Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fillér B. Gusztáv

297 bejegyzést írt és 810 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A határzár első hónapjának vége, de októberben a helyzet változatlan: nagyon nehéz dolga van annak, aki utazni akar. Íme hol tartunk. 1. Hova mehetünk turistaként? Európában néhány kivétellel (pl. Ukrajna, Ciprus) bárhova. Na de karantén, vagy teszt nélkül? Így már a szomszédokon kívül nem sok…..
Fillér B. Gusztáv 2020.10.01 17:33:54
@egy igazi barom vagy mária: legfeljebb ha teljesen tünetmente, ekkor repül. és megbukik a teszten legkésőbb belépéskor. nem véletlenül tiszta a sziget. de amúgy szerbia is tiszta itt a szomszédban, pedig van átjárás a határon.
Fillér B. Gusztáv 2020.10.01 19:11:42
@Sir Gombóc: a szigetlakók örülnek, ha mennek letesztelt, tiszta turisták, betartják és betartatják az alapvető járványügyi szabályokat és élnek vidáman. ha meg bejut a vírus, profi követő rendszerrel és esetleg regionális lezárásokkal gyorsan elfojtják. nem olyan bonyolult ez, sikerült is több helyen: pl. Madeira, Ciprus. Izland most fojt éppen újra. Más meg elcseszte, pl. Málta. Ez ilyen.
Fillér B. Gusztáv 2020.10.01 19:13:41
@egy igazi barom vagy mária: szerintem te akarod kő alatt tölteni a következő pár évet, hajra! én azt mondom, felelősen, a szabályokat túlteljesítve lehet utazni.
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
Fillér B. Gusztáv 2020.04.26 09:36:16
@geegee: @Yumurdzsak: várjuk szeretettel az infót, hogy sikerül-e a chargeback, mi is próbálunk nyomozoni, hogy mi a bankok és a kártyatársaságok álláspontja és gyakorlata a kérdésben
Fillér B. Gusztáv 2020.07.29 19:42:16
@vanek ur: én az áprilisira se kaptam még vissza.
Fillér B. Gusztáv 2020.09.24 17:57:01
@Etniez: @vanek ur: ingadozok, mert a chargeback nekem is macera, ha meg úgyis utazok még velük, nekem is egyszerűbb felhasználni a vócsert. nincs kedvem/időm csesztetni se őket, pedig látszik, hogy aki üti a vasat, azt előre veszik.
Szinte egész Európában újra támad a koronavírus, két hét elteltével teljesen mást kell írjunk az utazások kockázatáról, mint legutóbb. Mára alig maradt olyan célállomás, ahova foglalni mernénk. Ahova igen, oda is csak szigorúan last minute. Induljunk szinte azonnal, akkor a legkisebb az esély, hogy…..
Soha nem voltak még ennyire olcsók a repülőjegyek augusztusra, de nyilvánvaló, hogy soha nem látott óvatosságot is kíván a járvány közepette az utazás. Olyan kiváló úticélokat gyűjtöttünk össze, amelyek nagyon olcsón érhetők el Magyarországról még az iskolai szünetben. E mellett nagyon alacsony a…..
Fillér B. Gusztáv 2020.08.11 20:52:16
@Yumurdzsak: a hónap végén megszűnik a járat, a karantén végleg betett a foglalásoknak
Most van az a pont, amikor érdemes összefoglalni a dolgokat, mert ezek alapján mindenki könnyebben eldöntheti, hogy utazzon-e még a nyáron, vagy ne. Ha igen, külföld, vagy belföld? Autó, vagy repülő? Az biztos, hogy elképesztően olcsón lehet augusztusra repjegyeket venni. Érdemes kihasználni? A…..
Három és fél hónap után újra útra keltünk. A célpont kiválasztásánál természetesen a járványügyi helyzet és a beutazási szabályok voltak elsősorban mérvadóak. Egészen pontosan három kritérium volt: nagyon akarjunk oda menni, nullához konvergáljon a koronások száma az adott területen és lehessen is…..
Fillér B. Gusztáv 2020.07.06 20:33:41
@jjtiller: de az újkarám a sétával nem olcsóbb, mint a közeli kapu (régi A1-3, az új számozást még nem vágom) busszal? itt, ha a wizz döntött, akkor inkább a drágábbat választotta nem?

