Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beth01

0 bejegyzést írt és 249 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kercsó Árpád lett a vezetőedzője az újonnan megalakult ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának, amely nemcsak a meglévő fehérvári jégcsarnokban, hanem a tervek szerint egy új edzőpályán is fogadná a 12 évesnél idősebb gyerekeket, tudósít az MTI Ocskay Gábor…..
beth01 2010.03.30 21:08:16
@ob4: Ez az új nick-em? Ja nem, csak hihetetlenül hasonlít a véleményem.
Már említettem fent, hogy minden gyerek értékes a jégkorong szempontjából.
@Gaudi: A bűvös szót leírtad, ha ritkán is, de tévedsz. Szerintem minden egyes gyerekért kár.
@Raon: Általában szeretem a kommentjeidet, általában egyet is értek vele, általában jó meglátásaid vannak. De most nem igazán. Én is olyan voltam, aki átlagos gyerekek között nőttem fel, voltak jó tanulók és kevésbé jók. Spec. én nem voltam jó tanuló, mert nem volt rá szükségem így is közel kitünő volt a bizim, dícséretekkel. Mindent célt elértem, amit kitűztem magamnak és remélem ez így is marad. Soha nem éreztem, hogy a kevésbé teljesítő gyerekek visszafogtak volna, sőt segítettem nekik és egy kis toleranciát is tanultam. A zseni, ha valóban az ki fog tűnni, céljait megvalósítja, nem keres kifogásokat, hogy ez meg az miért nem jött neki össze. Én becsülöm azokat, akik törik magukat azért, hogy elérjék, amit én, ők szorgalmasak, én meg csak egyszerűen szerencsés. Miért érdemeltem volna többet azzal szemben aki küzd?
@ztitans: Remélem valami ilyesmi lesz a felállás. Ez sok problémát megoldana. A kecske is jól lakna és a káposzta is megmaradna.
beth01 2010.03.30 22:26:21
@gogosz: Talán a rááldozott idő (gyerek és szülő) plusz pénz miatt?
beth01 2010.03.31 21:38:51
@Raon: "Azért is csodálatos a magyar nyelv, mert a szavainknak az általánosan használton túl gyakorta egy mélyebb értelmezése is átsejlik, amelyből sok plusz információ szerezhető." Igy van ez most is.
Ha-ha! Megint elolvsatad (félre olvastad), amit írtam, de gondolom nem jól fogalmaztam, csak nem akartam megint regényt írni. Nem a gyerekre áldozott időről írtam, hanem a hokira áldozott időről gyerek és szülő részéről. Ez azért egy kicsit más!!!!
"a gyerekekre ráÁLDOZOTT időről beszélsz"
Én egy fenti kommentemben említettem, ezért nem akartam ismételni magam, hogy a jégkorong számára az is hasznos lehet, aki nem lesz sztár hokis. Lásd Csató Imi. Nem sikeres hokis, de sikeres vállalkozó, aki van olyan hoki rajongó, hogy kőkeményen támogatja a hokit. Elfogultság!? Szintén Őt hoznám fel például. Hiszen ezt Te is tudod, hogy milyen elfogult Mihály Á-val, és ezt nem rossz értelemben írom, bárcsak minden játékosnak lenne egy ilyen elfogult mentora!
A gyereknevelésről meg annyit, hogy bármikor két kötetes könyvet tudnék írni, gondolkodás nélkül, arról "Hogyan rontsuk el gyermekünk". Ezt több esetben is elmondtam már ismerőseimnek, van közös, utána érdeklődhetsz. Tudod szerencsére önkritikám is van, de néha az is elfogult. Hidd el, még Te is el fogsz jutni erre a magasabb szintre. Veled együtt én is MINTA szülő vagyok, tudod olyan MINT A többi. Viszont arra írhatnál ötletet, hogy mi legyen azzal a gyerekkel, aki eddig heti 5-7 edzésre járt, mert imádja a hokit és nem a szülei tömik tele a fejét, ha elküldik. Szerinted az eddigi mozgás igényét, hol fogja levezetni?
