Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wiva

21 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irány a Bükk Bükki tanösvények 2023.07.11 15:53:10
A BNPI területén található tanösvények listája leírással, térképekkel Tanösvény Hossz Bélapátfalva - Bél-kői tanösvény 5 km Bélapátfalva - Kelemen széke tanösvény 9 km Szarvaskői geológiai tanösvény 8,8 km Cserépfalui - "Ördögtorony" tanösvény 10…..
  Családi vasárnap lévén felkerekedtünk a hegyre ,hogy ellátogassunk az elhagyott Nyavalyás-hegyi dolomitbányához. A kőbányát az erdei vasút Közép-Garadna megállója mögött található régi rakodó terület mellől lehet megközelíteni.   Régebben felmerült a hely rehabilitációjának lehetősége: "A…..
Irány a Bükk Téli pillanat 2018.02.08 11:49:42
Egy új hét, egy újabb Sporthétfő. Sokadik téli túránkra indultunk a szezonban reggel amiről tegnap még úgy gondoltuk, hogy egy Bükkszentkereszti teázásba fog torkollani az Erdőmesterbe, de az esti havazás ezt szerencsére átírta. Mivel a hegy felső részei vasárnap is nehezen megközelíthetőek voltak,…..
Mai kirándulásunk célja maga a csoda volt, a Bükk-fennsík ékére Nagy-mezőre látogattunk el.Babakocsis kirándulással ünnepeltük, hogy 4 hónapos lett kislányunk. Utunkat a Bánkúti parkolóból kezdtük a sárga kék kerékpáros úton. Az aszfalt helyenként igencsak romos állapotban…..
Megkésve bár, de törve nem kirándul az éven a család.A létszám egyel nőt, immár egy kisasszonnyal négyesben járjuk a Bükk csodáit. Ebből kifolyólag 30km-es túrák idén valószínűleg nem lesznek, viszont annál több babás programra lehet számítani. Egy kiváló honlap volt…..
Jó ez, fasza ez: ..
Sajnos az ősz beköszöntével se az időjárás, se a munkám nem engedi, hogy annyi időt töltsek fent a Hegyen amennyit szeretnék ezért írásos beszámoló kirándulásról egyhamar nem lesz az oldalon,viszont egy pár érdekes adattal szeretnék kedvet csinálni minden kedves látogatónak,…..
A rekkenő hőség nem teszi túl vonzóvá a kemény szintemelkedéseket és a véget nem érő trappolást,de ha az embernek mehetnéke van a hegyre, akkor bizony menni kell.A múlt héten és ma is egy 6-8 kilométeres sétát tettünk a Bükk északi részén. Látnivalóban nem volt hiány és…..
Nem jósoltak mára strandidőt,így kézenfekvőnek tűnt, hogy ki kell használni egy szabad vasárnap lehetőségeit.Régi álmom volt felkeresni a titokzatos Őserdőt, amelyről annyi  izgalmas és szép dolgot hallottam.A reggeli péksüti vásárlás után jókedvűen robogott a család…..
Irány a Bükk Bél-kő tanösvény 2014.06.01 13:40:31
Régóta terveztük, hogy ellátogatunk a csonka hegyhez.Sajnos legutóbbi látogatásunk alkalmával nem volt lehetőségünk felmenni a tanösvényen, mivel legnagyobb bánatunkra amikor megérkeztünk szakadó eső fogadott minket.Reggel bizakodva szálltunk be az autóba, hátha ma megkegyelmez…..
Irány a Bükk Sebesvíz 2014.05.26 18:52:49
 Kora nyári Sebesvíz. 2014.03.29. 2014.05.26       ..
Nekem a Zemplén más,viszont egy kihívásokkal teli 35 kilométeres bóklászásra ezen a szombaton kapható voltam.Csodálatos reggel virradt ránk Miskolcon, az elmúlt napok viharának semmi nyoma,a nap tűzgolyóként ragyog a horizonton.Hatalmas mosollyal az arcomon kezdtem neki a…..
Sajnos a legutóbbi látogatásunk a Szeleta-barlangnál nem úgy alakult, ahogy szerettük volna és már akkor megfogadtuk, hogy ellátogatunk ide a közeljövőben, ha szép idő lesz.Nem terveztünk mára kirándulást, de a reggeli madárcsicsergés és a szikrázó napsütés csak kicsalt…..
"Szombaton délelőtt már a hegyre gondolok,szerdától várom én ezt a szép napot."Jobb időt kívánni sem lehetett mára egy Lillafüredi sétához.A tervezett táv 8 kilométer volt, 280 méter szintemelkedéssel.Utunkat a város számomra legkedvesebb kapujától kezdtük. A Hámori-tó…..
Wiva 2014.05.05 21:45:51
@kenneka: Szia!Mi családos kirándulásokat csinálunk általában az öt éves kisfiammal és az anyukájával.Úgy próbáljuk megtervezni az utunkat hogy ez az ő számára se legyen megterhelő.Olykor a "Bükk szirtjei" kiírást követjük ami nagyon szép kilátóhelyekre visz el,tavaly az OKT Zempléni szakaszát csináltuk nyáron ,illetve egy jó térkép segítségével a Bükk érdekes helyeit keressük fel.Szívesen segítek ha konkrétan elszeretnél látogatni valamerre amerre már mi jártunk.
Wiva 2014.05.06 00:22:30
@kenneka: :D kicsit félreértettelek.
ghufaq.wordpress.com/ itt olvashatsz a programról
A szabad hétfő sok ember álma és ha még a család is szabad, az maga a főnyeremény.Mivel csodálatos napsütésre ébredtünk reggel, így hamar úgy döntöttünk,hogy menni kéne valamerre.Kapóra jött ez az útiterv, amit már régebben leírtam a jegyzetfüzetembe, hátha alkalom adódik…..
Édesanyám hetven éves,a lába sem túl jó és a szíve sem olyan,mint egy tinié.Régóta szerettünk volna ellátogatni Andókút felé, így elhívtuk őt is egy sétára.A 3 km hosszú Bagoly tanösvényen terveztük célunk elérni,ami  Varbó-Fónagyságtól nem messze kezdődik.Innen…..
Végre itt a hosszú hétvége.A húsvéti nagy bevásárlás után úgy döntöttünk sétálunk egy kis kört a gerincen,ami két kódot is tartalmaz a "Bükk szirtjei" jelvényhez.Ebéd után verőfényes napsütésben indultunk a gombához,ahonnan tényleg kalandosnak mondható pár órát…..
Bükki túrák Teszt 2014.04.14 20:03:26
Hétfőn kirándulni azért jó mert biztos hogy egy teremtett lélekkel sem találkozol az erdőben,még frekventáltabbnak mondható helyeken sem.Kicsit borongós idő fogadott minket mikor megérkeztünk a gombához,innen kezdtük sétánkat a zöld jelzésen Gulicskára ezúttal kettesben a…..
Péntek este három lehetséges útvonal volt a fejünkben hol kellene eltölteni kis hétvégi sétánkat,egy kilátós,egy barlangos és egy lillafüredi,ez utóbbit hamar eldobtuk mivel sokat voltunk arrafelé mostanság.A másik kettő viszont annyira jónak ígérkezett hogy összekapcsoltuk…..
Március elejével viszonylag korán jött a jó idő és hétvégenként sikerült legalább egy napra kiszabadulni a város nyomasztó fogságából,így tettünk a hónap utolsó szombatján is kis családommal.Egy kellemes kis 8km körüli séta volt a terv Garadna,Alsó-Sebesvíz,Szepesi…..