@Etniez: várjuk mindenképp, köszi.

@tlantos: a náthás hülyeséget nem minősítem, megírták mások. legyen elég annyi, hogy ez a szabály, kötelező a maszk és kész. és gáz, ha azok, akiknek be is kell tartatniuk, nem tartják be.

@Yumurdzsak: köszi, láttam a leveled is, úszunk kicsit, majd próbálunk írni róla külön.

@Samba22: van olyan kártya, aminek az éves díját még egy UFB-nek is érdemes kifizetnie, hogy mehessen a váróba. mivel azon túl teljesen ingyenes. a héten kipróbáljuk a bécsit is.

@svajcineger: jogos, de azért így sokkal több a hasznos tartalom még úgy is, hogy a blog háttérbe szorult. majd lesz egyébként ott is nemsokára fórum, vagy kommentelés.
Fillér B. Gusztáv 2020.07.07 14:51:39
@Samba22: Gránit Platinum

@ordasbacsi: ennél azért tudsz te többet is

@jjtiller: ok. köszi. akkor ezek szerint a forgalomirányításnál nem szempont, hogy olyan helyekre irányítsák elsősorban a gépet, ahova lehet gyalog menni. egy félig üres reptéren, amikor mindenki a vírustól parázik és szavakban megtesz mindent a védekezésért, talán elvárható lenne, hogy ezt is figyelembe vegyék a helyek leosztásakor.
Fillér B. Gusztáv 2020.07.29 19:41:30
@ComLo: nem tudjuk még. már eltávolodtunk idén a blogtól, amióta beindult az okosutas, oda gyártunk sokkal több és aktuálisabb tartalmat. de szeretnénk megtartani a blogot, főleg összefoglaló anyagokkal. meglátjuk, mi lesz a blog.hu-val, egyelőre maradunk. ha változik, tudod, hol találsz, de egyelőre nincs róla szó.

@Shanarey: hú, szerintem nem, melyik címre?
Idén teljesen más szempontok alapján mennek nyaralni az emberek, ha mennek egyáltalán. Most, hogy a víruspara mérséklődik, a célországok pedig nyitnak, sőt lassan egymásra licitálva csábítják a turistákat, érdemes megnézni, hogy hova érdemes terveznie a távolságtartást alapvető fontosságúnak tartó…..
Fillér B. Gusztáv 2020.06.06 21:28:08
@WYSIWYG: jó kérdés, hogy erre mi az izlandi protokoll. csomag tudtommal nem megy át, akkor viszont beléptetnek az országba. innentől követhetik a tesztelést, de életszerűtlen, ha mutatod a jegyed, hogy 22 óra múlva utazol tovább. nem tudom sajna. engem is érdekelne, mi a helyzet ilyenkor
Fillér B. Gusztáv 2020.06.06 21:30:55
@svajcineger: végül is az ukránt, a horvátot és a román leszámítva mi is kinyitottuk. a közútit.
meg ma a németet, az meg nem tud közúti lenni.
Fillér B. Gusztáv 2020.06.30 22:02:14
@nerock: nem változott. legalábbis minket szétültetett a Wizz. de amúgy lényegtelen, olyan kevesen vannak a gépek többségén, hogy sima ügy átülni egymáshoz
Nem kérdés, hogy a koronajárvány miatt idén nyáron sokkal kevesebben utaznak majd mint tavaly, az előrejezések szerint inkább a negyedére zuhanhat össze az európai turizmus, mint a felére. De sok ország, illetve régió azon küzd, hogy valamit megmentsen a szezonból. Érthető módon a belföldi turizmust…..
Fillér B. Gusztáv 2020.05.10 23:44:51
@Samba22: teljesen igazad van. mi valahogy mindig abból indulunk ki, hogy nyárra a magyar szabályozás is enyhülni fog, de korántsem biztos.
Fillér B. Gusztáv 2020.05.12 21:22:19
@Kánikula: holnap sok minden tisztul, az EU kiadja az erről szóló javaslatot, erre várnak a légitársaságok is.
Péntektől a lehető legtöbb útvonalon újraindítja a járatait a Wizz Air. Ez teljesen unortodox megoldás, rajta kívül az összes többi fapados megmondta már egy hónapja, hogy júniusig a földön marad a teljes flottájuk, csak a Ryanairnek van egészen kevés járata. De náluk májusban se nő a szám. Ezzel…..
Fillér B. Gusztáv 2020.05.10 19:38:00
@Lynxxnyl: ha a jegy megvételekor van korlátozás a belépésedre és ennek tudatában foglalsz, akkor ha megy a gép, buktad. ha úgy foglaltál, hogy nincs korlátozás, később bejön, mégis megy a gép, akkor elvileg visszaadják az árát.
Fillér B. Gusztáv 2020.05.10 19:41:43
@Kánikula: pl. Budapest-Oslo most. bár épp megint törlik két nappal azután, hogy újraindult.