Válasz még azoknak, akik az anyagi oldalát vitatják. Ez a legkevesebb. De a gyerek igenis sokat felad a jégkorong miatt, közös bulikat a suliban, családi programokat stb. ez az életkor nem jön vissza, nem lesz mégegyszer 6, 7, 8, 9, 10, 11 stb éves újból, ha elveszik tőle a jégkorongot olyant vesznek el tőle amit senki nem adhat vissza neki. Persze tudom én, hogy sokat is kap, de azt se felejtsük el, hogy gyerekekről beszélünk. Sokat hangoztattam már, de nem árt úgy látszik, ha megint leírom. Manapság nem a tehetséges gyerekek játszanak, hanem azok akik megengedhetik maguknak, lehet, hogy az igazán tehetséges gyerek életében korit se fog látni.
Jégkorong Jarmo Tolvanen távozik 2010.03.27 11:44:00
Távozik a magyar bajnok Sapa Fehérvár AV19-től Jarmo Tolvanen vezetőedző – derül ki a Fejér Megyei Hírlap cikkéből. A finn mester, akinek irányítása mellett Palkovicsék először jutottak be az EBEL rájátszásába, a pénteki szezonzáró csapatebéden búcsúzott el a…..
beth01 2010.03.28 12:34:46
@csatoimi: Kezdem úgy érezni, hogy nem akarod érteni, amit írok. Tudod az Istenek között is van fő Isten, a többi hozzáviszonyítva csak "kis" Isten. De ezek szerint, Te a kanadai csapatban mindenkit egyenlő szupernek látsz az első sortól a negyedikig. Viszont ebben az esetben megoldódott a probléma, mert akkor a Palkó, Pire, Godó vitának itt a vége. (A leírt sorrend nem jelent semmit szabadon felcserélhető)
beth01 2010.03.28 12:49:39
@Theutus: Már érdemes volt!
beth01 2010.03.28 13:19:36
@gyopaar: Én is többet vártam tőle, de ezzel nincs egyedül. Ettől függetlenül hasznosan játszik, nagyon szép megmozdulásai vannak. Én kellemesen csalódtam benne a szezon végére, így a folytatás már csak jobb lehet, ha marad.
Két harmadban is döntetlent játszott a Dab.Docler a Sapa Fehérvár AV19 vendégeként az OB I. döntőjének második mérkőzésén, de a középső harmad minden kérdést tisztázott. A megbetegedett Sevela hiánya miatt egy kapussal kiálló Acélbikák az első percben első lövésükből…..
Nagyon nagy volt a különbség ma este a két csapat között az OB I. döntőjének első mérkőzésén. A hazaiakon látszott, hogy két kemény csatán vannak túl az elmúlt két napon, a vendégeken pedig az, hogy nem becsülik le az ellenfelet. Már 35 másodperc elteltével gólt…..
beth01 2010.03.19 22:27:33
@Ringleader: Tudod ez szép az életben, hogy nem vagyunk egyformák. Milyen uncsi lenne ez a blog, ha nem így volna.
beth01 2010.03.19 22:31:28
@miki78: Ott van a Válogatottunk edzője, biztos tudja majd az ellenszerüket. Legalább is remélem.
beth01 2010.03.19 22:52:35
@Ringleader: Ez az érem ezen oldaláról is tetszett! Ezzel kellett volna kezdeni.
Jégkorong FTC-Fehérvár 1-6 2010.03.16 21:11:00
A Sapa Fehérvár AV19 jutott elsőként a bajnoki döntőbe, miután három mérkőzésen legyőzte a Ferencvárost. Kedden Rajz Attila hatodik percben lőtt góljának köszönhetően először vezettek a zöld-fehérek az elődöntőben EBEL-es riválisuk ellen. Mint később kiderült, ezzel az…..
