edit_Selene

750 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ráérsz még meglocsolni a virágot, enni adni a macskának, elolvasni az újságot, most inkább gyere ki velem az erkélyre, ilyet még úgysem láttál, nézd az este posztereit a falakon, vagy a kisfiút, aki neked firkál a járdára, a szomszédot, ahogyan felemeli majd melléteszi a…..
Selene Oláh András: szökevények 2015.07.05 12:30:05
egy ismeretlen éjszakábólcipellek magammalkeserűvíz-illatod érzems azt hogy félsz te is...               *tapogatom elevennyomod a hóbannyakamba fúrt arcod melegétfogaink gyáva koccanásáts testemmel zsonglőrködőtested árulását               …..
1.Szobában ülsz, az életedre gondolsz.Az életed az életedre gondol.Gondolatod gondolatodra gondol.Mintaszöveg és kéziratok nélkülül a szobában életed: az életedregondol, tárgytalan létedre.Életed: magányos, néma utazáse kövekkel teleszórt sivatagban,lobogó vízben kő,…..
"Én nem hiszek a jelenben, itt nem. Ebben a rohanásban értelmét vesztette a jelen fogalma, talán az erdők, azok még tudhatnak valamit róla, meg néhányan Ázsiában. Itt csakis jövő van, amitől rettegünk. Mire lecsap ránk, már a következő pillanat gondolatától borzongunk. Talán…..
Selene Vasadi Péter: Ismétlés 2015.05.18 00:40:11
S. Kierkegaard-nak Elölről kéne mindentkezdenünk. A múltattényleg végképp eltörölni.Nyugalmasan, mert azt,ami belőle szívünkbeköltözött, úgysem lehet.Kuszán tekergő ereinkközött lopakodva bújócskátűz álarcos gonoszságainkkal,s hol itt, hol ott, csontokmögött szökik,…..
Hányszor kell fölmenni a lépcsőn,hogy otthonná váljon atér, ahová vezet?Hányszor végigmenni az utcán?A villamosablak fémkeretévelújra meg újra képeslappámetszi a tájat.Idegen vagyok itt. Bámulom.Nem ismerős az ég sem.Száműzettem a sorsból, amelyetélni akartam. [Szép versek,…..
A költészet olyan dolog, hogy ülszegy padon, nézed a fűszálakat.Pici rezdüléseket. Túl feszültvagy, ezért figyeled, hogy áthalad,mászik, elrúgja magát legfelül,felröppen a katica. De hamarfeltűnik újra. Látszik, kimerült,de nagy nehezen mégis elszáll.Irigyli őt a költő meg…..
Nem lehet túltenni a fákon. Nem hiszem. MindLegalább olyan százéves-természetű, ésHuszonöt métert markolnak a levegőbe a partról.Olykor eső feketíti a törzsüket; olykor a hóNehezül ágaikra; olykor a szél reccsenti őket,Földre rántja nagy karjukat; olykor csöndesen…..
"Yes, I’m a hero!"(Quimby)   Tied lehet. Nehéz főszerep:a hős, aki semmit NEM TEHHET.Mintha lehetne. Olyankor szin-te. Olyan már: mintha…S NEM LEHHET. Pont arról szólnak az emberek:szólnának (miről?) (na és: kinek?).Egy monodráma monológjáthát ki válaszolja meg neked?..
Megfogni, összerakni: pillanatműve a szerkezet. Fölemelkedik,lebeg a gubanc fölött. Simítani,igazítani! Megkönnyebbülni,hogy íme! S hogy mégsem. Hogynincs vége, azért sem! Csakki kell, ki kellett várni. El kellettkapni a szárnyát. A szárnya alattilevegőt. Az érzést, hogy…..
Egyszerű csoda: hogy sok egyszerű csoda van. Megszokott csoda: az éjszaka csendjében láthatatlan kutyák csaholnak. Egy csoda a sok közül: egy lenge kicsi felhő képes eltakarni a nagy és nehéz holdat. Több csoda egyszerre: égerfa tükröződik a vízen, sőt balfelé esik a…..
1. A napok egyre rövidebbek,mégis egyre több fér beléjük,mert egyre öregebbek vagyunk,talán bölcsebbek is, reméljük.Nem sietünk többé, a dolgokvalamiért mégis bevárnak,vagy észrevétlenül szárnyunk nőtt,mint egy angyalnak, vagy madárnak. 2. Kinőtt a szárnyunk…..