@Lynxxnyl: amint az oslói példa mutatja, egyre kevesebb ilyen lesz. ezt is azért törölték újra nyilván, mert 0 utas vett rá jegyet.
Fillér B. Gusztáv 2020.05.10 23:46:53
@Lynxxnyl: nyilatkozták a sajtóban, korábban belinkeltem, lehet rá hivatkozni. kétségtelen nem olyan egyszerű, mint rányomni a 120 százalékos gombra egy törlésnél, külön kérni kell. mikori a járat? májusra töröltek mindent, a június is bizonytalan.
Ha végiglapozzuk a Wizz Airhez az utasoktól érkezett kérdéseket, nem meglepő módon az merül fel a leggyakrabban, hogy van jegyünk, de a járvány miatt nem akarunk utazni, mikor adjátok már vissza a pénzünket? A cég utolsó Facebook-posztja alatt  a Wizz embere, vagy robotja próbál is mindenkinek…..
Fillér B. Gusztáv 2020.04.18 21:22:54
@Pepibubó: kár a gőzért, úgyse fizetnek szerintem

@csincsilla72: az üzleti érdek ezt diktálja, per pillanat kevés foglalás még érkezik, hoz pénzt, de a töröltek után járó pénzt nem adnak vissza. így lassabban fogy a cashállomány, tovább bírják a válságot. márpedig az marad életben, aki a legtovább bírja.

@Mandulafa: az a két ingyenes telefonhívás szerintem arra vonatkozik, amikor ott vagy a reptéren és akkor nem indul a gép. onnan a reptérről hívhatsz az ő vonalukon két valakit. még a mobiltelefon előtti időkből maradt csökevény, fax és telexküldést is kell adniuk, röhej. senki se gondolt akkor arra, hogy emelet díjas ügyfélszolgálatot fognak üzemeltetni légitársaságok. de pont törlésnél lehet hívni az ingyenest is, a special assistance számot.
Fillér B. Gusztáv 2020.04.19 11:01:04
@Zsoleee: akkor szerencséd volt, nagyjából akkortájt álltak át arra, hogy két hónap.