Az elődöntő első mérkőzésének váratlanul szoros eredménye után vasárnap a magyar bajnokcsapat saját pályáján megmutatta, tud annál hatékonyabban is játszani. A gólgyártás az ötödik percben kezdődött, és a 26. percben már 7-0 állt az eredményjelzőn. Tíz perc…..
beth01 2010.03.15 11:22:07
@beth01: Bocsi már ott van.....
beth01 2010.03.15 12:29:08
@gogosz: Nem érzem úgy, hogy fröcsögtem volna, de ha Te úgy érzed, biztosan én tévedtem.
@Ringleader:Köszönöm hozzám szólásod, tudom, hogy mennyi meccs ment le, remélem a továbbiakban tényleg nem lesz sétagalop, hiszen a magyar hoki érdeke ez. Látom Te is ezt tartod szem előtt, ezért nem is vitatkoznék Veled. Mint írtam szerintem vicces volt, de nem baj ha nem nevettél rajta. Neked marad más vicc, amin lehet hogy én nem nevetek. Egyébként remélem nem gondolod, hogy most ötletet adtam néhány embernek az "ünneplésre". Tudod én csendesebben szoktam ünnepelni, a mérsékeltek közé tartozom.
De a tegnapi meccs akkor is jó volt, tetszett, hogy a Fradi nem adta fel és tetszett, hogy a Volán nem veszi félvállról a dolgot. Csak azért ismétlem önmagam, hogy tudjuk még, hogy miről is szólt ez a cikk.
beth01 2010.03.15 13:19:04
@gogosz: @Ringleader: Jó étvágyat mindenkinek! Az előző szezonra is gondoltam...11.05.
Részletezhetném, de minek? Van olyan aki azt olvassa ki amit ő akar és van olyan aki azt, amit írtak. Részemről a fáklyás menet. (Ezt csak úgy a szólás kedvéért írtam, mielőtt megkapom, hogy ez sem Nemzeti Ünnepünkön való.) Még mielőtt bárki megszólna a párt hovatartozásom miatt, leírom: nem vagyok rasszista, egyformán gyűlölök mindenkit. (Jöhetnek a vélemények, hogy ez sem volt jó vicc, nekem akkor is tetszett. Én már csak ilyen szegényes lelkületü ember vagyok) Egyébként még a legelején írtam a meccsről és Baluról, ezek szerint olvastad.
A Sapa Fehérvár nem bírt egyenlíteni az EBEL-negyeddöntő negyedik mérkőzésén, hazai jégen, ezek után a Vienna Capitalsnak mindössze egy győzelmet kell szereznie a továbbjutáshoz. Az emberelőnyös játék ezúttal sem ment, 12 lehetőségből egyet sem tudtunk kihasználni,…..
beth01 2010.02.28 22:06:34
Sziasztok! Látszik a fáradtság, nem csak fizikailag, hanem fejben is.
@brunzwik: Bocsi, hogy ezt írom, de így már értem miért dícséred Martz-ot, szerintem ő sem volt jobb, mint bárki más.
Ma így jött össze, már ez az eredmény is nagyon szép, amit elértek.
Szép volt fiúk, mármint ez az idény.
HAJRÁ SAPA FEHÉRVÁR AV19!!!!!
Egy profi sportolónak a pályán mindvégig tisztában kell lennie a feladatával, tudatta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője, milyen területen volt az edzőknek a legfőbb gondjuk játékosaikkal a Jesenice elleni keddi mérkőzésen. A szakvezető nem hozta szóba, de kikértük…..
Ideges mérkőzésen húzta be a győzelmet az EBEL-utolsó Jesenice ellen a Sapa Fehérvár AV19. Kovács Csaba és Palkovics góljaival elhúztunk, de a szlovénok még az első harmadban szépítettek. A másodikban aztán ütöttünk még kettőt Mihály és Vas János révén, majd egy…..
beth01 2010.02.02 23:37:55
@vaze: Megnézhetem, de valószínűleg, akkor sem fogom éljenezni a dolgot, lehet ez csak az én finom lelkemnek sok. Nem azzal van gondom, hogy megvédte magát, csak úgy gondolom, mint szurkoló, hogy ez nem ünnepelni való dolog, még akkor sem, ha jogos. De akinek ez tetszik lelke rajta. Egyébként, tudod azért szeretem Palkót, mert a fejével játszik, persze nem úgy hogy lefejel bárkit. Nekem a technikás jégkorong a befutó.