Selene Evez velünk 2015.01.03 15:51:53
imbolygó ladikjábanevez velünk az idő   kikötünk-e valaha valaholsértetlenül vagy soha már? benne maradunk a valóság végéigvagy a végtelenségig? [Selene, 2014. december]..
Az ember itt kevés a szeretetre.Elég, ha hálás legbelűlezért-azért; egyszóval mindenért.Valójában két szó, mit ismerek,bűn és imádság két szavát.Az egyik hozzámtartozik.A másik elhelyezhetetlen.[Szálkák, 1971-1972]..
Selene Jónás Tamás: Igények 2014.12.23 23:32:39
A testnek kell a lélek. Léleknek kell a test? Vak, esti denevérek.Repülni egy se rest.Mint érzékeny fiókok, kihúzni nem szabad.Munkaszüneti nap lesz. S a munka megmarad.Lassan folyó patakban zörgő malomkerék.Az emberek pihennek, vigadnak Istenék.Ledörzsölte a bőrét a Földdel a kis…..
a szemek görbetükrei mögé rejtett események mintha az élet értelmévé a lét lényegévé változnának az ál-őszinteség pillanataiban és mi nem értjük hogyan is élhettünk eddig ezen az elferdült világban [Versek]..
Léteznek mindenkoriés mindenkorra szóló szerelmek.Földeket,országokat,kontinenseket bejáró szerelmek.Szerelmek, amiket az időbenültetnek el,csíráznak ki,érnek meg,illatoznak,és tartanak,és örökké kitartanak.   Tegnapi,maiés holnapra szóló szerelmek.Gyengéd…..
Selene Kiss Dénes: Időző 2014.12.02 00:59:04
Meg kell fejtenem, ki vagy,mit akarsz velem,mennyi benned az áhitat,a barátság, a szerelem?Visz-e szorongásnapfényes utcákon átaz élesre csiszolt őszben,hol mint kristályrácsokvillantják puszta fakoronáka Nap cserepeit,s pókháló ejti csapdábaaz időtlent.Meg kellene fejtenem e…..
nem olyan vagyok mint másokazazhogy éppen olyan vagyok mint másoksose érkezem meg időbens mindig nem vártan bukkanok felazt mondják nincs semmi jövőms hogy a múlt után kutatgatok folytonmindig csak az árnyékban álloks cipelem ezt a barna kézitáskát(olyan könnyen felejtek)ám…..
ez az utolsó vershozzádnem lesz már többmondtamazzalbélyeget tettem a levélreés beejtettema négyszögletű lapos szíveta levélszekrény szűk résénaz emberek most vigyázva járnaka postaláda körülegyre kérdvemi történttán egy madár költözötta ládábas csapdos szárnyával a…..
Hogyan szedhetném össze önmagammindazt,ami voltam,ami vagyok,és ami leszek?Érzem, az élet szele hogyanhint szét engem hópelyhekkénta világ felett.[Fordította: Dabi István]..
Selene Ez a pillanat... 2014.11.16 17:23:19
"Mindig messze keresik valahol az Istent, a nagy dolgokban, mintegy távcsővel és nagyítóval, a csillagok, felhők és végtelenségek között. De én már tudom, hogy biztosabban megtalálom Őt az egészen kis dolgokban, a véletlenekben, a jelentéktelenségben, azokban a pillanatokban,…..
Selene Stiller Kriszta: Félálom 2014.11.02 19:59:31
Látod, köztünk már helye van az ősznek,az asztalra dobva hűvös bőrdzseki,itt pultosfiúk fényeket előznek,egy mellém állt, hogy a lelkem töltse ki.Valahol csendben átfordul egy naptár,kemény egy év volt, most minden harc laza,mellettem vagy, és magadra maradtál,a szívemben laksz,…..
Selene Áfra János: Hallgatás 2014.10.23 18:17:03
Egymás eltorzult tükörképeivagyunk két szembefordítottröntgenképen. Egyik oldalonnagyobb koponya és kisebbérzelem. Mégis ugyanúgyárnyékol egy mellkasunkbarejtett szivattyú, a szív.Két átvilágított felsőtest,körbefuttatva indulatokkal:aranysárga vonalak. Közöttünkmint…..
Mentem, két öklöm két ronggyá rohadt zsebemben.A köpeny vállamon már eszmévé szakadt.Szolgáltalak, Múzsám, menvén az ég alatt,s nem álmodott meg hejh! szerelmet senki szebben!Féltett nadrágomon nagy lyuk ékeskedett.Kicsiny Hüvelyk Matyi, rímet pergetve léptems mélán.…..