@slickfh: ez egy nagyon fontos kérdés, írunk majd róla külön. a rövid válasz: ha a korlátozások bevezetése előtt vetted a jegyet, akkor visszajár, ha utána, akkor nem.
Fillér B. Gusztáv 2020.04.29 15:25:10
@tompus: ez a járat menni fog, utólag lehet visszakérni a pénzt arra hivatkozva, hogy ígéretük szerint ilyenkor visszajár. de van a németeknél beutazási korlátozás? ha nincs, akkor a magyar kijárási korlátozás szerintem kevés lesz.
Most, hogy az európai repülés kezd leállni, a legtöbbeket érintő kérdés az, hogy lehet visszaszerezni a le nem utazandó repjegyekért korábban kifizetett pénzt? Nem egyszerű, mert a komoly likviditási válságba került szolgáltatók a törölt járatok után sem szívesen adják vissza. Frissítés: a Wizz is…..
Fillér B. Gusztáv 2020.03.26 14:51:53
@svajcineger: valószínűleg igen. hacsak valamelyik repteret be nem zárják úgy, mint ma Orly-t, vagy a London City-t. és le is utazod? kinyírnak a kommentelők :)
Fillér B. Gusztáv 2020.03.30 12:46:42
@John Heard: @Kánikula: szokásos angol bulvársajtó színvonal, fingja nincs, miről ír. Első mondat értelmetlen. Második mondatban önellentmondás és marhaság. Utána kéne néznie, mielőtt leír valamit. Magyarországra is Bulgáriába is hazamehetnek a saját állampolgárok és működik még néhány járat. Akinek ezekre van foglalása és nem akar utazni, az ráfázott, vagy pénzért módosít, vagy sok pénzért töröl. Ennyi.

@svajcineger: májusban se fog repülni senki, de még benn tartják a rendszerben, minél később kelljen törölni és a pénzeket visszafizetni.
A dráma fokozódik: a Ryanair friss bejelentése arról szól, hogy ma éjféltől jövő keddig a járatok 80 százalékát leállítják, utána pedig arra célszerű készülni, hogy a teljes flotta földre kényszerül. Azt írják, hogy nagyon kevés járat marad majd, elsősorban az Egyesült Királyság és Írország között…..
Fillér B. Gusztáv 2020.03.19 13:05:23
@Fu Szekh Li: nem, biztos nincsenek még erre felkészülve. amit írtam, az ő nyilatkozatuk alapján írtam:

"Kérdésünkre, hogy aki a reptéren szembesül azzal, hogy nem engedik be Magyarországra, ezért nem utazik, visszakapja-e a repjegye árát, azt válaszolták, hogy igen, de csak azok, akik még az utazási korlátozások bevezetése előtt vették meg a jegyüket."

forbes.hu/uzlet/szinte-ures-gepek-jarnak-budapestre-gyulnek-a-repteren-a-be-nem-engedett-kulfoldiek/