Lendületes első, vacak második és eklektikus harmadik harmaddal érte el a Sapa Fehérvár AV19, hogy már hat fordulóval a vége előtt bebiztosítsa helyét az EBEL rájátszásában. Húsz perc után úgy tűnt, gála lesz ma este Székesfehérváron, Bornhammar, Kóger és Vas Márton…..
beth01 2010.01.30 01:12:04
@edudus: Természetesen neked is és a "kis" - aki már nem is olyan kicsi - úttörőről sem feledkeznék meg semmiépp.
beth01 2010.01.30 01:17:04
@beth01: a "semmiépp" az természetesen a semmiképp rövidebb változata íly késői ill. korai órán.
Aki látta a Graz elleni mérkőzésünket, tudja, hogy sokat tett a két pont megszerzéséért a csapat. Ez végül is nem sikerült, állapította meg Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. Csapatunk az ötödik helyre lépne előre, ha nyerni tudna Villachban. Erre a szakvezető szerint…..
Jégkorong Fehérvár–Graz 2-3 2010.01.22 21:38:00
Nem sikerült elkapnia a Sapa Fehérvár AV19-nek az EBEL-listavezető Grazot. Vas János révén vezetést szereztünk az elején, kettővel válaszolt az ellen, Mihály a 44. percben egyenlített. A Graz 58:07-nél jutott előnyhöz ismét, ezt kapuslehozatallal sem tudtuk egalizálni, 2-3.…..
beth01 2010.01.23 09:47:43
@exL:1: Ráismertél a leírásból, vagy csak tényleg tudod, hogy a híre alapján többet vártam tőle? Tudom KIS CSICSÓT nem lehet pótolni, de én egy kicsit azt reméltem, hogy ő tüzet hoz ebbe a csapatba. De tényleg nem stílusom pocskondiázni a játékosokat, így ezt most sem akarom túlzásba vinni. Egyébként én még mindig bízok abban, hogy képes ő többre is, csak egy kicsit jobban magáénak kell érezni ezt a csapatot, ez persze nem megy egyik napról a másikra, mégha profi is az ember.
@brunzwik: A 23-asra nem illik a leírás, mert ő tényleg akar, de mint tudjuk a csapatnak sem megy jól, amikor görcsösek.
HAJRÁ SAPA FEHÉRVÁR ALBAVOLÁN19!!!!!
beth01 2010.01.23 13:41:38
@gogosz: Szió! Én is csak néhány hazai meccset láttam ebben a szezonban (élőben, három kivételével, kb az összeset), tisztában vagyok a pontjaival, de nekem, mint írtam ez a véleményem. A tiéd is csak egy vélemény és hidd el nálam jobban nem szurkol senki, hogy neked legyen igazad. SZERINTEM Ladányi igenis képes ennél többre. Más! Számoltad már az eladott passzait is? Talán nem is érdemes. Legyünk pozitívak és bízzunk benne, hogy ezek a jó meccsek a rájátszáshoz vezetnek.
SAPA FEHÉRVÁR ALBAVOLÁN19!!!!!
beth01 2010.01.23 13:45:15
@beth01: Bocsi a HAJRÁ lemaradt!
Egy kör, kilenc mérkőzés maradt az EBEL alapszakaszából. A Sapa Fehérvár AV19 még nem teljesítette ugyan a feladatát, de nagyon közel áll hozzá. A playoffhoz két csapatot kell megelőznünk. A Jesenice már matematikailag sem érhet utol bennünket, a Ljubljana hátránya pedig…..