ebből következik szerintem, hogy visszaadják, de online nincs ez lefejlesztve, ha meg kérni kell, akkora a túlterheltség, hogy gondolom lesz az pár hónap is, mire visszaadják. vagy egyáltalán válaszolnak. szerintem kérd írásban, legyen nyoma, aztán majd egyszer megjön.
Fillér B. Gusztáv 2020.03.19 19:05:59
@svajcineger: @Kánikula: igen, az előző poszthoz döbbenetes mennyiségű elmebeteg troll érkezett, hegyekben álltak a mocskolódó offtopic kommentek, folyamatos kidobálás után más néven visszajöttek, tarthatatlan volt, egy törzskommentelő kolléga javaslatára változtattunk. eddig csak hallottam, hogy mi megy a politikai blogokban, teljesen lehidaltam hogy az állam kritikája ilyen reakciókat bír kiváltani, ennyi elfogult, szemellenzős figura van. de majd a következőnél újranyitjuk.
Fillér B. Gusztáv 2020.03.22 20:55:44
@csincsilla72: igen, két lezárt légterű ország közötti legelső járatra elkölteni pl. kicsit kockázatos, de ha bejön, plusz 20% és két év alatt kell csak felhasználni. a másik lehetőség, hogy 10 eurót rászánni a flexre és akkor lehet venni bármit, módosítható lesz.
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
Fillér B. Gusztáv 2020.03.18 14:48:13
@teéjesenmindegy: az már kiderült európában, hogy az emberekre nem lehet bízni, egy részüknek nincs esze, tesznek a javasolt otthonmaradásra. ezért két elterjedt megoldás is van, az egyik benne van a posztban: repülés leállít, hazaiak különjáratokkal hazahoz, aztán az orvosok eldöntik, kell-e nekik karantén. a másik, amit ciprus csinál, pont azzal szigorúbb a magyarnál, ami neked nem tetszik: külföldiek kitiltva, de az érkező hazaiak rendes állami karanténba két hétre. ez elég biztonságos megoldás, ezekből lenne célszerű választani a helyett, hogy szabadon jöhet bárki a gócpontokból.
Fillér B. Gusztáv 2020.03.19 12:17:39
@Hungryhorse: hülyét csinálsz magadból, de hajrá. engem fikázol, de amit bemásoltál, abból is az derül ki, hogy semmiféle korlátozás nincs a felsorolt öt országon túl sehonnan se. ezen felül tudok legalább 10 emberről, aki az elmúlt napokban érkezett spanyol, francia és német járatokkal és ők is ezt erősítették meg. de ha ez se elég, tegnap az operatív stájon megkérdezte egy újságíró, hogy jó-e ez így és nem az volt a válasz, hogy nem így van, hanem az, hogy a járványügyi szakemberek szerint nincs ezzel baj, összhangban van a nemzetközi szabályozással. ami kamu, de ez már más kérdés.
szóval lassan leállhatnál, TÉNY, hogy szabadon jöhetnek ezekből a durván fertőzött országokból az utasok be.
Fillér B. Gusztáv 2020.03.19 12:53:03
@Hungryhorse: tehát az összes ismerősöm hazudik, a reptér hazudik, az operatív főnök hazudik és oda van írva valami a szabályba, amit csak te látsz a világon. rendben, feladom, reménytelen.
Mindenki nehéz helyzetbe került, ez nem kérdés, de az egész biztos, hogy a turizmusból élők most rendesen és joggal pánikolnak. Nem könnyű jól dönteni és jól kezelni az olyan helyzeteket sem, amivel H. és családja szembesült. A debreceni apartman tulajdonosa (így március 17-én, amikor a helyzet már…..
Fillér B. Gusztáv 2020.03.17 18:37:49
@KaTe: pontosan. A lényeg hiányzik a rinyából: ez egy non-refundable foglalás. Nem jár vissza. Kérni lehet, a szállásadó meg eldönti, hogy jófejségből lemond-e a neki járó pénzről. Nem mondott, tessék elfogadni, máskor meg lemondhatót foglalni, ha nem tetszik a rendszer.
Szinte óránként érkeznek a bejelentések arról, hogy milyen drasztikus intézkedéseket hoznak a koronavírus terjedésének megfékezésére az európai országok, jellemzően betiltanak minden nagyobb rendezvényt, bezárják az élelmiszerboltokon és patikákon túl az üzletek jó részét és az iskolákat, az…..
Fillér B. Gusztáv 2020.03.15 00:13:06
@Gtusa: majd ha megáll a durva növekedés, akkor zsákolok. ez alapján nyárra se.
kepek.444.hu/2020/03/14/a-fejlett-kelet-azsiai-orszagok-megfogtak-a-jarvanyt-europa-egyelore-nem-tudja
Fillér B. Gusztáv 2020.03.15 01:14:25
@svajcineger: jó neked. remélem a mi pünkösdi svájci vonattúránk már nem esik kútba a vírus miatt
Fillér B. Gusztáv 2020.03.15 01:54:41
@svajcineger: csak végigzötyögjük a legszebbeket. pl. ahol a Bernina, meg a Gleccser-expressz jár, csak mezei vonaton. Zermattban kis séta mellé, ilyenek. már megvolt régen, most gyerekekkel.
Miután egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem sikerül napokon belül megállítani a koronavírus terjedését, súlyos válságspirálba keveredik az európai turizmusipar. Ennek részeként ugyan ki merne repjegyet foglalni olyankor, amikor teljesen bizonytalan, hogy mikor cseng le a járvány és mennyi áldozatot…..
Nem siették el a fiúk Dublinban, talán leküldtek előbb pár kupica Baileyst, vagy Jamesont, öblítésnek meg néhány pint Magnerst, de végül szinte mindenkitől három nappal lemaradva hétfőn délután bejelentették ők is a nagy koronavírus-járattörlést. Így egy kisebb körképet is össze tudunk rakni arról,…..
Mától a légiközlekedésben is rendkívüli helyzet van. A Wizz Air bevállalta, hogy durván reagál a koronavírus-fertőzés terjedésére: tisztán üzleti alapon, a csökkenő foglalások miatt három hétre lényegében leállítja a járatait az olaszországi útvonalain: annyi gépet reptet, amennyit a máig jeggyel…..
Fillér B. Gusztáv 2020.02.27 22:49:52
@sncf: ez így van és van a fapadosok között egy elég egyértelmű jelölt a bedőlésre: ha marad a pánik, szegény norwegian pár hónap alatt kifuthat a pénzből
Szinte hetente jönnek útvonalas bejelentések, ezek feldolgozásával kissé lemaradtunk, most pótoljuk. A legnagyobb horderejű változás a Wizz hirtelen kivonulása Frankfurtból, de az sem kispálya, hogy ezer év után újra lesz fapados összeköttetés Budapestről a horvát tengerpartra. Mikonosz pedig kissé…..
Hasít a Wizz pénzügyileg, újabb kitűnő eredménnyel rukkolt elő, ebben pedig komoly része van a továbbra is dinamikusan növekvő kiegészítő, vagyis jegyáron túli bevételeknek. Írtunk róla, hogy milyen gyorsan emelik sutyiban a jól eldugott csomagdíjakat, de ennek is nyilván vagy egy határa, márpedig a…..
Fillér B. Gusztáv 2020.02.02 21:27:06
@Etniez: lényeges különbség, hogy ott nem büntetnek szénné, ha nincs nálad a kinyomtatott, vagy telefonra töltött beszkártya a reptéren. akkor valóban lenne értelme, pl. h nincs neted. de ennél a wizzes verziónál ugyanúgy ki kell nyomtatnod, vagy letöltened, vagy bemutatnod az appon, mintha te csekkolnál, tehát ehhez is kell net. tehát ez messze nem ugyanaz.
Szerdán kormányzati potentátok részvételével átadták, csütörtökön pedig véletlenül utaztunk, így közelről és működés közben meg is nézhettük a méltán népszerűtlen bádogkarámot kiváltó új építményt Ferihegyen. Valóban ezzel kellett volna kezdeni eredetileg is, ez már az európai átlagos fapados…..
Fillér B. Gusztáv 2020.01.23 01:13:11
@Kánikula: úgy tűnik, csak az újonnan érkező maxok lesznek majd buzz színekben, a régi, anyacégtől buzzhoz átdobott 737-eseket nem festik át.