Az eddigi tapasztalatok alapján az erősebb, jobb csapatok ellen tudtunk igazán jól teljesíteni, a velünk azonos szintűekkel szemben döcögött a szekér, figyelmeztetett Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a Jesenicébe indulás előtt. A csapat a szezonban először nem tér haza…..
beth01 2010.01.15 20:31:39
beth01 2010.01.15 21:10:30
beth01 2010.01.15 21:18:24
Egy nagyon erős, a mérkőzés első harmadát szinte végig uraló Vienna Capitals volt az ellenfél. Aztán hosszú idő után újra beindult az első sor, Palkovics két, Mihály egy gólt szerzett. A második harmadban döntő szituációkban uralni tudtuk a kapuelőtereket, végre a szerencse…..
beth01 2010.01.10 22:42:36
@sutyi2: Ha jól tudom Vas M. belázasodott.
beth01 2010.01.10 23:44:52
@djsanyi: I hope, too.
beth01 2010.01.10 23:47:42
@sutyi2: Erről nem hallottam. De az most nem sláger, lecsengőben van, márciusra várják a második hullámát a HINI-nek.
Jégkorong Fehérvár–Villach 2-3 2010.01.07 20:43:00
Újabb fontos meccset bukott el a Sapa Fehérvár AV19, az ellenfél Villach először nyert ebben a szezonban Magyarországon. Pedig minden remekül indult, az első harmad után Kovács Csaba és Vas János góljaival 2-0-ra vezettünk. A második menetben azonban szinte a semmiből egyenlített…..
Jégkorong Fehérvár–Linz 3-2 2010.01.01 20:50:00
Óriási meccset nyert meg 2010 első napján a Sapa Fehérvár AV19. A meglehetősen zavaros első harmadban furcsa góllal szerzett vezetést az ellenfél, a másodikban két gólra nőtt a hátrányunk, pedig előtte több lehetőségünk volt az egyenlítéshez. Palkovics révén a 37. percben…..
beth01 2010.01.02 10:13:40
Sziasztok! BUÉK!!!
@KCs: Szió! Voltak már ebben a csarnokban ennyien, nem új keletü a dolog és akkor ülve is elfértünk, igaz ültek a lábam között és én más lába között ültem, ha jól végig gondolod látni fogod, hogy állva ugyan ennyien fértünk el. A kapu mögötti lelátóra a gyerekeim miatt szoktam át. Itt egy mérsékeltebb szurkolói kör van, idősebbek, gyerekes szülők. Elég sok a bérletes köztük, nem alkalmi szurkoló. Egyébként én tegnap felálltam, tudod mi történt? Semmi!! Csak azért álltunk, hogy a kedélyek megnyugodjanak, mert értelme nem sok volt!!!! Remélem mindig ilyen gondunk lesz csak, hogy nehezen férünk el. Azt a kisidőt kibirjuk amig a bővítés megtörténik.
Más!!! Az eleje nehezen indult, de a második harmadtól már sokkal jobb meccset láttunk. Kovács Csabában annyi tűz van, hogy néha az egész csapatban nincs annyi. A passzolásról csak annyit, hogy Sofi túl sokat passzolt, nem kéne mindig a nagyság (11) előtt meghajolni, néha lehetne önző is. Tudom néhányan biztos megróják, ha ezt megteszi, de talán több esély lett volna a gólra. De a volnákon meg felesleges tűnődni. Tehát szép volt fiúk!!! Köszönjük a tegnapi játékot! Hajrá SAPA FEHÉRVÁR AV19!!!!!
A Sapa Fehérvár AV19 magabiztosan verte legfontosabb ellenfelei egyikét. A hazaiak viszonylag gyorsan egyértelművé tették, komolyan gondolják, hogy még jobban el akarnak távolodni a 9. helytől. Már az első negyedórában ütöttek hármat, sorrendben Sofron, Vas János és Nagy Gergő…..
beth01 2009.12.23 00:33:55
Sziasztok! Döbbenet, amiket olvastam, teljesen átment személyeskedésbe ez a blog. Mi értelme?