simpleflying.com/ryanair-buzz-boeing-737-max/

bért, de inkább bérterheket spórolnak az új leánycégekkel
Fillér B. Gusztáv 2020.01.23 19:57:20
@heidt: igen, ez még egy nagyon durva sztori lesz. az utasok egy része nem lesz hajlandó felülni a maxokra, csak ha eltelik néhány balesetmentes év. a légitársaságok pedig megpróbálják majd titkolni a típust. hogy ez mekkora utasvesztést okoz, nagy kérdés. a wizz már most röhög a markába, az biztos.
Elég gyatra lett a 2019-es év budapesti fapados járatindítások terén. Na jó, pontosítsuk: a korábbi évekhez és ahhoz képest, ami Bécsben zajlik. Az év első felében még több bejelentés érkezett új járatokról, ősszel viszont megszűnést láttunk többet is, miközben inkább csak ukrán útvonalak jöttek be…..
Fillér B. Gusztáv 2019.12.30 12:40:03
@Yumurdzsak: szunya a gépen, két kávé, délelőtt lájtos progi, 2-kor szállásfoglalás és 1-2 óra szunya, aztán estig rendben vagyunk. ha lehetne, nyilván 9-kor indulnánk, de ez van, 6-kor szórja ki a bázis a gépeket, akkor kell menni.
Elérte a járatbezárási hullám a Ryanair magyar útvonalait is, sajnos Gran Canaria mellett Santander és Nürnberg is is megy a lecsóba a nyári menetrendváltástól. Így már csak egyetlen Kanári-szigetre lehet eljutni közvetlen járattal, Tenerifére maradt heti kettő méregdrága Wizz. Szerencsétlen…..
Fillér B. Gusztáv 2019.12.21 19:59:40
@Kánikula: új gépekre alapozva hirdettek menetrendet, a növekedés esik ki, ennek alapján szüntetik a leggyengébben muzsikáló járatokat, bázisokat.

@TMGBP: Párizs pénteki bejelentés, a poszt csütörtökön készült, Jerevánról és a többi bécsi újdonságoról is lesz külön írás

@arpad1983: így van, jó, hogy mondod, Bordó 4 napja még megvolt, amikor néztem. Tipikus Wizz, de te jobban jártál, mint amikor másfél éve télre szűnt meg, minket Milánóba tett át automatikusan a rendszer.
Fillér B. Gusztáv 2019.12.28 22:53:09
@Töhötöm Kolompos: annyiban jogos, hogy valóban vannak útvonalak, amelyek télen mennek, nyáron nem. de ez eddig nem ilyen volt, egész éves volt. ráadásul a kanári bázisokat most ütötték ki és nem csak nyárra csökkent nagy mértékben a kapacitás.
Majdnem pontosan két éve készült a témában ez a poszt és magunk is meglepődtünk, hogy mennyi minden megváltozott azóta, sőt inkább mondjuk úgy, hogy alig maradt valami, ami ma is ugyanúgy működik. Ezért aztán itt a friss, felújított verzió, már csak azért is, mert idén is szépen nőtt a két…..
Fillér B. Gusztáv 2019.11.25 07:35:59
@Kacija: ez az egész egy zagyva baromság

@leroi: marhaság, honnan szedted?
Fillér B. Gusztáv 2019.11.25 08:05:34
@TMGBP: tévedés. a ryanair mércéje nagyobb picivel, mert abban van ráhagyás, a wizznél nincs.

We have almost doubled the size of our small bag sizer from 35 x 20 x 20cm (14,000 cm³) to 42 x 20 x 30 cm (25,200 cm³) to allow carry-on bags that are considerably (25%) larger than our permitted small bag dimensions.
Fillér B. Gusztáv 2019.11.25 10:52:31
@asdf: ez alapján a Wizz-rendőr 51-nél büntet, a Ryanair-é meg csak 68-nál.

@TMGBP: jó kérdés, hogy mit kommunikálnak belőle. amit bemásoltam, tehát a ráhagyás, a mérő mérete is hivatalos bejelentés, tehát lehet ebből kiindulni pakoláskor. kétségtelen, hogy a változás bejelentése óta nem kommunikálnak róla, de a mérők most is változatlanok és ellentétben a korábbi évekkel, a Ryanairnél sehol nincs szőrözés a centikkel.
Bréking! Az első kémfotók az új ferihegyi csodabádogról és konténerbudiról! Egy szép hajnalon, félálomban kifelé baktatva Ferihegyen a bádogba, egészen meglepő felirat ereszkedett a szemem elé. Tudjuk be a sokkhatásnak, hogy kapásból sikerült fénycsővel együtt lefotózni az errefelé még soha nem…..