Ha valaki úgy érzi, hogy Mihály Árpit nem szeretik itt annak esetleg visszakéne nézni a hozzászólásokat a vele készített beszélgetés után. A bírálat pedig minden szimpatizánsnak rosszul esik ez természetes, de ha vissza "lapozunk" láthatja mindenki, hogy kevés az a játékos aki nem kap bírálatot, néha nem is gyengén, ezen talán nem érdemes szintén megsértődni. Gyarló az ember és néha nagy marhaságokat ír, amit már másnap meg is bán. Ez egy blog és nem kéne többnek tekinteni. Még az elején Raonnal volt egy összetűzésem, mivel nem azt olvasta ki a hozzászólásomból, amit írtam, de tisztáztuk a félreértést, és egy másik blogon pont ő volt, aki "megvédett". Ezért csodálatos az ember, mert képes arra, hogy változtassa a véleményét, ha belátja, hogy tévedett. Talán itt is jó kezdet volna tiszta fejjel átgondolni a dolgokat és nem tulajdonítani ennek a vitának nagyobb hangsúlyt, mint amekkora. Van egy CSAPAT ami megérdemli, hogy a szurkolók támogassák és jó magyar szokás szerint ne kezdjék ki belülről, van erre példa elég körülöttünk. Mindenki támogassa a csapatot képességei szerint és örüljünk sokáig együtt a sikereiknek és támogassuk őket a kevésbé sikeres időkben is. Néha úgy érzem belőlünk magyarokból valahogy kimaradt az összefogás, de a hoki összehozta az embereket és már kezdtem azt hinni, hogy ez itt más, remélem mégis csak nekem lesz igazam és képes lesz mindenki egyenként a CSAPAT mellé állni mégha különbözik a véleményünk akkor is. HAJRÁ SAPA FEHÉRVÁR AV19!!!!
Jégkorong Fehérvár-Villach 6-2 2009.12.04 21:46:00
Az első harmadot megnyerte a Villach, de utána csak bottal üthette a fehérváriak nyomát. Tokaji egyenlített, Bornhammar szerezte meg a vezetést, Palkovics gólja után pedig már nem volt válaszuk az osztrákoknak. A vége fölényes 6-2 lett, minden sor szerzett gólt, Mihály Árpád és…..
beth01 2009.12.04 23:31:59
Sziasztok! Szép volt a mai meccs!!! Igaz egy kicsit nyomorogtunk mi szurkolók a második harmadban, de arra gondoltam, hogy ezt szívesen elviselem máskor is, jöjjön mindenki szurkolni és támogatni a csapatot. Az meg legyen a vezetőség gondja, hogy megnövelje a befogadó képességet.
Jobbulást Kovács Csabának!!!! Mindenki nagyon jól játszott, de Horváth Andrást szeretném kiemelni, mivel mostanában tényleg nagyon jól megy neki, Benk András is ma igazán jó játékot mutatott. Igaz az első harmadot leszámítva, nem nagyon lehet panaszunk senkire.
@exL:1: Szia!"a spori is meglepő módon közel volt a korrekt játékvezetéshez". Erről az jut eszembe, amikor a gyerek haza megy a suliból és azt mondja - Majdnem ötös lett a dolgozatom. Mire a szülő - Na és hányas lett? Válasz- Kettes. Kovács Csaba sérülésére semmit nem adott, de a többit nem sorolnám, sajna ma is lenne mit, de nem érdemes. Hajrá SAPA FEHÉRVÁR AV19!!!!
beth01 2009.12.04 23:56:35
@exL:1: ja, így már OK.
@Horiko: Vagy csak kevesebbet iszunk?
Bármikor bárkit meg tudunk verni, mondta Mihály Árpád a Sapa Fehérvár AV19-ről abban a hosszabb interjúban, amelyet a Jégkorong Tv-sek készítettek vele, és amelyet itt tudnak megnézni. Az EBEL-csapat székely támadója beszélt arról is, mikor jutott eszébe először, hogy magyar…..
A magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfő délután elrepült Zágrábba, hogy átvegye az EBEL-csapat szakmai irányítását. A keretében jelenleg 19 nem Horvátországban született játékost tudó csapat edzőcseréje némileg meglepő, hiszen rájátszást érő helyen áll Enio…..